BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Chiang Mai smittestenger «risikable steder»Lokale helsemyndigheter i Chiang Mai har beordret stenging av puber, barer og andre underholdningssteder, med virkning i dag etter at antallet smittetilfeller har økt.

Stengingen gjelder også karaokebarer, massasjesalonger, bowlingbaner, biljardhaller og internettkafeer.

Idrettsstadioner, treningssentre og treningssentre må stenge kl 21.00, og servering på restauranter må stanse klokka 23.00.

Beslutningen, som trådte i kraft i dag skyldes en smitteøkning i forskjellige områder av Chiang Mai.

(pof) Kilde: Mcot/TNA


 Kommentér

Hjemmekontor for Thailands statsministerStatsminister Prayut Chan-O-Cha inntok i dag sitt hjemmekontor for å imøtekomme helsedepartementets forespørsel om at alle som kan jobbe hjemmefra skal gjøre nettopp det.

Dagen i dag startet med å lede lede dagens regjeringsmøte i en videokonferanse. Han vil være på sitt kontor i Government House når det er nødvendig.

Statsministerens beslutning om å jobbe hjemmefra reduserer reisen til tjenestemenn knyttet til hans arbeid. Normalt følger dusinvis av tjenestemenn statsministeren når han jobber på regjeringshuset, og det passer ikke for overholde smittetiltakene fra helsedepartementet.

(pf) Kilde: Mcot/TNA


 Kommentér


Thailandske skoler skal brukes som feltsykehusTomme eller stengte skoler over hele Thailand skal konverteres til feltsykehus ettersom smitten øker og sykehus-sengekrisen fortsetter.


Amporn Pinasa fra Office of the Basic Education Commission har gitt en ordre om at alle ubrukte, tomme og stengte bygninger skal omplasseres som midlertidige feltsykehus for å øke antallet tilgjengelige behandlingsanlegg.

Sykehus i områder med høy smitte er full og har ingen ledige senger.

Bangkok Post skriver at skolesjefer er blitt bedt om å rapportere tilbake til OBEC om deres fremgang med å konvertere tomme skolebygninger til midlertidige behandlingsanlegg.

Et eksempel på hvilken type bygning som kan fungere som feltsykehus er de som en gang ble brukt av skoler, men som er ledige når to skoler slår seg sammen på grunn av lavt elevtall. Andre bygninger som skal transformeres til feltsykehus er de som for tiden er ubrukt på grunn av at skolene er stengt og undervisningen forgårt online.

Ifølge Bangkok Post har thailandske militære i løpet av de siste 2 månedene åpnet ytterligere 3 feltsykehus hver i den sørlige provinsen Songkhla, den sentrale provinsen Saraburi og den nordøstlige provinsen Roi Et. Militæret har nå opprettet 19 feltsykehus siden Thailands verste smittebølge startet i april.

(pf) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Thailand kjøper 20 millioner doser Pfizer-vaksine - skal leveres i 4. kvartalThailands kjøpekontrakt for 20 millioner doser Pfizer-BioNTech-vaksine er signert, med levering forventet i fjerde kvartal i år, ifølge Pfizer og BioNTech i dag, tirsdag.

Uten å avsløre prisene eller den nøyaktige leveringsplanen, skiver både Pfizer og BioNTech i en pressemelding at det er undertegnet en kontrakt med Thailands Disease Control Department under landets helsedepartementet.

– Vi er begeistret over å ha signert denne viktige avtalen med regjeringen i Kongeriket Thailand som en del av vår felles forpliktelse til å være en del av landets innsats for å få ned COVID-19-smitten, sier Deborah Seifert, landssjef i Pfizer (Thailand). ) Ltd. og Indokina.

Pfizer og BioNTech tar sikte på å produsere omtrent 3 milliarder doser av deres vaksine globalt innen utgangen av 2021. Det er en av de to nåværende mRNA-vaksinene, den andre er amerikanskprodusert Moderna. Pfizer-BioNTech-vaksine ble godkjent for nødbruk av Thailands Food and Drug Administration 24. juni.

Thailand har foreløpig ingen mRNA-vaksiner i bruk, med bare Sinovac og Sinopharm fra Kina, begge er helvirusvaksiner, og AstraZeneca, en vektorvaksine, som blir brukt..

Thailands svært pressede helseminister Anutin Charnvirakul og andre helsemyndigheter vil møte representanter fra seks vaksineprodusenter i ettermiddag for å diskutere import av flere vaksiner, med 50 millioner flere Pfizer-doser, i tillegg til den nylig signerte avtalen. Andre er Sinovac, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson og Sinopharm.

(pf) Kilde: Thai PBS

 Kommentér

Tirsdag: 11.305 nye smittede, 80 dødsfall det siste døgnetThailand loggførte 11.305 nye smittesaker tirsdag, med det er totalt 426.475 smittet i landet. Det soste døgnet er det registert 80 koronarelaterte dødsfall.


8.599 av de smittede det siste døgner testet positivt på sykehus, 2.097 ble funnet under proaktiv testing, 595 ble funnet i fengsler og 14 var ankomster fra utlandet.

6.557 er utskrevet fra sykehus det siste døgnet. Av de totale 426.475 smittede 296.208 utskrevet, 126.765 pasienter er fortsatt på sykehus, og 3.502 har dødd.

217.419 ble det siste døgnet vaksinert med første dose, og 31.229 fikk sin andre.Totalt er nå 14.547.244 vaksiner med minst én dose i Thailand.

(pf) Kilde: The Nation


 Kommentér


Thailands gummieksport økte med over 50% de første fem månedene i årThailands Næringsdepartement siert at landets gummieksport økte med over 50% i løpet av de første fem månedene i 2021.

Ifølge departementet ble eksporten verdsatt til 70,34 milliarder baht, en økning på 50,80% fra samme periode i fjor, da den ble verdsatt til 46,65 milliarder baht. Eksportvolumet økte til 1,39 millioner tonn, fra 1,17 millioner tonn i samme periode i fjor.

Den thailandske foreningen for gummiprodusenter sier at den betydelige veksten i gummieksport skyldtes den lave eksportbasen i fjor, men også fordi økonomien over hele verden begynner å komme seg igjen og mange land legger inn flere ordrer.

Prisen på gummi i år er høyere enn i fjor. Eksporten fortsetter å ekspandere, men med en lavere hastighet, fordi handelspartnere allerede har foretatt sine innkjøp. Verdien av eksporten forventes i år å vokse med minst 25% på grunn av bedring i verdensøkonomien sammenlignet med i fjor.

(we) Kilde: NNT


 Kommentér

Vaksinasjoner i Stor-Bangkok trappes opp, satser på to doser av ulike vaksinerThailands regjering melder at de vil akselerere vaksineringen i Stor-Bangkok og andre områder med høy smitterate, etter nesten å ha fullført sitt opprinnelige mål om å vaksinere alle helsearbeidere.

Generaldirektør for avdeling for sykdomskontroll (DDC), Rr. Opas Karnkawinpong, insisterer på at departementet har rikelig med forsyninger til å gi 10 millioner vaknisedoser månedlig med AstraZeneca og Sinovac til de som bor i Bangkok og de omkringliggende provinser. Han la til at regjeringen ser på andre vaksiner med et godt rykte og sier at de nylig har lagt inn en bestilling hos Pfizer.

Dr. Opas forklarte også at bruk av en blanding av vaksiner kan bidra til å øke immuniteten mot nye stammer av viruset. Immunitet kan oppnås to uker etter at du har tatt blandede doser med en måneds mellomrom.

Regjeringen håper kryssvaksinasjon vil hjelpe den med å maksimere sine nåværende ressurser og vil administrere fem millioner doser Sinovac og seks millioner doser AstraZeneca i måneden.

(we) Kilde: NNT


 Kommentér

Truer med 2 MÅNEDERS NEDSTENGING I THAILANDMer inngripende tiltak kan iverksettes i Thailand de neste to ukene, med en fullstendig nedstenging av byer. Dette kan bli en realitet løpet av de neste to månedene, dersom smitte- og dødsraten ikke avtar,  sa generaldirektør for Department of Disease Control (DDC) Dr. Opart Karnkawinpong i går, søndag.

– Dersom den nye smittefrekvensen fortsatt er høy de neste to månedene, er det en mulighet for at vi kanskje må innføre en full nedstenging, som i Wuhan i Kina, for å kontrollere virusspredningen, sier Opart  skriver Thai PBS i dag.

– Dette vil medføre at folk må være hjemme og at de ikke kan reise noe sted, til et punkt der mat og vann vil bli levert til hjemme, sahan og la til at tiltakene gradvis vil intensivere til situasjonen er under kontroll.

Han sa at han er bekymret for den nåværende raske smittespredningen, ifølge Thai PBS.

Direktør for Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) operasjonssenter og National Security Council Chief, general Nattaphon Narkphanit, sa i går at de nåværende og kommende tiltakene er nødvendig for å bringe situasjonen under kontroll, men myndighetene gjør sitt beste for ikke å påvirke folks levebrød.

Nattaphon bemerket at visse steder som supermarkeder fremdeles har lov til å ha åpent hver dag for å redusere risikoen for videre spredning av viruset på grunn av frykten for køer hvis de kun kan ha åpent på bestemte dager.

Dr. Opart la til at regjeringen vil undertegne en kjøpskontrakt i dag, mandag, for å skaffe 20 millioner vaksinedoser, med leveranser forventet i siste kvartal i år. 50 millioner flere doser Pfizer-vaksine vil også bli søkt laveste. Når det gjelder de 1,5 millioner doser Pfizer-vaksine, donert av den amerikanske regjeringen, forventes partiet å ankomme Thailand neste torsdag, den 29. juli.

(pf) Kilde: Thai PBS

 Kommentér


Thailand frykter nær 32.000 smittede daglig i oktoberThailands smittetall kan nå nesten 32.000 tilfeller daglig i oktober, hvor befolkningen ikke overholder de strenge tiltakene landet.

Det sier en talsperson for Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) i dag, mandag, og viser til forskning av en thailandsk professor ved Mahidol University, skrivet Thai PBS.

Ifølge forskeren, Nuanchan Singkran, fra Fakultetet for miljø og ressursstudier, ved å bruke data frem til lørdag i forrige uke og hvis ingenting blir gjort for å stoppe den nåværende smittespredningen kan daglige nye smittetilfeller nå 31 977 i fjerde kvartal i år. Det beste scenarioet er 9000 - 12500 smittede daglig. Det forventede gjennomsnittet er 9.695 - 24.204 smittede daglig.

– I verste fall kan daglige smittede øke til 22.000 i august og september, men hvis vaksinasjonsgraden går etter planen, kan smittetallet være i området 10.000 - 15.000, sier CCSA-talsmann Dr. Taweesin Visanuyothin.

Dr. Taweesin oppfordret alle til å overholde de nye CCSA-tiltakene, som trer i kraft natt til tirsdag, og ber alle være spesielt mye hjemme. Tiltakene er utformet for å «begrense reiser og pendling», samtidig som han erkjenner ulempene dette medfører: «Vær vær hjemme hos deg selv med mindre det er nødvendig, lyder han klare formaning.

Thailand registrerte en ny rekord i antall smittede det siste døgnet med 11.784 tilfeller og 81 dødsfall.

Åtte andre smitteklynger ble funnet, ved en metallfabrikk i Samut Sakhon, et kjøpesenter i Chon Buris Bang Lamung-distrikt, en plastfabrikk i Pathum Thani's Thanyaburi-distrikt, Nonthaburis Sin Thong-marked, en møbelfabrikk i Chachoengsaos Ban Pho-distrikt, et saltmarked i Sa Kaeo, et kjøpesenter i Lopburi og ved et kyllingforedlingsanlegg i Phatthalung-provinsen.

(pf) Kilde: Thai PBS


 Kommentér

Kun vaksinerte og smittefrie kan reise til PhuketMyndighetene på Phuket sier i dag, mandag, at bare personer som har vært vaksinert i minst to uker kan reise til øya.

Fra myndighetene er det spesifisert at de som har fått sin første dose AstraZeneca, Pfizer, Moderna eller Johnson & Johnson vaksine, kan komme inn i provinsen. Imidlertid burde mottakere av Sinovac- eller Sinopharm-vaksiner ha fått to doser.

De som har vært smittet for mindre enn 90 dager siden, må gjennomgå en PCR- eller antigentest minst syv dager før de besøker provinsen. Tester vil også være påkrevd for ungdommer i alderen seks til 18 år.

(pf) Kilde: The Nation Kommentér

16 arrestert etter demonstrasjonen søndag kveld i Bangkok16 anti-regjeringsdemonstranter, som var involvert i demonstrasjonen nær Bangkoks regjeringshus søndag, ble arrestert av politiet i går kveld for angivelig å ha brutt unntakstilstanden og smittevernloven.

Ifølge Metropolitan Police Bureau ble demonstrantene arrestert på fire separate steder i og rundt Bangkok, skriver Thai PBS i dag.

Politiet hadde fulgt de mistenkte da de begynte å forlate området ved Nang Lerng-krysset, etter at demonstrasjonens leder kunngjorde en slutt på demonstrasjonen ved 18-tiden. Da så politiet sitt snitt til å gå til pågripelser.

En av de mistenkte, 36 år gamle Thanadet Srisongkhram, eller "Mon", fikk arrestordre utstedt av provinsretten i Nonthaburi. Thanadet ble pågrepet på Pahonyothin Road, i Bang Khen-distriktet ved 20-tiden, i sin pickup. Han ble senere eskortert til Nonthaburi politistasjon, før han ble sendt til Region 1 Border Patrol Police Command i Pathum Thani for avhør og forvaring.

Fire av de arresterte er ungdommer i alderen 15 til 17. Det ble tatt med 14 slyngeskudd og 70 glasspellets, en kniv med fast blad og en lommekniv.

Demonstrantene samlet seg på Demokratimonumentet før de marsjerte mot regjeringshuset, bare for å bli møtt av opprørspoliti utplassert bak stålbarrikader og piggtråd. Volden brøt ut da noen av demonstrantene, blant dem "WeVo" -vakter, prøvde å bryte gjennom barrikaden, og fikk politiet til å svare med vannkanoner, tåregass og gummikuler. Flere demonstranter ble skadet.

Kjerneledere i Ratsadon-gruppen, inkludert Anon Nampa, som tidligere sa at de ville bli med i protesten, var ikke tilstede.

Demonstrantene krever ubetinget avgang fra statsminister Prayut Chan-o-cha, mRNA-vaksiner og budsjettkutt for kongehuset og militæret.

(pf) Kilde: Thai PBS

 Kommentér


Bekymring for motstridende korona-tester for Phuket-turisterProvinsielle myndigheter er bekymret for at nesten halvparten av de utenlandske turistene som har testet positivt for korona siden 1. juli, ble oppdaget ved ankomst til flyplassen. Samtlige framla negativ test før avreise - men ved ankomst avla de positiv test.

De har tatt opp saken med Utenriksdepartementet og Thailands turistmyndigheter, skriver Bangkok Post.

Direktøren for Vachira Phuket Hospital, Chalermpong Sukhonthaphol, sa mandag at provinsmyndighetene hadde konsultert de to offentlige etatene om de motstridende testresultatene.

Fra midnatt lørdag har 16 turister testet positivt siden de ankom Phuket. Syv av de ble oppdaget på Phuket lufthavn.

En annen turist ble oppdaget med koronaviruset omtrent tre dager etter ankomst.


Dr Chalermpong sa at verken han eller provinsguvernøren Narong Woonciew mener at utstedelse av innreisesertifikatet (COE) må kontrolleres strengere. Men de satte spørsmålstegn ved det høye antallet motstridende testresultater for personer med COE som blir testet igjen ved ankomst.

Phuket åpnet for fullvaksinerte turister fra 1. juli uten krav til karantene. Et av kravene er å skaffe seg COE fra en ambassade eller et konsulat for å tillate dem å gå ombord på en flytur til øya. Dette krever en negativ Covid-19-test ikke mer enn 72 timer før avreise.

Totalt har 7.462 utenlandske besøkende ankommet provinsen fra midnatt lørdag, ifølge offisielle tall. 

(pf) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér

Pattaya med planer om betydelig ansiktsløfting og nye attraksjonerPattaya Citys ledelse planlegger fortsatt å renovere Pattaya City-skiltet med utsikt over Bali Hai Pier med et utsikttårn, himmelhage og skywalk i glass i løpet av de neste årene.

Renoveringen er en av flere planer i 'Neo Pattaya'-prosjektet, designet for å bedre byens image og forbedre naturlige attraksjoner når turisme, både utenlandsk og innenlandsk, etterhvert kommer tilbake.

Pattaya Citys viseordfører Pattana Boonsawat inspiserte Pattaya City-skiltet og området i løpet av den siste helgen, og sa: – The Pattaya Hill vil bli utviklet som et nytt landemerke for Pattaya med fantastisk natur og store forbedringer-

(we) Kilde: The Pattaya News


 Kommentér

Ny smitterekord mandag: 11.784 nye smittede - 81 koronadødeThailand rapporterer i dag, mandag, om ny smitterekord i landet med 11.784 nye smittetilfeller det siste døgnet.

Av de totale smittede hadde 8.997 testet positive på sykehus, 2.677 ble funnet under proaktiv testing, 100 i fengsler og 10 var ankomster fra utlandet. 81 er døde det siste døgnet.

5.741 er utskrevet det siste døgnet.

Av de totalt 415.170 smittede i landet sålangt har 289.651 utskrevet fra sykehus. 122.097 er fremdeles på sykehus, og 3.422 har dødd.

69.667 ble vaksinert med første dose det siste døgnet og 5.167 fikk sin andre dose. Totalt er nå 14.298.596 vaksinert med minst én dose i Thailand.

(pf) Kilde: The Nation


 Kommentér


Thaiand utvider lockdown-områdene når smittetallene nå eksplodererDen Thailandske regjeringen kunngjorde søndag strammere nedstenging i Bangkok og høyrisikoprovinser neste uke, stans av de fleste innenlandsflyvninger og utvidelse av portforbudsområder, etter en ny rekorddag med smittetede.

Innenlandsflyvninger til og fra Bangkok og andre provinser som er klassifisert som provinser med i høy risiko , vil bli stanset fra onsdag, meldte Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT). Det gjøres unntak for medisinske fly, nødlandingsfly og fly i forbindelse med regjeringens gjenåpningsprogram for turisme, mens det på andre lokale flyreiser bare kan fly med 50% kapasitet.

– Tøffere tiltak designet for å holde mennesker i høyrisikoområder for det meste hjemme vil bli kunngjort i morgen tirsdag, sa general Nattapon Nakpanich, i National Security Council, men supermarkeder, banker, sykehus og medisinske klinikker vil fortsatt være åpne.

Kjøpesentre vil være stengt og med portforbud mellom kl. 21.00 til 04.00 fra tirsdag og fremover også i provinsene Chonburi (Pattaya), Ayutthaya og Chachoengsao, viser gårsdagens kunngjøring i Royal Gazette.

Bangkok og ni andre provinser har allerede vært under disse restriksjonene, de tøffeste på mer enn et år, siden forrige mandag, da landet kjemper mot sitt lengste og mest alvorlige smitteutbrudd hittil.

Thailandske helsemyndigheter sier at de trappet opp arbeidet med å sikre flere vaksiner for å bekjempe det siste utbruddet, med en avtale om 20 millioner doser Pfizer-vaksiner som skal inngås mandag og en ordre på 50 millioner flere doser under vurdering, sa Opas Karnkawinpong fra Department of Disease Control,

Helseminister Anutin Charnvirakul planlegger også å søke godkjenning for midlertidig å regulere eksportmengden av lokalt produserte AstraZeneca-vaksiner, som en måte å øke vaksineforsyningen på.

Thailand har produsert AstraZeneca-vaksinen siden juni og er pålagt å eksportere den til flere andre land i Sørøst-Asia samt Taiwan. Da ideen tidligere ble reist av regjeringen, sa AstraZeneca at det thailandske produksjonsanlegget «er av avgjørende betydning» for regionen, og selskapet samarbeider med de thailandske og andre regjeringer om å «fortsette å levere rettferdig vaksintilgang til regionen».

Thailands utrulling av vaksine, som er avhengig av vaksinene Sinovac og AstraZeneca, begynte i juni. Så langt har rundt 5% av 66 millioner innbyggere blitt dobbelt vaksinert.

(we) Kilde: Reuters

 Kommentér

Budhistmunker I Lampang donerer og kjører ut dagligvarer til trengendeI det thailandske samfunnet spiller munker en viktig rolle som anker for tro og åndelighet for mange mennesker. Så når samfunn er i krise, blir munker ofte sendt ut av templene sine for å hjelpe mennesker, som nå under pandemien.

Maha Chulalongkorn Rajavidyalaya University, en buddhistisk høyskole i Lampang-provinsen i Thailand, har organisert et prosjekt for å hjelpe mennesker som har økonomisk vanskeligheter og de som er i karantene på grunn av smitten. I Ko Kha-distriktet i Lampang-provinsen kjører de ut biler med dagligvarer til de som trenger det mest.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Dagens utforkjøring - lokalmiljøet kom til unnsetning (video)Dette er det hjertevarmende øyeblikket da landsbyboerne viste stort teamwork for å få den uheldige sjåførens pickup på veien igjen etter en utforkjøring.

Han kjørte langs skråningen da sjåføren mistet kontrollen og skled av grusveien og rullet ned en skråning i Chiang Mai-provinsen i Nord-Thailand for et par uker siden. 


Mer enn 50 frivillige fra de lokale beboere meldte seg for å trekke det gamle kjøretøyet som rullet over ned skråningen og satt fast på kanten av en kålåker-terrasse

De hjalp sjåføren ut av pickupen før de fant fram tykke tau, la de rundt bilen for å dra den opp på veien igjen. Etter nesten en times basketak ble kjøretøyet dratt opp.

Bosatt Malinee Laowang, niese av sjåføren, sa: – Jeg så pickupen rullet ned skråningen og rullet rundt mange ganger før den omsider stoppet.

– Jeg løp mot bilen og knuste vinduene med en stein for å slippe onkelen min ut. Flere landsbyboere kom for å hjelpe oss - selv uten å spørre.

Malinees onkel overlevde krasjet og fikk bare mindre kutt og blåmerker, og bilen ble dratt tilbake til sjåførens hjem.

Malinee la til: – Onkelen min ble ikke skadet alvorlig, og bilen hans vil bli reparert. Jeg takker alle landsbyboerne for at de hjalp oss.

(pf) Kilde: Newsflare

 Kommentér


Dagens sving i SurinHva tenkte de egentlig på her? 
 Kommentér

Bananblader brukes til emballasje i Thailandsk supermarkedEt supermarked i Thailand kom opp med en genial måte å redusere plastemballasjen på: pakk produktene i bananblader i stedet.

Bananblademballasjen kommer fra Rimping-supermarkedet i Chiangmai. Et eiendomsselskap i Chiang Mai, Perfect Homes, la ut bilder av bananblademballasjen på sin Facebook-siden, og det fikk raskt stor oppmerksomhet.

Bruk av bananblader i stedet for plast til emballering av grønnsaker er en fin måte å redusere bruken av engangsplast. Selv om det ser ut til at de bruker litt plast for å feste etiketten, reduserer denne metoden mengden plast som er nødvendig. De er ganske enkelt pakket inn i et bananblad og sikret med et fleksibelt stykke bambus. Bananblader er et flott alternativ til plast, da bladet er stort, tykt og smidig nok til å brettes.

En ting å vurdere er den relative kostnaden for plast versus bananblader. På tropiske steder er bananblader lett tilgjengelige lokalt og kan anskaffes gratis avhengig av mengden som trengs. På mer tempererte steder kan bruken av bananblader være betydelig dyrere enn plast. Imidlertid kan bruk av lokale biologisk nedbrytbare produkter være et godt alternativ på steder der bananer ikke vokser.

Bruken av bananblader til å pakke inn mat har forøvrig en lang historie. I noen tropiske regioner i Mexico er tamales pakket inn i bananblader. Hawaiianere bruker bananblader under grisestek for å beskytte grisen mot de varme lavasteinene. De brukes også til å pakke inn klebrig ris i Sørøst-Asia.

Av de 9 milliarder tonn plast som er produsert, er bare 9% resirkulert. Dette, sammen med anslag for raskt økt plastproduksjon, har ført til global oppmerksomhet mot engangsplast.

FNs miljøprogram anslår at det innen 2050 vil være 12 milliarder tonn plast på søppelfyllinger, miljø og hav. Av dette avfallet er sigarettstumper, drikkeflasker i plast, matpakker og plastposer de største bidragsyterne.

(we) Kilde: Forbes


 Kommentér

Meningsmåling: Smittesituasjonen i Thailand er 'ekstremt kritisk'!60% av de spurte mener smitte- og koronasituasjonen i Thailand er «ekstremt kritisk» og nesten 90% og svarer det skyhøye antallet dødsfall og smittede som den største faktoren og 78% er bekymret over nedstengt og nedlagt næringsliv.

78% av respondentene mener at regjeringen må slutte å tjene penger på Thailands befolkning når det gjelder Covid-19, skriver Bangkok Post

Målingen som er gjengitt i Bangkok Post i dag, utført av Suan Dusit Rajabhat University, intervjuet 1.702 mennesker over hele Thailand online i en 10-dagers periode fra 5. til 15. juli. Undersøkelsen reflekterte nasjonens frykt når smittetilfellene øker, mangel på medisinsk utstyr og senger og bemanning, vaksinasjoner som er langt etter planen og mange er kritiske til myndighetens respons på den gallopperende smittesituasjonen.

Bare 15% av befolkningen syntes situasjonen var «ganske kritisk», med 24% som kalte den «kritisk», og 61% vurderte den som «ekstremt kritisk». Meningene var delte om hvor lang tid det kan ta Thailand å komme seg etter krisen. Mindre enn 10% mente 6 måneder, mens nærmere 28% trodde det ville ta minst et år. Omtrent 26% mente Thailand måtte bruke to år, mens den største prosentandelen av de spurte, nær 37%, ser for seg at det tar mer enn to år før landet kommer seg.

De spurte i avstemningen mente at det er mye regjeringen kan og bør gjøre for å hjelpe smittesituasjonen. Den mest utbredte oppfatningen er at regjeringen ikke skulle tjene penger, men i stedet for å hjelpe folket, med over 78% av folk som uttrykte den oppfatningen. Omtrent 77% mener at helsearbeidere bør få vaksiner av høy kvalitet umiddelbart, mens 75% mener regjeringen bør prioritere å få forskjellige merker av vaksiner av høyere kvalitet til Thailand så raskt som mulig.

Cirka 75% svarte at høyrisikoområder skulle nedstenges, og regjeringen burde gjøre langt mer aktive tester for å finne smittede. Sterkt sagt, 70% av de spurte mente at regjeringens ledere måtte slutte å spille politikk og la motstridende partier få sjansen til å iverksette tiltak for å hjelpe kampen mot smitten.

I undersøkelsen var det også mulig å gi flere svar på det samme spørsmålet, og på spørsmålet om hva som gjør smittesituasjonen så alvorlig nå, menter like under 90% av befolkningen det stadig økende antallet smittede og dødsfall, med 81% bekymret for hvor mange helsearbeidere som hadde blitt smittet. Nesten 78% hadde bekymringer over nedleggelser av forretningsvirksomheter i hele Thailand og arbeidsledigheten det førte til. Omtrent 76% klaget over den lave kvaliteten på vaksiner og den svært langsomme vaksinasjonen, og i underkant av 74% mener smittesituasjonen i Thailand ikke er nær ved å være under kontroll.

49% av de spurte i Suan Dusit-undersøkelsen sa at de ikke hadde fått noen vaksine ennå, mens 39% hadde fått en dose og i underkant av 12% var fullvaksinert.

Interessant i så måte er at de som har fått en Sinopharm- eller AstraZeneca-vaksine ønsket den samme vaksinene sin andre dose, Sinovac-mottakere ønsket 30% Pfizer, 26% ønsket Moderna og 22% ville ha en ny dose Sinovac. 50% av de som hadde Sinopharm ønsket det samme som en ny dose, mens 25% favoriserte Moderna og rundt 17% ønsket Pfizer. 42% av AstraZeneca-mottakerne ønsket et nytt AstraZeneca-skudd med 25% som ønsket Pfizer og 24% foretrakk Moderna.

(pf) Kilde: Bangkok Post
 Kommentér


Se eldre saker...