Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Lynflom ved Doi Suthep i Chiang Mai i morges



Styrtregn i Doi Suthep i går kveld sendte en voldsom vannflom nedover fjellet, jevnet mange trær med jorden, forårsaket gjørmeskred og oversvømte flere lokalsamfunn ved foten av fjellet i morges.

Beboerne forteller at vannet kom så raskt at de ble overrumplet og ikke hadde mulighet til å flytte verdisakene sine opp på høyere terreng.

Prakaithip Inthakul som bor i Pa Ha i Muang sier til Thai PBS at hun klarte å redde et TV-apparat da vannet feide inn i huset hennes, og at hun måtte holde TV-apparatet fast av frykt for at det skulle bli feid bort av strømmen.

Andre i samme nabolag fortalte at alle verdisakene deres var blitt oversvømt, om ikke helt skylt bort.

Ang Kaeo-reservoaret, som ligger på området til Chiang Mai-universitetet, flommet over og oversvømte delvis universitetet og lokalsamfunnene i nærheten, noe som tvang fakultetet for massemedier til å legge om undervisningen fra stedlig til nettbasert undervisning i dag.

Den siste rapporten sier at flomvannet har trukket seg tilbake, etter at myndighetene åpnet sluseporten for å drenere vannet inn i vanningskanalen, noe som resulterte i at vannstanden i kanalen steg og Talad Ton Phayom-krysset ble oversvømmet med trafikkkaos som resultat da bare ett kjørefelt var farbart.

Togstasjonen i Chiang Mai er fortsatt stengt i dag, men personalet har sørget for at strandede passasjerer blir overført til en bussterminal i stedet. Thailands statsbaner har bedt sine tjenestemenn om å sjekke signalsystemene og bommene ved jernbaneovergangene for å sikre at de er i god stand.

Passasjerer som har kjøpt togbilletter på forhånd for reiser fra i går og frem til mandag, kan be om full refusjon hvis de ønsker å avlyse reisen.

I Thoen-distriktet i Lampang-provinsen har innbyggerne blitt bedt om å forberede seg på enda verre oversvømmelser i morgen, ettersom mer vann vil bli sluppet fra Kiew Lom- og Kiew Ko Ma-reservoarene ut i Wang-elven.

Ekstra sandsekker har blitt delt ut til innbyggerne i distriktet. Rundt 200 husstander står for tiden under rundt 1,5 meter flomvann.

Midlertidige tilfluktsrom for eldre og syke har blitt satt opp, og offentlige kjøkken har blitt installert for å gi gratis mat til flomofre.

Kilde: Thai PBS - Foto fra Doi Suthep

RSS