Stacks Image 186

Bangkok vaksinerer skolebarn i alderen 5-11 årBangkok Metropolitan Administration (BMA) forbereder medisinsk fagpersonell til vaksinere barn i alderen 5-11 på skolene i provinsen, mens de over 12 år nå kan bli vaksinert på Bangkok Youth Center (Thai - japansk).

– Vi vil gi vaksinasjon under et skolebasert system for barn i alderen 5-11 i Bangkok-områder snart, sa Panrudee Manophaiboon, direktør for BMA Health Office tirsdag.

– Vi har satt opp en liste over alle barn som er kvalifisert til å bli vaksinert med foreldrenes samtykke, og tildeler medisinsk fagpersonell til sette vaksinen på skolene.

– Når det gjelder barn over 12 år i Bangkok-områdene, kan de få et vaksne ved Kilawes 2-bygningen i Bangkok ungdomssenter (thai - japansk) i Din Daeng-distriktet, sa hun.

– Vaksinasjonssenteret der kan gi vaksinere omkring 2000 daglig.

BMA Health Office vil også distribuere brosjyrer til skoler i provinsen med detaljer av fremgangsmåter og forslag for å forberede barn før og etter å fåvaksine.

(jh) Kilde: The Nation
 Kommentarer

Onsdag: 7.681 nye smittetilfeller - 22 koronadødsfallThailands helsedepartement registrerte onsdag 12. januar 22 nye koronadødsfall og 7.681 nye smittetilfeller i løpet av det siste døgnet.

Dette er 10 flere koronavirusrelaterte dødsfall og 548 flere smittede en døgnet før.

Tirsdag ble 3.350 skrevet ut fra sykehus etter å ha blitt friskmeldt, men nå er antall innlagte til behandling på sykehusfasiliteter 68.850.

Siden pandemien startet tidlig i fjor, har det vært 2.292-290 smittetilfeller. 2.204.135 er friskmeldt.

(we) Kilde: The Nation
 Kommentarer


Norsk borger døde etter fall fra 5. etasje på JomtienEn 64 år gammel utenlandsk mann, som antas å være en norsk borger, døde i går kveld etter fall fra boligsameiet på Pattayas Jomtien. Dette er forøvrig den tredje slike hendelsen iløpet av en uke.

Navnet på leilighetssameiet ble holdt tilbake i påvente av en fullstendig etterforskning av Pattaya-politiet.

Politi og nødetatene ankom stedet og fant den døde mannen, som ble identifisert av politiet som en 64 år gammel nordmann. Han hadde landet på en markise i 2. etasje. Navnet hans er holdt tilbake av i påvente av varsling av hans familie og ambassade, som ventes å bli senere i dag, skriver The Pattaya News.

Han ble funnet uten skjorte og kun iført shorts. Mannen bodde alene i 5. etasje i sameiet. Det ble ikke funnet tegn til kamp eller andre beboere i rommet.

Politiet fortsetter imidlertid etterforskningen for å bli sikre på dødsårsaken hans.

(we) Kilde: The Pattaya News Kommentarer

Mystisk "spøkelsesskip" kan ha vært et ulovlig oljetankskip, sier ekspertEn ekspert sier til thailandske medier at han mistenker at det mystiske forlatte kinesiske fartøyet som ble funnet i Thailandbukta kan ha vært et ulovlig oljetankskip som distribuerte olje til forskjellige land.

Jin Shui Yuan 2, som mange kaller et «spøkelsesskip», ble rapportert av ansatte ved en oljerigg utenfor kysten av den sørlige provinsen Songkhla sist torsdag. Ingen var om bord på lasteskipet, og det var tilsynelatende heller ingen dokumenter eller registreringsnummer på fartøyet. Bare skipets navn indikerte at det var av kinesisk opprinnelse.

Den thailandske marinen forsøkte å trekke fartøyet til kysten av Nakhon Si Thammarats Sichon-distrikt, men sterk vind førte til at skipet tok inn vann og sank. Myndighetene fra 2. sjøområdekommando overvåker oljenutslippet og forbereder seg på å håndtere eventuelle problemer som kan oppstå fra det forliste fartøyet.

Ifølge thailandske medier sier en ekspert nasjonal sikkerhet at dette kan være en ulovlig oljetanker.

Kilden mistenker at skipet seilte i internasjonalt farvann for å distribuere ulovlig olje til ulike land, med den sørlige delen av Thailand. Skipet kan ha vært i drift i lang tid uten skikkelig vedlikehold. Hvis et skip opererter ulovlig, vil det være vanskelig å finne et sted å legge til kai for reparasjoner.

I en innledende undersøkelse av Royal Thai Navy fant offiserer at et kinesisk fartøy registrert som Jin Shui Yuan 2 sist ble rapportert i 2020. Ifølge nettstedet Marine Traffic var siste posisjon til Jin Shui Yuan 2-lastefartøyet i november 2020 i Øst-Kinahavet. Siden sier nå at fartøyet er utenfor rekkevidde.

Myndighetene sier at dette er første gang Thailand har funnet et forlatt fartøy som dette, og det vil bli en videre etterforskning av fartøyets nasjonalitet, hvor det kom fra, og finne ut om det er ulovlig eller ikke. Thailand vil be om internasjonalt samarbeid fra Singapore og USA for å få mer informasjon og detaljer om skipet.

(jh) Kilde: Thairath / Khaosod

 Kommentarer

Bank of Thailand spår lavere økonomisk vekst under Omicron-utbruddetMed fremveksten av Omicron-varianten i Thailand og en økning av tilfeller etter nyttårsferien, sier landets sentralbank at økonomien kan vokse langsommere i første halvdel av året.


Landet har sett en liten gjenopplivning innen turisme, spesielt de siste to månedene med den nå pausesatte «Test & Go»-karantenefritaksordningen, noe som gjør turismens fremtid usikker.

Sammen med turismens oppgang har innenlandske utgifter også støttet Thailands økonomi. Men siden Omicron-utbruddet har det å ta en vanlig hjemme-test blitt «normen», begrensningene har blitt strammet, og personer i nær kontakt med smittede har blitt rådet til å jobbe hjemme. Bank of Thailand sier til Reuters utbruddet er en nøkkelrisiko.

Banken sier at Thailand forventes å kontrollere spredningen av Omicron innen første kvartal 2022, men bankens seniordirektør legger til at utbruddet kan bli mer alvorlig og lengre enn forventet.

Siden Thailands BNP forventes å vokse med 3,4 % i 2022, er husholdninger og bedrifters finansielle stabilitet prekær midt i høye nivåer av forbruker- og bedriftsgjeld som også er ansett som en risiko.

En assosiert guvernør i sentralbanken sier at inflasjonen også forventes å stige litt i første halvdel av 2022 som mål, og banken har forberedt seg på å blande seg inn i markedene hvis baht-valutaen blir for volatil. Han legger til at komiteen kun vil møte seks ganger i året, eller hver sjuende til tiende uke, i stedet for åtte ganger eller hver sjette til åtte uke tidligere, på grunn av markedets belastning for fremtiden.

(pf) Kilde: Reuters
 Kommentarer


Virolog: – Omicron-varianten blir dominerende raskere enn forventetDen thailandske virologen Dr. Yong Poovorawan sa i dag, tirsdag, at Omicron-varianten er i ferd med å bli den dominerende stammen i Thailand raskere enn spådd, og går forbi Delta.


Dr. Yong, leder av Center of Excellence in Clinical Virology ved Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University, sa at i løpet av de første dagene etter nyttår ble de fleste Omicron-tilfellene funnet blant utenlandske ankomster i Bangkok, men, siden 5. januar har de fleste tilfellene blitt lokalt smittet og siden 10. januar har senteret sluttet å teste utenlandske ankomster fordi alle tilfeller infisert med Omicron er lokalt smittede.

– Funnene viser at varianten sprer seg raskt og vil overgå Delta som den dominerende varianten før slutten av januar som først antatt, sier han.

Sammenlignet med Omicron bemerket han at Delta tok lengre tid å erstatte Alpha som den dominerende stammen i Thailand.

Ifølge CCSA i går representerte Omicron-varianten 70,3 % av tilfeldige prøvetakinger av nye smittetilfeller diagnostisert mellom 2. januar og 8. januar.

I dag rapporterte informasjonssenteret at 7.133 nye smittetilfeller ble diagnostisert i løpet av de siste 24 timene, med 411 utenlandske ankomster. Dødstallet er 12. Antall personer som får behandling har økt til 61 974.

(pf) Kilde: Thai PBS
 Kommentarer

Barer, puber i Hua Hin invitert til å sende inn søknader om gjenåpningHelsemyndighetene i Prachuap Khiri Khan har gitt et glimt av håp (på en måte) om at Hua Hins natteliv vil få lov til å gjenoppstå senere denne måneden.

Eierne av barer og puber i Hua Hin er inviteres til å sende inn en søknad til lokale myndigheter om om tillatelse til gjenåpning. Slike søknader må leveres innen 15. januar 2022.

Fredag kunngjorde CCSA at utesteder kan åpne igjen senere denne måneden, dersom de opererer som en restaurant. De vil kunne servere alkohol og ha levende musikk, men dans vil ikke være tillatt, i hvert fall i første omgang.

(we) Kilde: Hua Hin Today
 Kommentarer

Thailandske eggprodusenter advares mot urimelige prisøkningerThaiene opplever nå ikke bare bare kraftig prisøkning på svinekjøtt, nå ser det ut til at det samme skjer med. egg. Begrunnelsene og forklaringene er mange og omstridte, fra høyere produksjonskostnader til lavere produksjon.

Thailands mandelsminister Jurin Laksanawisit truet i går med å ta rettslige skritt mot produsentene etter etter at eggprisene økte. Layer Chickens Association tilskrev økningen til de høye kostnadene for fôr og veterinærmedisiner.

Jurin sa at departementet ennå ikke hadde godkjent prisøkninger for egg, og han rådet virksomheter som produserer eller selger egg til å informere myndighetene om produksjonskostnadene deres og søke godkjenning før de øker prisene. Han sa at Internal Trade Department fulgte nøye med på prisene på egg for å hindre økte kostander for forbrukerne som allerede rammes av høye priser på svinekjøtt.

Manote Chuthapthim, president for Layer Chickens Association, sa at eggeprisene hadde steget fra 2,80 baht stykket til tre baht ettersom bøndene ikke lenger kunne bære de økende kostnader. Fôrkostnadene forventes heller ikke å falle i overskuelig fremtid.

– Likevel må prisene fra gårdsbruk på egg i blandede størrelser ikke overstige 3,44 baht stykket, ettersom Egg Board hadde satt påslagstaket til ikke mer enn 20 % av kostnadene, sa Manote.

– Prisene vil til slutt gå ned i skoleferien og den årlige vegetarfestivalen, sa han, men forklarte ikke hvorfor. Han forklarte heller ikke medisinskostnader.

Landet har i dag rundt 50 millioner verpehøns som produserer rundt 40 millioner egg per dag, mest for hjemmemarkedet, ifølge foreningen.

Wattanasak Sur-iam, generaldirektør for Internal Trade Department, sa i går at verpehønebønder og egghandlere har blitt enige om å opprettholde prisen på diverse kyllingegg som selges foran gårder, med et tak på 3 baht per egg i seks måneder. Wattanasuk sa at prisøkninger ble forårsaket av en reduksjon i tilbudet etter at verpehøns ble avlivet og fjernet fra gårder.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentarer


Thailand kåret til den beste destinasjon i Asia for globale pensjonister


Nettstedet Internationalliving.com har rangert Thailand som det beste landet i Asia og det 11. beste i verden i sin globale pensjonistindeks for 2022.

Nettstedet Internationalliving.com har rangert Thailand som det beste landet i Asia og det 11. beste i verden i sin globale pensjonistindeks for 2022.

Bangkok, Chiang Mai og Hua Hin er de tre beste byene blant pensjonister. Utlendinger kan velge å leve for ulike levekostnader fra 1.000 amerikanske dollar eller rundt 33.000 baht (7.900 nkr) per måned.

Ifølge nettstedet er rangeringene og indeksene basert på ulike faktorer, som levekostnader, mat, medisinske kostnader, visumbekvemmeligheter, klima, ting å gjøre, tradisjon og kultur.

Nettstedet hevder at Thailand alltid har vært populært blant pensjonister fra hele verden fordi landet ikke bare tilbyr strender og andre vakre naturattraksjoner, men også praktiske steder bosette seg i, så vel som den vennlige lokalbefolkningen. 

Thailand er også kjent for sitt rimelige og høykvalitets helsevesen, som er noe av det første pensjonister søker for en sunn og trygg livsstil i pensjonisttilværelsen, samtidig som det er enkelt og raskt å søke om og få et visum for lengre opphold. 

Årets topp 10 land for pensjonering er ifølge nettstedet: Panama, Costa Rica, Mexico, Portugal, Ecuador, Colombia, Frankrike, Malta, Spania og Uruguay. Og Thailand på 11. plass.

(we) Kilde: NNT
 Kommentarer

Tirsdag: 7.133 nye smittetilfeller -12 koronadødsfallThailands helsedepartement registerte tirsdag 11. januar 12 nye koronadødsfall og 7.133 nye smittetilfller, i løpet av det siste døgnet.

Det er 7.088 tilfeller i befolkningen generelt og 45 blant fengselsinnsatte. Dette er 793 færre smittetilfeller en døgnet før.

Mandag ble 3.306 skrevet ut fra sykehus etter å ha kommet blitt friskmeldt, men som følge av smitteøkningene de siste dagene har belegget på sykehusfasilitetene nå kommet opp i omlag 50.000.

(we) Kilde: Bangkok Post


 Kommentarer

Kan reise til Laos: Danmark, Norge og Finland er lagt til under Laos Green Zone


Laos åpnet for fullvaksinert turister 1. januar, og har nå lagt til Danmark, Norge og Finland som på listen av hvis innbyggere som kan reise til Laos under «Travel Green Zone Plan».

På listen av land som kan reise Laos i den første fasen er Kina, Vietnam, Kambodsja, Thailand, Malaysia, Singapore, Sør-Korea, Japan, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Spania, Italia, USA, Canada og Australia. Senere ble Danmark, Norge og Finland sammen med Brunei, Indonesia, Filippinene, Sveits, Israel, Irland, Ungarn, Østerrike, New Zealand, Polen og Belgia lagt til listen

Ifølge Diethelm Travel vil reisende under fase 1, som varer fra 1. januar til 30. mars 2022, reiser til de såkalte grønne reisesonene i Vientiane Capital, Luang Prabang-provinsen og Vang Vieng-distriktet i Vientiane-provinsen.

Fra 1. april til 30. juni 2022 reisemålene bli utvidet til Vientiane Capital, Vientiane-provinsen, Luang Prabang, Oudomxay, Xayaboury, Xieng Khouang, Khammouane, Savannakhet og Champasack.

Prosedyren for visum ligner på det nå pausesatte «Thailand Pass»-opplegget med «Test and Go».

For innreise under "Green Zone Travel Plan" må reisende være fullvaksinert minst 14 dager før ankomst, ha en negativ RT-PCR-test tatt i løpet av de siste 72 timene før avreise og ha en helseforsikring med en dekning på ikke mindre enn USD 50 00 med covid-19 dekning.

Reisende må også laste ned og registrere seg via LaoKYC og LaoStaySafe-mobilapper før de ankommer landet, samt laste opp vaksinesertifikat og testresultater.

Ved ankomst venter testes for og settes i en 24-timers ventekarantene.

I løpet av den innledende fasen kan reisende reise til Laos med flyvia Wattay internasjonale lufthavn og på land over First Lao-Thai Friendship Bridge fra Nong Khai i Thailand.

I den andre fasen som starter i april kan innreise skje via Luang Prabang internasjonale lufthavn, Boten-Bohan-grensen til Kina i Luang Namtha-provinsen, den tredje vennskapsbroen i Thakhek, den andre vennskapsbroen i Savannakhet, Chongmek-grensen i Pakse, grensen til Lao Bao til Vietnam i Savannakhet-provinsen og Nam Phao-grensen (Luk Xao) med Vietnam i Bolikhamxay-provinsen.

(we) Kilde: ScandAsia

 Kommentarer


Spøkelsesskip i Thailandbukta sank


Det mystiske, ubemannede skipet, som ble funnet flytende i Thailandbukta omtrent 28 nautiske mil utenfor kysten av landets sørlige provins Nakhon Si Thammarat, sank lørdag kveld, tross redningsforsøk av den thailandske marinen på å redde det.

Fartøyet kunne ikke slepes til land på grunn av sjø, og fortsatte å ta inn vann gjennom flere hull i skroget. Olje hadde begynt å lekke fra vraket og marinen kontaktet et oljeleteselskap og ba de sende lenser som skulle plasseres rundt i området for å forhindre at oljeflak spredte seg, noe som ville utgjøre en trussel for miljøet. og reiselivsområder, skriver Thai PBS-

En marineoffiser innrømmet at etterforskerne fortsatt ikke er i stand til å fastslå nasjonaliteten eller eierskapet til det fartøyet.

(e) Kilde: ThaiPBS
 Kommentarer

32 nye smittetilfeller bekreftet på Koh ChangSå mange som 32 nye smittetilfeller er bekreftet på Koh Chang søndag, noe som førte til en midlertidig stenging av Mu Koh Chang nasjonalpark.

Helsemyndighetene i Trat-provinsen sa søndag at 48 tilfeller var bekreftet, hvorav åtte var blitt friske. Av disse ble 15 funnet i Koh Chang og 17 på Koh Chang Tai.

Siden 28. desember har Trat hatt 110 smittetilfeller, hvorav 69 ble bekreftet å ha blitt smittet med Omicron-varianten. Av de 69 Omicron-sakene var 34 på Koh Chang alene.

I et forsøk på å takle dette har myndighetene på Koh Chang og Koh Chang Tai opprettet ventesentre for personer med milde symptomer.

Mu Koh Chang nasjonalpark er i mellomtiden stengt for turister og alle aktiviteter er avlyst.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentarer

Svinekjøtt-krisen: Ber om import-tillatelseSvinekjøttleverandører i Thailand ber regjeringen uimiddelbart å importere svinekjøtt for å begrense den høyde prisveksten på svinekjøtt, siden de de høye prisene fører til lavere forbruk.


Svinekjøttleverandører på et ferskvaremarked sier at uten statlig inngripen, kan gjennomsnittsprisen på svinekjøtt i markedet snart 300 baht per kilo (ca 80 kroner), noe som er uoverkommelig for mange, skriver Bangkok Post.

De høye prisene har fått salget til å falle med over halvparten, Jo lenger situasjonen forblir uløst, jo verre vil problemet være for både leverandører og forbrukere.

Regjeringen har vedtatt å stanse eksporten av levende griser frem til 5. april, samtidig som de krever at grisebønder, grossister og fryseanlegg ukentlig innrapporterer hvor mye de har på lager.

(we) Kilde: Bangkok Post
 Kommentarer


Thai-Norsk Handelskammer med flaggskiparrangement "Sjømat under stjernene 2022"
Thai-Norsk Handelskammer arrangerer «Sjømat under stjernene 2022» i hagen til den norske ambassadørens residens i Bangkok 27. januar og billetter er nå tilgjengelig.

«Sjømat under stjernene» er handelskammerets årlige flaggskiparrangement med mer enn 300 profilerte gjester og viktige interessenter for norske selskaper i Thailand.

Fersk norsk sjømat og annen sjømat fra hele verden flys inn for anledningen og dette er en perfekt mulighet for kammermedlemmene til å invitere sine lokale kunder, klienter og samarbeidspartnere samt sine kolleger og venner til en storslått nettverksmiddag.

På grunn av smnitterestriksjoner kreves registrering og forhåndsbetaling, og «walk-in» vil derfor ikke bli akseptert. Billetter er tilgjengelig til TNCCs flaggskiparrangement "Sjømat under stjernene 2022"

(we) Kilde: Thai-Norwegian Chamber of Commerce Kommentarer

Mandag: 7.926 nye smittetilfeller - 13 koronadødsfall13 nye koronadødsfall og 7.926 nye smittetilfeller ble mandag 10. januar registrert i løpet av det siste døgnet, ifølge Thailands helsedepartement. 195 av de smittede var blant fengselsinnsatte.

Dette er ett dødsfall mer en døgnet før, men 585 færre smittede.

Søndag ble 3.612 skrevet ut fra sykehus etter å ha blitt friskmeldt, som er flere en antall nye smittede og som dermed fører til at midlertidige sykehusfasliteter (feltsykehus) igjen blir tatt ibruk.

Siden pandemien startet tidlig i fjor, har det vært 2.277.476 smittetilfeller, og 32.838 koronadødsfall

(we) Kilde: The Nation
 Kommentarer

NYE REGLER: Test and Go-grensen er droppet, tre nye sandkasser, 8+18 blå sonerDe nye smitte-restriksjonene og forskriftene er vedtatt av CCSA og satt i kraft av den thailandske regjeringen fra nå av. Hva er egentlig reglene nå med Test & Go, Sandboxes og Blue Zones?

Test & Go-programmet som tillot innreise uten karantene, og som bare krevde en kort ventetid før RT-PCR-testresultatene var klare, er lagt på is på ubestemt tid siden 22. desember.

Det førte til panikk for de som allerede hadde blitt godkjent for innreise med “Thailand pass” under Test & Go-ordningen. Både statsministeren og helseministeren sa at innreise under “Test&Go” måtte skje innen 10. januar. Senere ble det på en presentasjon av CCSA på fredag vist PowerPoint med ​​skjæringsdatoen 15. januar.

Men CCSA gikk senere tilbake den datoen og sa at det bare var et forslag som endte opp med å bli sendt på TV og publisert vidt og bredt. Hvis du allerede har blitt godkjent før 22. desember, bør du, i det minste i teorien, få lov til å reise inn i Thailand uten bekreftet frist.

SANDKASSER
Med den fortsatte pausen av Test & Go-programmet er nå Phuket Sandbox den enkleste måten å komme inn i landet på. Nå har CCSA kunngjort at Phuket vil få selskap av 3 flere Sandbox-programmer der turister kan reise til Thailand med kun en myk karantene.

Fra 11. januar vil innkommende internasjonale reisende kunne gjøre et Sandbox-program hvor som helst i provinsene Krabi og Phang Nga, samt de 3 Surat Thani-provinsene Koh Samui, Koh Pha Ngan og Koh Tao.

Phuket jobber hardt med versjon 2.0 av deres Sandbox, noe som reduserer ventetiden for Thailand Pass-godkjenning og øker fasilitetene for den nødvendige andre RT-PCR-testen.

De ønsker også å utvide antallet kvalifiserte SHA+-hoteller for å møte etterspørselen ettersom programmet krever en myk karantene på et godkjent hotell mens den besøkende står fritt til å utforske provinsen.

Til slutt ser de på alternativer for forsikring ettersom mange forsikringer ikke dekker de som er asymptomatiske eller bare har milde symptomer, men som er pålagt av thailandske reguleringer å settes i karantene i et medisinsk anlegg.

KOMPLEKSE BLÅ SONER
Blå soner ble opprettet med gjenåpningen 1. november for å tillate turistområder å gjenåpne med strenge tiltak, uavhengig av antall smittede i provinsen. De fleste attraksjoner og tjenester fikk åpne som normalt og er fortsatt relativt ubegrensede.

Men med den nye smitteøkningen går det meste av landet tilbake på alkoholforbud. Blå soner vil få stramme restriksjoner for å tillate salg av alkohol frem til kl. 21.00 på restauranter som er SHA+-sertifisert fra turistdepartementet eller en Thai Stop Covid-19 2+-sertifisering fra helsedepartementet.

For å gjøre ting mer forvirrende har 8 provinser blitt utpekt til blå soner, mens 18 andre distrikter er merket med blå soner inne i provinser som er oransje soner.

ORANSJE SONER
De 69 provinsene som er utpekt som oransje soner drive de fleste virksomheter som normalt med noen smitteregler, med restauranter selv om de ikke har lov til å selge alkohol.

Treningssentre, parker, idrettsbaner og svømmebasseng kan åpne, selv om sportsbegivenheter bare kan ha 75 % av publikumskapasitenenfor utendørs arenaer og 50 % for innendørs arenaer.

Salonger, massasjesalonger, spa og tatoveringssalonger har lov til å åpne til midnatt. Steder som varehus og kjøpesentre, samt fornøyelses- og badeland, er stengt.

Arrangementer som konferanser og hotellmøter, sammen med sportsbegivenheter og spesielle festivaler, kan holdes med under 1000 gjester så lenge strenge kontrolltiltak følges.

(jh) Kilde: TAT Newsroom 

BLÅ SONER

Central Region: Bangkok, and Ayutthaya (Mueang district only), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi (Cha-am district only), Prachuap Khiri Khan (Mueang, Hua Hin, and Nong Kae districts only), and Samut Prakan (Suvarnabhumi Airport only).

Eastern Region: Chanthaburi (only for Mueang and Tha Mai districts), Chon Buri, Rayong (Ko Samet only), and Trat (Ko Chang and Ko Kut districts only).

Northeastern Region: Buri Ram (Mueang district only), Khon Kaen (Mueang, Khao Suan Kwang, Poei Noi, Phon, Phu Wiang, Wiang Kao, and Ubolratana districts only), Loei (Chiang Khan district only), Nakhon Ratchasima (Mueang, Chaloem Phra Kiat, Chok Chai, Pak Chong, Phimai, Sikhio, and Wang Nam Khiao districts), Nong Khai (Mueang, Sangkhom, Si Chiang Mai and Tha Bo districts only), Surin (Mueang and Tha Tum districts only), and Udon Thani (Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Prachaksilpakhom, and Nong Han districts only).

Northern Region: Chiang Mai (Mueang, Chom Thong, Doi Tao, Mae Rim, and Mae Taeng districts only), and Chiang Rai (Mueang, Chiang Khong, Chiang Saen, Mae Chan, Mae Fah Luang, Mae Sai, Phan, Thoeng, Wiang Kaen, and Wiang Pa Pao districts only).

Southern Region: Krabi, Phang-Nga, Phuket, Ranong (Ko Phayam only), and Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan, and Ko Tao only).

ORANSJE SONER

Central Region: Ang Thong, Ayutthaya*, Chai Nat, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Phetchaburi*, Prachuap Khiri Khan*, Ratchaburi, Samut Prakan*, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri, and Suphan Buri.

Eastern Region: Chachoengsao, Chanthaburi*, Prachin Buri, Rayong*, Trat*, and Sa Kaeo.

Northeastern Region: Amnat Charoen, Bueng Kan, Buri Ram*, Chaiyaphum, Kalasin, Khon Kaen*, Loei*, Maha Sarakham, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nakhon Ratchasima*, Nong Khai*, Nong Bua Lam Phu, Roi Et, Sakhon Nakhon, Si Sa Ket, Surin*, Ubon Ratchathani, Udon Thani*, and Yasothon.

Northern Region: Chiang Mai*, Chiang Rai*, Kamphaeng Phet, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Nan, Phayao, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Phrae, Sukhothai, Tak, Uthai Thani, and Uttaradit.

Southern Region: Chumphon, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Phatthalung, Ranong*, Satun, Songkhla, Surat Thani*, Trang, and Yala.

*Except for areas designated as “Blue Zone” pilot tourist destinations.


 Kommentarer


Thailands frivillige organisasjoner slår tilbake mot "antidemokratisk" lovforslagThailands foreslåtte lovforslag om å regulere ikke-statlige organisasjoner er blitt fordømt av over 1.800 frivillige organisasjoner og fagforeninger, som en drakonisk krenkelse av grunnleggende rettigheter og friheter.

I en felles uttalelse før helgen anklager de regjeringen for å forsøke å kontrollere og skremme mennesker som danner frivillige organisasjoner som i de fleste tilfeller er opprettet for å hjelpe andre.

Regjeringen vedtok 4. januar å la departementet for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet utarbeide et lovforslag for å regulere NGO-aktiviteter på bakgrunn av at noen angivelig har baktanker, mangler god styring eller kan være involvert i hvitvasking av penger. Det hevdes at frivillige organisasjoner må reguleres av hensyn til nasjonal sikkerhet og orden.

– Lovforslaget vil hindre folks frihet til å danne grupper, til å delta i offentlige demonstrasjoner og til å uttrykke og få tilgang til offentlig informasjon, heter det fra organisasjonene i en felles uttalelse.

Det vil også gi offentlige etater i stand til å omgå domstoler og stoppe NGO-aktiviteter under påskudd av å sette nasjonal sikkerhet i fare. De hevder at nåværende og tidligere grunnlover garanterte folks rett til å danne sivilsamfunnsgrupper for nasjonens utvikling, og finne en balanse med makten til offentlige etater og næringsliv.

Lovforslaget er også overflødig siden det er andre lover på plass for å håndtere stiftelser, foreninger og organisasjoner, heter det i uttalelsen..

Forslagt hevdes å demonstrere regjeringens totalitære motiv for å kontrollere offentlig sektor og avskrekke demokratisk fremgang og universelle menneskerettigheter.

Organisasjonen hevder at de ikke er imot å bli overvåket for åpenhet, men var imot lovgivning som søker å kontrollere sivilsamfunnet med baktanker.

Organiasjonene planlegger å iverksette tiltak for å vise sin sterke motstand mot lovforslaget.

(we) Kilde: The Nation
 Kommentarer

Ekspert: – Omicron-smitte i Thailand er massivt underrapportertMens Omicron-varianten nå anslås å utgjøre omtrent 30 % av alle nye smittede i Thailand, mener eksperter at det faktiske antallet tilfeller av stammen er massivt underrapportert.

Dr Yong Poovorawan, ved Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University, sier at den mer intensive testen for å identifisere ikke bare en Covid-19-infeksjon, men selve Omicron-varianten ikke blir gjort ofte nok til å identifisere Omicron-varianten.

Dr. Yong mener dette er tilfellet i Thailand, men også i mange land rundt om i verden, og sier at det sanne antallet Omicron-varianter sannsynligvis er mye høyere enn det som er rapportert globalt.

– Problemet er at mens vi har flere testmetoder tilgjengelig for å oppdage en koronasmitte, krever identifisering av Omicron-stammen genomanalysetester for å være sikker på stammen, sier han ifølge The Phuket Post.

– Vi må innrømme at Omicron-varianten har spredt seg i Thailand og andre land rundt om i verden.

Å bruke S-gentestingen av genomanalysen vil identifisere Omicron-smittee, men det er tid- og ressurskrevende og ikke en del av Thailands standard testprosedyre. Så mens 3.000 Omicron-smttede blir rapportert, er det sannsynligvis et mye høyere antall som ennå ikke er oppdaget.

Akkurat nå kan Thailand bare teste prøver for Omicron i Bangkok og nærliggende provinser, men Dr Yong spår at 30 % av smitten over hele landet nå er av den svært smittsomme stammen.

Department of Disease Control sier at Delta-varianten fortsatt er den dominerende varianten i Thailand, og anslår at 70% til 80% av alle nåværende infeksjoner er nettopp Delta.

På den positive siden viser Omicron seg å være en svakere stamme til tross for at den er mer smittsom, slik at  alvorlige symptomer og dødsrater er heldigvis langt lavere. Studier viser at de som er vaksinert og friskmeldt av Omicron har opparbeidet sterk immunitet mot den mye farligere Delta-varianten.

(pf) Kilde: The Phuket News
 Kommentarer

Kraftig nedgang i svinekjøtt-produksjon: Regjeringen avviser at svinepest er årsakThailands landbruksmyndigheter forbereder seg på å inspisere grisefarmer over hele landet, i et forsøk på å forhindre potensiell spredning av afrikansk svinepest. Svinepesten mistenkes å være knyttet til et stort fall i svingkjøtttilgangen og skyhøye priser.

Dette skjer etter at det ble rapportert om at en minigris i Bangkok har dødd av sykdommen, etter at eieren hadde fått utført en laboratorietest ved Kasetsart University.

Spekulasjonene øker om at et utbrudd av afrikansk svinepest (ASF) allerede desimerer lokale grisebesetninger, og nå med svinekjøttpriser som stiger fordi kjøttforsyningen er mer enn 30 % lavere i år enn sit år.

Thailandske myndigheter har gjentatte ganger benektet et utbrudd av afrikansk svinepest og tidligere tilskrevet de fleste dødsfallene fra griser til en annen virussykdom kalt porcint reproduktivt og respiratorisk syndrom (PRRS).

Sorawit Thanito, generaldirektør for avdelingen for husdyrutvikling, sa lørdag at sykdommen var bekreftet i minst 35 land: Laos, Vietnam, Kambodsja og Malaysia, noe som resulutet enorme økonomiske tap for husdyrsektoren.

Afrikansk svinepest er ufarlig for mennesker, men dødelig for griser, og det finnes ingen vaksine mot viruset. Den eneste måten å begrense spredningen på er avlive smittede og potensielt smittede svin.

Det er behov for et tett samarbeid mellom alle grisebønder for å forhindre utbrudd. Bønder rådes til å kjøpe griser fra pålitelige kilder.

De uvanlig høye priser på svinekjøtt fikk denne uken fikk handelsdepartementet til å forby eksport av levende griser, i tre måneder, i et forsøk på å opprettholde tilstrekkelige grisebestander i landet.

Bondegrupper har sagt at bestanden også har falt fordi mange småskalabønder har forlatt virksomheten på grunn av høye fôrkostnader. Landbruksdepartementet ser på måter å redusere fôrkostnadene på, muligens gjennom skattetiltak, for å oppmuntre bøndene til å holde fast ved svineoppdrett.

I mai i fjor avviste Vietnam en forsendelse av levende griser fra Thailand, og sier at det oppdaget ASF. Landbruksdepartementet har imidlertid til nå holdt fast ved sin egen teori om hva som forårsaker dødsfallene.

Afrikansk svinepest har de siste årene feid gjennom Europa og Asia og drept hundrevis av millioner av griser, spesielt i Kina. Tilstedeværelsen av sykdommen i Thailands naboland har også gitt næring til spekulasjoner om at den har spredt seg til landet.

Regjeringen har forbudt eksport av levende griser frem til 5. april for å støtte opp innenlandske forsyninger. Myndighetene har anslått at landet bare vil ha 13 millioner griser i år, en nedgang på 32 % fra de 19 millioner de vanligvis produserer.

Gjennomsnittprisene på svinekjøtt i Bangkok var denne uken på rundt 182,50 baht per kg, nesten 29 % høyere enn i januar 2021, ifølge data fra handelsdepartementet.

(we) Kilde: Bangkok Post
 Kommentarer


Slik ser du norsk TV i Thailand