Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Dette er Srettha-regjeringens erklæring



11. september 2023 overleverte statsminister og finansminister Srettha Thavisin regjeringens sin erklæring.

Srettha-administrasjonen har offentliggjort retningslinjene for regjeringens politiske uttalelser som følger:

Den sittende regjeringen skal arbeide for Thailands sikre fremgang, for fred, solidaritet og omtanke i det thailandske samfunnet og for bedre livskvalitet for det thailandske folk.

Ifølge statsministeren har regjeringen en politikk for å beskytte og opprettholde kongen og fremme religioner som en mekanisme for å styrke fortjeneste og etikk. Regjeringens politikk om å dele ut 10.000 baht i digitale penger vil bli implementert for å styrke nasjonaløkonomien ved å tilføre penger til systemet på en omfattende og rettferdig måte for å sikre pengesirkulasjon ned til grasrota.

Politikken vil også legge grunnlaget for en digital økonomi, skape nye muligheter og forbedre effektiviteten og åpenheten i landets betalingssystem.

For å avhjelpe vanskeligheter, løse problemer og legge grunnlaget for alles fremtid, er de politiske direktivene for forvaltningen av statlige anliggender klassifisert i kortsiktige (presserende) retningslinjer og retningslinjer på mellomlang og lang sikt.

Regjeringen har formulert kortsiktig politikk for å stimulere forbruket, løse folks umiddelbare problemer og få fart på vekstmotorene igjen. Politikken på mellomlang og lang sikt er også utformet med sikte på å bygge opp folkets kapasitet gjennom å skape inntekter, redusere utgiftene, øke mulighetene, minimere forskjellene og fremme bedre livskvalitet for hele det thailandske folket.

Regjeringens prioriterte politikk er
  1. Gjeldshåndtering i landbruket, næringslivet og privatpersoner gjennom gjeldsmoratorium for bønder og små og mellomstore bedrifter og andre gjeldslettetiltak som ikke er i strid med prinsippet om finansiell disiplin og ikke medfører moralsk risiko. 
  2. Lette folks økonomiske byrder med hensyn til energikostnader ved blant annet å justere strøm- og bensinavgiftene til et håndterbart nivå, omstrukturere landets energiforbruk og fremme ren og fornybar energi. 
  3. Øke turistinntektene ved blant annet å revidere og forenkle visumsøknadsprosedyren, gi visumfritak for turister fra utvalgte land, innføre "Fast Track VISA" for MICE-deltakere og forbedre alle relaterte tjenester. 
  4. Håndtere meningsforskjeller med hensyn til Kongeriket Thailands grunnlov, B.E. 2560, for å sikre en mer diplomatisk grunnlov, samtidig som man holder fast ved det demokratiske styresettet med kongen som statsoverhode og beholder kapittel II i grunnloven om "kongen" intakt. Regjeringen vil gjenopprette rettsstaten på en sterk, effektiv og åpen måte, siden en ansvarlig rettsstat er den billigste, men mest effektive investeringen i mental og sosial infrastruktur. 
Når det gjelder politikk på mellomlang og lang sikt, ønsker regjeringen å generere inntekter (gjennom proaktivt økonomisk diplomati, utvikling av nye økonomier, investeringer i transportinfrastruktur, promotering av fiskeindustrien osv.), skape muligheter (gjennom å utnytte eksisterende ressurser til å skape arbeidsplasser og inntekter, offentlig engasjement i ressursfordeling og -allokering osv.), forbedre folks livskvalitet (gjennom å sikre indre og ytre sikkerhet, forbedre det offentlige helsesystemet, fremme rettferdighet og likestilling osv.

Regjeringen forpliktet seg også til å styrke Thailands rolle på den internasjonale arenaen og til å føre diplomatiske forbindelser med land i regionen og det internasjonale samfunnet for øvrig på en balansert og stabil måte basert på prinsippene om gjensidig tillit, gjensidig respekt og gjensidig nytte, samtidig som man arbeider for å realisere FNs mål for bærekraftig utvikling (SDG), videreføre politikken for karbonnøytralitet, beskytte miljøet og bevare naturressursene.

Kilde: KhaoSodEnglish
RSS