Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Samui-broen: Offentlige høringer gjenopptas



Den andre fasen av de offentlige høringene om den foreslåtte broen til Koh Samui skulle begynne mandag, etter at det i den første runden ble bestemt at landkarene skulle ligge i Thong Nien i Nakhon Si Thammarat på fastlandet og i Taling Ngam på feriestedøya.

Bompengebroen skal ha to inn- og utkjøringer på fastlandet, den ene i Don Sak-distriktet i Surat Thani og den andre i Khanom.

Den samlede strekningen for broen og tilførselsveiene i de to distriktene blir 37 kilometer. Selve broen vil strekke seg 25 km over Thailandbukta.

Den valgte plasseringen var blant de syv som ble foreslått i den første høringsrunden.

Den andre runden med offentlige høringer skulle starte på mandag på Koh Samui, før den blir flyttet til Nakhon Si Thammarat tirsdag og Surat Thani onsdag, med broens foreslåtte plassering øverst på dagsordenen.

Expressway Authority of Thailand, som har ansvaret for prosjektet, krever tre runder med offentlige møter. De siste høringene skal etter planen avsluttes i oktober neste år.

Byggingen av broen forventes nå å starte i 2029, i stedet for 2028 som opprinnelig planlagt, og den vil åpne i 2033 hvis prosjektet består mulighets- og miljøundersøkelsene og blir godkjent av den sittende regjeringen.

Ifølge myndighetene vil broen være et kjærkomment alternativ for folk som reiser mellom øya og fastlandet, som i dag kun betjenes sjø- og luftveien, og den vil være til fordel for turismen på Koh Samui. Dog er ikke alle er enige i det.

Øverst: En grafikk viser den foreslåtte plasseringen av Koh Samui-broen. Den lyserosa linjen viser broens start på fastlandet i Khanom-distriktet i Nakhon Si Thammarat og plasseringen på Koh Samui. (Foto: Supplied via Supapong Chaolan)

Kilde: Bangkok Post

RSS