Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Oppfordrer bedrifter om å støtte thailandske bønder



Handelsdepartementet oppfordrer thailandske storkonsern til å samarbeide om innkjøp av landbruksprodukter for å støtte bøndene, slik at de kan få en mer stabil inntekt.

Handelsminister Phumtham Wechayachai kunngjorde planer og tiltak for å håndtere landbruksprodukter og sekundære avlinger i andre halvdel av året.

– Den konvensjonelle metoden der myndighetene griper inn for å støtte jordbruksprisene, er ikke bærekraftig. På den annen side bør myndighetene søke samarbeid med store konglomerater som PTT, Charoen Pokphand Foods, Thai Beverage, Tops og EmQuartier for å få dem til å bidra til å kjøpe landbruksprodukter ved å utnytte virksomhetenes samfunnsansvar, sier Phumtham.

De 18 kategoriene av sekundære avlinger som overvåkes, omfatter 11 typer frukt: durian, mangostan, rambutan, longkong, longan, ananas, litchi, pomelo, mandariner, marianplomme og mango, samt fire typer grønnsaker, deriblant sitroner, tomater, gresskar og chilipepper, og tre typer rotfrukter, deriblant sjalottløk, løk og hvitløk.

Prisene på friske grønnsaker og frukt holder seg stabile for tiden.

Myndighetene skal overvåke priser og kvalitet på landbruksprodukter i andre halvår, og et av tiltakene er å søke samarbeid med store konglomerater for å støtte bøndene, i tillegg til de andre fruktforvaltningstiltakene som er satt til 2024.

Øverst: Besøkende går rundt på THAIFEX-Anuga Asia 2024, som ble avsluttet i forrige måned. Konseptet for årets arrangement var "Beyond Food Experience". (Foto: Varuth Hiranyatheb)

Kilde: Bangkok Post

RSS