Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand vil skattelegge frilansere



Regjeringen vurderer å gi frilansere den samme velferdsbeskyttelsen som arbeidere som er registrert i landets trydesystem, på betingelse av at de betaler inntektsskatt.

Ifølge turisme- og idrettsminister Sorawong Thienthong er regjeringen i dialog med flere instanser for å etablere et velferdssystem som skal beskytte frilansere, for eksempel reiseledere, sjåfører og passasjerer i samkjøringstjenester, innholdsskapere på nettet og 'sexarbeidere'.

Hva slags type 'sexarbeid' som skal skattlegges er noe uklart, siden prostitusjon er forbudt i landet.

I det nye systemet vil frilansere kunne kreve medisinske og andre velferdsgoder, akkurat som andre arbeidstakere som har registrert seg på trygdekontoret.

– De må imidlertid oppgi sin inntekten og betale skatt, sier han.

Sorawong sa at dette var et resultat av en diskusjon med representanter fra ulike sivile og faglige interessegrupper, der de skisserte de potensielle utfordringene ved å etablere et slikt system.

– Representanter fra Service Workers in Group Foundation (Swing) påpekte at sexarbeidere etterlyser velferdsgoder og juridisk beskyttelse, men at mange av dem ikke ønsker å avsløre identiteten sin på grunn av arbeidets natur, sa han.

Under diskusjonen understreket Thailands profesjonelle turistguideforening at det haster med å gi frilansarbeidere i turistnæringen velferdsgoder, og påpekte deres betydelige bidrag til landets økonomi.

– Innspillene fra ulike sivile og faglige interessegrupper vil bli brukt som grunnlag for et lovforslag om velferdsordninger for frilansere, som regjeringen planlegger å legge frem i neste parlamentssesjon, sa han.

Øverst: Regjeringen vurderer å gi frilansere den samme velferdsbeskyttelsen som arbeidstakere som er registrert i landets trygdesystem, under forutsetning av at de betaler inntektsskatt. (Skjermdump fra YouTube)

Kilde: Bangkok Post

RSS