Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

To offiserer straffet for overgrep mot vernepliktige



To underoffiserer ved en militærpost i Chiang Mai har brutt disiplinærreglementet på det groveste, og de er fengslet i 45 dager, opplyste en talsmann for hæren onsdag.

Oberst Ritcha Suksuwannon, talsmann for hæren, sa til pressen at etterforskningen av påstandene om at en enhet av vernepliktige hadde blitt altfor hardt straffet i Fang-distriktet i Chiang Mai, er fullført.

Etterforskningen ble satt i gang etter at en kvinne 3. august skrev på Facebook-siden Sai Mai Tong Rod (Survive) at en sersjant i hæren hadde tvunget ti vernepliktige til å stå nakne i regnet i seks timer som straff. Hun hevdet at de to offiserene vanligvis var beruset når de tvang de vernepliktige til å gjennomgå den strenge avstraffelsen.

Thainytt 4.8.24: Vernepliktige måtte stå nakne i seks timer i regnet

Ritcha sa at etterforskningen hadde avdekket at slik overdreven avstraffelse hadde skjedd to ganger i år, den 5. mars og den 1. august.

– Den 5. mars lot to underoffiserer vernepliktige under deres kommando stå nakne i regnet i flere timer som straff etter å ha fått vite at noen av dem hadde sneket seg ut av basen for å møte sine kjærester, sa Ritcha.

Den 1. august beordret de samme to underoffiserene de vernepliktige under deres kommando til å avlegge urinprøver. En av de vernepliktige uttrykte misnøye, mens en annen ikke kunne urinere, sa Ritcha. Han la til at de to offiserene deretter brukte vold mot disse to vernepliktige.

På bakgrunn av denne oppførselen mener Hæren at de to offiserene har straffet de vernepliktige på en overdreven måte, og at de har brutt Hærens reglement og disiplin.

– Hæren beordret derfor at de to avdelingssjefene skulle returneres til kasernen, hvor de vil bli holdt i fengsel i 45 dager. De vil også bli fratatt pensjonen når de går av med pensjon, sier talsmannen.

Hærsjefen har også beordret sjefene for kompaniet og bataljonen som enheten tilhører, til å gjennomgå 15 dagers disiplinær trening og husarrest på basen, legger Ritcha til.

Kilde: The Nation

RSS