Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Turistenes tillit er lav med en svak økonomi



Indeksen for turisttillit er fortsatt under referanseindeksen i andre kvartal, hemmet av stagnerende økonomisk vekst, selv om den er bedre enn i fjor, ifølge Tourism Council of Thailand (TCT).

Indeksen for andre kvartal var 79, noe som er lavere enn referanseindeksen på 100 som ble registrert før pandemien.

Selv om indeksen falt fra 81 i forrige kvartal, er den forbedret fra 72 i samme periode i fjor.

Målingen er basert på en undersøkelse som rådet har gjennomført blant 740 reiselivsoperatører over hele landet mellom 30. mai og 10. juni.

Rådets president Chamnan Srisawat sa at forsinkelsen i utbetalingen av statsbudsjettet og den lave turistsesongen resulterte i en lavere måling.

Han sa at en ekstrem hetebølge også gjorde at noen turister kviet seg for å reise. Mange selskaper i reiselivsbransjen i de sørlige provinsene var rammet av vannmangel.

I andre kvartal rapporterte hotellene en beleggsprosent på 55 %, ned fra 60 % i forrige kvartal.

– Det er fortsatt risiko for deflasjon og lavkonjunktur, sier Chamnan, og viser til at inntektene til alle reiselivsbedriftene har kommet seg opp på bare 48 % av 2019-nivået.

I tillegg har mange fabrikker stengt, noe som har ført til økt arbeidsledighet.

– Sysselsettingsgraden i turistnæringen steg imidlertid fra 87 % i første kvartal til 99 % i andre kvartal, noe som betyr at flere arbeidere fra andre bransjer og nyutdannede har begynt å jobbe i tjenesteytende næringer og hotell- og restaurantbransjen, sier han.

Til tross for den økende arbeidsstyrken manglet bransjen fortsatt kvalifisert arbeidskraft, for eksempel folk som behersker fremmedspråk eller som har kompetanse til spesifikke jobber, som hotellresepsjonister eller spaterapeuter.

For neste kvartal sier han at indeksen vil falle til 75, noe som skyldes lavsesong og færre helligdager som kan tiltrekke seg turister.

– Fallende innenlandsk forbruk og en stagnerende industrisektor vil også påvirke turismen, samtidig som geopolitisk risiko fortsetter å påvirke det generelle reisestemningen, sa Chamnan.

Han anbefalte at ulike insentiver skal verksettes for å støtte turismen, blant annet 60 dagers visumfrihet for 93 nasjoner, og skattefradrag for reiser og møter i byer i andre sjikt.

TCT spår turistinntekter på mellom 2,7 og 3 billioner baht i år, noe som er et godt stykke unna regjeringens mål på 3,5 billioner. For å tette gapet må regjeringen tiltrekke seg 40 millioner utenlandske turister, øke inntjeningen fra turister til 56.000 baht per reise, samt øke antallet innenlandsreiser til 220 millioner, ifølge rådet.

Thailands turistmyndighet (TAT) sa tidligere denne uken at det var ventet at de innenlandske turistutgiftene ikke vil nå det ambisiøse målet på 1,2 billioner baht, ettersom lokale turister er bekymret for økonomien og de høye reisekostnadene.

Chamnan sa at strategier som bør iverksettes raskt, inkluderer å øke turistenes oppholdstid og fremme arrangementer og felles kampanjer i lavsesongen. Han sa at myndighetene også bør utvikle kompetansehevingsprogrammer for turistoperatører, som for eksempel opplæring i fremmedspråk, ledelse og teknologi.

Øverst: Turister gjør seg klare til å gå om bord i en båt ved Tha Tien-piren i Bangkok 7. juni. (Foto: Apichart Jinakul)

Kilde: Bangkok Post
RSS