Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Cannabis-kontrollen strammes inn



Thailands helsedepartement vil utstede en ny forskrift for å skjerpe kontrollen med produksjon, import, eksport, salg og besittelse av cannabis og hampekstrakter.

Generalløytnant Phanurat Lukboon, i Office of the Narcotics Control Board (ONCB), sa onsdag at regjeringen tirsdag i prinsippet godkjente utkastet til en ministerforordning om tillatelse til import, eksport, salg og besittelse av cannabis og hampekstrakter, som er kategorisert som type 5-narkotika, skiver Bangkok Post.

– Utkastet, som er foreslått av helsedepartementet, vil bli sendt til statsrådet, regjeringens juridiske arm, for granskning, sa Phanurat, og la til at utkastet til forskrift vil bli utstedt i henhold til narkotikaloven.

Forordningen vil fastsette kriterier for søknad om, tildeling og fornyelse av lisenser og lisensavgifter for produksjon, import, eksport, salg og besittelse av cannabis og hampekstrakter til medisinske, kommersielle og industrielle formål, vitenskapelig forskning og narkotikabekjempelse, sier han.

Når loven trer i kraft, vil de som ikke får lisens til å drive med disse aktivitetene, kunne straffes med fengsel i opptil fem år og/eller en bot på opptil 500 000 baht.

– Spesielt hvis de bruker ekstraktene til kommersielle formål uten lisens, noe som fører til utbredt bruk, eller selger til unge under 18 år, vil de få en strengere straff, en fengselsstraff på opptil 15 år og/eller en bot på opptil 1,5 millioner baht, sa Phanurat.

Mandag møtte ONCBs generalsekretær den britiske ambassadøren Mark Gooding for å diskutere tiltak for å bekjempe smugling av cannabis fra Thailand til Storbritannia.

Representanter fra det thailandske politiet, tollvesenet og flyplassene i Thailand (AoT) deltok også.

– Den britiske utsendingen sa at over 200 smuglere fra Thailand har blitt arrestert i Storbritannia så langt i år, sa Phanurat, og la til at ambassadøren uttrykte bekymring for transnasjonale kriminelle nettverk som trekker i trådene.

Justisminister Tawee Sodsong har instruert ONCB om å samarbeide med Storbritannias National Crime Agency for å dele informasjon og i fellesskap gjennomføre et program for å trene AoT-personell i narkotikaanalyse.

Øverst: Cannabisplanter til salgs på Nonthaburi Green Market i Nonthaburi i 2023. (Foto: Chanat Katanyu)

Kilde: Bangkok Post


RSS