Stacks Image 782

Ingen prøveløslatelse for Thaksin Shinawatra ... ennåDen dømte, tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra har ikke rett til prøveløslatelse nå, ifølge talsmann for kriminalomsorgen Sitthi Sutheewong i dag, mandag.

Han avviste usanne påstander om at Thaksin, hvis fengselsstraff ble redusert fra åtte til ett år ved en kongelig benådning, vil søke om prøveløslatelse med henvisning til hans alder og alvorlige sykdom, ifølge Thai PBS.

Selv om Thaksin passer inn i gruppen som kan søke om prøveløslatelse, må han i henhold til reglene forbli fengslet i minst en tredjedel av fengselsstraffen eller minst seks måneder, avhengig av hva som er lengst.

– Thaksin er for øyeblikket bare inne i den første måneden av fengselsoppholdet, sier Suthee. – En tredjedel av den ettårige fengselsstraffen hans er fire måneder, men reglene sier at soningstiden må være minst seks måneder. Thaksin må altså sone fem måneder til før han kan søke om prøveløslatelse.

– Hvis Thaksin innvilges prøveløslatelse, forventes han å være en fri mann igjen i februar neste år, sier Suthee.

Thaksin har vært innlagt på politisykehuset i nesten 30 dager, og legeteamet hans er pålagt å sende en evaluering av helsetilstanden hans til kriminalomsorgen og fengselet for vurdering.

Suthee sier at avdelingen vil basere avgjørelsen om hvorvidt Thaksin skal få fortsette medisinsk behandling utenfor fengselet er legenes vurdering.

Kilde: Thai PBS

Kappdrakk med gjest: Bartender havnet på sykehus


En bartender i Sattahip, syd for Pattaya, havnet på sykehus etter kappdrikking med bargjest

Lokale nødetater fikk melding om at en bartander hadde besvimt på arbeidsplassen sin i nærheten av Thongthip i Sattahip søndag morgen, skiver Pattaya News.

Hendelsen skjedde søndag morgen på en ikke navngitt karaokebar for menn i Sattahip. Offeret (30) som er thailandsk statsborger, ble funnet på en sofa omgitt av bargjester og kolleger inne på stedet.

Offeret, som bare var iført jeans og ingen skjorte, hadde besvimt og var i en koma-lignende tilstand.

Redningsmannskapene spurte kollegene om årsaken til mannens tilstand og fikk vite at han hadde kappdrukket med en ukjent bargjest og plutselig besvimt.

Kollegaene ble bekymret og varslet umiddelbart redningstjenesten. De la til at offeret også hadde vært i sjokk før han mistet bevisstheten.

Bartenderen ble innlagt på Apakorn Kiatwong sykehus. Tilstanden hans er sålangt ukjent.

Kilde: The Pattaya News


Spekulasjonene blomstrer om hvor ‘Kamnan Nok’ egentlig befinner segMysteriene rundt varetektsfengslingen av den dømte tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra har også fått mange til å tvile på om Praween Chanklai, også kjent som "Kamnan Nok", hovedmistenkt for drapet på en politibetjent, virkelig sitter fengslet i Bangkok varetektsfengsel.

I mange kommentarer på sosiale medier kreves det at kriminalomsorgen legger frem håndfaste bevis på at Praween virkelig befinner seg i fengselet.

Andre hevder at den fengslede mannen er en dobbeltgjenger av Praween.

Svært mange sier at de ikke tror på landets rettssystem, ut fra en lokal oppfatning om at fengsel bare er for de fattige, ettersom rike mennesker, som Thaksin, og innflytelsesrike personer, som Praween, får ‘spesialbehandling’ og slipper å sitte i fengsel.

Spekulasjonene om hvor Praween faktisk befinner seg, har gått viralt, noe som har tvunget kriminalomsorgen til å dementere dette offentlig.

Departementets generaldirektør Ayuth Sintoppant gjentok at Praween definitivt sitter i varetekt.

Dessuten sa han at personen i fengselet definitivt er Praween, ettersom departementet sammenlignet fingeravtrykkene hans med innenriksdepartementets database.

– Praween sitter nå i karantene, før han blir sendt til cellen sin, sa generaldirektøren, og la til at besøk fra kona og barna hans er tillatt.

Mongkolkit Suksintharanon, et tidligere parlamentsmedlem for ‘Thai Civilised party’, skrev på sin Facebook-side at han planla å sende en forespørsel til justisministeren i dag, mandag, og be om en ny sjekk av fingeravtrykkene til mannen i fengselet, for å verifisere at han er Praween. 

Les også: Thainytt 17. september: Partileder spør: – Ble en «stand-in» arrestert for politimordet?

Mange mener at det er på grunn av hans penger og makt at den straffedømte Thaksin får lov til å motta medisinsk behandling utenfor fengselet.

De lurer til og med på om Thaksin nå oppholder seg i sitt hjem og ikke på sykehuset. Kriminalomsorgen har nektet å utlevere bilder av Thaksin på sykehuset med henvisning til personvernet.

Derfor har ingen andre enn familien, politiet, fengselspersonalet og sykehuspersonalet sett Thaksin eller sett bilder av ham siden den høyprofilerte hjemkomsten fra selvvalgt eksil 22. august.

Kilde: Thai PBS

Barneløp i Narvik holder liv i seks barnebibliotek i ThailandBarneløpet i Narvik sentrum arrangeres hvert år og inntektene går til å drive seks barnebibliotek i Thailand.

Arrangementet er det største samlingspunktet for barn i Narvik og har vært en viktig inntektskilde for Ragnar's Care Foundation (RCF) som jobber for å gi barn i utsatte deler av verden en bedre fremtid.

Lokalavisa Fremover har vært medarrangør siden starten og næringslivet i Narvik er også engasjert i løpet. Årets Barneløp finner sted lørdag 23. september.

Kilde: Fremover

Ferdigstiller implementeringen av «pengedrysset» i løpet av 10 dagerDetaljene i regjeringens «pengedryss»-ordningen med digitale lommebøker med 10.000 baht til alle thaier over 16 år vil bli lagt frem for regjeringens godkjenning i løpet av de neste 10 dagene, sa visefinansminister Julapun Amornvivat i dag, mandag.

Det skriver avisen The Nation

– Regjeringen diskuterer for tiden med finansdepartementet og en rekke andre statlige organer. De vil diskutere forslag til justeringer, spesielt når det gjelder vilkårene for å bruke den digitale lommeboken innenfor en radius på 4 kilometer fra mottakerens bosted for å gjøre det mer hensiktsmessig, sa Julapun.

– Statsministeren gav de en frist på 14 dager, men nå har de bare 10 dager igjen, sa han.

Han var overbevist om at det ikke ville bli noe problem å få på plass detaljene, ettersom diskusjonene ville gå raskere, og at et klart rammeverk for prosjektfinansiering, detaljerte betingelser for digital pengebruk og ulike finansieringskilder ville bli inkludert i forslaget som skulle godkjennes på regjeringens neste møte.

Kilde: The Nation


Åtte områder i Chiang Mai er oversvømmet'Lynflom' og elveoverløp har oversvømmet 27 landsbyer i åtte distrikter i den nordlige provinsen Chiang Mai etter helgens kraftige regnvær, ifølge provinsens Public Disaster Prevention and Mitigation Office (PDPM).

Det er rapportert om oversvømmelser i distriktene Chom Thong, Chiang Dao, Fang, Chai Prakan, Doi Tao, Samoeng, Mae Chaem og Hot. 120 husstander er berørt, hvorav halvparten i Chom Thong-distriktet, som ble rammet av vann fra elven Mae Klang, som flommet over på begge sider.

PDPM-kontoret sier i dag, mandag, at situasjonen i Hod-distriktet har normalisert seg, mens flomvannet er på vei tilbake i Chiang Dao-distriktet.

Det rapporteres at transportdepartementet har opprettet en kommandosentral i Chiang Mai-provinsen for å håndtere flommen og hjelpe flomofrene.

Meteorologisk institutt varsler at det vil komme enkelte kraftige regnbyger i de nordlige, nordøstlige og sentrale regionene, inkludert Bangkok og forstedene i dag, på grunn av et moderat monsuntrog over nord og nordøst og et lavtrykk langs den nordlige kysten av Vietnam.

Det har rådet folk som bor langs naturlige vannveier og ved foten av fjellene, til å være forberedt på mulige oversvømmelser eller overløp.

Kilde: Thai PBS

Statsministeren: –400 baht i minstelønn innen nyttår– Det forventes enighet om å heve minstelønnen til rundt 400 baht før nyttår, sa statsminister Srettha Thavisin mandag, ifølge Bangkok Post

Srettha, som også er finansminister, sa at en økning av minstelønnen er et av regjeringens kortsiktige tiltak for å bedre folks økonomiske velferd.

Han har snakket med folk i små og mellomstore bedrifter og industrisektoren om det økonomiske veikartet for å overbevise dem om landets økonomiske potensial.

– I dag får noen arbeidere i visse bransjer allerede mer enn 400 baht om dagen, men ikke i alle provinser. Vi vil se nærmere på dette, og vi regner med at minstelønnen vil øke til rundt 400 baht før nyttår, eller i november-desember, sier statsministeren.

Den nåværende minstelønnen ligger på mellom 328 og 354 baht, avhengig av provins.

Srettha innrømmet at det ville bli vanskelig å gjennomføre den flate billettprisen på 20 baht for elektriske tog i Bangkok på bare tre måneder. Regjeringen har vært i samtaler om dette med juridiske eksperter og de relevante etatene.

– Prosessen med å implementere politikken fullt ut er krevende, men regjeringen har startet å jobbe mot dette målet, sa han.

Srettha sa også at han hadde snakket med skattemyndighetene om skatt på land og hus, arv og andre skatter for å redusere skatteforskjellene.

– Han sa at de som investerer i andre land og tar med seg inntekter hjem, også må beskattes fra 1. januar.

Kilde: Bangkok Post

Thailand med ytterligere kutt i strømregningen

Den thailandsk regjeringen har i dag, mandag, vedtatt å redusere strømprisen ytterligere, til 3,99 baht per enhet (kWt). 3,99 baht tilsvarer etter dagens kurs 1,21 kroner) Dette kommer etter forrige ukes beslutning om å redusere prisen fra 4,45 til 4,10 baht per kilowattime.

Den nye prisen vil tre i kraft fra og med faktureringssyklusen i september. Regjeringen har ikke kunngjort ikke varigheten av reduksjonen.

Regjeringens talsmann Chai Watcharong sier at statsminister Srettha Thavisin etter den første prisreduksjonen i forrige uke ga energiminister Pirapan Salirathavibhaga i oppdrag å vurdere om ytterligere prisreduksjoner var mulig, noe som resulterte i regjeringens beslutning i dag.

Kilde: Thai PBS


Tviler på en økning i det innenlandske forbruket etter «pengedrysset»National Social and Economic Council (NESDC) er usikker på om «pengedryss»-ordningen med digitale lommebøker vil øke det innenlandske forbruket til det nivået myndighetene ønsker, ettersom det nåværende forbruket fortsatt er høyt.

Ifølge NESDCs rapport for andre kvartal i år har forbruket i privat sektor økt med opptil 7,8 % i første halvår, noe som sår tvil om hvor mye mer forbruket vil øke som følge av «pengedrysset», selv om ordningen vil bidra til å øke økonomien og BNP til en viss grad.

Ifølge rapporten har den totale eksportverdien falt med 5,5 % tre kvartaler på rad, men forventes å ta seg noe opp i 3. og 4. kvartal.

Produksjonen i jordbruks-, skogbruks- og fiskerisektoren økte med 0,5 %, sammenlignet med 6,2 % i årets første kvartal, mens produksjonen i industrisektoren falt med 3,3 % siden første kvartal, noe som var i tråd med eksportnedgangen i de tre første kvartalene.

Det ble påpekt at den forrige Prayut-administrasjonen sikret 500 milliarder baht i lån for å få fart på økonomien under pandemien, men BNP økte bare med 1,6 %.

Statsminister Srettha Thavisin sa imidlertid under Thai Rath Forum 2023 at han håper at ordningen med «pengedrysset», hvis den iverksettes 2. februar, vil fremme private investeringer og sysselsetting tre måneder i forkant av ordningen, fordi privat sektor vil gjøre forberedelser for å øke produksjonen for å møte den forventede etterspørselen fra forbrukerne, drevet av «pengedrysset».

Kilde: Thai PBS

Thailands statsminister lover å slå ned på korrupte, innflytelsesrike personer

Myndighetene trapper opp innsatsen for å bekjempe innflytelsen til mektige personer i Thailand.

Statsminister Srettha Thavisin har lovet å slå hardt ned på innflytelsesrike personer som misbruker sin makt, heter det i en pressemelding fra den thailandske regjeringens PR-avdeling 

Kunngjøringen kom etter et møte med generalmajor Damrongsak Kitti. Damrongsak Kittiprapas, politiets generalkommissær, som orienterte statsministeren om det høyprofilerte politidrapet i Nakhon Pathom-provinsen.

Statsministeren forsikret at påvirkning utenfra, enten det er fra investeringsgrupper eller kriminelle organisasjoner, ikke vil bli tolerert i politiets arbeid.

Statsminister Srettha anerkjente den økende offentlige bekymringen over saken og forsikret at det ville bli iverksatt umiddelbare og effektive tiltak for å håndtere problemet.

Selv om hendelsen inntraff i begynnelsen av hans regjeringstid, garanterte statsministeren at det ville bli iverksatt raske tiltak, særlig i saker som involverer korrupsjon eller forsømmelser.

Kilde: Pressemelding fra den thailandske regjeringens PR-avdeling

Aktivister krever oppdatering om Thaksins tilstandAktivister krever i dag, mandag, at det thailandske politisykehuset offentliggjør den siste tilstanden til tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, for å bevise om han fortjener å være der i stedet for i fengsel.

Representanter for Student and People Network for Thailand Reform (SNT) dro til det thailandske politiets kontor i Pathumwan-distriktet for å overlevere et brev til politisjef Damrongsak Kittiprapas.

I brevet krever de at ledelsen ved Police General Hospital gir en oppdatering om Thaksins tilstand. Thaksin soner en ettårig fengselsstraff, men ble innlagt på sykehuset den første natten etter at han ble innsatt i fengsel.

– Student and People Network for Thailand Reform mener at legene har vært uvanlig tause om sykdommen hans etter at det tidligere ble rapportert at han var alvorlig syk og trengte spesialistleger og utstyr, sier Pichit Chaiyamongkol i SNT.

Thaksin ble flyttet fra fengselet til sykehuset 22. august, og samfunnet ønsket at legene på sykehuset skulle avklare sykdommen hans, sier Pichit. Legene i Bangkok varetektsfengsel henviste Thaksin til Police General Hospital natt til 22. august, bare timer etter at han kom tilbake til landet.

– Det var tydelig at Thaksin virket normal da han ankom Thailand, sier Pichit.

SNT ba den nasjonale politisjefen om å avsløre navnene på legene som behandlet Thaksin og beordre dem til å utdype Thaksins tilstand.

Pichit sa at Thaksin torsdag denne uken vil ha tilbrakt en måned på Police General Hospital.

Den 74-årige Thaksin vendte tilbake til Thailand om morgenen den 22. august etter 15 år i eksil. Han var blitt dømt og siktet for nye lovbrudd under sitt fravær.

Samme dag bestemte høyesterett at han skulle fengsles i åtte år for de tre ferdigbehandlede sakene. Fengselsstraffen ble redusert til ett år av HM Kongen. Advokaten hans hadde planlagt å søke om prøveløslatelse.


Kilde: Bangkok Post - Foto: SNTs Facebook-side


Nye skatteregler reiser spørsmål og bekymringerThailands skattemyndigheter har nylig kommet med nye retningslinjer for beskatning av utenlandsk inntekt. Ifølge juridiske eksperter ser det ut til at retningslinjene har tre spesifikke mål: innbyggere som handler på utenlandske aksjemarkeder gjennom utenlandske meglerhus, kryptovalutahandlere og thailendere som har utnyttet et smutthull som har gjort det mulig for dem å ta med seg utenlandsk inntekt skattefritt inn i landet etter å ha oppbevart den på en utenlandsk konto i over et kalenderår.

Retningslinjene reiser imidlertid betydelige spørsmål om hvor effektive de er når det gjelder å håndheve de nye reglene. Det er en krevende oppgave for myndighetene å sikre åpenhet om inntekter som er opptjent i utlandet, skriver Thai Enqurier.

Selv med avanserte finansielle sporingssystemer kan det være vanskelig å sikre full etterlevelse av retningslinjene, særlig når det gjelder kryptovalutaer. Dette problemet forsterkes ytterligere av at mange thailandske skattebetalere ikke er villige til å oppgi alle sine utenlandske inntekter, noe som igjen svekker myndighetenes muligheter til å håndheve regelverket.

I tillegg kan de nye skattereglene få den utilsiktede konsekvensen at de avskrekker folk fra å bruke lovlig lisensierte selskaper i Thailand. De strenge rapporteringskravene kan føre til at enkeltpersoner og bedrifter velger å bruke mindre transparente finansielle kanaler, noe som ironisk nok vil gjøre det vanskeligere for myndighetene å spore transaksjoner og håndheve skattelovgivningen.

Retningslinjene reiser også spørsmål om dette er den mest effektive måten å generere inntekter til Thailand på. Eksperter er bekymret for at de nye retningslinjene kan støte fra seg private bankfolk og finansinstitusjoner, som kan oppleve regelverket i Thailand som for usikkert eller byrdefullt.

De rikeste personene, som er har ressurser og private banktjenester, kan potensielt unndra seg disse rapporteringskravene og eksponere næringsdrivende i middelklassen og de som ikke har økonomiske muskler og regnskaper til å omgå systemet.

I tillegg reiser lovens omfang noen spørsmål. Selv om det er klart at aksje- og obligasjonshandlere er omfattet, gir den brede formuleringen rom for tolkning. Gjelder dette også vanlige kommersielle transaksjoner som gjennomføres med offshore-enheter? Et så bredt anvendelsesområde kan virke avskrekkende på utenlandske investeringer og dermed føre til mindre kapitaltilførsel til Thailand.

Selv om skattemyndighetenes nye retningslinjer har som mål å øke inntektene ved å tette eksisterende smutthull, kan de potensielle konsekvensene bli betydelige. Retningslinjene gjør det vanskeligere å drive næringsvirksomhet, skaper hindringer for effektiv håndhevelse og reiser spørsmål om hvordan de vil påvirke den økonomiske og sosiale strukturen i Thailand.

Nå som implementeringsdatoen 1. januar 2024 nærmer seg, er det flere spørsmål enn svar, og det kan være på sin plass med en grundig gjennomgang av retningslinjenes konsekvenser.

Kilde: Thai Enqurier

Thailand vil skattlegge all inntekt fra utlandet for skattemessig bosatte fra og med 2024Thailands skattemyndigheter har offentliggjort nye retningslinjer som innebærer at alle inntekter fra utlandet vil bli beskattet som personlig inntekt, uavhengig av om det dreier seg om arbeidsinntekt eller sparepenger, skiver avisen Thai Enquirer i dag.


En høytstående tjenestemann i finansdepartementet bekrefter at et dokument som ble offentliggjort av skattedepartementet i helgen, er korrekt.

I dokumentet står det at «…de som har inntekter fra yrke eller virksomhet i utlandet eller formue som befinner seg i utlandet...og som har tatt med seg disse eiendelene til Thailand...må ta hensyn til dette i sin personlige inntektsskatt for året».

Ordningen trer i kraft 1. januar 2024 og gjelder kun for personer som er skattemessig bosatt i Thailand, noe som betyr at turister og korttidsarbeidere er unntatt. Unntatt er også de som har blitt skattlagt i et land som har en gjeldende dobbeltbeskatningsavtale med Thailand.

For en liste over land med skatteavtale, klikk her.

Det er foreløpig uklart hvordan dette vil slå ut for utlendinger som bor i Thailand på pensjonistvisum.

Dette er en sak under utvikling og vil bli oppdatert.

Kilde: Thai Enquirer

Dagens valutakurser, mandag 18. september 2023Denne mandagens kurser hadde en litt svakere krone ved kjøp av baht, men ikke mye og krona holder seg på samme nivået.

På dagens første oppdatering av kurser, har de 8 bankene disse tallene.

Bank of Ayudhya Krungsri Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,26855 baht.

Bangkok Bank.
Veksling av kontanter er på 1,50000 baht. TT overføring er på 3,28000 baht.

CIMB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,26560 baht.

Kasikorn Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,26404 baht.

Siam Commercial Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,27500 baht.

TTB Bank.
Veksling av kontanter er på 3,15000 baht. TT overføring er på 3,28250 baht.

Krung Thai Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,27800 baht.

UOB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,27800 baht.

Se dagens Wise kurs herSexy Soi 6 og den gamle dronningenDet finnes flere puber oppkalt etter dronning Victoria enn noen annen monark. Over 220 bare i Storbritannia. Men en av de mest berømte og vellykkede ligger i Pattaya, der den deler gategrunn med rundt 70 jentebarer.

Queen Victoria Inn har vært drevet av Jane og Vic King siden 2001. Det er et hotell med 33 rom og et stort restaurantområde som er utformet som en tradisjonell engelsk pub. Det har blitt beskrevet som "en oase av ro" i et ellers hektisk miljø, skriver Pattaya Mail i dag.

Vic, som er fra London, sier:

– Soi 6 i 2001 var veldig annerledes enn i dag. Den var langt mer kosmopolitisk og mangfoldig med to røde møbelbutikker, et antikvitetssenter, skredderbutikker, reisebyråer og noen andre.

– Men gaten ble nærmest en barsone da antallet europeiske besøkende, særlig briter, nådde en topp for rundt 20 år siden. Queen Vic, som markedsfører seg som gjestevennlig, nøt godt av gatens økende popularitet, men ulempen var at familier og ektepar hadde en tendens til å holde seg unna.

Selv om gaten til en viss grad har bedret seg etter pandemi-tiden, da Pattaya ble en spøkelsesby, er antallet kunder langt færre enn for ti år siden.

Britene hadde en tendens til å drikke mye og bruke mye penger, men de har blitt stadig færre.

De thailandske myndighetene satser på flere turister fra Kina, India og Russland, men disse har andre prioriteringer.

For eksempel er de fleste som besøker Pattayas Walking Street i dag asiater, og barene, klubbene og restaurantene der satser i økende grad på nye markeder.

At Queen Vic har overlevd, er i stor grad Jane og Vic Kings fortjeneste. Noen av de ansatte, deriblant kjøkkensjefen Sompit, har jobbet der i over 20 år: Det sier alltid mye om vellykkede bedrifter.

Den internasjonale og thailandske menyen oppdateres jevnlig etter skiftende smak, og søndagsbuffeten med fire typer kjøtt med alt tilbehør er populær blant lokale expats som ikke lar seg lokke av nabobarene.

Det finnes til og med en utfordring: Spis den tre meter lange pølsen i sin helhet, så får du 500 bahts pølsen gratis. Så langt er det bare tre personer som har klart det kunststykket.

Når kvelden nærmer seg, gjør barene seg klare til å ta imot kunder, og bilene må kjøre sakte, for det vrimler av lokkende damer i gatene.

Navnene er forførende: Repent, Baby Cool, Flirt og flere titalls andre. Prisene er fortsatt rimelige, og en øl koster vanligvis rundt 100 baht eller mindre, mens damedrinkene ligger godt under 200 baht.

Det lokale politiet foretar av og til razziaer for å minne alle om at det er de som bestemmer, men for det meste styrer gata seg selv og kontrollerer eventuell motbydelig oppførsel uten innblanding utenfra.

Sexy Soi Sex er på en måte en påminnelse om hvordan Pattaya var før i tiden. Det er velkjent at regjeringen og de lokale myndighetene ønsker å motvirke sexindustrien på lang sikt.

Pattayas ordfører Poramet Ngamphichet holdt så sent som i forrige uke en tale til immigrasjonsoffiserer der han la vekt på byens utvikling mot "neo" eller det nye Pattaya: sport, velvære, familieunderholdning, konferanser og utstillinger.

Men det er en fredelig revolusjon.

Så lenge det finnes et internasjonalt marked for Soi 6 og thaier jobber der, vil det gamle Pattaya eksistere side om side med det nye.

Men når det ikke lenger er mulig å tjene penger, er det en helt annen historie.

Bildet: De ansatte på Queen Vic gjør seg klare til søndagens carvery: Sompit (kokk til venstre), Oo (i midten) og Ton. 

Kilde: Pattaya Mail


Phuket-beboer ber om hjelp til å fjerne et enormt søppelbergEn Phuket-beboer ber om hjelp fra lokale myndigheter og øyas parlamentsmedlemmer til å rydde en enorm søppelhaug på hele 100 tonn midt i et boligområde, noe som skader folkehelsen, miljøet og imaget til den verdenskjente turistdestinasjonen.

Facebook-brukeren som driver Monsoongarbage-siden, la ut flere bilder av denne farlige søppelhaugen rett ved siden av beboernes hjem, ifølge Thai Newsroom

Han oppfordret Phukets guvernør Narong Woonciew, som går av med pensjon i slutten av denne måneden, Chalong kommune og øyprovinsens parlamentsmedlemmer om å fjerne den meterdype søppelhaugen.

Han skriver at det er Chalong kommune som kontinuerlig har dumpet søppel på dette stedet, og spurte hvorfor søppelet ikke blir sendt til forbrenning, og om formålet var å fylle ut land. 

Saken fortsetter under Faceboook-innlegget– Jord og vann har kollapset fullstendig. Er vannet forurenset av søppel som renner ut i elven og ut i havet? Og hvordan skal folk kunne leve med denne typen søppel? Det går alvorlig ut over bildet av en turistby i verdensklasse, skriver han.

Han legger til at den enorme søppelmengden på Koh Siray, som er forbundet med Phuket via en liten bro og huser rundt 10.000 mennesker, deriblant sjøsigøynere, nå er ryddet, men nå har han kommet over denne og ber om ærlige svar fra alle involverte.

Bildet: Søppelet som har hopet seg opp midt i et lokalsamfunn på Phuket, delt av Facebook-brukeren Monsoongarbage Thailand.

Kilde: Thai Newsroom

Partileder spør: – Ble en «stand-in» arrestert for politimordet?Ettersom mange stiller spørsmål ved om det er den virkelige tidligere landsbylederen eller en stand-in som er arrestert for politidrapet på en politimann tidligere denne måneden, vil lederen for Thai Civilized Party nå sende et brev til justisminister Thawee Sodsong for å få bekreftet den mistenktes identitet, opplyser Amarin TV i dag.

Mongkolkit Suksintharanont (til ventre på bildet) tidligere parlamentsmedlem og partileder, sier at folk har lagt merke til forskjellen i øyne, øyenbryn, lepper, nesetipp og smilehull mellom den mistenkte og den virkelige tidligere landsbyoverhodet Praween Chanklai, eller Kamnan Nok, (34).

Det var i hans hjem at politimannen Siwakorn Saibua ble skutt og drept og en annen politimann ble såret under en fest natt til 6. september.

Praweens underordnede, Thananchai Manmak, eller Nong Thapha, 45, stakk av etter skytingen, men ble sporet opp i Kanchanaburi der han ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet.

– I morgen, mandag, vil jeg sende et brev til justisdepartementet for å få sjekket de ti fingeravtrykkene til Kamnan Nok, som er siktet for politidrapet. Er det samme person? spør Mongkolkit i et Facebook-innlegg.

Kilde: Thai Newsroom


Lover å fjerne yaba-piller - satte fyr på 25 tonn narkotika i dagStatsminister Srettha Thavisin kunngjorde at han og regjeringen vil fjerne bruk av metamfetaminpiller i løpet av sin periode, og at tiltakene vil fokusere på rask konfiskering av narkotikalangernes eiendeler.

Han kom med denne kunngjøringen da han i dag, søndag, overvar brenningen av 25 tonn narkotika i Samut Prakan-provinsen. Blant de destruerte narkotiske stoffene fra avsluttede saker var 12 tonn metamfetaminpiller, 11 tonn krystalmetamfetamin og 418 kilo heroin, ifølge Bangkok Post.

– Narkotikaproblemer har stått på regjeringens nasjonale agenda siden den ble dannet, sa Srettha ved denne anledningen.

– I løpet av det første året av regjeringsperioden vil regjeringen redusere narkotikaproblemet så mye som mulig, og metamfetaminpiller (yaba) vil forsvinne i løpet av regjeringsperioden, sa han.

– Som statsminister leder jeg kombinasjonen av innsatsen fra alle organisasjoner og mennesker for å løse problemet, og jeg vil fortsette å følge opp fremdriften, sa Srettha.

– Problemet må reduseres i løpet av et år, og denne regjeringen vil eliminere metamfetaminpiller. Jeg kommer til å destruere alle, slik dere ser i dag, sa statsministeren under dagens destruksjon.

Ifølge ham vil effektive løsninger være rask beslagleggelse av narkotikahandlernes eiendeler og rask destruksjon av beslaglagt narkotika.

– Hvis myndighetene bruker for lang tid på å konfiskere narkolangernes eiendeler, vil de få nok penger til å gjenoppta narkotikavirksomheten, sa Srettha.

– Narkotikalangere må bekjempes med besluttsomhet. Disse menneskene er kriminelle og bør ikke bare fengsles. Det de frykter mest, er at eiendelene deres blir konfiskert. Jeg ber organisasjonene om å beslaglegge eiendelene deres så snart som mulig og ikke la dem bli overført på en lettvint måte, sa statsministeren.

Andre løsninger vil omfatte rehabilitering av narkomane, forebygging av narkotikamisbruk og bekjempelse av narkotikasmugling.

Kilde: Bangkok Post

Statsministerens flytur til USA koster 30 millioner bahtThailands nye statsminister Srettha Thavisin blar opp ikke mindre enn 30 millioner baht for å leide et Thai Airway fly til USA tirsdag. Opposisjonen er oppfordret til å etterforske hvordan dette er mulig.

Somchai Srisutthiyakorn fra det thailandske liberale partiet oppfordret i dag, søndag, opposisjonen generelt og komiteen for antikorrupsjon og tjenesteforsømmelse spesielt til å undersøke hvordan Srettha har klart å ‘ja’ til en svindyr chartertur til New York for å delta på FNs 78. generalforsamling fra tirsdag til fredag, skiver Thai Newsroom.

Med seg på den offisielle USA-reisen har statsministeren anslagsvis 50 personer, blant annet regjeringsmedlemmer, høytstående embetsmenn og private forretningsfolk.

Somchai mener at de private forretningsfolkene burde betale en del av charterbilletten på 30 millioner baht av egen lomme og ikke velte kostnaden på skattebetalerne.

Han lurte på hvorfor ikke et fly fra det thailandske flyvåpenet kunne brukes til å frakte statsministeren og hans følge til USA i stedet for THAI-flyets kostbare chartertur.

Srettha har tidligere trukket på skuldrene av kritikken mot den kostbare charterflyvningen og sagt at den er godt kalkulert og vil være verdt turen.

Kilde: Thai Newsroom - Thai Rath

Chiang Mais plan for å fart i ‘hovedstaden’ i nordUnder et møte på Chiang Mai-universitetet lørdag oppfordret næringslivsledere i Chiang Mai statsminister Srettha Thavisin til å bygge en ny flyplass i den nordlige hovedstaden og utvide åpningstidene på den nåværende.

De tok til orde for at den andre flyplassen skal hete ‘Lanna International Airport’, og sa at åpningstidene på Chiang Mai International Airport bør utvides til 24 timer i døgnet for å øke turismen. I dag stenger den ved midnatt.

Airports of Thailand Plc (AOT), som driver Chiang Mai International Airport, gjennomfører fase 1 av en plan som omfatter bygging av en ny internasjonal passasjerterminal og renovering av den eksisterende terminalen for innenlandspassasjerer. Denne utvidelsen, som forventes å koste rundt 10 millioner baht, vil øke flyplassens kapasitet til 18 millioner passasjerer i året.

I dag kan Chiang Mai lufthavn håndtere rundt 15 flyvninger i timen, i gjennomsnitt 150 flyvninger per dag. Etter at fase 1 er fullført, vil flyplassens kapasitet øke til 30 flyvninger i timen.

AOT utarbeider også en mulighetsstudie for bygging av en ny flyplass ved siden av Chiang Mai-provinsen i Lamphun-provinsens Ban Thi-distrikt. Den vil dekke et område på 2 767,6 hektar og koste mellom 50 og 60 milliarder baht.

Mulighetsstudien vil imidlertid neppe bli behandlet før utvidelsen av Chiang Mai International Airport er fullført.

Etter møtet med gründerne i Chiang Mai presenterte Srettha en liste over temaene som ble diskutert.
  • Utvidelse av åpningstidene på Chiang Mai lufthavn for å få plass til flere internasjonale flyvninger og flere turister. 
  • Bygging av den andre flyplassen som skal betjene Chiang Mai. 
  • Fremme en "12 måneder, 12 arrangementer"-politikk for å øke turismen året rundt. 
  • Støtte internasjonale konferanser og utstillinger og fremme Chiang Mais kulturelle tradisjoner for å tiltrekke seg turister. 
  • Utnytte "soft power" som regjeringens viktigste politikk. 
  • Sørge for statlig støtte og bedre tilgang til finansiering for nyetablerte bedrifter og koble dem til det globale markedet. 
Kilde: The NationRSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand