Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Skogbranner reduserer Thailands turistinntekter med 400 millioner baht



Skogbranner i Thailand har gått hardt utover økonomien i landet, og de årlige turistinntektene har falt fra 2 milliarder baht til 1,6 milliarder baht. Departementet for nasjonalparker, dyreliv og plantevern (DNP) er i gang med å iverksette forebyggende tiltak for å løse disse problemene.

Direktør for nasjonalparkkontoret i DNP, Chaiwat Limlikit-aksorn, avslørte at de fleste skogbranner er menneskeskapte, noe som fører til betydelige miljømessige og økonomiske tap.

Den nordlige regionen har opplevd en merkbar nedgang i antall turister under de hyppige brannene. Selv om målet var å generere 2 milliarder baht fra turismen i år, blir de faktiske inntektene bare 1,6 milliarder baht.

Chaiwat understreket nødvendigheten av umiddelbare tiltak for å håndtere de pågående konsekvensene av skogbranner og smog, spesielt i Mae Hong Son og Chiang Mai. Disse provinsene rapporterer ofte om branntilløp, noe som fører til redusert sikt og påvirker flytrafikken til Mae Hong Son lufthavn.

Som en konsekvens av må turister forandre sine reiseplaner. I midten av mars ble Chiang Mai rangert som den mest forurensede byen i verden når det gjelder luftkvalitet, med en gjennomsnittlig luftkvalitetsindeks (AQI) på 200. Den høye forurensningen har direkte konsekvenser for turismen og folkehelsen i området.

Skogbranner har også en negativ innvirkning på naturressursene, og ødelegger plantesamfunn og skogstrukturer samt ødelegger leveområder for dyrelivet.

I år er effektene av den globale oppvarmingen spesielt tydelige, med økt tørke og klimaendringer som påvirker mange marine nasjonalparker i den sørlige regionen, med alvorlig korallbleking som resultat. Den nordlige regionen sliter med skogbranner og tåke, noe som påvirker turismen i naturvernområdene i betydelig grad.

Chaiwat uttalte at arbeidet med å løse konsekvensene av skogbranner og tåke for naturressurser og turisme krever samarbeid fra alle sektorer, både offentlige og private.

Han hevdet at beskyttelse av skog og naturressurser er avgjørende for å opprettholde balansen i økosystemet, folkehelsen og dempe de økonomiske konsekvensene. Utarbeidelse av kort- og langsiktige planer og tiltak er avgjørende for å løse disse problemene på en bærekraftig måte.

DNPs proaktive tilnærming inkluderer involvering av ulike interessenter for å sikre beskyttelse og balanse i økosystemene. Folkehelse og økonomisk stabilitet er også prioritert i disse initiativene.

Til tross for de umiddelbare utfordringene er fokuset fortsatt på å skape bærekraftige løsninger for å forebygge og håndtere skogbranner og konsekvensene av dem, melder KhaoSod.

Kilde: The Thaiger
RSS