Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailandske skoler vil begrense skjermbruken



Utdanningsdepartementet vil begrense skoleelevers skjermbruk, da de frykter at elevenes utviklingen vil bli skadelidende dersom de blir hektet på teknologien.

Nåværende utdanningsminister, Permpoon Chidchob, sa mandag at svært mange elever tar med seg smarttelefoner, nettbrett eller lignende digitale enheter til skolen og bruker mye tid på disse.

Forskning har vist at overdreven bruk av slike enheter hemmer ungdommenes evne til å holde fokus i timene og reduserer intelligensen deres på lang sikt.

Flere land har iverksatt tiltak for å kontrollere elevenes skjembruk i skoletiden. Noen land har forbudt elever under 16 år å bruke disse på skolen.

Overdreven avhengighet av teknologi gir også grunn til bekymring for de unges emosjonelle helse, legger ministeren til.

Forskning har vist og bekreftet skjembrukens negative innvirkning på unges hjerne- og intelligensutvikling.

Barn som bruker seks og en halv time eller mer om dagen foran skjermen, har en tendens til å ha lavere IQ enn deres jevnaldrende som bruker mindre tid på skjerm. De risikerer også å utvikle kort oppmerksomhetsspenn og langsom læring.

Office of the Education Council har foreslått et tiltak for å avvenne unge elever fra skjermen ved å tilby flere aktiviteter utenfor klasserommet, for eksempel musikkundervisning, sport og øvelser. For å forbedre elevenes konsentrasjonsevne skal det oftere arrangeres lese- og fortellertimer på skolen. Foreldre vil også bli bedt om å sette av litt kvalitetstid sammen med barna sine, legger ministeren til.

Kilde: Bangkok Post
RSS