BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Sriracha Tiger Zoo i Pattaya stenger for godtSriracha Tiger Zoo i Chonburi-provinsen stenger for godt fra fredag, etter 24 års drift, melder parken på sin Facebookside.

– Ledelsen vil holde et møte med de ansatte mandag for å forklare årsakene til at de stenger, samt diskutere andre spørsmål, sier, Wasan Temsiriphong, administrerende direktør i dyreparken.

Wasan sier at hovedårsaken til dyreparkens stenging er den nåværende økonomiske situasjonen og den tredje smittebølgen som har påvirket dyreparkens inntekter.

Dyreparken, som ,ligger i Nong Kham distriktet, åpnet den dørene 23. april 1997. Den 250-rai store dyreparken ble kjent som det største anlegget i verden som avlet bengal tigre. Dyreparken har også mange andre dyr foruten tigre, som krokodiller, elefanter og griser. Det har også utstillingssoner med kameler, hjort, kaniner og mer.

(pf) Kilde: Nation Thailand ¨


 Kommentér

– Turismen igjen rammet av reisebegrensningene, advarer eksperter

– Smittevernstiltaken som den Thailandske regjeringen har innført i Bangkok og fem andre provinser vil trolig ha en negativ innvirkning på turistsektoren, sa analytikere i går, fredag, men la til at ulemperisikoen er begrenset.

Gjeninnføringen av den 14-dagers obligatoriske karantenen for alle ankomster fra utenlandet, uavhengig av vaksinasjonsstatus, vil legge et press på thailandske turistbedrifter, sier Napat Vorajanyavong, analytiker ved KGI Securities.

– Vi forventer at den grunnleggende virkningen vil være begrenset, siden den thailandske turismen nå er knyttet til hjemmemarkedet, bemerket analytikeren.

– Den mest sårbare aksjen er The Erawan Group (ERW) som er helt avhengige av hotelldrift i Thailand, mens Minor International (MINT) bør være i en bedre posisjon, da rundt 70 prosent av inntektene kommer fra hotell i europeiske land, sa han.

– Etter det midlertidige forbudet mot servering på restauranter, sier Napat at Central Plaza Hotel (CENTEL) ville bli berørt mest ettersom restaurantdriften utgjør rundt 60 prosent av selskapets topplinje.

– Vekst i takeaway og catering kan delvis redusere tapet, sier han ifølge nettavisen Thai Enquirer.

En undersøkelse fra Asia Plus Securities uttalte at aksjer relatert til restauranter som MK Restaurant Group (M) og After You (AU) vil bli tapsutsatt fra begrensningen i restaurantmarkedet.

(pf) Kilde: Thai Enqurier Kommentér


Tre kongelige seremonier i mai er koronakansellertThailands Bureau of the Royal Household sier at tre kongelige seremonier, som var planlagt nå i mai, blir kansellert av smitevernsgrunner.

Kunngjøringen, signert av HM Kings Secretary Air Chief Marshal Sathitpong Sukwimol, som sier at kanselleringen er i tråd med unntakstilstanden som statsministeren kunngjorde 26. mars 2020 og som deretter er utvidet en rekke ganger, nå til til 31. mai 2021.

De avlyste begivenhetene er:
  1. Coronation day ceremony and merit-making for royal ancestors from 2.-4. mai. (Kroningsdagsseremoni og fortjeneste for kongelige forfedre) 
  2. Royal ploughing ceremony, 9.-10. mai (Kongelig pløyeseremoni) 
  3. Visakha Puja ceremony, 25-26. mai. (Buddhistisk høytidsdag) 

 Kommentér

Opprusting av flyplassterminaler i Thailand i ruteThailands ‘Department of Airports’ sa i går, fredag, at fremdriften i byggevirksomhet på flyplasser er i rute, til tross for Covid-19-situasjonen som har påvirket antall flyplassbrukere, vil fortsetter de å forbedre kapasiteten og effektiviteten til landets 28 flyplasser.

Byggingen av en ny passasjerterminal på Khon Kaen lufthavn er nå 77 prosent fullført. Terminalen forventes å doble flyplassens kapasitet til å ta imot passasjerer fra 1000 til 2000 personer i timen, eller omtrent 5 millioner besøkende per år.

Byggingen av den tredje passasjerterminalen og renovering av den første og andre terminalen på Krabi internasjonale lufthavn er nå 51 prosent fullført. Prosjektet har som mål å doble flyplassens kapasitet fra 1500 til 3000 passasjerer i timen eller omtrent 8 millioner besøkende per år.

Byggingen av en ny passasjerterminal på Nakhon Si Thammarat lufthavn er nå 41 prosent fullført. Terminalen forventes å mer enn tredoble flyplassens kapasitet fra 450 til 1600 personer i timen, eller omtrent 4 millioner mennesker per år.

Byggingen av en ny passasjerterminal på Trang lufthavn er nå 13 prosent fullført. Terminalen forventes å doble flyplassens kapasitet fra 600 til 1200 personer i timen, eller omtrent 3,4 millioner besøkende per år.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Korona: 21 dødsfall - 1891 nye smittetilfellerCenter for Covid-19 Situation Administration rapporterer lørdag om 1891 nye tilfeller og 21 dødsfall over en 24-timers periode.

10 dødsfall er registerte i Bangkok, to hver i Chonburi og Samut Prakan og en hver i provinsene Ubon Ratchathani, Kalasin, Nakhon Si Thammarat, Chiang Mai, Chiang Rai, Pathum Thani og Phetchaburi. De døde er i alderen 39-90 år og samtlge skal ha hatt underliggene kronske sykdommer.

Bangkok er igjen på smittetoppen med 739, etterfulgt av 142 i Samut Prakan og 126 i Chonburi.

Av de syv utenlandske reisende som testet positivt i karantene, er fem thai som hadde kommet tilbake fra India, Singapore, Qatar, Danmark og Italia. En imdier og en pakistaner som kom fra sine respektive land testet også positive. 

1821 er utskrevet det siste døgnet.

Per lørdag hadde antallet bekreftede tilfeller i Thailand steget til 67.044. Av disse hadde 63.729 blitt smittet lokalt, herav 22 172 som ble funnet via proaktiv testing, mens 3 315 er «importsmitte».

Så langt har 38.075 utskrevet, 28,745 er fortsatt på sykehus og 224 har dødd.  Siden 1. april har 130 mennesker bukket under for viruset.

19.474 personer har det siste døgnet føtt sin første vaksinedose, og 45.990 har fått sin andre dose.  Ialt er nå 1.477.078 vaksinert i landet.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér


Myanmars risseksport ‘på sporet’ – truer matforsyningen til befolknigenMyanmar forventer å eksportere 2 millioner tonn ris i år, til tross for en advarsel fra World Food Program (WFP) om at millioner av mennesker i det kriserammede landet kan slite med å ha råd til mat de neste månedene.

Landets krise etter kuppet 1. februar kan reversere fremgangen siden 2005: –Uten fungerende demokratiske institusjoner står Myanmar overfor et tragisk og unødvendig tilbakeslag mot nivåer av fattigdom som ikke er sett på en generasjon, heter det fra UNDPs Steiner i en uttalelse, ifølge Bangkok Post.

– Forsendelser av ris falt med rundt 35% i perioden februar - april fra året før, sier president Mye Maris i Rice Federation Ye Min Aung i et intervju med Bloomberg. – Landet er imidlertid fremdeles på vei til å eksportere minst 2 millioner tonn i løpet av september.

Myanmar eksporterer vanligvis 2 til 3 millioner tonn ris offshore hvert år av en total høst på 14 til 15 millioner tonn.

Verdensbanken har spådd at Myanmars økonomi kan bli redusert med 10% i år, mens FNs WFP sier at krisen ‘vil undergrave evnen’ til de fattigste menneskene til å ha nok mat på bordet.

Ye Min Aung sier at det er nok ris tilgjengelig for innenlandsk forbruk i Myanmar, men transportvansker gjør det vanskeligere for fattige mennesker å få tilgang til den. Importerte matvarer, som matoljer, som Myanmar er avhengige av blir dyrere på grunn av et valutafall.

– Bank og finans, kontantbetalinger har blitt veldig vanskelig, sier Ye Min Aung. – Transport- og logistikkostnadene er veldig dyre, og tilgjengeligheten av containere for å laste og eksportere ris blir vanskeligere.

– Kina er den største importøren av Myanmars ris, etterfulgt av Bangladesh og andre land i Sørøst-Asia, sier han. – Landet prøver å utvide sine markeder, men den globale konkurransen i risindustrien er veldig hard.

FNs utviklingsprogram (UNDP) sier at tidlig i 2022 kan så mange som 25 millioner mennesker, eller nesten halvparten av befolkningen, leve under fattigdomsgrensen.

– Uten fungerende demokratiske institusjoner står Myanmar overfor et tragisk og unødvendig tilbakeslag mot nivåer av fattigdom som ikke er sett på en generasjon, sier Steiner.

(we) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

De siste dagene for «Hua Lamphong Train Station» (video)


Denne videoen viser den 105 år gamle jernbanestasjonen i Bangkok mens den stenger ned for å bli erstattet av Bangkoks nye stasjon: Bang Sue Grand Station.

Hua Lamphong-stasjonen har betjent langdistansereiser i Thailand siden den åpnet i juni 1916. Stasjnonen flytter nå til en moderne stasjon som vil være den største i Sørøst-Asia med 26 plattformer når den åpner nord i juli.

Bang Sue Grand Station i Chatuchak-distriktet har kostet 15 milliarder baht å utvikle og har tatt mer enn 10 år å bygge. Det er i motsetning til den ikoniske gamle stasjonen bygget i italiensk nyrenessansestil, med dekorerte tretak og glassmalerier og inspirert av Frankfurt (Main) Hauptbahnhof i Tyskland.

(pf) Kilde: Stickboy 

 Kommentér

Med få reisende blir Suvarnabhumi et vaksinasjonssenterLange køer har igjen oppstått Suvarnabhumi internasjonale flyplass denne uken, etter at innsjekkingsområdeter omgjort til et vaksinasjonssenter.

Traller og kofferter er byttet ut med stoler ved innsjekkingsdiskene, der immigransjons- og flyplasspersonalet sammen med kabinpersonal stod i kø for å registrere seg for vaksinene. Her blir over 1000 vaksinert hver dag.

Vaksinasjonen gir en summende aktivitet som ingen har opplev det siste året på flyplassen, som har blitt hardt rammet og med en dramatisk nedgang i passasjerer og flytrafikk. I 2019, før pandemien kom, ønsket Thailand nesten 40 millioner turister velkommen, hovedsakelig gjennom hovedporten. Thailand hadde bare 6.737 ankomne i mars.

Siwaporn Singkhrut, en av flyplassens ansatte, var blant de første av mer enn 30 000 som hadde fått vaksiner på flyplassen. – Nå er det bare en del av flyplassen som er i drift, og det ville være enda bedre om den skulle være fullstendig åpen for publikum, slik at folk kan komme og vaksinere seg, sier hun.

Thailands regjering har ennå ikke startet massevaksinasjon og prøver nå desperat å sikre vaksineforsyninger for å supplere mer enn de vaksinedosene som skal produseres lokalt fra juni.

(we) Kilde: Reuters Kommentér


Kina åpner sin fjerde grenseport for thailandsk fruktKinas tollmyndigheter åpnet torsdag grensen til Dongxing i Guangxi-regionen for fruktimport fra Thailand.

Grenseporten, som ligger nær Vietnam, ble også åpnet for å hindre overbelastning ved grenseportene Mohan, Youyi Guan og Pingxiang, som opprinnelig ble brukt til transport av frukt fra Thailand.

– Åpningen av grensen til Dongxing er gode nyheter for thailandske fruktbønder og eksportører, spesielt i løpet av durian-sesongen i april og mai, sier Department of Agriculture's generaldirektør Phichead Wiriyaphaha fredag.

Saken fortsetter under bildet– Kina er en av de største importørene av thailandsk frukt, og kjøper 22 ulike frukter verdt mer enn 100 milliarder baht årlig, sier han.

I løpet av årets fire første månedene i år har Thailand eksportert 216.000 tonn durian til en verdi av mer enn 21,6 milliarder baht til Kina.

– Når Dongxing-porten er åpnet, forventer vi at eksporten av durian vil øke betydelig. Avdelingen planlegger å øke bemanningen for å utstede kvalitetssertifikater for å øke eksporten av frukt, sier han.

Phichead legger til at Kina nå krever at thailandsk frukt enten kommer fra gårder som har fått god landbrukspraksis eller GAP-sertifisering eller bearbeidet ved GMP-sertifiserte anlegg.

– Nettstedet for den generelle administrasjonen av tollvesenet i Kina [GACC] viser at det er 38.757 plantasjer og 1587 anlegg for matforedling som kan eksportere frukt til Kina, sier han. – Dette markerer en betydelig økning fra 30.076 plantasjer som ble godkjent i 2020.

(pf) Kilde: Nation Thailand 


 Kommentér

Thaier i grenseområdet mot Myanmar evakueres - kampene i Myanmar fortsetter nær grensenThailandske landsbyboere ved grensen mellom Thailand og Myanmar i Mae Hong Son er igjen evakuert da kampene nær grensen fortsetter.

Rundt 70 landsbyboere i Baan Tha Ta Fung ved Thailand-Myanmar-grensen i Mae Sariang-distriktet i Mae Hong Son var de siste som ble evakuert til et tryggere område, ettersom kampene mellom Karen National Union (KNU) og Myanmar-hæren fortsetter på Myanmar side av grensen.

Da de fleste evakuerte er barn, kvinner og eldre, beordret sjefen for det 36. rangerstyrkeregimentets spesialenhet å utføre evakueringen, samt levere viktige gjenstander til landsbyboere som fortsatt er bosatt i området.

Et evakueringssenter er opprettet ved Huaykongkad School i Sop Moei-distriktet, med en mobil klinikk på stedet for å utføre helsescreening og gi medisin til evakuerte. Hærens 36. mobile utviklingsenhet forsyner også drikkevann på dette lyet.

68 landsbyboere fra Myanmar har krysset Salaween-elven til Thailand mens de flykter fra kampene. De bosetter seg nå i Baan Tha Ta Fung i Mae Sariang-distriktet, som er utpekt som inntaksområde.

Thailandske tjenestemenn har sikret området Baan Mae Sam Laeb ved den thailandske grensen for større sikkerhet. Det er nå forbudt for uvedkommende å komme inn i landsbyen.

En vurdering fra thailandske sikkerhetsbyråer antyder at kampene på Myanmar-siden av grensen fortsetter, og luftangrep og skudd blir hørt kontinuerlig. Thai Ranger Forces stasjonert langs grensen overvåker nå situasjonen nøye.

(we) Kilde: Reuters


 Kommentér

Bangkok og fem provinser strammer tiltakene - karantenen tilbake til 2 ukerCCSA kunngjorde i går, torsdag, stengere tiltak i Bangkok og provinsene Chonburi, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani og Samut Prakan. De nevnte provinsene blir nå "Maksimum og strengt kontrollerte" områder eller 'mørkerøde soner'.

Den mest bemerkelsesverdige av de nye restriksjonene som er pålagt, er at restauranter bare kan tilby takeaway til kl. 21.00. Andre høyrisikosteder, som treningssentre, må stenge, mens samlinger på mer enn 20 personer er forbudt.


Ansiktsmasker må alltid brukes på offentlige steder, og alle skoler stenger. Folk blir også bedt om ikke å forlate hjemmet hvis det er absolutt nødvendig. Kjøpesentre må stenge innen 21.00.

Karantene for alle ankomster til Thailand øker til 2 uker etter at de tidligere har blitt redusert til ti dager.

(we) Kilde: Thaivsa/CCSA
 Kommentér


Ytterligere 15 dødsfall - 1583 nye smittede i ThailandCenter for Covid-19 Situation Administration (CCSA) rapporterer fredag ​​om 1583 nye tilfeller og 15 dødsfall. Dødsfallene omfattet ni i Bangkok, og en hver i Chonburi, Phattalung, Surat Thani, Nakhon Pathom, Ratchaburi og Prachuap Khiri Khan.


Bangkok topper igjen listen over de fleste tilfeller med 417, etterfulgt av 138 i Samut Prakan og 131 i Chonburi. Listen inkluderte også fire utenlandske ankomster, inkludert en thai fra Sør-Sudan, en japansk borger fra Malaysia og en indier og pakistanere fra sine egne land.

860 pasienter er utskrevet det siste døgnet. Per fredag ​​hadde antall bekreftede tilfeller i Thailand steget til 65.153.

Så langt har 36254 blitt utskrevet, 28.696 pasienter er fortsatt på sykehus, og 203 har dødd.

Ytterligere 16 035 mennesker fikk det siste døgnet sin første vaksinedoe og 50 933 sin andre dose.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Utenlandske borgere bosatt i Thailand vil få koronavaksinen gratisAlle utenlandske borgere i Thailand vil være berettiget til å få koronavaksinasjon. Det ble kunngjort på Center for Covid-19 Situation Administration's (CCSA) briefing i går, torsdag.

Ifølge Natapanu Nopakun, fra utenriksdepartementet, er utenlandske borgere inkludert i Thailands massevaksinasjonsplaner.

– Alle mennesker som bor i Thailand, uavhengig av nasjonalitet, er berettiget til å motta vaksinen i henhold til planen, sier Natapanu. Full informasjon om nøyaktig når utlendinger i Thailand kan få vaksinen, vil bli kunngjort så snart de er tilgjengelige, sier han.

Noen få utenlandske borgere i Thailand er allerede, og noen allerede har fått to doser. Tidligere denne måneden ble Thaivisa kontaktet av en utenlandske borger på Koh Samui som bekreftet at de hadde fått vaksinen etter hjelp fra skolen deres, hvor de er ansatt som lærere.

1,3 millioner doser av vaksinen er distribuert i Thailand, og mer enn 1 million mennesker har fått sin første dose.

(we) Kilde: Thaivisa/CCSA


 Kommentér

Thailand og Singapore lanserer straksbetaling over landegrenseneBank of Thailand (BOT) og Monetary Authority of Singapore (MAS) lanserte i dag, torsdag, en kobling av Thailands PromptPay og Singapores PayNow-straksbetaling.

I en felles uttalelse fra de to sidene ble det kalt "verdens første i sitt slag" og at koblingen kom etter flere års samarbeid mellom BOT og MAS.

Kunder av deltakende banker i Thailand og Singapore vil kunne overføre midler på opptil 1000 Singapore dollar eller 25 000 baht daglig over de to landene, ved hjelp av bare et mobilnummer.

Det vil ikke være behov for å fylle ut informasjonsfelt som mottakerens fulle navn og bankkontodetaljer, slik det kreves i en normal pengeoverføring.

Overføringene vil bli fullført i løpet få minutter, sammenlignet med et gjennomsnitt på en til to virkedager med de fleste pengeoverføringer over landegrensene.

"PromptPay-PayNow-koblingen representerer en annen viktig milepæl i vår digitale betalingsformidling. Denne tjenesten fra MAS og BOT vil effektivt lette kundenes overføringer, sier BOT-guvernør Sethaput Suthiwartnarueput i en uttalelse.

(pf) Kilde: Xinhua


 Kommentér


Regjeringen presiserer: Private bedrifter bør ikke forsøke import av vaksinerThailands regjering avklarte sin holdning torsdag angående import av vaksiner av private enheter ved å si at sykehus fortsatt kan importere vaksiner mens private bedrifter bør vente på regjeringens program.

Thailands regjering, gjennom Thai Chamber of Commerce, sa sent onsdag at den private sektoren ikke har behov for å bestille vaksiner på egenhånd, ettersom regjeringen vil være i stand til å dekke alle vaksinebehov.

Handelskammeret ga en uttalelse onsdag kveld, ifølge Thai Enquirer:

«Regjeringen har informert det thailandske handelskammeret om at regjerningen har hentet nok vaksiner til å oppfylle kravene fra alle borgere, og derfor trenger ikke den private sektoren å kjøpe ytterligere vaksiner.»

Thai Enquirer skrev onsdag at forespørsler fra den private sektoren om at regjeringen om å mottegne ordrer om anskaffelse av vaksine ble ignorert av det offentlige helsedepartementet.

Mangelen på respons fra regjeringen kom til tross for kritikk fra opposisjons- og koalisjonspolitikere over manglen på vaksiner og regjeringens taushet av den private sektorens forespørsel.

Med økende kritikk avklarte regjeringen sitt standpunkt torsdag ved å si at uttalelsen fra handelskammeret bare driese seg om private virksomheter som ønsker å vaksinere sine ansatte og ikke private sykehus som ønsker å kjøpe vaksiner.

Regjeringen sier at de vil fortsette å fremskynde og la private sykehus skaffe seg egne vaksiner for å supplere de nasjonale leveransene.

Den største kritikken regjeringen har fått i løpet av de siste månedene, er at de ikke har gjort nok og raskt nok for å skaffe vaksiner, at de har avvist tilbud fra Pfizer og Moderna til fordel for Sinovacs og den etterhvert lokalt produserte AstraZeneca-vaksinen.

(pf) Kilde: Thai Enquirer

 Kommentér

Thailandske barn bruker dobbelt så mye tid på skjermbruk enn anbefaltForskning viser at thailandske barn bruker 35 timer per uke på å se på enhetsskjermer, noe som er over dobbelt så mye som Verdens helseorganisasjons (WHO) anbefalte grense på 16 timer.

Thailandske helsemyndigheter er bekymret for økningen i antall barn som blir avhengige av smarttelefonene sine, siden skolene må koronastenge. Mange foreldre må fortsatt jobbe, og gir de lite annet valg enn å la barna bruke mer tid på sine smarttelefoner, nettbrett eller se på TV hjemme.

Selv om WHOs rapport sier at spilletid er en grunnleggende rettighet for alle barn, og at de skal leke fritt og trygt i minst 1-2 timer per dag, for å utvikle sine ferdigheter, er ThaiHealth bekymret for at antall skjermavhengige barn vil fortsette å øke.

Saken fortsetter under bildetDirektør for Healthy Child, Youth and Family Promotion Department, ved Thai Health Promotion Foundation, Nattaya Boonpakdee (bildet), sier at barn under 2 år ikke skal bruke smarttelefoner i det hele tatt, og foreldre bør få se små involvert i fysiske aktiviteter for å hjelpe de med å utvikle musklene.

– Når det gjelder barn over enn 2 år, kan de ha skjermtid en times tid hver dag og med foreldretilsyn, sier hun.

Foreldre oppfordres likevel til å tilbringe mer tid hjemme med barna sine og delta i aktiviteter som familier kan ha glede av sammen.

Basert på en undersøkelse fra ThaiHealth er 60% av 15.000 barn i alderen 6-18, avhengige av onlinespill og de bruker mer enn 3 timer per dag på spill, noe som setter barn i fare for å utvikle aggressive atferdsmønstre, spillavhengighet og vil ha negativ effekter på deres mentale helse, heter det fra ThaiHealth.

Saken fortsetter under bildetDr. Sirichai Hongsanguansri (bildet), barne- og ungdomspsykiater ved Ramathibodi Hospital's Faculty of Medicine, sier at 20% til 30% av thailandske barn kan anses å være avhengige av skjermene sine, og det er sannsynlig at det vil øke i nær fremtid.

– Avhengigheten er forårsaket av sosiale medier, onlinespill og nettporno, og derfor spiller foreldre en stor rolle i å gi dem en forståelse av hvordan de kan bruke internett på en bedre måte, sier Sirichai.

(pf) Kilde: Thai PBS


 Kommentér

Bangkok oppretter 14 vaksinasjonssteder utenfor sykehus

Bangkok Metropolitan Administration (BMA) og privat sektor oppretter 14 steder for koronavaksinasjon utenfor sykehus med kapasitet på 20.500 vaksinedoser daglig.

BMAs vaksinasjonskomité under ledelse av Bangkok-guvernør Aswin Kwanmuang godkjente i dag vaksinasjon i juni for enkelte arbeidstakere, som politi, militært personell, distriktskontorarbeidere (gatefeiere og søppeloppsamlere), innvandringsmyndigheter ved Klong Toey og arbeidere ved karantenefasisliteter og hotell.

Dessuten vil vaksinasjonen også omfatte personer i syv grupper som har kroniske sykdommer, personer i alderen 60 år og eldre.

Vaksinasjonen vil skje på sykehus og på Siam Cement Group i Bang Sue-distriktet, CentralPlaza Lardprao kjøpesenter, The Mall Bangkapi kjøpesenter, Robinson varehus i Lat Krabang-distriktet, Lotus butikk i Min Buri-distriktet, Samyan Mitrtown, True Digital Park, Thanya Park, Asiatique, Central department i Pinklao-området, ICONSIAM kjøpesenter, PTT bensinstasjon på Rama II Road, The Mall kjøpesenter i Bang Khae distrikt og Big C i Bang Bon distrikt.

(pf) Kilde: Mcot/TNA


 Kommentér


Phuket nattestenger alle landegrensene i 2 ukerAlle landegrenser i Phuket, inkludert Tha Chat Chai-sjekkpunktet i Thalang-distriktet, vil være stengt fra 23.00 til 05.00 til 12. mai i et forsøk på å dempe smittespredningen.

Stengingen ble beordret i går, onsdag, av Phuket-guvernør Narong Woonsiew.

Nødetatene er unntatt fra stengingen sammen med transport av mat, medisiner eller viktige kjemikalier. Førere av unntatte kjøretøyer bør enten vaksineres eller legge fram negative testresultater, heter det fra tøyas lokale myndighjeter.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Kambodsja planlegger ta imot vaksinerte utenlandske turister fra fjerde kvartalKambodsja vil åpne for vaksinerte utenlandske turister sent i høst. Det sier landets tursitminister Thong Khon til Kher Times.

– Kambodsjas Departement for turisme undersøker muligheten for gjenåpning for utenlandske turister som har blitt vaksinert og er fra lavrisikoland, sier han og legger til at dette nye initiativet forventes å starte i fjerde kvartal til hjelpe for den hardt rammede turistsektoren.

Landet vil da tillate utenlandske turister som er blitt vaksinert, til å besøke landets mest aktive turiststed Angkor arkeologiske park uten karantene.

(we) Kilde: Khmer Times


 Kommentér

Thailand: 1871 nye smittede, 10 dødsfallCenter for Covid-19 Situation Administration (CCSA) rapporterer torsdag om 1871 nye tilfeller og 10 dødsfall.

Dødsfallene omfattet seks i Bangkok, og ett hver i Nakhon Sawan, Samut Prakan, Yasothon og Ayutthaya. Aldrene til de som bukket under for viruset, er mellom 45 og 91 og alle hadde angivelig kroniske sykdommer.

Av de 1871 nye smittetilfellene er det 689 i Bangkok, etterfulgt av 151 i Samut Prakan, 112 i Chonburi og 69 i Chiang Mai.

Importsmitten kommer fra sju ankomster fra utlandet. Av de fem thailandske statsborgere fra India, Malaysia, Sveits, Japan og Ungarn. De to andre var malaysisk statsborger og en indier, som begge kom fra sine hjemland.

992 er utskrevet det siste døgnet.  Per torsdag hadde antallet bekreftede tilfeller i Thailand steget til 63.570.  Så langt er 35.394 blitt utskrevet, 27.988 pasienter er fortsatt på sykehus, og 188 har dødd.

Ytterligere 20.761 fikk i går den første vaksinedosen, mens 44.172 personer fikk sin andre, og brakte det totale antallet vaksinerte til 1.344.646.

(pf) Kilde: Nation Thailand

 Kommentér


Se eldre saker...