Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Tham Luang, ‘Site of Daring Rescue’, åpner igjen for besøkende fredagGrottekomplekset i Chiang Rai-provinsen som fikk verdensomspennende oppmerksomhet under en dramatisk redningsaksjon i 2018, åpner for besøkende igjen fredag.

Luang-grotten, eller Tham Luang, har vært pandemistengt siden april Turister kan besøke stedet fra fredag, men de må fremlegge enten bevis på vaksinasjon eller en negativtest, skriver nettstedet Khao Sod.

Områder som er åpne for besøkende er det underjordiske kammeret som ble brukt som et oppstillingsområde av Navy SEALs og utenlandske dykkere under deres redningsaksjonfor å hente ut 12 unge fotballspillere og deres trener, som ble fanget dypt inne i hulen i 2018. 
Det nøyaktige stedet hvor de 13 "villsvinene", som de ble kjent under, faktisk var strandet, vil ikke være åpent for publikum, siden det ligger nesten 3 kilometer inne i grottekomplekset. Under operasjonen i 2018 tok dykkere timer bare for å ta en enveistur langs ruten. Deler av passasjen ble også oversvømmet.

Alle de fangede fotballspillerne ble til slutt reddet uten et eneste tap, selv om ett eks-medlem av Navy SEALs døde mens han dykket for å etablere en forsyningsrute inne i hulen.

Fra fredag ​​vil antall besøkende være begrenset til 40 til enhver tid, for å overholde helse- og sikkerhetstiltak og for å sikre at det ikke oppstår oppbygging av karbondioksid. Lommelykter og fargekort vil bli gitt til besøkende før du går inn.

(pf) Kilde: Khao Sod


 Kommentér

Delte meninger om foreslått turistskatt på 500 bahtEn plan om å pålegge en turismtavgift på 500 baht på utenlandsankomster fra neste år har delt oppfatning blant reiselivsoperatører. En rapport fra Nikkei Asia sier at noen operatører er bekymret for at et slikt grep kan avskrekke turister, akkurat som landet forbereder seg på å åpne igjen. En av de er presidenten i Thai Hotels Association, Marisa Sukosol Nunbhakdi.

– Gebyret som skal implementeres er betydelig høyt for de som besøker Thailand, hvor hotellrom kan fås for så lite som 1000 baht. 500 baht vil påvirke potensielle besøkendes beslutninger.

Kongsak Khoopongsakorn fra THA er enig i at reiselivsnæringen trenger midlene, men mener regjeringen, ikke turister, bør betale, skriver Nikkei Asia i dag.

– Vi trenger fondet til flere formål for å få reiselivsnæringen til å vokse bærekraftig. Men jeg tror ikke at fondet bør hentes fra turister.

Den tidligere lederen for Tourism Council of Thailand, Chairat Trirattanajaraspon, sier at det er på tide å innføre en slik skatt, ettersom turistsektoren kommer ut av den økonomiske ødeleggelsen forårsaket av pandemien.

– Jeg synes dette er et godt tidspunkt å implementere skatten, ettersom pandemien allerede har påpekt et klart behov. Det foreslåtte fondet vil være en veldig nyttig mekanisme for å gi støtte til reiselivsnæringen hvis vi står overfor en ny krise i fremtiden.

Den foreslåtte avgiften ble opprinnelig satt til 300 baht, før den ble økt til 500 baht tidligere denne måneden. Den er atskilt fra avreiseavgiften som allerede er pålagt passasjerer som reiser ut av landet. Denne måtte før betales kontakt på flyplassen men ble for mange år siden inkludert i flybilletten. Den nye turistavgiften skal bli brukt til å gjøre landet til et eksklusivt marked for utenlandske turister. Det krever fortsatt godkjenning fra regjeringen før den nye avgiften implementeres.

Thailands reiselivssektor stod tidligere for nær 20% av BNP før den ble desimert av pandemien.

(pf) Kilde: Nikkei Asia
 Kommentér


Sexleketøy og potensmidler beslaglagt i flere politiaksjonerSexleketøy og potensmidler med en samlet verdig på en halv million baht er beslaglagt av thailandsk politi i en rekke aksjoner i Bangkok og naboprovinsen Samut Prakan nylig.

Thailandske medier melder at en thai/vietnamesisk ektepar er arrestert for angivelig å ha importert produktene ulovlig.

Politiet holdt en standard pressekonferanse, der de beslaglagte gjenstandene ble vist: esker med dildoer, pakker med syntetisk skjede, potensmidler og Titan Gel. Verdien er anslått til totalt en halv million baht.

Mens sexleketøy selges åpent på gaten i Thailand i populære redlight-distrikter, som Nana-området, er produktene ikke regulert av Thai Food and Drug Administration (Thailands svar på det norske Mattilsynet) og er derfor ulovlige. Siden det ikke er noen forbrukerbeskyttelse, anses salg av uregulerte vibratorer og glidemidler å utgjøre en risiko for potensielt å skade noen som bruker produktene.

Ifølge lokale medier skal det thai-vietnamesiske paret ha importert sexforbedrende produkter til Thailands nordøstlige region og solgt dem på nettet de siste to årene.

(pf) Kilde: Asean Now
 Kommentér

Fullvaksinerte slipper koronatester på Phuket

Guvernøren på Phuket har vedtatt å lette kravene til turister som er fullvaksinert slik at de slipper å ta en koronatest ved ankomst ti øyprovinsen fra lørdag 16. oktober.

I henhold til den nye ordren fra Phuket-guvernør Narong Woonciew, må besøkende til Phuket være fullvaksinert, ha vært smittet for ikke mindre enn tre måneder siden eller ha en bekreftet negativ test, skriver ThaiNewsAgency.

Besøkende kan ta antigen-testpakker som er sertifisert av Food and Drug Administration for å utføre en test på et lokalt sykehus eller laboratorium og deretter vise testresultatet som vil bli ansett som gyldig i 7 dager.

(pf) Kilde: TNA - ThaiNewsAgency

 Kommentér

Anutin advarer mot ny nedstenging hvis smitten stiger– Thailand kan bli nedstengt igjen hvis folk ikke følger forebyggende smitteverntiltak når vi så smått åpner igjen, advarer helseminister Anutin Charnvirakul tirsdag.

Statsminister Prayut Chan-o-cha kunngjorde i en fjernsynstale i går at han har gitt Centre for Covid-19 Situation Administration og helsedepartementet beskjed om å undersøke om landet kan åpne for turister fra 10 lavrisikoland uten karantene 1. november, skriver The Nation.

I utgangspunktet er forslaget at turister fra 10 lavrisikoland kan reise til Thailand uten å måtte karantene, forutsatt at de er fullvaksinert og tester negativt.

Listen vil bli utvidet til å dekke flere land i den første uken i desember og deretter igjen i januar 2022.

I morges sa Anutin at detaljene i de 10 landene var under diskusjon og vil bli foreslått for Center for Covid-19 Situation Administration torsdag.

På spørsmål om en tendens til å stenge landet igjen, sa han at det er avhengig av thaiene selv. Hvis de ikke følger de forebyggende tiltakene strengt, kan Thailand bli nødt til å stenge igjen.

I tillegg la Anutin til at risikosteder, som utelivet, vil bli overvåket seriøst i et forsøk på å forhindre nye smitteutbrudd. Hva og hvordan dette skal skje er ikke spesifisert.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentér


Ayutthaya gjør flommen til en turistattraksjonIdeen om å nippe til kaffen mens du kjøler føttene i det avkjølige, klare vannet fra Ayutthayas Noi-elv ser ut til å være et stort trekkplaster for mange turister som kom til Phak Hai-distriktet sist helg.

Sutee Towornpun, eier av Bank River House Resort and Café i Phak Hai sa i går, mandag, at han har gjort denne flomkrisen til en liten turistattraksjon, skriver The Nation.Siden flommen ikke har trukket seg tilbake og bryggen utenfor hotellet fortsatt er oversvømt, kom han på ideen om å servere kaffe og mat til turister mens de avkjøler føttene i vannet. Den berømte båtnudler-selgeren «Jae Joom Pak Daeng» serverte deilige herligheter.

Sutee sier at denne unike muligheten har tiltrukket seg mange turister, ifølge avisen.– Når situasjonen er tilbake til det normale, bør Phak Hai-distriktet fremmes som et reisemål. Med mange ressurser, den vakre Noi-elven, tradisjonelle elvebredder, rismarker, ren luft og gamlebymarkedet, tror jeg at distriktet kan utvikles bærekraftig, sier Sutee.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Bangkok’s 'Walking Street' åpner igjen fredagBangkok Metropolitan Administration (BMA) åpner fredag gågata ved siden av Ong Ang-kanalen.


Byes guvernør Aswin Kwanmuang sier at gaten ’Ong Ang Canal’ vil åpne igjen siden nye daglige smittetilfeller faller og byen lemper på tiltakene og tillater noen forretninger og aktiviteter og åpne.

Fra fredag og fremover over vil gågata være åpen igjen fra 15.00 til 20.00 på fredager, lørdager og søndager.

Alle selgere på gågata må ta ukentlige antigentester og kunne vise sine salgskort og testresultater.

Besøkende må strengt følge smitteverntiltak.

(we) Kilde: Mcot

 Kommentér

Realistisk mål satt for 'Cha-am Sunshine'-kampanjenThailand setter gjerne navn på den ulike gjenåpningsplanene, nå med 'Cha-am Sunshine'. Det forventes at Cha-ams gjenåpningsplan uten karantene vil føre til 1.000 internasjonale turister per måned, når stedet forbereder seg på å bli et forbindelsesområde til Hua Hin.

Gjenåpningsordningen kalt "Cha-am Sunshine" bør trekke 1.000 turister og generere 15-20 millioner baht per måned innen utgangen av dette året. I november og desember 2019, før pandemien slo til, var antallet 55.000 månedlige turister, skriver Bangkok Post.

– Turiststrømmen avhenger av markedsføringskampanjer, som kan vare frem til midten av 2022, for å skape betydelig etterspørsel, sier Karun Suttharomn, fungerende president for Tourism Council i Phetchaburi.

Karun sier at den forbedrede situasjonen med hensyn til lempelse av tiltak, for eksempel å la hoteller servere alkohol og organisere møter med mer enn 25 deltakere, også kan bidra til å øke antall turistankomster. – Det er fortsatt usikkert om internasjonale turister kommer til Cha-am den første dagen for gjenåpning 1. november, men hoteller er forberedt , sa Karun.

Som forberedelse til gjenåpningen var 49,4% av de 29.000 innbyggerne i Cha-am fullstendig vaksinert pr. 3. oktober. 70% målet forventes innen 15. oktober, ifølge avisen.

Cha-am har 159 hoteller, hvorav 24 har totalt 2.594 rom, noe som burde være tilstrekkelig til å betjene utenlandske gjester.

Turister kan reise uavhengig eller kjøpe golfturpakker med fire golfbaner i området med spillere hovedsakelig fra skandinaviske land, Nederland, Tyskland, Storbritannia og USA.

Antall internasjonale ankomster i Phetchaburi-provinsen, hvor Cha-am ligger, var i 2019 på 550.539, som genererte inntekter på 4,7 milliarder baht. Men den viktigste inntektskilden for turismen i denne provinsen var de 8,5 millioner thaier som genererte 27,8 milliarder baht.

I morgen, onsdag, skal statlige byråer og operatører i Cha-am og Hua Hin diskutere ytterligere detaljer om forbindelsesruter mellom de to områdene.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér


Tirsdag: 9.445 nye smittede - 84 koronadødeThailands helsedepartement melder at iløpet av de siste 24 timene er det registert 9.445 nye smittede og 84 nye dødsfall.

Mandag ble 11. 452 skrevet ut fra sykehus etter å ha blitt erklært friske.

Siden pandemien startet tidlig i fjor, har det vært 1.730.364 smittede hvorav 1.604.355 er erklært friske. Antallet døde har kommet opp i 17 835.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér

Pheu Thai-partiet ekskluderer to tidligere parlamentsmedlemmerPheu Thai partiet har vedtatt å ekskludere to tidligere parlamentsmedlemmer, Sarunvuth Sarunkate, i Uttaradit-provinsen og Pornpimon Thammasarn, i Pathum Thani-provinsen, fra partiet etter at de to trosse partipisken og stemme mot statsminister Prayut Chan-o-cha i mistillitsforslaget den 4. september.

Partisekretær Prasert Chanthararuangthong sier i dag, tirsdag at partiets eksekutivkomité og parlamentsmedlemmer møttes i ettermiddag for å vurdere den etiske disiplinutvalgets anbefaling om at de to tidligere parlamentsmedlemmene skal ekskluderes, skriver Thai PBS.

Komitéen fant Sarunvuth skyldig i å ha forårsaket alvorlig skade på partiet ved å ærekrenke og trosse partiet, mens Pornpimon fikk skylden for å favorisere andre parter og bryte partiets manifest.

Fellesmøtet i hovedstyret og parlamentsmedlemmer stemte for å ekskludere Sarunvuth med 131 mot 2 og 134 stemmer mot 1 for å ekskludere Pornpimon.

Prasert sa at de to parlamentsmedlemmene mistet retten til å klage ekskluderingen siden de to ganger avstod partiets invitasjon til å forsvare seg, ifølge Thai PBS.

I henhold til den eksisterende grunnloven kan de to parlamentsmedlemmene slutte seg til et nytt parti innen 30 dager etter ekskluderingen, ellers mister de sin MP-status.

Det rapporteres at Pornpimon kan bli med i et regjeringsparti, Bhumjaithai, mens Sarunvuth kan bli med i det mindre Puea Chat-partiet.

(pf) Kilde: Thai PBS


 Kommentér

Nær 250 tenåringer pågrepet etter festing på to stederPolitiet gikk til aksjon mot en stor fest i den sentrale provinsen Saraburi, og 220 ungdomer ble arrestert i går for brudd på unntakstilstanden. Også Pattaya-potiet har vært i aksjon helgen.

Politiet sier at de gikk til aksjon på et populært utested i Saraburi som har vært stengt i årevis, men stedet har blitt brukt ulovlig til fest. 

Etter et anonymt tips, sjekket Nong Khae politiet lokalet og fant en stor gruppe tenåringer som drakk alkohol, spilte høy musikk og danset. Politiet sier at de også fant narkotika på stedet. Den store samlingen mennesker, hadde verken sosial avstand eller masker, bryter med alle forebyggende smittevernstiltak.

Det anonyme tipset kom fra lokalsamfunnet som var bekymret for at et så stort party ville føre til et lokalt smitteutbrudd, sier politiet. Både lokale regler og de føderale tiltakene forby store sammenkomster, spesielt når det gjelder alkohol. Politiet sier at de har beslaglagt flere typer narkotika: ketamin og krystallmetamfetamin, og også funnet noen ulovlig importerte elektroniske sigaretter.

Politiet sier planlegger å teste tenåringene de arresterte, og påtale deretter. Tenåringene kan alle også bli utsatt for en eller annen form for straff for å ha brutt koronatiltakene. Det er ikke rapportert om festdeltakerne også ble bli korontestet mens de var fengslet.Politiet i Pattaya slo til mot en karaokesalong i Sør-Pattaya der 27 personer ble arrestert som angivelig har brutt gjeldende koronatiltak samt bruke på portforbudet.

Ifølge politiet drakk gruppen alkohol, uten sosialt distans eller iført masker. Det ble ikke funnet ulovlige rusmidler.

(pf) Kilde: Pattaya News


 Kommentér


Thailands alkohollover: En cocktail av forvirringThailand har alltid hatt et kjærlighetshat-forhold til alkoholholdige drikker.

Den overraskende avgjørelsen fra Center for Covid-19 Situation Administration om oppheve skjenkeforbudet på Phuket kom som lyn fra klar himmel. Begrensningene er uunngåelig komplekse, for eksempel må både kunder og ansatte kunne bevise at de er fullvaksinert, mens ansatte må testes ukentlig. Hvordan de nye reglene blir håndhevet i praksis, er overlatt til fantasien.

Kommentar av Barry Kenyon, Pattaya Mail.

Thailands kjærlighet-hat-forhold til alkohol går langt tilbake. Sprit ble et betydelig problem i thailandsk politikk på 1800-tallet da kinesiske immigranter først opprettet destillerier og den thailandske regjeringen grep umiddelbart muligheten til å beskatte produktet.

Denne motstridende dualismen mellom den tradisjonelle buddhistiske motviljen mot alkohol og statens kjærlighet til penger er veldig dypt i Thailand. Det forklarer forvirringens cocktail,

Etter kuppet, økte den militærstøttet regjeringen krigen mot alkohol. I 2015 ble en glemt lov fra 1972 pakket inn for å begrense salget av alkohol til åtte timer om dagen.

Et reklameforbud i 2008 ble forsterket i 2020 da salg av alkohol og netthandel med hjemmelevering ble forbudt (selv om det fortsatt fortsetter.) 
Samtidig kan alkohol kjøpes nesten hvor som helst, og Verdens helseorganisasjon anslår at det er ett utsalgssted som selger sprit for hver 100 innbygger i riket. De to mektige thailandske familiene, som kontrollerer det meste av innenlandsk spritproduksjon, er blant de rikeste i landet.

WHO anslår at 72 prosent av spritsalget er brennevin med høyalkoholprosemt, med den lokale "lao khao whiskyen", som vanligvis ikke kan eksporteres. Øl kommer neste med 27 prosent og latterlig høy avgift på vin som er omkring 1 prosent av det totale konsum.

I Thailand beskattes alkohol med det høyeste alkoholprosenten med den laveste avgiften, det helt motsatte av avgiftene i det meste av verden.

Minimumsalderen for å drikke alkohol på utesteder er 20 år, men thaier kan jobbe på skjenkesteder fra de er 18 år.

Thailandske regjeringer begrunner vanligvis ikke sin alkohollovgivning med henvisning til religion. For det meste understreker de faren med alkohol for ungdom, det store antallet dødsfall på motorsykler, det faktum at endel kriminalitet er alkoholdrevet og, nå selvfølgelig, koronatrusselen dersom folk samles i grupper. Imidlertid er det forbudt å selge alkohol i nærheten av en skole eller et tempel. 
Thailandske myndigheter er fullt klar over at mye alkohollovgivningen fullstendig ignoreres. Politiets funksjon er å holde lokket på sensitive saker, ikke å straffe enhver forseelse. En håndfull godt omtalte razziae på fester og det som omtales som illegale puber er ment å sende en melding til allmennheten.

Hvis Phukets opphevelse av skjenkeforbudet ikke resulterer i et skred av nye smittede, kan vi forvente at dette vil bli utvidet til flere «sandkasse»-byer en gang i november.

Hvis vi er veldig heldige, kan det hende at barer og klubber kan åpne i det nye året.

Men thailandske myndigheter snakker allerede om behovet for en ny alkohollov i den nye korona-sensitive verden.

Kontroll av kroppstemperatur, sosial distansering, ansiktsmasker, begrensede åpningstimer og medisinske apper forsvinner ikke. De vil alle være en del av en kveld på byen.

Kommentar av Barry Kenyon, Pattaya Mail. Oversatt av PF 

 Kommentér

Åpner for utenlandske turister fra 10 lavrisikoland fra november?Statsminister Prayut Chan-o-cha sa mandag at han vil presse på for åpning av landet for fullt vaksinerte utenlandske turister fra minst 10 land 1. november, slik regjeringen tidligere har planlagt. Hvilke land dette gjelder avgjøres senere denne uken. Dersom Norge står på denne listen torsdag gjelder likefullt kravet om innreisesertifikat (CoE) fra ambassaden i Oslo. Hvis ikke er det 7 netters karantene som fortsatt blir gjeldene.

Dette vet vi:
Ti lavrisikoland skal slippes inn uten karantene eller sonekarantene som starter fra 1. november. Full liste avgjøres av CCSA senere denne uken
Utesteder og skjenkestopp skal "vurderes" for åpning innen 1. desember
Landet må lære å leve med Covid-19.

Han lovet å åpne portene for flere land innen 1. desember og målrettet mot andre innen 1. januar.

Prayut sa i en nasjonal fjernsynssending mandag kveld at fullt vaksinerte turister fra minst ti lavrisikoland ville få lov til å reise inn i Thailand uten karantene, skriver Bangkok Post.

Statsministeren utpekte Storbritannia, Singapore, Tyskland, Kina og USA blant den første gruppen av land. Ingen andre er sålangt kjent.

Den komplette listen vil IKKE være tilgjengelig før senere denne uken ifølge Natapanu Nopakun, den engelsktalende talspersonen fra CCSA. Dette er fordi den endelige listen må evalueres av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, og gis endelig godkjenning. Dette forventes å være torsdag 14. oktober 2021. For ordens skyld legger Thainytt til at CCSA ledes av - nettopp - statsministeren.

– Jeg har instruert CCSA og Folkehelsedepartementet om å snarest vurdere innen denne uken å tillate internasjonale besøkende å komme inn i Thailand uten krav om karantene hvis de er fullstendig vaksinert og kommer med fly fra lavrisikoland, sa han. 

Turister fra land som ikke er på lavrisikolisten vil bli pålagt karantene. 

Kunngjøringen kom etter at andre land, med Singapore og Australia, lettet reisebegrensningene for sine borgere å reise utenlands.

Prayut håpet at avgjørelsen om å åpne landet neste måned ville trekke utenlandske turister til Thailand i løpet av de neste tre månedene.

– De ville revitalisere sektoren og relaterte virksomheter som involverte millioner av mennesker i landet, sier han ifølge Bangkok Post. 

Regjeringen hadde tidligere planlagt å åpne bare Bangkok og flere provinser for utenlandske turister 1. november.

De andre provinsene er Chon Buri (Pattaya by, Bang Lamung-distriktet og Sattahip-distriktet), Phetchaburi (Cha-am-distriktet), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin-distriktet) og Chiang Mai (distriktene Muang, Mae Taeng, Mae Rim og Doi Tao).

Mandagens kunngjøring indikerte at gjenåpningen vil dekke alle deler av landet. 


Uansett hvilke land som kommer med på listen torsdag er det et ufravikelig krav at du må ha innreisesertifikat (CoE) fra ambassaden i Oslo.

Norge er sannsynligvis ikke med på torsdagens liste. For mange kan det nok være interessant å reise ut fra et annet listeført land. Det er ikke uten videre mulig siden Thailand krav at du må ha oppholdt deg i avreiselandet i minst 14 dager før avreise.

(pf) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér

AOT setter av 3 milliarder baht til å utvikle området nær Suvarnabhumi flyplassAirports of Thailand (AOT) har øremerket 3 milliarder baht til å utvikle områder nær Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok for kommersiell bruk.

Denne beslutningen ble tatt etter at finansdepartementet forlenget AOTs leiekontrakt for tomtearealet med ytterligere 30 år til 29. september 2051, skriver The Nation.

– Private firmaer har tilbudt å saminvestere i 68 prosjekter, og vi vil vurdere tilbudene i løpet av denne måneden, sier AOT-president Nitinai Sirismatthakarn mandag.

– Bare noen få prosjekter vil bli valgt da AOT har øremerket 1,9 milliarder baht til bygging og 1,1 milliarder baht til annen infrastruktur. Den totale investeringsverdien til områder rundt flyplassen bør ikke overstige 3 milliarder baht, ifølge avisen.

Den 723 rai (1156 mål) store Siwaree Noi-tomten nær Samut Prakans Bang Sao Thong-distrikt vil være den første som blir utviklet. AOT planlegger å bygge et engrosmarked for landbruksprodukter i dette området, og senere oppgradere det til et kvalitetskontrollsenter for landbrukseksport for å støtte sitt datterselskap AOT TAFA Operator Ltd.

– AOT forhandler også med Thai VietJet Air, som er interessert i å bygge et mannskapstreningssenter i nærheten av flyplassen, sier Nitinai.

– Flyselskapet ber om 40 til 50 rai (64-80 mål), som kan tildeles umiddelbart ettersom dette senteret vil støtte AOTs hovedvirksomhet direkte.

Nitinai sier videre at det er rundt 1.470 rai (2.352 mål) av åpent land tilgjengelig rundt Suvarnabhumi flyplass, selv om halvparten av det er viet til sykkelstier, er det rundt 700 rai (1120 mål) tilgjengelig for kommersiell utvikling.

– Vi leter etter medinvestorer for å bygge bensinstasjon, autoservicesenter, hotell og kjøpesenter, sier han. 

– Vi forventer at disse virksomhetene øker AOTs inntekt fra ikke-flyselskaper til 50 prosent fra de nåværende 43 prosent.

(pf) Kilde: The Nation


 Kommentér


Kerry Express og Betagro går sammen og leverer også kjølevarerBudfirmaet Kerry Express Thailand slår seg sammen med budselskapet Betagro som leverer kjølevarer.

– Navnet på det nye joint venture selskapet er "Kerry Betagro", sier Kerrys administrerende direktør Kin Hang Ng i en uttalelse publisert på børsen i Thailand, hvor Kerry har en eierandel på 60 prosent og resten av Betagro, ifølge ThaiEnqurier.

På grunn av pandemien er forbrukeradferden endret og kravet og ønsker om hjemmelevering har økt.

Deres viktigste forretningsmål er å utvikle en «kald leveringsplattform» over hele landet drevet av teknologi i verdensklasse. Det forventes å starte tjenesten allerede før jul i år.

– Den registrerte kapitalen vil være 1 million baht, med en plan om å øke ytterligere til 50 millioner baht i løpet av den første fasen, heter det i børsuttalelsen.

Ifølge Kerry forventes Thailands marked av kjølevarer ha stor etterspørsel på grunn av matsikkerhet og økende etterspørsel etter levering av kalde produkter.

Kerry har nå rundt 16.000 leveringsstasjoner i hele Thailand, som dekker alle provinser. 

(pf) Kilde: ThaiEnqurier
 Kommentér

Bangkok lover at 70% av innbyggerne er vaksinert for november-åpningBangkok-guvernør Aswin Kwanmuang lovet i dag, mandag, at minst 70 prosent av bangkokianerne vil bli vaksinert denne måneden, slik at hovedstaden kan åpne igjen neste måned, og økonomien kan begynne å komme seg.

Guvernøren fikk i dag også overleverte seks mobile vaksinebusser donert av Smart Bus Co, Chamber of Commerce og Board of Trade, PTT, Central Group og Mall Group, skriver The Nation.Personer som kommer til vaksinebussene vil bli screenet og bedt om å fylle ut et samtykkeskjema. ID-kortet deres blir deretter bekreftet før de blir vaksinert. De må deretter vente i 30 minutter før de får time for den andre dosen.

Guvernøren sier til at hver vaksinebuss kan sette 600 doser daglig, og i løpet av oktober vil totalt 70 prosent av befolkningen i Bangkok få sin andre dose.

Han la også til at Bangkok Metropolitan Administration hadde levert vaksine til åtte områder i hovedstaden, gjennom vaksinebussene fra 7. september til 7. oktober.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Flommen avtar i 17 av 33 provinserFlomsituasjonen i 17 av 33 provinser som er rammet av den tropiske stormen «Dianmu» har blitt bedre, ifølge landets Department of Disaster Prevention and Mitigation. 


De sier at kraftig regn den 23. september hadde forårsaket flom i 33 provinser og påvirket 323.523 husstander i 222 distrikter. Naturkatastrofen skal også ha krevd ni liv, skriver The Nation.

Oversvømmelser har lettet i 17 provinser, nemlig Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phichit, Phetchabun, Tak, Kamphaeng Phet, Buri Ram, Nakhon Pathom, Yasothon, Surin, Loei, Si Sa Ket, Sa Kaew, Chanthaburi, Prachinburi og Chai Nat.

Imidlertid har flomsituasjonen i Sukhothai, Phitsanulok, Khon Kaen, Maha Sarakham, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Ubon Ratchathani, Nakhon Sawan, Uthai Thani, Lop Buri, Saraburi, Suphan Buri, Sing Buri, Ang Thong, Ayutthaya og Pathum Thani ikke vist tegn til bedring.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentér


Thaipolitiet har beslaglagt over 320.000 motorsykler fra ulovlig gateløpThailandsk politi har beslaglagt 320.973 motorsykler som er brukt i ulovlig gateløp, i hele landet siden starten av året.

Om lag 3.000 detakere i slike gateløp og over 1.000 motorsykkelverksteder som har utført ulovlige modifikasjoner, er siktet for brudd på gjeldene trafikklover. Samtidig er over 40.000 foresatte siktet for å ha brutt barnevernloven ved å la barna delta i ulovlig gateløp, enten som motorsykkeførere eller tilskuere.

Politiet har også opprettet et fond på 400.000 baht som belønning for alle som gir et tips om ulovlig gateløp. Tipsere, av noen kalt angivere, vil få utbetalt 3.000 baht når informasjonen de gir, fører til arrestasjon.

(we) Kilde: The Nation
 Kommentér

10 thailandske tenåringer lokket til å jobbe under slaveforhold i MyanmarForesatte til 10 unge i Taks Mae Sot-distrikt oppfordrer myndighetene til å iverksette umiddelbare tiltak og redde 10 barn som er lurt til å krysse grensen til Myanmar. Tenåringene, mellom 16 og 19 år, hadde blitt lovet godt betalte jobber på et kasino over grensen.

Besteforeldre til en av tenåringene sier at en thaie som kalte seg «Boker» hadde møtt deres barnebarn i september og lovet ham en jobb som administrator for en online spillsgruppe.

De sa at gutten hadde blitt lovet en månedslønn på 24.000 baht, pluss gratis bolig, mat og betalte ferier, skriver The Nation.

– Imidlertid handlet denne «Boker» med barnebarnet vårt og ni andre ofre til et kasino som drives av kinesere i Myanmar. Barna ble tvunget til å signere en kontrakt på kinesisk som de ikke kunne lese, sier besteforeldrene.

Guttens far, Paradorn Sornphat, sier at sønnen og de ni andre ofrene ble tvunget til å jobbe uten hvile. Han sa at ungenes jobb var å lure thaier til å investere i kryptovaluta, og at de måtte betale for maten og oppholdet selv, ifølge avisen.

– Da ungdommene krevde å komme hjem, ble de truet og «arrestert». Nå sier arbeidsgiverne at de må betale 90.000 baht hver for friheten, sier Paradorn.

(pf) Kide: The Nation
 Kommentér

WHO løfter Thailands vaksinestandard til det nest høyeste nivåThailands nasjonale reguleringsmyndighet (NRA) for vaksiner kom opp på nivå 3, det nest høyeste nivået, i Verdens helseorganisasjons (WHO) klassifikasjonssystem for reguleringssystemer.

Nyheten ble kunngjort av WHOs Marieangela Simao, på en virtuell internasjonal konferanse for legemiddelregulerende myndigheter (ICDRA), som ble holdt 20. til 24. september.

Rangeringen ble gitt etter at et WHO-team brukte organisasjonens Global Benchmarking Tool (GBT) til å gjennomgå kvalitet, sikkerhet og effekt av vaksiner produsert i landet.

Ifølge WHO har land på nivå 3 et stabilt, velfungerende og integrert regelverk når det gjelder produksjon av vaksiner.

Nivå 4-statene har et avansert reguleringssystem som viser tegn på kontinuerlig forbedring.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér


Se eldre saker...