Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Beskylder Srettha-regjeringen for overforbruk



Sirikanya Tansakul, nestleder i Move Forward-partiet, anklager regjeringen for å ha brukt for mye penger ved å låne ytterligere 130 milliarder baht for å delfinansiere ordningen med det digitale «pengedrysset» på 560 milliarder baht.

Hun sier at statsbudsjettet for regnskapsåret 2024, som opprinnelig var satt til 3,35 billioner baht, er økt til 3,48 billioner av regjeringen til statsminister Srettha Thavisin, noe som betyr at statens låneopptak for å kompensere for budsjettunderskuddet vil øke fra 593 milliarder baht til 693 milliarder baht.

Det økte låneopptaket vil øke den offentlige gjelden til 12 billioner baht, eller 64 % av landets BNP, sammenlignet med 63 % i fjor. Statens nettoinntekter for regnskapsåret 2024 forventes å øke med bare 30 milliarder baht til 2,787 billioner baht.

Sirikanya sier at hun mistenker at det økte låneopptaket, som vil øke offentlig sektors låneopptak til 64 % av BNP, under taket på 70 %, bare delvis vil bli brukt til å finansiere «pengsdryss»-ordningen.

– Dette økte låneopptaket, sier hun, betyr at regjeringens uttalte mål om å oppnå budsjettbalanse i løpet av de neste sju årene ikke vil bli realisert.

Kilde: Thai PBS
RSS