Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Opposisjonen: – Vil Paetongtarn gjøre opp for Sretthas bortkastede tid?



Opposisjonsleder Natthaphong Ruengpanyawut erklærte i parlamentet at Srettha Thavisins regjering hadde brukt nesten ett år på å ikke oppnå noe, og la til at han tviler på om hans etterfølger kan gjøre det bedre.

Natthaphong, leder for Folkepartiet, talte på den første dagen av den politiske debatten, som startet torsdag. Han var den første opposisjonspolitikeren som tok ordet etter at statsminister Paetongtarn Shinawatra hadde lest opp sin politiske redegjørelse.

Opposisjonslederen påpekte at Paetongtarns politikk er lik politikken til hennes forgjenger, Srettha. Han sa imidlertid at den forrige regjeringen i løpet av sine 11 måneder ved makten ikke klarte å levere på de mest presserende politiske sakene som Pheu Thai hadde lovet velgerne.

– For eksempel, sa han, -klarte ikke Srettha-regjeringen å innfri løftet om å øke ytelsene til eldre og funksjonshemmede, og de klarte heller ikke å gi barnetilskudd. Et annet problem som regjeringen ikke klarte å løse, var narkotikamisbruket.

– De fleste av disse problemene er ikke nye. Velgerne har ventet på at Pheu Thai-regjeringen skulle ta tak i disse problemene de siste 11 månedene, men uten å lykkes, sier Natthapong.

Han la til at ifølge en nyhetsmelding hadde Sretthas regjering utstedt 193 instruksjoner, tilsvarende regjeringsvedtak, til 251 offentlige etater i løpet av de siste 11 månedene. Han sa imidlertid at bare 10 av disse instruksene ble fulgt av de relevante etatene.

Natthaphong sa at Pheu Thai-regjeringen så ut til å mangle forståelse for Thailands byråkratiske system, og at den derfor har kastet bort nesten ett år i regjeringskontorene. Han la til at han tviler sterkt på at Paetongtarn-regjeringen vil være i stand til å gjennomføre sin presserende politikk i løpet av de tre gjenværende årene av sin funksjonstid.

Han oppfordret også statsministeren til å gi mer håndfaste detaljer om regjeringens 10 hastesaker.

Han stilte også spørsmål ved om regjeringens flaggskip, som «pengedrysset» i (den digitale lommebokordningen), kasinokomplekset og den sørlige landbroen, var rettet mot å hjelpe store grupper investorer.

Når det gjelder den politiske siden, sa Natthaphong at Paetongtarn burde komme med mer konkrete løfter i stedet for bare å lese fra et manus og si at regjeringen hennes vil endre grunnloven og gjøre den mer demokratisk.

For eksempel, sier han, bør Paetongtarn våge å si at hennes regjering vil oppheve paragraf 279 eller kuppartikkelen i den nåværende grunnloven.

Paragrafen anerkjenner lovligheten og grunnlovsmessigheten av alle kuppordrer og midlertidige grunnlover før kunngjøringen av den nåværende grunnloven.

Kilde: The Nation

RSS