Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Giftdrapene: Dette er slangemedisin-mannen



Nannen, med kallenavnet «Tiger», som fikk beskjed av en vietnamesisk guide om å levere "slangemedisin nr. 7" til en vietnamesisk kvinne som begikk selvmord på et luksushotell i Bangkok, blir nå avhørt av politiet, og dette produktet viser seg å være en tradisjonell medisin som er registrert av Food and Drug Administration (FDA), meldte avisen Thai Rath sent i går kveld.

Politiet hadde tidligere konkludert med at en kvinne i gruppen som døde sammen med de andre, hadde forgiftet dem alle med te tilsatt cyanid på Grand Hyatt Erawan Hotel på grunn av en investering på 10 millioner baht som ikke hadde gitt avkastning.

Politiet avhørte senere guiden, (35), som sa at en 47 åring hadde gitt ham 11.000 baht i perioden 3.-5. juli for å kjøpe "slangemedisin nr. 7".

Klokken 19.00 i går kveld sa politiet at de var i stand til å spore opp Tiger, som har en leilighet på Ratchada Soi 3.

Da de gjennomsøkte leiligheten hans, fant de to store esker med 33 flasker "slangemedisin" som han hadde fylt opp for å selge til kinesiske og vietnamesiske besøkende og turister. Hver flaske har en slangelogo på seg, noe som førte til at folk kalte den "slangemedisin".

Etterforskningen avslørte videre at "slangemedisinen" Tiger hadde på lager, kom fra et selskap som har en nettside for salg på nettet. Dette er et urteprodukt som selges i hvite flasker med ni forskjellige slangefargede logoer på for å indikere ulike formler.

Den avdøde vietnamesiske kvinnen bestilte varianten nummer 7, som kommer i en flaske med en rosa slangelogo og er ment å gi næring til blodet og hjelpe menstruasjonen. På etiketten står det også at to til tre kapsler skal inntas etter måltider to ganger om dagen.

FDA har bekreftet at denne "slangemedisinen" er en tradisjonell medisin og ikke har noen sammenheng med forgiftningsdødsfallet til de seks vietnamesiske besøkende.

Politiet fortsetter likevel å avhøre Tiger for å fjerne mistanken etter å ha funnet ut at det var Lan som kom ned for å hente "slangemedisinen" i hotellobbyen etter at den hadde blitt levert dit i en plastpose fra en nærbutikk av en motorsykkeltaxi.

Øverst: Detter» er slangemedisinmannen, Tiger" og en flaske med "slangemedisin" nummer 7. Foto: Thai Rath

RSS