Stacks Image 186

Vaksinering: Nøkkelen til å åpne Thailand igjenRegjeringen ga grønt lys i forrige uke og sa at de planla å åpne Bangkok, Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan og Chiang Mai igjen i løpet av den første uken i oktober.

Denne andre fasen av gjenåpningen vil selvfølgelig avhenge av antall personer som er vaksinert disse provinsene.

Denne fasen lanseres etter at den ørste fase gjenåpning av fire provinser i sør: Phuket, Phang Nga, Krabi og Surat Thani, som har vist seg å være en suksess rent administrativt og smittemessig når en tenker på “sandkasse”-turistene. Riktignok er målet på 100.000 internasjonale turister langt unna å nå før månedsskiftet.

Phuket var den første provinsen som åpnet 1. juli, etterfulgt av de tre andre noen uker senere.

Siden Phuket åpnet igjen, har de traff inn 1,63 milliarder baht, og hver utenlandske turist brukte mellom 60.000 og 70.000 baht under oppholdet, skriver The Nation

Suksessen til Phuket “sandkassa” har gjenopplivet den lokale økonomien og inspirerer andre provinser, spesielt de som er avhengige av turistinnteter, til å gjøre det samme.

Selv om regjeringen har store planer om å åpne fem provinser på nytt i sin andre fase, er mindre enn 30 prosent av innbyggerne blitt vaksinert.

I Bangkok er 34,85 prosent av befolkningen blitt vaksinert etterfulgt av 9,30 prosent i Chonburi, 19,46 prosent i Phetchaburi, 17,66 prosent i Prachuap Khiri Khan og 15,57 prosent i Chiang Mai ifølge avisen.

CCSA rapporterte mandag at det er satt totalt 40.276.356 vaksinedoser i Thailand.

Tidligere har CCSA sagt at det settes 24 millioner flere doser mellom 27. september og 31. oktober i hele landet.

Av de 24 millioner dosene vil 70 prosent brukes til å vaksinere ungdommer i alderen 18 år og oppover, 20 prosent vil bli tildelt studenter, 3 prosent til trygdemottakere, 5 prosent til embetsmenn og innsatte og de resterende 2 prosent vil bli brukt som booster-doser.

Regjeringen har også kunngjort en tredje fase av gjenåpning, som forventes å starte i midten av oktober. I denne fasen tar myndighetene sikte på å åpne dørene til Lamphun, Phrae, Nan, Mae Hong Son, Chiang Rai, Sukhothai, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Ubon Ratchathani, Kanchanaburi, Ratchaburi, Rayong, Chanthaburi, Trat og Ayutthaya.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

De neste to ukene er kritiske for Thailand


Spørsmålet om å lempe eller øke tiltakene i Bangkok vil avhenge av smittesituasjonene de neste to ukene.

Udom Kachintorn, seniorrådgiver Centre for Covid-19 Situation Administration, sier at ytterligere lempning av tiltakene i hovedstaden bare vil bli gjort hvis helsemyndighetene er sikre på at utbruddet er under god kontroll.

Thailand registrerte omtrent 12.000 nye smitte mandag. Antallet daglige smittetilfeller har gått ned de siste dagene, men det samme har antallet tester også, skriver KhoaSod.

Udom sier at den nedadgående trenden er et resultat av tiltakene som ble innført i juli, og at de vaksinerer fler og fler.

Helsedepartementet lanserte i dag landets offisielle «Digitale vaksinasjonspass». Alle innbyggere i Thailand oppfordres til å laste ned appen.

Vaksinasjonspass viser en persons bevis på vaksinasjon, detaljer om siste koronavirustest og antistoffavlesninger, hvis dette er tilgjengelig.

Denne nøkkelinformasjonen vil bli brukt av bedrifter og tjenester for å verifisere sikkerhetsstatusen til passinnehaveren. Noen flyselskaper, som Bangkok Airways, Lion Air, Nok Air, Thai AirAsia og Thai Smile godtar allerede dette vaksinasjonspasset, ifølge medieoppslag.

Snart kan restauranter, salonger, treningssentre, spa og mer ta i bruke dette for å bekrefte kundenes vaksinestatus, mens regjeringen går videre med planene om å åpne noen provinser for turisme innen 1. oktober. 

(pf) Kilde: KhaoSod
 Kommentér


Politiet kjører på demonstrant i Bangkok (video) - opposisjonspartiene er bekymret for økende politibrutalitet


En politibil kjørte på en demonstrant under søndagens demonstrasjon i Din Daeng-krysset i Bangkok, bekreftet politiet mandag.

Klokken 23.55 søndag ble hendelsen filmet og publisert på Facebook Livestream av nyhetsbyrået The Reporters.

Opptaket viser en politibil som akselererer gjennom et kryss, før den bremser akkurat idet den treffer en mann som løper over veien og kjører han ned. Bilen stopper deretter et stykke nedover veien mens forbipasserende hjelper mannen, før klippet slutter.

– En betjent kjørte tilbake til basen via Din Daeng-krysset da "seks til syv demonstranter med stumpe gjenstander angrep kjøretøyet, sa kommissæren for Metropolitan Police Bureau Phukpong Phongpetra på en pressekonferanse.

– Siden betjenten som kjørte bilen var ubevæpnet, og for å forhindre ytterligere ødeleggelse av eiendommer bestemte han seg for å flykte, sa han. – Mens han flyktet fra stedet, kjørte han på demonstranten, og stoppet deretter.

– Etter å ha vurdert at demonstranten ikke var alvorlig skadet, kjørte han så langt som til Phra Mongkut sykehus, hvor bilen ble angrepet og han kjørte da tilbake hit og rapporterte hendelsen, sa Phukpong.

Demonstrasjoner har blitt holdt i Din Daeng-krysset siden begynnelsen av august. Konfrontasjoner mellom demonstranter og opprørspoliti med nesten daglige bruk av fyrverkeri, bordtennisbomber og tåregass, gummikuler og vannkanoner, noe som har resultert i skader på demonstranter, politi og presse.

Opposisjonsmedlemmer fra Move Forward Party og Pheu Thai Party har uttrykt bekymring for fortsatt bruk av makt fra myndighetene.

– Jeg føler at politiets bruk av makt har økt, noe som er bekymringsfullt, sier nestleder i Pheu Thai Party Pichai Naripthaphan.

Pichai sier til avisen Thai Enquirer at i stedet for at politiet prøver å forhandle med folket, ender de med å skade folket i stedet.

– Folk protesterer fordi de ikke ser en fremtid i dette landet på grunn av den usikre økonomien og de ikke finner jobb og lurer på når deres neste måltid blir. Det ser ut til at regjeringen ikke ser på folket som demonstrer som borgere i dette landet, og bruker vold.

Rangsiman Roma fra Move Forward Party sier til Thai Enquirer: – Hvis politiet ønsker å gjenopprette folks tillit til politistyrken, er den eneste måten å gjøre det på er at de trenger å slutte med alle overdrevne handlinger, fra å sparke ned folk fra motorsykler til skyte med gummikuler uten stans, og for å gå tilbake til prinsippet om hva en politistyrke skal gjøre.

Phukpong sa på pressekonferansen at politiet ikke har avfyrt et eneste skarpt skudd, mens de har rett til å forsvare seg.

- Vi blir skadet hver dag, fra våpen, eksplosiver og harde gjenstander, men politiet har ikke svart med skarp ammunisjon.

(pf) Kilde: Thai Enqurier


 Kommentér

Vaksineres på elefant-ryggen i SurinHva gir en uforglemmelig vaksineopplevelse?

Da Thailand haster i vei for å bekjempe den nåværende pandemien, har mange provinser og lokale sykehus i hele landet måttet finne på måter å effektivt og sikkert vaksinere innbyggerne sine, enten det er hjemme-vaksinasjonstjenester, massevaksinasjonssteder på parkeringsplasser eller den nylig lanserte vakinebussen i Bangkok.

Men ingenting slår den siste kampanjen som ble lansert av myndighetene i Tha Tum-distriktet i Thailands nordøstlige provins Surin, der de som skal vaksinere seg får sitte på elefantene sine for å bli vaksinert!Med mer enn 13.931 smitte i den tredje smittebølgen, haster helsemyndighetene i Surin seg å vaksinere de i sårbare grupper, hovedsakelig de 60 og eldre, og de med noen av syv utpekte kroniske sykdommer og gravide.

Helsemyndighetene i Tha Tum-distriktet, en av de største og eldste elefantlandsbyene i Thailand og verden, bestemte seg i helgen for å gjøre opplevelsen morsom, fargerik og stressavlastende for mahutene (elefantfører) i landsbyen ved å bli vaksinert på ryggen av elefanten sin

Noen kom på elefantryggen hjemmefra, og noen sendte med seg barna og slektningene på ryggen av elefantene for å bli vaksinert. Medisinsk personale og sykepleiere klatret opp på stativene der elefantene ankom med mahuttene på ryggen for å bli vaksinert.

Blant disse var Sirisak Ruampattana, visestatsminister i Surin Provincial Administrative Organization, og Prakit Klangpattana, tidligere rektor for landsbyen Ta Klang, både mahouts og eiere av mange elefanter. Mange eldre landsbyboere kunne også sees ridende på elefanter for å få vaksinasjonen.

(pf) Kilde: Thai Enqurier

 

 Kommentér

Korona-alarm i det thailandske parlamentet etter at senator er smittet


Alle Thailands senatorer, parlamentsmedlemmer og parlamentariske embetsmenn blir fra i dag hurtigtesten for koronasmitte, før de slipper inn i parlamentsbygningen, etter en senator som deltok på et parlamentarisk møte den 10. september testet positivt for viruset.

Senator Apichart Todilokvech, som for tiden er under behandling, deltok på senatmøter og fellesmøtet i senatet og huset i denne perioden og avstemningen om konstitusjonelle endringsutkast i tredje og siste behandling.

Helsemyndigheter, fra det medisinske kontoret i senatet, undersøkte alle senatorer og parlamentariske tjenestemenn da de ankom parlamentsbygningen i morges. Testresultater er ikke tilgjengelige ennå.

Også parlamentsbygningen er desinfisert.

Det rapporteres at i tillegg til senator Apichart, ble det funnet at to tjenestemenn som jobbet i sekretariatet for senatet også er smittet.

Ifølge senatet er kumulative infeksjoner blant senatorer og tjenestemenn i sekretariatet, siden april i år, 36, hvorav 28 er erklært friske og smittefrie, sju under behandling og en venter på behandling.

Når det gjelder Representantenes hus, har 81 parlamentsmedlemmer og tjenestemenn blitt smittet siden april.

(pf) Kilde: Thai PBS

 Kommentér


CCSA avgjør fredag ​​om Pattaya kan åpne 1. oktoberThailands Center for Covid-19 Situation Administration forventes avgjøre om Pattaya kan gjenåpne 1. oktober fredag denne uken.

Turistminister Pipat Ratchakitprakarn var søndag i et timeslange møte med møtte Pattaya-ordfører Sonthaya Kunplome, guvernør Pakarathorn Thienchai og distriktstjenestemenn fra Sattahip og Banglamung søndag på Pattaya rådhus for å finjustere forslaget som er så avgjørende for en by som er nesten helt avhengig av turisme.

Godkjenning fra både CCSA og regjeringen er nødvendig før Pattaya kan begynne å «Move On».

I motsetning til "sandkassen" på Phuket, vil Pattaya-besøkende, til tross for at de er fullstendig vaksinert, må være i karantene i tre dager på dyre hoteller som er sertifisert av Sikkerhets- og helseforvaltningen. Turistene kan kun oppsøke nærområdet, med en statlig reiseguide, de første sju dagene, skriver Pattaya Mail i dag.

I den andre uken av oppholdet er det «forseglet rute» som gjelder. Turistene har da kun lov til å besøke forhåndsbestemte, "familievennlige" steder, for eksempel Big Buddha Hill og Nong Nooch Tropical Garden, også her med en statlig reiseguide, og kun når thailandske turister er er ikke der.

Ironisk nok har "sandkasse"-turister de siste to månedene vist en positivitetsrate på koronavirus-test på 0,3 prosent, mot Pattaya-publikummet, som har testet med 3,7 prosent de siste seks ukene.

Et ett problem i «Move On»-planen dukket opp søndag med tanken på at Pattaya kunne legges til Phuket "7+7"-utvidelse, som for øyeblikket tillater «sandkasseturister» å besøke syv andre øyer i provinsene Surat Thani, Phangnga og Krabi.

Det er mulig at hvis planene deres blir godkjent, kan Bangkok, Chiang Mai, Prachuap Khiri Khan og Phetchaburi også bli "7+7" destinasjoner, som kan nås etter den første uken med «sandkasse»karantene.

Om den massive kritikken som allerede er rettet mot «Move On»-forslaget, sa Pipat at planen er et skritt mot og ikke en full gjenåpning av Pattaya. Han gjentok begrunnelsen for forslaget at siden Chonburi ikke er en øy, må det tas ekstra forholdsregler for å forhindre at turister forlater området eller har omgang med lokalbefolkningen.

Hvorfor det ene er nødvendig, gitt at 0,3 prosent av vaksinerte turister har blitt testet positivt og at 70 prosent av innbyggerne i Pattaya også ville bli vaksinert, er, ifølge avisen, uforståelig.

Det er også sannsynlig at Pattaya vil "gjenåpne" med stengt barer og uteliv og skjenkeforbud. Det har vært situasjonen på Phuket, og med Chonburi fortsatt klassifisert som en "mørkerød" sone, vil det sannsynligvis også være tilfelle 1. oktober.

Imidlertid rapporterte Chonburi mandag et enormt fall i daglige smittetilfeller, bare 650 med ett dødsfall, det laveste daglige tallet på to måneder. Av de 650 sakene var 133 imidlertid lokalisert i Banglamung-distriktet, som inkluderer Pattaya.

Ifølge avisen viste Pipat hvor konservative thailandske tjenestemenn er, og Pipat sa at karantene-fri turisme sannsynligvis ikke er mulig før i januar eller kanskje ikke før Songkran i april neste år.

(pf) Kilde: Pattaya Mail

 Kommentér

Kranglet om penger: Mann skjøt og drepte kona på kjøpesenter i Hua HinEn 45 år gammel mann skjøt og drepte sin 31 årige kone på Market Village kjøpesenter i Hua Hin søndag ettermiddag.

Hua Hin-politiet fikk melding om skyting i parkeringhuset på kjøpesenteret søndag ettermiddag.

På stedet fant politiet den 31 år gamle kvinnen, opprinnelig fra Pranburi, i en hvit Honda. Hun var skutt i hodet. Politiet pågrep senere hennes 45 år gamle ektemann, som ifølge politiet er en lokal mann som jobber med å levere grønnsaker til hoteller.

Politiet sier at paret ofte hadde kranglet om penger, ifølge avisen Hua Hin Today.

45 åringen skal ha forklart politiet at han og kona hadde besøkt Market Village, men begynte igjen å krangle om penger.

Han sa at han var rasende etter å ha oppdaget at kona hadde bestilt varer på 30.000 baht på nettet.

Han dro frem pistolen han hadde i bilen og skjøt kona. Han låste deretter bildøren og gikk ut av kjøpesenteret til en motorsykkeltaxi som kjørte ham hjem. Han sier selv at han forsøkte å ta sitt eget liv, men ble stoppet av broren.

Mannen ble pågrepet i sitt eget hjem og er siktet for forsettelig drap.

(pf) Kilde: Hua Hin Today


 Kommentér

Mandag: 12.583 nye smittede - 132 koronadødeThailand registerte 12.583 nye smittede og 132 dødsfall det siste døgnet. Av de nye sakene soner 163 i fengsler.

16.304 er erklært friske og er utskrevet fra sykehus det siste døgnet.

Thailands totale smittetall ligger på 1.394.756, hvorav 1.248.158 er erklært friske. 132.113 er fortsatt på sykehus og 14.485 er døde.

109.213 er det siste døgnet vaksinert med første dose, 106.570 sin andre og 106 et boosterskudd, noe som bringer de totale vaksinedosene som er administrert på landsbasis til 40.276.356.

Ifølge Worldometer har bekreftede tilfeller globalt steget til 225,48 millioner mandag, hvorav 202,07 millioner er erklær friske, 18,77 millioner er aktive tilfeller (103.211 i alvorlig tilstand) og 4,64 millioner har dødd.

Thailand ligger 29. på den globale listen over de fleste tilfellene, som toppes av USA med 41,85 millioner, etterfulgt av India med 33,26 millioner, Brasil med 21 millioner, Storbritannia med 7,23 millioner og Russland med 7,14 millioner.

(pf) Kilde: The Nation


 Kommentér


Hjelpen kom endelig til strandede Phetchabun-innbyggereFrivillige delte ut mat og andre nødvendigheter til de som er strandet i sine hjem sine på grunn av den voldsomme flommen i Phetchabuns Lom Sak-distrikt søndag.

Mange områder i distriktet er oversvømt på grunn av kraftig regn siden forrige onsdag, og noen steder var det bare å komme til med en båt.En snill frivillig deler lunsjen sin med en sulten hund.

Ifølge Thailands meteorologiske institutt kan det forventes tordenbyger over hele landet, med kraftig til veldig kraftig regn i noen områder frem til tirsdag.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentér

Flere busser i Bangkok-gatene for å takle økningen av daglige pendlereBangkok Mass Transit Authority (BMTA) har økt antall kjøretøyer i sin bussflåte etter at lempingen av nedstengningen har økt antallet pendlere til 400.000 daglig.

Panida Thongsuk, BMTAs visedirektør, sier at myndighetene også har forkortet portforbudet med en time til klokken 21, og dette fører til at BMTA vil øke antallet busserruter for de som jobber på steder som er åpen til klokken 20, for eksempel kjøpesentre, kjøpesentre og kjøpesentre, skriver The Nation 

Panida sier at etter lettelse av tiltakene har antallet daglige pendlere steget fra 300.000 til 400.000 i gjennomsnitt.

Hun sier at BMTA følger alle smittevernstiltak nøye og at de 13.000 ansatte eller 95 prosent er vaksinert.  Hun legger til at Bangkokianere kan være trygge når de bruker bybussene.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Over11 millioner av Asean-landenes 667 millioner innbyggere smittetSørøst-Asia så en nedgang i nye smittetilfeller søndag, den laveste på fire dager, men antall dødsfall er høyere. Asean-landene rapporterte om 74.305 nye tilfeller i går, lavere enn lørdagens 83.523, mens dødstallet var høyere 1.481 mot lørdagens 1.323.

Totale smittetilfeller i regionen har nå passert 11,1 millioner, med 242.746 dødsfall, skriver The Nation i dag, mandag.

Indonesia, som for noen måneder siden hadde flest nye tilfeller daglig, er passert av Filippinene, Malaysia, Thailand og Vietnam. Indonesia fikk søndag 500.000 doser Johnson & Johnson-vaksine fra Nederland, som er en del av de 3 millioner dosene den nederlandske regjeringen lovet å gi landet. Tidligere har Nederland levert 657.000 doser AstraZeneca-vaksine til Indonesia, som planlegger å gi Johnson & Johnson-vaksine til de over 18 år.

Singapore rapporterte 520 nye tilfeller søndag, noe som bringer kumulative tilfeller i landet til 71.687 med 58 dødsfall. Landets helsedepartementet sier at innenlandske smittetilfeller har doblet seg siden regjeringen lempet på tiltakene til tross for at 50 prosent av landets befolkning har fått to vaksinedoser. De anslår at i løpet av de neste ukene kan smittetallet bli opp mot 2000 daglig. De har foreslått å utvide den aktive saksfunnskampanjen for å forhindre store smitteklynger og i tillegg til å gi et boostskudd til de over 60 år.

(we) Kilde: The Nation

 Kommentér


Hua Hins gjenåpning muliggjort etter at vaksinasjonsmålet er nåddDen planlagte gjenåpningen av Hua Hin for utenlandske turister fra 1. oktober er mulig etter at Hua Hin har nådd sitt vaksinasjonsmål, skriver Hua Hin Today.


Minst 70 prosent av lokalbefolkningen i Hua Hin måtte vaksineres hvis gjenåpningen 1. oktober skulle kunne skje.

Provinselege Suriya Kuharat, sa i forrige uke at Hua Hin har fått 90.390 vaksinedoser og disse er gitt til 66.558 mennesker. Dette dekker 73% av befolkningen. Vaksinene er levert av helsedepartementet, sammen med 50.000 doser Sinopharm-vaksine kjøpt av Hua Hin kommune og 5.000 doser fått ved donasjon.

– Prachuap Khiri Khan n-provinsen har fått 283.985 doser og vaksinert 197.239 innbyggere, som dekker 45,8% av befolkningen i alderen 18 år og eldre. Som sett av tallene, selv om Hua Hin har nådd målet og fortsatt vaksinasjon, gjenstår det at hele provinsen krever vaksiner for å skape flokkimmunitet for den bredere befolkningen.

Lokale helsemyndigheter er sikre på at Prachuap Khiri Khan-provinsen vil nå sitt vaksinasjonsmål før 1. oktober.

Pr. lørdag er det satt totalt 312.889 vaksinedoser i hele provinsen. 97.606 personer fullstendig vaksinert, mens 5.664 mennesker også har fått et tredje boosterskudd.

Selv vaksinasjonen av expats i Hua Hin har tatt fart de siste ukene.

Siden begynnelsen av september har expats i Hua Hin som har registrerte seg for vaksinasjon begynt å få Pfizer -vaksinen, som administreres ved Bangkok Hospital Hua Hin. Over 800 utlendinger i Hua Hin har blitt vaksinert, med flere doser som settes denne uken.

Hua Hin sykehus har kunngjort at de som fikk sin første vaksine dose i Bangkok nå kan få sin andre i Hua Hin i stedet for å måtte reise til hovedstaden.

(we) Kilde: Hua Hin Today
 Kommentér

Over 200 nye smittede daglig: Phuket åpner ti nye isolasjonsstederPhuket etablerer nå ytterligere ti isolasjonsfasiliteter siden smittetrykket på øya øker blandt migranter og fastboende.

Provinsens guvernør, Narong Woonsiew, sa i fredag at smitteøkningen på øya, for øyeblikket er mer enn 200 nye tilfeller daglig i snitt, og at dette ligner situasjonen i Bangkok for omtrent to måneder siden.

– Det er alvorlig bekymring blant lokalbefolkningen for at sykehusene vil bli overbelstet, og ledig sengekapasitet nå er omkring 15 %.

Guvernøren sa at det er omkring 300 smittede som venter på å bli innlagt på sykehus, og at antallet forventes å vokse. For å løse problemet har instruert lokale tjenestemenn og samfunnsledere om å sette opp isolasjonssteder i alle underdistrikter, for å imøtekomme de asymptomatiske tilfellene (uten symptomer), slik at de blir skilt fra sine familier og lokalsamfunn for å forhindre videre smittespredning.

Åtte hoteller i Thalang- og Muang-distriktene og to i Krathu-distriktet blir omgjort til isolasjonsfasiliteter.

Helsemyndighetene har også fremskyndet administrasjonen av boosterdoser for lokalbefolkningen og migrantarbeidere.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Thailand bytter strategi: Bruker vaksine-cocktail for å kutte ventetid fra 12 til 4 ukerGlem å få to doser AstraZeneca-vaksine. Det viktigste i Thailands vaksineprogram fra nå av vil være vasine-cocktailen Sinovac-AstraZeneca, sier helsemyndighetene.

Endringen er ikke formelt kunngjort, men ble oppdaget ved et uhell da et statssykehus åpnet registreringer for feil opplegg og måtte avbryte dem.

Siriraj sykehus kunngjorde sin månedlige vaksinasjonsplan på Facebook torsdag. De sa at de ville administrere AstraZeneca til personer i alderen 18 år eller eldre som ennå ikke hadde mottatt noen vaksine fra 25. september til 3. oktober. Bestillinger skulle gjøres via Siriraj Connect-appen fra 10.-20. september.

Mens mange forberedte seg på å bestille, ga statssykehuset ut en annen kunngjøring dagen etter, og unnskyldte seg for «feilen».

Sykehuset at de måtte gå tilbake på den forrige kunngjøringen siden helsedepartementets politikk var å gi Sinovac som den første dosen og AstraZeneca som det andre. Sykehuset lovet å åpne registreringer igjen når de får ytterligere tilførsel av Sinovac-vaksinen de trenger.

Denne kuvendingen reiser spørsmålet om hvilken politikk Thailand nå har for gratis vaksinasjoner.

Den etterhvert velkjente dr. Opas Karnkawinpong sier at hovedregimet nå er Sinovac som første dose og AstraZeneca som den andre. Hovedårsaken bak endringen, sa han, er å få fart på vaksinasjonene.

– To doser AstraZeneca krever 12 ukers ventetid mellom dosene sammenlignet med fire uker for Sinovac-AstraZeneca-cocktailen, sier han.

– Siden myndighetene ønsker å vaksinere så mange mennesker så fort som mulig for å bremse spredningen av delta-varianten, er endringen passende, sier Dr. Karnkawinpong. – Begge regimene har sammenlignbare immunitetsnivåer.

Regjeringen godkjente tirsdag 4,2 milliarder baht til 12 millioner doser Sinovac for å støtte vaksinecocktail-politikken.

– I motsetning til andre merker, er den kinesiske vaksinen lett tilgjengelig og kan sendes til oss raskt, sier regjeringsordfører Thanakorn Wangboonkongchana.

Dr Karnkawinpong gjentok i går at 24 millioner vaksinedoser vil være tilgjengelige: 6 millioner Sinovac, 10 millioner AstraZeneca og 8 millioner Pfizer-BioNtech.

I tillegg vil Chulabhorn Royal Academy importere ytterligere 6 millioner doser Sinopharm, en alternativ vaksine som ikke er i regjeringens gratisprogram.

Med god tilgang vil departementet fremskynde vaksinasjoner til 50% av befolkningen i alle provinser, inkludert boosterdoser for de som har fått to Sinovac -skudd og for barn i alderen 12 år og oppover.

(pf) Kilde: Ching Mai One


 Kommentér


Thailands nye digitale vaksinepass - ikke for utlendinger flestThailand har lansert sitt eget "digitale vaksinepass" via helsedepartementets app «Mohpromt», som alle innbyggere i landet rådes til å laste det ned.

Vaksinepasset, som allerede er vedtatt brukt av de fleste innenlandske flyselskaper, vil snart bli obligatorisk for brukere av hverdagslige arenaer og tjenester.

Passet kan lastes ned via Mohpromt-appen. Imidlertid godtar appen for øyeblikket bare 13-sifrede thailandske ID-numre, noe som betyr at en rekke utenlandske borgere kan ha problemer med å registrere seg.

Flere thaier har også klaget på at de ikke har klart å få det digitale helsekortet til tross for at de allerede har fått to vaksinedoser.

Hva er det digitale vaksinepass?
Dette elektroniske sertifikatet registrerer innehaverens COVID-19-status i tre deler:
1 Bevis for vaksinasjon
2 Dato og resultat av den siste COVID-19-testen som ble tatt
3 Antistoffavlesninger

Hvorfor trenger du det?
Det digitale vaksinepass ser ut til å bli et sentralt dokument for adgang til restauranter, spa, skjønnhetssalonger, treningssentre og til og med offentlige parker i nær fremtid.

8. september aksepterte Bangkok Airways, Thai Smile, Thai AirAsia, Nok Air, Air Asia X, Thai Viet Jet og Lion Air det digitale vaksinepass som bevis på at passasjerer er vaksinert, et krav for innenlands flyreise.

Hvem er kvalifisert?
For å få vaksinepass må du ha fått to COVID-19 doser eller blitt testet på et offisielt anerkjent sted.

Hvis du har hatt to doser, men fremdeles ikke kan registrere deg for vaksinepasset, rådes du til å kontakte stedet der du ble vaksinert for å sikre at statusen din er oppdatert.

Er Thailand klar?
Thailand har så langt administrert over 40 millioner vaksinedoser. Minst 12,3 millioner mennesker eller omtrent en femtedel av befolkningen i Thailand er fullstendig vaksinert.

Som et resultat planlegger helsedepartementet å lansere "COVID-frie" områder i "mørkerøde" provinser som er under strengest kontroll fra 1. oktober, og bruker det digitale vaksinepasset som et sentralt verktøy.

I henhold til planen må restaurantpersonalet for eksempel være fullstendig vaksinert eller teste negativt for COVID-19. De forventes også å gjennomgå ukentlig screening via ATK (antigentestsett).

Unntak vil bli gitt til ansatte som har vært smittet og som er erklært friske de siste månedene.

Det forventes at også gjester blir fullstendig vaksinert eller har testet negativt de siste sju dagene.

Planen har imidlertid blitt rammet av motstand fra Thai Restaurants and Street Food Association. De sa at 1. oktober er for tidlig å implementere de COVID-frie områdene, ettersom det ikke er så mange som har fått begge dosene. Foreningen påpekte også at bare rundt 70 prosent av personalet på spisesteder er blitt vaksinert.

Hvordan gjøres det i utlandet?

Flere andre land har allerede vedtatt et digitalt vaksinepass i et forsøk på å dempe smittespredningen. Bare de som har et vaksinepass som viser at de har lav smitterisiko, kan komme inn på offentlige arenaer. Data så langt indikerer at de digitale vaksinepassene bidrar til å redusere smittehastigheten. 

Norge har lansert vaksinepass for såvel innenlandsk- og EU/EØS-bruk. 

(pf) Kide: Thai PBS Kommentér

Dette er smittetallene i Thailands provinser

  

180 koronadødsfall og 14.029 nye smittetilfeller er rapportert i dag av Center for Covid-19 Situation Administration. I løpet av de siste 24 timene siden den siste tellingen har CCSA registrert 15.742 som er erklært friske. Det er nå 135.966 ​​som blir koronabehandlet.

I den siste og mest alvorlige smittebølgen, registrert fra 1. april, har CCSA rapportert 1.353.310 bekreftede smittede.

Av de nye smitte som ble rapportert i dag, er 276 funnet i kriminalomsorgen. I den siste bølgen har mer enn 40.000 innsatte i Thailands overfylte fengsler testet positivt. I Phuket var det to nye dødsfall (eldre thaier), hvorav den ene var fullvaksinert. Daglige smittetall har holdt seg jevn, men økende sykehusinnleggelser har ført til at det bare er 15% tilgjengelige sykehussenger på øya.

I andre provinser er Bangkok fortsatt området med flest smittede med 3.356 det siste døgnet, til tross for en ny studie som viser at 99,7% av innbyggerne i hovedstaden bruker masker. I nordøst hadde Udon Thani 169 infeksjoner, som er en mer enn Nakhon Ratchasima, der en samitteklynge stengte et lokalt marked i fire dager. I nord har Lamphun økt med 91 smittede, fra 26 i går. I sør er det provinsen Yala som har hatt flest smittede de siste 24 timene med 402. Surat Thani så 159 infeksjoner. Chonburi i øst har 848 nye smittede ned om lag 140 fra de nærmere 1000 i går, mens i vest er Ratchaburis 516 infeksjoner like mange som de fire andre vestlige provinsene tilsammen, og Prachuap Khiri Khan med 68 smittede mens de diskuterer om åpning for internasjonale turister igjen neste måned som kan drive bort den større innenlandske turismen.

Offisiell COVID-19-oppdatering i Thailand, søndag, 12. september 2021
 • 1.382.173 mennesker smittet (+14.092) 
 • 1 231 854 gjenvunnet (+15 742) 
 • 135 966 ​​som mottar behandling 
 • 14 353 dødsfall (+180) 
Antall personer som har blitt vaksinert 
 • 1. dose: 27.194.487 (+139.941) 
 • 2. dose: 12.251.011 (+187.368) 
 • 3. dose: 614.969 (+1.296) 
 • Totalt: 40.060.467

(pf) Kilde: NNT


 Kommentér

Drittværet fortsetter over hele ThailandDet er varslet isolerte kraftig regnvær for nord, sentral, øst og sør, mens isolert kraftig til veldig kraftig regn er sannsynlig i nordøst, sier Thailand meteorologiske institutt søndag.

Et aktivt monsun ligger tvers over det nedre nord, det øvre sentrale og nordøst inn i det tropiske lavtrykk "Conson" over midten av Vietnam.

En sterk sørvestlig monsun råder over Andamanhavet, Sør- og Thailandsbukta.

– Beboere i de risikofylte områdene måvære oppmerksom på flom, hater det fra meteorologene.

Sterk vind og bølger er sannsynligvis i Andamanhavet og Thailandsbukta, som stiger 2-3 meter høyt i Andamanhavet, omtrent to meter i Thailandsbukta og over tre meter under tordenvær.

– Alle skip må utvise forsiktighet og unngå tordenværsbyger, mens småbåter i det øvre Andamanhavet og den øvre gulfen må holde seg i land til 14. september.

Den tropiske stormen "Conson" er nedgradert til et tropisk lavtrykk og vil komme til å falle over Quang Ngai, Vietnam. Det forventes å nedgradere til en aktiv lavtrykkscelle over Vietnam.

– Isolert kraftig til veldig kraftig regn er sannsynligvis i nordøst, sier meteorologene.

Nord: Ganske utbredt tordenbyger og isolerte kraftige regnbyger; temperaturer ned til 23-25 ​​grader Celsius, høyest opp til 32-35 ° C.

Nordøst: Ganske utbredt tordenbyger og enkeltstående kraftige til veldig kraftige regnbyger; temperaturer ned til på 23-25 ​​° C, høyest opp til 29-34 ° C.

Sentral: Ganske utbredt tordenbyger og isolerte kraftige regnbyger; temperatur ned til 23-25 ​​° C, høyest opp til 30-33 ° C.

Øst: Ganske utbredt tordenbyger og isolerte kraftige regnbyger; temperatur ned til 24-27 ° C, høyest opp til 29-32 ° C; bølger to meter høye og over to meter under tordenvær.

Sør (østkysten): Spredte tordenbyger og isolerte kraftige regnbyger; laveste temperatur på 24-25 ° C, høyest opp til 32-34 ° C.
Surat Thani - nord : Bølger to meter høy og over to meter under tordenbyger.
Nakhon Si Thammarat - syd: Bølger en til to meter høye og omtrent to meter offshore.

Sør (vestkysten): Ganske utbredt tordenbyger og isolerte kraftige regnbyger; temperatur ned til 20-26 ° C, høyest opp til 30-34 ° C.
Phuket - nord: Bølger to til tre meter høye og over tre meter under tordenbyger.
Krabi - syd: Bølger omtrent to meter høye og over to meter under tordenbyger.

Bangkok og omegn: Ganske utbredte tordenbyger og isolerte kraftige regnbyger; temperatur ned til 25-27 ° C, høyest opp til 31-33 ° C.

 Kommentér


24 millioner vaksinedoser skal anskaffes i oktoberThailands ‘Department of Disease Control’ kunngjorde i går, lørdag, sin plan om å skaffe og tildele 24 millioner vaksinedoser i oktober i år.

– Dette vil omfatte 6 millioner doser Sinovac, 10 millioner doser AstraZeneca og 8 millioner doser Pfizer, sier avdelingsdirektør dr. Opas Karnkawinpong (bildet) ifølge The Nation.

– Chulabhorn Royal Academy skaffe omtrent 6 millioner doser Sinopharm-vaksine i oktober, sien han.

De 24 millioner vaksinedosene bli tildelt som følger:
 • 16,8 millioner vil bli administrert til personer i alderen 18 år og oppover. 
 • 4,8 millioner doser Pfizer-vaksine til barn i alderen 12-17 år 
 • 0,8 millioner doser til helsearbeidere 
 • 1,1 millioner doser til personer i etater, for eksempel statlige virksomheter og fengsler. 
 • 0,5 millioner doser til personer som allerede har fått to Sinovac-doser. 
– I henhold til vaksinasjonsplanen godkjent av regjeringen, vil 50-70 prosent av menneskene i alle provinsene bli vaksinert i oktober, sier han.

Han sier at vaksinasjonsdriften for barn i alderen 12 år og eldre starter i oktober som forberedelse til åpningen av et nytt skolesemester.

Han la til at da som allerede har fått to Sinovac-doser, vil få et boostskudd i oktober, da de vil være i fare for smitte på grunn immunitetsnedgang.

– Vi tror at situasjonen gradvis vil forbedre seg, så vi vil be folk om å følge universelle smittevernregler og bli vaksinert, sier han.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Over 600 døde i Thailand etter vaksinebivirkningerDet er over 600 døde som følge av vaksinering i landet. Det er satt over 35 millioner vaksinedoser så langt.

Det sier Department of Disease Control (DDC).

Lørdag avslørte DDCs divisjon for epidemiologi data samlet inn til 5. september av symptomene etter cocktail- eller boostervaksinasjon.

Totalt 35.912.894 vaksinedoser er blitt satt frem til 5. september. Totalt er det rapportert 628 dødsfall, hvorav 416 ble funnet av eksperter som irrelevante for vaksinasjonen og 249 tilfeller var samtidige hendelser fra andre forhold, skriver The Nation.

Av 791 personer som mottok Sinovac som den første dosen og AstraZeneca som den andre, er det rapportert totalt 38 dødsfall. Tre av tilfellene var irrelevante for vaksinene, tre tilfeller er usikre mens informasjon fremdeles samles inn i 32 tilfeller. Symptomer som kan oppdages etter fullført cocktailvaksinasjon er feber, hodepine, oppkast, svimmelhet, kvalme og muskelsmerter.

Blant mennesker som har fått AstraZeneca som et boosterskudd etter to doser av Sinovac, døde tre av 293. To tilfeller var angivelig irrelevante, og det ble samlet inn informasjon om én dødsfall. Symptomer som kan bli funnet ligner på cocktail-vaksinasjonen.

Når det gjelder boosterdosen til Pfizer etter to Sinovac-doser, er det tre døde. Den ene saken er ikke avgjørende, mens to saker etterforskes. De fleste symptomene som ble funnet etter det tredje skuddet var lik andre boosterskudd, men med utslett.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Søndag: 14.029 nye smittede - 180 koronadødeThailand registrerte 14.029 nye smittede og 180 dødsfall søndag over en 24-timers periode. Av de nye smittesakene er 276 i fengsler.

Lørdag ble det rapportert 15.191 tilfeller med 253 dødsfall.

15.742 er erklært friske og er utskrevet fra sykehus det siste døgnet.

Thailands totale smittetall er offiselt 1.382.173, og av disse er 1231854 friske, mens 135.966 er fortsatt på sykehus og 14.259 er døde.

239.941 har det siste døgnet blitt vaksinert med sin første dose, 187.368 sin andre og 1.296 et boosterskudd, noe som gir de totale vaksinedosene som er administrert på landsbasis til 40.060.467.

Thailand rangerer 29. på den globale listen over de fleste tilfellene, som toppes av USA med 41,82 millioner, etterfulgt av India med 33,23 millioner, Brasil med 20,99 millioner, Storbritannia med 7,20 millioner og Russland med 7,12 millioner.

(pf) Kilde: The Nation


 Kommentér


Se eldre saker...