BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Byggestart for høyhastighetstoget forventes i oktoberByggestart for en strekning i Chonburi av det store høyhastighetsjernbaneprosjekt mellom tre flyplasser, Don Mueang, Suvarnabhumi og U-Tapao, forventes å starte i oktober, skriver The Pattaya News.

Byggekostnadene er beregnet til 224 milliarder baht og er at speiselag mellom ulike aktører.

Veidekket langs den vanlige jernbanen blir for øyeblikket forsterket for å forberede utbyggingen av høyhastighetsbanen. Anleggsutstyr er i ferd med å utplasseres, og vann sprøytes i området for å redusere støv.

Planen er et prosjekt i Eastern Economic Corridor (EEC)-strategien for å få fart på utviklingen av de østlige provinsene, spesielt Chonburi og Rayong. Prosjektet er beregnet å være ferdig i 2025.

(we) Kilde: The Pattaya News


 Kommentér

Alle seks fengsler i Nakhon Ratchasima er smittefrieThailandske fengsler har vært hard rammet av koronasmitte. Et unntak er fengslene i den nordøstlig provinsen, Nakhon Ratchasima, hvor alle seks fengelene er smittefrie. - Alle innsatte har testet negative for viruset, sierr guvernør Kobchai Boon-orana i dag, tirsdag.

Det er seks fengsler i provinsen med tilsammen 18.173 insatte: Nakhon Ratchasima Central fengsel i Muang-distriktet, med 2.853 innsatte; Khlong Phai Central fengsel i Si Khiu-distriktet, med 4.871 innsatte; Nakhon Ratchasima Women Correctional Institution i Si Khiu-distriktet, med 2.373 innsatte; Si Khiu fengsel i Si Khiu-distriktet, med 1-416 innsatte; Bua Yai fengsel i Bua Yai-distriktet, med 1-233 innsatte; og Khao Prik fengsel i Si Khiu-distriktet, med 5.427 innsatte.

Kobchai sier at det ved aktiv testing ved alle de seks anleggene ikke hadde oppdaget noen smittede. Han var ikke bekymret for at viruset spredte seg blant de innsatte ettersom besøk av utenforstående ikke er mulig.

Dag har han noe bekymring over at viruset kunne bringes inn av annsatte. For å forhindre at dette skjer blir alle ansatte testet for annenhver uke.

Nye innsatte, og fanger som har vært på sykehus og de som har vært ført utenfor til rettsmøter, ble og blir satt i karantene i 14 dager.

De fleste fengselsansatte er vaksinert og det planlegges også å vasinere de innsatte.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér


Jakter på kongekobraer i Trang - over 20 sett i forrige ukeLokalbefolkningen i Trang-provinsen satte mandag kveld opp nett langs veiene i Khok Kor-landsbyen, i Banpho-distriktet, hvor over 20 kongekobraer skal ha blitt sett siden forrige uke. En person skal angivelig mistet livet av slangebitt.

Chokechai Phraethanareung, leder for det lokale beredskapsteamet, sier tirsdag at nettingen hittil ikke ha har vist seg å være særlig effektiv siden de ikke har tatt en enste slange ennå.– Vi vil vurdere å bruke andre typer agn for å fange slangene, for eksempel kyllinger, sier han ifølge avien The Nation.

Chokechai sier at kongekobraen er en av de farligste slangene, og som jakter på mange slags byttedyr, inkludert andre slanger.

– Kongekobraer er raske og kan klatre i trær. Når er støter på en slange, bør en være rolig og ikke ha brå bevegelser, sier han. – I stedet må du trekke deg unna så sakte som mulig. Hvis du står stille, vil slangen trekke seg bort side den ikke oppfatter deg som en trussel.

– Hvis du ser en kongekobra i ditt område, må du kontakte oss umiddelbart og ikke prøve å fange den selv, er rådet fra de lkale beredskapsteamene.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Moderna-vaksinen: 3.800 baht for to doserPrivate Hospital Association priser to doser av Moderna-vaksinen til 3.800 baht (drøyt 1000 kroner)-

Styret i foreningen sier at vaksinen må skaffes gjennom den Thailandske statens farmasøytiske organisasjon (GPO). Prisen inkluderer vaksineforsikring og tjenester på sykehus. Leveringen av Moderna-vaksinen vil starte omkring oktober, skriver TNA i dag.

Foreningen har bestilt 10 millioner doser av Moderna-vaksinen gjennom GPO. I oktober kommer 4 millioner doser i tre partier, ytterligere 1 million doser vil bli levert tidlig neste år, og resten 5 millioner doser vil gradvis bli leveres i 2022.

(pf) Kilde: Mcot/TNA
 Kommentér

Anutin: Forventer å anskaffe vaksiner fra Pfizer og Johnson & JohnsonDen Thailandske regjeringen vil sannsynligvis signere kontrakter om kjøp av COVID-19-vaksiner fra Pfizer-BioNTech og Johnson & Johnson denne uken, ifølge visestatsminister og helseminister Anutin Charnvirakul.

Anutin sier ifølge Thai News Agency at regjeringen denne uken vil undertegne kontrakter om vilkår om vaksineinnkjøp med begge produsenter. Regjeringen planlegger å bestille 20 millioner doser fra Pfizer-BioNTech og 5 millioner doser fra Johnson & Johnson.

Produsentene har ikke fastsatt nøyaktig tidspunkt for levering man sier at de kunne begynne leveeransene i tredje kvartal i år, sier Anutin.

– Tidsplanene for vaksinasjoner vil kunne endres siden vaksinedosene blir levert gradvis, sier han.

– Vi forventer å motta 8-10 millioner doser vaksiner per måned.

Anutin bekrefter at Thailand vil kjøpe 61 millioner doser av vaksinen laget av AstraZeneca i år etter kontrakt, og diskusjoner om ytterligere anskaffelser med produsenten er i gang.

Når det gjelder vaksinen fra Sinovac, sier han at regjeringen har en langsiktig leveringskontrakt med produsenten, og at de vil levere vaksinedosene for å sikre at det vil nok for å dekke etterspørselen.

(pf) Kilde: Mcot/TNA


 Kommentér


Nasjonal vaksineregistering for utenlandske borgereFor utenlandske statsborgere, i tillegg til registreringsplattformer opprettet av hver provins, lanserer helsedepartementet nettstedet thailandintervac.com som den elektroniske plattformen for utlendinger å registrere seg for COVID-19-vaksinasjon.

Kvalifiserte utenlandske statsborgere i den innledende fasen må være minst 60 år eller ha følgende underliggende sykdommer: Alvorlige kroniske luftveissykdommer (CRD), koronararteriesykdom (CAD), kronisk nyresykdom (CKD) (5. trinn), hjerneslag, kreftpasienter som får cellegift, diabetes og fedme (vekt> 100 kg eller BMI> 35 kg / m²)

Personer med nevnte sykdommer må fremvise personlig identifikasjon som pass og bevis på sykdom på vaksinasjonsstedet. Bevisene kan være et bilde av medisinske poster som inneholder informasjon med spesifikk sykdom, eller resepter med navnene dine. Dette beviset skal vare i mer enn ett år.

Utenlandske statsborgere rådes til å registrere seg to uker før planlagt vaksinasjonsdato. Avtaledato og vaksinasjonssted kan rekvireres online. Ingen registrering er mulig. Andre utenlandske statsborgere som expats vil kunne registrere seg på dette nettstedet senere, med mindre de allerede har gjort det på sykehus eller andre vaksinasjonssentre. Ytterligere detaljer vil bli kunngjort etter hvert.

Kilde: CCSA


 Kommentér

Thailands statsminister beklager hvis han skaper bekymringerThailands statsminister Prayut Chan-o-cha ber thaiene om unnskyldning hvis de føler at han skaper bekymring og lover at han skal gjøre sitt beste for å skaffe COVID-19-vaksiner for å imøtekomme folks krav.

- Hvis jeg skaper bekymringer for deg, må jeg beklage, og jeg vil gjøre mitt beste for alle thailandske mennesker. Det som involverer mange mennesker gir naturlig nok problemer. Jeg nekter ikke for ansvar. Jeg vil gjøre mitt beste, sier statsministeren.

Statsministeren uttrykte også sin sympati med vaksinemottakerne som opplevde bivirkninger.

(we) Kilde: Mcot Kommentér

Koh Samui gjør seg klare til åpning 1. juliDen populære turistøya Koh Samui er klare til å åpne 1. juli etter månedslangt fravær av tilreisende.

Ratchaporn Phoonsawas, president for Koh Samui Tourism Promotion Association, sier at rundt 50 prosent eller 57.000 av innbyggerne på øya er vaksinert.

– Vi må vaksinere ytterligere 36.000 mennesker for å sikre at 70 prosent av vaksinert for oppnå flokkimmunitet, sa han.

– Neste måned håper vi at Koh Samui kan åpne for turister under 'Samui Sealed Route' -modellen, der turister som har testet negativt kan bo på hotell og nyte strendene våre i syv dager.

– I dag, tirsdag, vil foreningen oppfordre turist- og idrettsdepartementet og Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) til å komme med egnede tiltak for å gjenåpne Koh Samui, sier han. – Vi tror CCSA vil tillate flyreiser til Samui, noe som vil øke turismen i området betydelig.

(pf) Kilde: The Nation


 Kommentér


Thailandske landsbyboere ved Singkorn i Prachuap rammes av Myanmar-konfliktenThaier som bor over grensen i Muang Singkorn, nær den lukkede grenseposten mellom Myanmar og Thailand i Prachuap Khiri Khan-provinsen, er i trøbbel mellom Myanmar-militæret og styrkene til Karen National Union eller KNU.

KNU-menn kom for noen dager siden til landsbyen for å spørre etter ris, og thaiene gav disse ris. Dette kom myndighetene i Myanmar for øre og militære styrker kom til landsbyen, og en potensielt voldelig konfrontasjon oppsto. Det ble foretatt raid på en skole og et tempel.

Dette fikk mange thaier i området til å flykte over grensen til Myanmar og søke tilflukt i jungelen, og deretter forsøke å krysse tilbake til Thailand ulovlig. Grensen er stengt, noe som betyr at de som flykter fra problemer i området har problemer med å returnere.

Situasjonen i området har vært anspent siden militærkuppet i Myanmar i februar, og spenningen har økt med tilstedeværelsen av KNU i området.

(we) Kilde: Naew Na


 Kommentér

Mer vaksinerot I Thailand: Registrerte avtaler kansellertEn rekke forhåndsregistrerte vaksinemottakere fikk telefonsamtaler i går og ble varslet om kanselleringen av deres vaksinasjonsavtaler uten at noen nye avtaler ble gjort.

Alle de oppringte hadde registrert seg dager i forveien, og lister over mottakere på gitte dager var blitt sendt til vaksinasjonssteder rundt Bangkok, før den første dagen for den mye omtalte massevaksineringen.

Antall leverte doser var langt færre enn ventet. Et av vaksinasjonsstedene, som hadde planlagt å vaksinere 800-1.000 mennesker den første dagen, kunne bare vaksinere 500.

Mandag morgen sa statsminister Prayut Chan-o-cha at det vil være nok vaksiner for alle i Thailand, men men han innrømte at behovet for vaksinering foreløpig overstiger tilgjengelige doser. Noen tidsestimat kunn han ikke gi.

Thailand startet sin vaksinasjonskampanje 28. februar, med helseminister Anutin Charnvirakul, som den første personen i landet som ble vaksinert med kinesiske Sinovacvaksinen. Flere dager senere ble statsministeren den første thai som ble vaksinert med AstraZeneca-vaksinen.

I løpet av de etterfølgende tre månedene har Thailand vaksinert mindre enn 10% av befolkningen, og nyheter om vaksineforsyningsmangel og forsinkelser dukker stadig opp, og en departementsside på nettet som vanligvis viser antall personer som er vaksinert i Thailand, er tatt ned.

I forrige uke ble de første partiene av den thailandske AstraZeneca-vaksinen levert til helsedepartementet. Forsyningene skal etter sigende oppfylle mengden vaksine Thailand krever å dekke 70% av befolkningen.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Nær 150.000 vaksinert i dag da Thailands massevaksinering startet143.116 mennesker ble vaksinert mot COVID-19 på 986 vaksinasjonssteder over hele landet i dag, mandag, ifølge generaldirektør for sykdomsavdelingen Dr. Opart Karnkawinpong, da landet startet sine massevaksinasjon.


Blant de som ble vaksinert i dag er 73.273 personer i alderen 60 år og eldre, 21.924 med kronisk luftveissykdom, hjerte- og blodkarssykdom, kronisk nyresykdom, cerebrovaskulær sykdom eller hjerneslag, kreft, fedme eller diabetes og 12.081 er helsefrivillige og tjenestemenn.

Han sa også at den samlede vaksinasjonsprosessen gikk bra, mens noen mennesker hadde opplevd timebestillingsproblemer gjennom Mor Prom-appen. Tjenestemenn har hjulpet de berørte med å laste ned appen for å bekrefte informasjonen.

Dr. Opart bemerket også at folk i noen områder har fått beskjed om at deres vaksinasjonsavtaler er utsatt, så han har bedt lokale mynigheter i hver provins om å løse problemet. Han bekreftet at alle vil bli vaksinert, og at de gjør sitt beste for å vaksinere folk på den avtalte datoen - dersom det finnes vaksiner.

Sålangt er ingen utenlandske statsborgere vaksinert.

(pf) Kilde: Thai PBS


 Kommentér


Sju selskaper skal fly til Phuket fra juliSyv flyselskaper bekrefter at de vil ha ruter til Phuket-provinsen fra juli.

De aktuelle flyselskapene skal være fra Israel og Frankrike, samt British Airways, Cathay Pacific, Etihad Airways, Qatar Airways og Emirates. Thailands stolthet, Thai Airways, er ikke nevnt.

Den thailandske regjeringen skal ha diskutert med International Air Transport Association hvordan man skal verifisere sertifikater for sikkerhet for turister og thaier mennesker, sier Yuthasak Supasorn, i Tourism Authority of Thailand (TAT). Hvorsdan dette skal løses er sålangt ikke klarlagt. 

Les også:  Thailand har stor tro på «turist-sandkasser», men hvem vil faktisk reise i år?


Yuthasak snakket med myndighetene i Phuket om dets beredskap for gjenåpning. Han sier at et sentralt tema var undersøkelsen av turistene som ble vaksinert og ville ankomme fra lavrisikoland og at de må være på Phuket i minst 14 dager før de kan reise fritt i Thailand. Hvordan den såjalte undersøkelsen skal foregå er trolig heller ikke klarlagt.

– TAT forventer at rundt 129.000 turister vi besøke Phuket i tredje kvartal i år. Vi vil promotere Phuket gjennom de 200 turistrelaterte influenserne og bloggerne, sier Yuthasak.

(pf) Kilde: MCOT/TNA

 Kommentér

Statsministeren inspiserte vaksinesenter: Forsikrer at det nok vaksine for alleStatsminister General Prayut Chan-o-cha besøkte mandag Bang Sue Grand Station i Bangkoks Chatuchak-distrikt der Central Vaccination Center åpnet for å vaksinere allmennheten.

Det sentrale vaksinasjonssenteret på Bang Sue Grand Station kan vaksinere opptil 10 000 mennesker per dag og vil bli bemannet av over 500 medisinske fagpersoner daglig.

Regjeringens, såkalte, massevaksinasjonsaksjon startet mandag for personer som hadde forhåndsregistrert seg via Thai Ruam Jai-nettstedet og gjennom mobiloperatører, som har tatt i mot registreringer siden 27. mai.

Prayut ble ledsaget av helseminister Anutin Charnvirakul, transportminister Saksayam Chidchob, innenriksminister Anupong Paochinda og minister for digital økonomi og samfunn Chaiwut Thanakhamanusorn.

– Vær trygg på at det vil være nok vaksine for alle, uansett hvilken kanal du har registrert, sier Prayut. – Vaksiner som vi har bestilt, vil fortsette å komme til Thailand i massevis, siden den globale vaksinebehovet fortsatt er høyt. Regjeringen vil prioritere vaksinering i områder som har høy smitterate eller som risikerer å utvikle smitteklynger.Statsministeren deltok også på en videokonferansesession med guvernører i provinser som også åpnet vaksinasjonsenheter i sine områder i dag, mandag og spurte de om alt gikk som det skal, skiver avisen The Nation i dag. Hva de ulie provinsene svarte er ikke kjent, men statsministeren takket medisinsk fagpersonell for å ofre tid og krefter for å sørge for at folk ble vaksinert.

Helsedepartementet har gjort testkjøringer siden 24. mai for å sikre at det kan vaksinere personer som har registrert seg via Thai Ruam Jai-nettstedet og med fire mobiltelefonoperatører (AIS, DTAC, True og CAT Telecom) fra 7. juni.

Registrering er en forutsetning, og vaksinasjonssentre godtar ikke walk-in kandidater.

(pf) Kilde: The Nation


 Kommentér

Stor reklameplakat i Bangkok om "frigjøring av Palestina" fjernetEt stort reklameskilt, som ba om «frigjøring av Palestina», ble satt opp ved motorveiavkjørselem på Sathupradit Road i Bangkoks Yan Nawa-distrikt i forrige uke.

En gruppe thailandske muslimer som støttet den palestinske saken sto bak. På tavlen var det Palestinas flagg og teksten "Fritt Palestina."

Ifølge Thai PBS henvendte thailandsk politi seg til eieren av bygningen og ba ham om å få fjernet skitet siden dette kunne skade forholdet mellom Thailand og Israel.

(we) Kilde: ThaPBS


 Kommentér


ASEAN og Norge forsterker samarbeidetDet sjette møtet i ASEAN-Norway Joint Sectoral Cooperation Committee ble avholdt online 31. mai Møtet som ble holdt via videokonferanse spesielt med tilfredshet vedtakelsen av dokumenter angående samarbeidsområder i ASEAN-Norge-partnerskapet i perioden 2021-2025. Møtet oppmuntret også til større forretningskontakter og utvikling av prosjekter og programmer knyttet til å redusere utviklingshullene i ASEAN-regionen.

Deltakere på det sjette møtet var ASEAN-tjenestemenn, representert ved Komitéen for faste representanter i Jakarta, og norske tjenestemenn ledet av statssekretær i Utenriksdepartementet, Jens Frølich Holte. Nguyen Hai Bang, fast representant for Vietnam i ASEAN deltok også i møtet.

Norge uttalte seg forpliktet seg til å samarbeide med ASEAN og bekreftet landets fortsatte støtte til blokken. Norge ønsker også å fremme ASEAN-norsk samarbeid mellom de to sidene innen områder som marin økonomi, energi, forbedring av kvinnens rolle, klimaendringer og behandling av medisinsk avfall.

I løpet av 2017-2020 bevilget Norge 9,1 millioner dollar til ASEAN gjennom ASEAN-Norway Regional Integration Program.

Møtet noterte seg at etter utløpet av Priority Plan for ASEAN-Norway Sectoral Dialogue Partnership i mars 2021, har alle handlingslinjene som er oppført for gjennomføring blitt behandlet. Disse inkluderer prosjekter og aktiviteter om menneskerettigheter; fred, forsoning og sikkerhet; energi; miljø; ungdom; utdanning; empowerment for kvinner; mikro, små og mellomstore bedrifter; tilkobling; og Initiative for ASEAN Integration.

(we) Kilde: ScandAsia


 Kommentér

Myanmar innfører importforbud fra Thailand for å redusere valutabruken


Myanmar innfører et midlertidig forbud mot import av såpe, såpepulver og tannkrem innført fra 4. juni melder OSS Customs of the Myawady Trading Zone på Myawaddy, ved Myanmar-Thailand-grensa.

Ifølge handelsdepartementets direktiv kommer forbudet slik at det brukes mindre utenlandsk valuta og beskytteler lokale produkter.

Myanmar har også innført et forbud mot produkter fra andre land, inkludert Thailand gjennom grenseområdene som brus, kaffe og teblandinger, søtet kondensert melk og så videre. De vil bare være tillatt gjennom maritim handel.

Grensehandlere sier at på grunn av slike forbud hadde de blitt påført tap, i tillegg til at prisene øker på slike forbudte forbruksvarer.

(we) Kilde: TheNation


 Kommentér

Stortings- og Sametingsvalget 2021: Forhåndstemmegiving i Thailand og Kambodsja fra 1. juliNorges ambassade i Bangkok informerer om forhåndsstemmegiving ved Stortings- og Sametingsvalget 13. september 2021.

I Thailand og Kambodsja vil det i år være mulig å forhåndsstemme fra følgende steder og tidsrom:

𝐍𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬 𝐚𝐦𝐛𝐚𝐬𝐬𝐚𝐝𝐞 𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐠𝐤𝐨𝐤
Mellom 1. juli og 15. august
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellom klokken 09:00-12:00 og 13:00-15:00 (Onsdag stengt)
UBC II Building, 18th floor
591 Sukhumvit Rd., Soi 33
Bangkok 10110
(BTS Phrom Phong)

𝐃𝐞𝐭 𝐧𝐨𝐫𝐬𝐤𝐞 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐚𝐭𝐞𝐭 𝐢 𝐏𝐚𝐭𝐭𝐚𝐲𝐚
Mellom 1. juli og 10. august, mandag-onsdag mellom klokken 08:30-12:00 (torsdag og fredag stengt)
384/22 Moo 12, Jomthien Garden #52
Jomthien Beach Road, Nongprue
Banglamung, 20260 Cholburi

𝐃𝐞𝐭 𝐧𝐨𝐫𝐬𝐤𝐞 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐚𝐭𝐞𝐭 𝐢 𝐏𝐡𝐮𝐤𝐞𝐭
Mellom 1. juli og 10. august, mandag-fredag mellom klokken 10:00-12:00 og 13:00-15:00
MMB Building, tredje etasje,
9/17 Moo 6, Thepkasatri Road, Rassada,
Muang District, Phuket 83000

𝐒𝐯𝐞𝐫𝐢𝐠𝐞𝐬 𝐚𝐦𝐛𝐚𝐬𝐬𝐚𝐝𝐞 𝐢 𝐏𝐡𝐧𝐨𝐦 𝐏𝐞𝐧𝐡, 𝐊𝐚𝐦𝐛𝐨𝐝𝐬𝐣𝐚
Mellom 1. og 20. juli, mandag-torsdag mellom klokken 09:00-11:00 (fredag stengt)
Embassy of Sweden in Phnom Penh
10th Floor, Prince Phnom Penh Tower,
#445, Monivong Blvd & Street 232,
Sangkat Boeung Prolit, Khan 7 Makara, Cambodia.
Tlf: +855 23 861 712, Mobil: +855 16 644 144

Merk:
I Kambodsja vil det ikke foreligge stemmesedler man kan krysse av på. I stedet blir man nødt til å benytte blanke ark som stemmeseddel, samt 3 konvolutter dette skal legges i.
Les mer om dette i informasjonen fra valgdirektoratet her Kommentér


Thailand har stor tro på «turist-sandkasser», men hvem vil faktisk reise i år?Det er nå (nesten) sikkert at «Phuket Sandbox» vil starte 1. juli. Dermed trenger ikke internasjonale ferierende å frykt hotellkarantene, forutsatt at de er fullvaksinert. Hvis alt går som som skal, kan Pattaya og flere andre turiststeder bli «sandkasser» fra 1. oktober.

Det åpenbare spørsmålet er hvem som vil reise til Thailand det kommende halvåret.

Selvfølgelig kan reiseråd og innreiseregler endres over natten i disse dager. Men vi kan anta at verken Kina eller India, Thailands største turistmarked i nyere tider, vil sende sine innbyggere i hopetall til Thailand akkurat nå. Den kinesiske regjeringen har forbudt de fleste internasjonale reiser og alle charterreiser, mens India kjemper mot et enorm smitteutbrudd innenfor egne grenser.

Thailandske turistmyndigheter har de siste dagene uttalt at turistene akkurat nå vil være amerikanske eller europeiske.

Men, USA, råder for øyeblikket sine landsmenn «å unngå ikke-essensielle reiser til Thailand, da selv vaksinerte reisende er i fare på grunn av virusvarianter». Thailand er oppført som en faresone på nivå 3, ved siden av den høyeste kategorien på grunn av koronavirusintensitet, selv om Kambodsja og Filippinene begge er i den verste kategori 4-listen.

Storbritannia har et trafikklyssystem for alle land der Thailand er oppført som gult. Men dette betyr at regjeringen «sterkt fraråder» reiser til Thailand og krever flere covid-tester før og etter hjemreisen, samt opptil 10 dagers frivillig karantene hjemme.

EU overlater detaljene om reisebegrensninger til individuelle medlemmer, men «Sandbox»-utsiktene ser ikke bra ut. Angela Merkel har sagt at tyskere bør feriere innenlands i år (som sist) og foreslo en tur til «Nordsjøen snarere enn til Sørhavet». Den franske regjeringen har sagt noe lignende med en minister nylig som sa: «Fjerne utenlandsreiser bør ikke være på planen for franskmennene i år».

Og Erna her hjemme sier det samme: «Planlegg for Norges-ferie» i år, samtidig som UD fraråder aller unødvendige reiser, iallefall ut juni.

Noen kilder har antydet at Israel kan være et mål for Thailandske turistjegere. Et nettsted beskriver Thailand som «en destinasjon med økende smitte, og uten en betydelig reversering vil denne destinasjonen bli kategorisert som farlig». Russland, et land som siste utvei i denne sammenhengen, har ikke sagt mye om Thailand spesielt. Men alle flyreiser fra Bangkok til Moskva blir forbudt fra 10. juni, mens thailandske statsborgere ikke har lov til å reise inn i Russland, verken over land, sjø eller luft. En slik policy høres ikke ut som et universalmiddel for å tiltrekke turister - om det er hit eller dit.

Thailand har vært veldig dristige i sin politikk for å få igang den internasjonal turismen på nytt. Naboland som Kambodsja, Laos, Vietnam og Filippinene har forbudt alle fritidsbesøkende direkte.

Det er selvsagt mulig at thailandske myndigheter vet noe vi ikke vet om det internasjonale markedet der ute. Et rykte er at vi skandinaver fra det kalde nord, som slette ikke er så kaldt akkurat nå, er spesielt opptatt av å kysse thailandske strender og piker, men bare dersom barene er åpne.

Men mange nordmenn, dansker, svensker og finner og øvrige europeere og amerikanere lurer sikkert på om de skjulte truslene fra deres egne regjeringer, med karantene ved hjemreise, og ikke minst det nærmeste «Kafka»-lignende byråkratiet som skal til for å oppfylle såvel e-visum-kravene og innreisesertifikats kravet fra den lokale thailandske ambassaden, gjør Thailand-ferien verdt innsatsen i 2021.

Helten i Voltaires novelle «Candide» sa han hadde reist over hele verden, men når alt kom til alt fant han sin egen hage som det beste stedet å slappe av. La oss håpe at han ikke snakker for alle.

(pf) Kilde: Pattaya Mail


 Kommentér

380 flyktninger sendt tilbake til MyanmarThailand returnerte lørdag 380 flyktninger tilbake til hjemlandet over Moei-elven i Mae Sot-distriktet i Tak-provinsen etter tre dager med våpenhvile mellom Karen og Myanmar-militæret i Ban Pha Lu Noi-området.

Både Karen og Myanmar militærpersonell ventet på den andre siden av elven for å ta imot flyktningene som kom tilbake.

En thailandsk militæroffiser i området sier imidlertid at kampen mellom Karen og Myanmar fortsetter på grensen til Taks Umphang og Phop Phra-distriktene.

(pf) Kilde: The Nation Kommentér

Pick-up veltet: Store mengder sigaretter, whisky og vin beslaglagtEn mann (24) ble arrestert med en stor mengde utenlandske sigaretter, whisky og vin etter at pick-upen han kjørte, veltet i Muang-distriktet natt til søndag.

Da politiet kom til ulykkesstedet fant de foruten den veltede bilen også 27.500 pakker utenlandske sigaretter. Etter å avhørt føreren, en 24 år gammel mann, opprinnelig fra Phuket, ble det foretatt ransaking av mannens leide rom i Kanchanaburi.

I mannens rom fant myndighetene ytterligere 3.620 pakker utenlandske sigaretter, 45 flasker Red Label-whisky og 131 flasker utenlandsk vin.

24 åringen forklarte til politiet at han fikk 5000 baht av en mann for å oppbevare varene, som antas å være smuglervarer, i rommet inntil han senere skulle levere varene.

En varelevering det ikke blir noe av i denne omgang.

(pf) Kilde: Pattaya One/Bangkok Post


 Kommentér


Se eldre saker...