Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Håp og sorg i redningsarbeidet for elefanter i Chiang Mai-flommen



Arbeidet med å redde elefanter fra de oversvømte reservatene i Chiang Mai-provinsen fortsetter i dag. 

Selv om noen av elefantene allerede har blitt flyttet til høyere terreng, har det kommet rapporter om døende elefanter i enkelte områder, skriver Thai PBS.

Store deler av Chiang Mai, som huser rundt ti elefantreservater, står under dypt vann for andre gang på seks uker, og det fryktes at oversvømmelsene denne gangen kan bli verre enn i forrige måned.

Noen av eierne av elefantparkene sier at de ikke klarte å flytte elefantene i tide, fordi flommen kom uventet og de avsidesliggende stedene ble utilgjengelige på grunn av jordskred og oversvømmelser.

Mange elefanter har rømt fra de oversvømte tilfluktsstedene sine og søkt høyere opp, ettersom vannet steg så høyt at de knapt kunne holde hodet over vannet.

I dag deltar fly fra Wing 41 i det thailandske flyvåpenet i letingen, sammen med veterinærteam og sjefsmahoutene fra Elephant Nature Park (ENP) og Save the Elephant Foundation (SEF).

Fra Wing 41 sies det at et infrarødt kamera oppdaget tre elefanter i et område omtrent en kilometer fra ENP.
Deres posisjon ble sendt til mahoutene på bakken slik at de kunne bli reddet.
– Men vi så også døde elefanter, sier Wing 41.

Redningsarbeidet med å redde elefanter og andre dyr fortsetter i dag, men det er vanskelig på grunn av de sterke strømmene og det stigende vannivået.

– Vi må kjempe mot tiden, sier en mahout (elefantfører).

Gode nyheter kom for en blind og eldre jumbo, ‘Pang Mae Boon’, da hun ble reddet i sikkerhet.

Et videoklipp, som gikk viralt i går, viste tre elefanter som gikk gjennom flomvann som var så dypt at de måtte holde snabelen klar av vannet for å puste.

‘Pang Mae Boon’ ble hengende etter de to andre fordi hun var blind, men hun ble reddet etter at frivillige hadde brukt flere timer på å få henne i sikkerhet.

Kilde: Thai PBS
RSS