BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

3800 hus rasert i storm i 34 provinser - én omkommetTordenvær, storm og haglbyger har ødelagt 3800 hus i 34 provinser. En kvinne er omkommet og fem andre skadd.

Det er fasiten fra Thailands "Disaster Prevention and Mitigation Department" etter de siste dagers drittvær.

2900 hus er skadet i 11 nordlige provinser, med provinsene Pichit, Phitsanulok, Sukhothai og Nan som de hardest rammede.

En kvinne i Nans Muang ble drept da en gren fra en større tre traff bilen hennes. Totalt fem andre ble skadet i Nan, Surin og Pichit.

Nakhon Ratchasima rapporterer om store skader i den nordøstlige regionen, med rundt 300 ødelagte hus etterfulgt av Surin.

Øvre del av landet har blitt rammet av sommerstorm siden slutten av forrige måned. 
Thailands meteorologiske institutt sier mandag at stormene vil fortsette til tirsdag.

(pf) Kilde: RCR


 Kommentér

Thailand vil ha reisekorridor med SingaporeThailand vil ha en reisekorridor med Singapore. Thailands turistdepartement vil diskutere idéen denne uken med Singapores ambassade.

Turistmyndighetene ser også på potensielle reisekorridor med andre naboland med et lavt antall smittetilfeller, som Vietnam og Laos, ifølge minister Phiphat Ratchakitprakarn.

– Vi har erkjent at Singapore tidligere har hatt reisekorridorer med Australia og New Zealand. Hvis Singapore godtar å bruke ordningen med Thailand også, vil vi sannsynligvis kunne ta imot turister fra Australia og New Zealand, i tillegg til singaporeanere.

Phiphat presser også på for å åpne landet for besøkende fra Midtøsten, og legger til at mange er koronavaksinert.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér


Forlenget Songkran medfører gode tider for flybransjenAerothai anslår at det under årets forlengede Songkran vil det være 1.250 flyreiser daglig.

De anslår at april vil ha 36.150 flyreiser. Det er en økning på 7 prosent mer enn i mars.

– Den innenlandske turistnæringen vil gjøre det bedre i april takket være den lange Songkran-ferien, sier Aerothai visepresident Thinnakorn Chuwong.

Antallet internasjonale flyvninger som går over thailandsk luftrom også øke noe takket være en forbedring av utbruddssituasjonen i mange land, noe som signaliserer en forbedring i den globale flyindustrien.

– Regjeringens beslutning om å la vaksinerte utenlandske turister reise i visse provinser fritt uten å gjennomgå obligatorisk karantene, vil hjelpe den thailandske flyindustrien til å komme seg raskere og komme nærmere nivået på 3.000 flyreiser daglig, som før pandemien, legger han til.

– Aerothai har forberedt ekstra personale og utstyr for styring av flytrafikk på flyplasser over hele landet for flere innenlandsflyvninger under Songkran for å sikre jevn flytrafikk og passasjerers sikkerhet, sier Thinnakorn.

Songkran er normalt i dagene 13.-15. april, men er i år utvidet til dagene 10.-16. april for å øke den innenlandske turismen.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Songkran: Hua Hin og Pattaya-hoteller med 70 prosent belegg– Hotellbelegget under Songkran er 50 - 70 % i de to kystbyene, sier Marisa Sukosonnunphakdee i Thai Hoteliers Association.

– Dette er takket være deres nærhet til Bangkok fyller vi de strandnære hotellene opp med thailandske turister.

Hun vil ikke spå hvordan utviklingen og etterspøselen etter sju og ti-dagers karantenehoteller i tiden framover. Sju dagers karantene er for vaksinerte turister og 10 dagers for de ikke-vaksinerte.

– Mye vil avhenge av hva regjeringen gjør, så vi må bare vente og se, sier Marisa

– Vi er spesielt bekymret for Chiang Mai, og vi ser ingen positive tegn i det hele tatt.

– Bangkokianere og andre thaier har ikke Ching Mai på ønskelisten. Det er flere grunner til det, blandt annet fordi det er veldig varmt og åpenbart ikke ved kysten, og byen lider jo av den godt kjente forurensning etter branner.

– Nå lider Chiang Mai og det er ingen umiddelbare bedringer i sikte, sier Marisa Sukosonnunphakdee i Thai Hoteliers Association.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér

Stort lasteskip krasjer inn i hus ved elvebredden i Bangkok (video)


Et lasteskip rev med seg brygger og kræsjet inn i hus ved bredden av Chao Phraya-elven i Bangkok lørdag.

I videoen, som deles av det thailandske nyhetsnettstedet EJan, skriker lokale innbyggere i panikk når skipet kommer stadig nærmere før det river med seg brygger og hus ved elvebredden.

Hendelsen skjedde ved middagstid lørdag nær Laem-tempelet i Phra Pradaeng-distriktet i Samut Prakan.

Ingen personskader ble rapportert, selv om det var noe skade på eiendom. Det var heller ingen skader på skipet, som var i stand til å gjenoppta seilasen til en ankerplass nær SriRacha i Thailandbukta sørøst for Bangkok

(we) Kilde: Thaivisa  Kommentér


Thaiene i sør tyr til gullvasking når turistene svikterNår turismen i Thailand sliter på grunn av pandemien, og økonomier svikter, har flere thaier i den sørligste regionen i landet funnet inntekt i en uvanlig kilde: vasking etter gull.

Sukhirin-regionen nær den malaysiske grensen er kjent for gullforekomster i Sai Buri-elven og de omkringliggende fjellene. Landsbyboere som tidligere tjente penger på turisme, har nå gått tilbake til å vaske etter for gull, ved hjelp av de gammeldagse manuelle teknikker som deres forfedre brukte, uten hjelp av maskiner: Bare en en gammel panne.

Lokalbefolkningen har tidligere tjent penger på å selge mat til forbipasserende turister eller fungert som en guide for å ta folk rundt i området, hvor reisende som ønsker å komme vekk fra de overfylte og overdrevne turistområdene som tiltrekker seg de fleste utlendinger, finner mange unike aktiviteter.

Kajakkpadling var en populær lokal aktivitet med opptil 150 personer om dagen som seilte nedover elvene, men de er nå er fylt med lokalbefolkningen som jakter på gull. Nå kan de sikre seg en inntekt på å vaske gullet, som de selger for 1500 baht pr. gram. Familier som jobber sammen kan ofte klare å finne minst ett gram om dagen. Gullet samlet fra disse sørlige landsbyene brukes til smykkeproduksjon i Bangkok. 

Thainytt 31.12.2020: Gullvasking har blitt hovedjobben for mange kvinner i det sydlige Thailand 


Thailands gullpriser har nådd rekordhøyde de siste 2 årene, og mange thaier har tradisjonelt brukt gull- og gullsmykker som en form for sparing og investeringer, og pantsetter gullringene og armbåndene når det er økonomiske kriser.

I 1932 fikk Frankrike en 25-årig gruvekontrakt i jungelen. De hentet nesten 2000 kg gull før andre verdenskrig fremtvang nedleggelse. Gruvetunnelene eksisterer fremdeles og tiltrekker seg noen ganger eventyrlystne turister.

På 1960-tallet oppmuntret den thailandske regjeringen folk fra nordlige Thailand å flytte til regionen. Som et resultat av dette skiller området seg ut i denne muslimske regionen seg ut med 90% av befolkningen som buddhister, og de fleste fremdeles snakker isanske (nordøstlige) dialekter.

(we) Kilde: Frankrike 24 / TheThaiger

 Kommentér

Savner du flymaten? Snart på en 7-Eleven nær deg!Thai Airways har kokt i sammen en ny inntektskilde under pandemien. Nå kan du snart kjøpe "flymaten" til Thai Airways på din lokale 7-Eleven - vel og merke hvis du er i Thailand.

Rett etter Songkran, nærmere bestemt fra 15. april skal Thai Airways’ flymat være tilgjengelig på 7-Eleven og andre supermarkeder i hele Thailand.

Thai Airways hevder at deres travle rutenett har medført at de, angivelig, aldri har hatt tid til å satse på hurtigmatmarkedet. Før nå.

Den første måltider som skal finnes hyllene til 7-Eleven like etter songkran er Thai Airways «Halal kylling biryani-tallerken» og den tradisjonelle thailandske retten «Nam phrik long ruea», sprø og luftig fisk og søtt svinekjøtt servert med fermentert rekechilipasta.

Flyselskapets utfordring i sitt inntog i hurtigmatinfustrien bli nok å skille seg ut med noe mer uvanlige måltider 7-Eleven's utvalg.

Men flymat på 7-Eleven?

(pf) Kilde: RCR

 Kommentér

Nordmann (75) bosatt i Thailand vant 1 million på Lotto

Det var en trøtt millionvinner som svarte da Norsk Tipping ringte lørdag kveld, skriver Fjordenes Tidende på nett.

En 75 åring, opprinnelig fra Hamar,  har bodd i Thailand de siste fire årene og klokka var nærmere fire på natten lokal thaitid da "Telefonen fra Hamar" ringte den intetanende Lotto-millionæren.

– Jeg er litt trøtt, men det kjennes veldig fint ut nå, sier den heldige Lotto-vinneren.
Gevinsten ønsket han å plassere trygt i banken til han en dag skulle trenge dem.

– Det spørs om jeg klarer å sove noe videre nå, ler 75 åringen og takker for forstyrrelsen i natten.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil (selvsagt), skriver avisen.

Kilde: Fjordenes Tidende


 Kommentér


TATs veikart for vaksinerte turisterTourism Authority of Thailand (TAT) har lansert sitt tretrinns veikart for å gjenåpne seks store turistmål: Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai, for vaksinerte utenlandske turister.

Dette er i tråd med regjerings reduksjon av den drøyt to uker lange karantene til én uke fra 1. april 2021.

TATs kart, kun for vaksinerte utenlandske turister som ankommer de seks spesifiserte destinasjonene, vil finne sted trinnvis i andre, tredje og fjerde kvartal i år.

Første trinn: 2. kvartal/2021: april til juni, vil vaksinerte utenlandske turister må være i karantene på godkjente hoteller i 7 netter. Etter å ha fullført de første 7 nettene, får de lov til å besøke andre destinasjoner i Thailand.

Under karantenetiden kan de delta i fritidsaktiviteter i lokalene til hotellene eller andre overnattingssteder. De vil kan også delta i utenforliggende reiseaktiviteter innenfor bestemte områder i deres valgte ankomststed.

Andre trinn: 3. kvartal/2021: juli til september vil Phuket være den første destinasjonen som dropper karantenekravene til vaksinerte turister under programmet 'Phuket Sandbox'. Imidlertid vil turister være begrenset til reiseaktiviteter innen bestemte områder i Phuket i 7 dager, og etter det kan en reise til andre området i landet.

Vaksinerte turistankomster til fem andre store turistmål: Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai, vil fremdeles være pålagt karantene i 7 netter. Under karantenetiden kan de delta i fritidsaktiviteter i lokalene til hotellene eller andre overnattingssteder. De vil kan også delta i utenforliggende reiseaktiviteter innenfor bestemte områder i deres valgte ankomststed.

Tredje trinn: 4. kvartal/2021: oktober til desember, vil alle de fem andre store turistmålene (Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai,) droppe karantene for vaksinerte turister. På samme måte som på Phuket, vil turister være begrenset til reiseaktiviteter innen bestemte områder på disse destinasjonene i 7 dager før de får lov til å besøke andre thailandske destinasjoner.

Ved ankomst til Thailand vil alle vaksinerte turister være pålagt å gjennomgå en koronatest (RT-PCR-test), og laste ned en spesifisert track and trace-applikasjon. 

For å være berettiget til å komme inn i Thailand, må vaksinerte turister fortsatt ha alle forhåndsavtalene i orden for ankomst og innreise:
  • Gyldig visum eller innreisetillatelse
  • Sertifikat for innreise (COE) utstedt av en thaiandsk ambassade eller konsulat
  • COVID-19 helseforsikring med en minimumsdekning på US $ 100.000
  • Bekreftelse av hotellbestilling av alternativ statlig karantene (ASQ) (Gjelder ikke Phuket fra 1. juli og Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai fra oktober.
  • legesertifikat med en negativ koronatest utstedt ikke mer enn 72 timer før avreise. 
Reisende anbefales å kontakt sin thailandske ambassade eller konsulatet i hjemlandet for mer informasjon. 

I tillegg, i tråd med kunngjøringen fra den kongelige thailandske regjeringen, må vaksinerte turister være fullvaksinert mot COVID-19 med en vaksine, godkjent og registrert hos folkehelsedepartementet (MoPH) eller godkjent av Verdens helseorganisasjon (WHO), ikke mindre enn 14 dager før reisedato.

De må også være fra land uten mutert stamme av SAR-CoV-2-virus som kunngjort og kontinuerlig oppdatert av MoPH.

Følgende vaksiner er akseptert (per 31. mars 2021): ARS-CoV-2 vaksine (CoronaVac) av Sinovac (to doser nødvendig); AZD1222 av AstraZeneca / Oxford (2 doser); AZD1222 av SK BIOSCIENCE - AstraZeneca / Oxford (2 doser); BNT162b2 / CORMIRNATY - Tozinameran (INN) av Pfizer / BioNTech (2 doser); Covishield (ChAdOx1_nCoV19) av Serum Institute of India (2 doser); Ad26.COV2.S av Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson (1 dose), og mRNA-1273 av Moderna (2 doser).

(pf) Kilde: TAT - pr. 4. april 2021.


 Kommentér

Militsgrupper i Myanmar støtter antikupp-protestene, fordømmer militørjunatens aksjoner.Myanmar-militærets dødelige angrep på anti-kupp-protester har opprørt noen av landets etniske væpnede grupper, noe som kan føre til at en bredere konflikt kan bryte ut.

Ifølge en lokal overvåkingsgruppe har mer enn 550 mennesker blitt drept i uroen mot kuppet, blodsutgytelse som har opprørt noen av Myanmars 20 etniske grupper og deres militser, som kontrollerer store områder av territoriet, hovedsakelig i grenseregioner.

Ti av Myanmars store opprørsgrupper støtter nå landets antikuppbevegelse, og skaper frykt for at en bredere konflikt kan bryte ut i landet, som lenge var plaget av kamper mellom militæret og de etniske hærene.

I går, lørdag, møttes ti av disse opprørsgruppene så å si for å diskutere situasjonen og fordømte juntas bruk av levende ammunisjon på demonstranter.

– Lederne for militærrådet må stilles til ansvar, sa general Yawd Serk, leder for opprørsrestaureringsrådet i Shan-staten.

I forrige uke erklærte juntaen en månedslang våpenhvile med etniske væpnede grupper, selv om det kan gjøres unntak dersom «sikkerhets- og administrasjonsmaskineriet til regjeringen ... er angrepet». Kunngjøringen omfattet ikke stopp av dødelige aksjoner mot demonstrasjoner. Men Yawd Serk sa at våpenhvilen krevde at sikkerhetsstyrker stanset alle voldelige handlinger mot demonstranter.

De ti opprørsgruppene som møttes på nettet har undertegnet en landsomfattende våpenhvileavtale som ble formidlet av Suu Kyis regjering, som forsøkte å forhandle om en slutt på de etniske militsenes tiår lange væpnede kamp for større autonomi.

Men mistilliten er stor for de etniske minoritetene i Myanmar, og Yawd Serk sier at de ti underskriverne av den landsomfattende våpenhvilen gjennomgikk avtalen på møtet. – Jeg vil si at (de 10 gruppene) står sammen med menneskene som ... krever slutten på diktaturet, sier han.

Opprørsgruppenes møte kommer en uke etter at en av dem, Karen National Union (KNU), beslagla en militærbase i den østlige delstaten Karen og drepte 10 offiserer.

Juntaen svarte tilbake med luftangrep. KNU har vært en høylytt motstander av militærjuntaen og sier at de skjuler hundrevis av antikuppaktivister.

(we) Kilde: Bangkok Post
 Kommentér

Thailandske fengsler på rødt koronanivåThailandske fengelsmyndigheter stanser besøk til innsatte i alle lanets fengsler fra mandag. Besøksforbudet kommer etter at over 100 innsatte og ansatte i provinsene Narathiwat og Surat Thani er kornasmittet.

Besøksforbudet gjelder foreløpig til 5. mai.

Myndighetene har også innført andre tiltak for å forhindre spredning av viruset. Ingen innsatte kan jobbe utenfor fengslene, det vil ikke være noen overføring av innsatte mellom fengslene, ingen utenforstående får adgang til fengslene og nye innsatte vil bli isolert i separate celler i 14-21 dager.

Tross besøksforbudet skal det være mulig med viruelle besøk via Line.

I den sørlige grenseprovinsen Narathiwat har helsemyndighetene testet 791 innsatte og fengselsansatte, av totalt 2334 fanger og 97 tjenestemenn i provinsfengselet.112 testet positivt for korona Av disse er 23 fengselsansatte, 88 innsatte og en sykepleier.

I Surat Thani-provinsen det ble funnet at fem innsatte og en tjenestemann var smittet. 135 innsatte, som anses å ha høy risiko, er testet og de første resultatene er negative.

(pf) Kilde: ThePBS


 Kommentér


Turister fra 28 land venter på Phuktets reelle gjenåpningTurister fra 28 land har angivelig uttrykt interesse for å besøke Phuket i juli etter at vaksinerte turister slipper karantene, ifølge turistoperatører i provinsen.

I juli vil Phuket være den første provinsen som frafaller karantenekravet for vaksinerte utenlandske turister.

Phumkit Raktaengam, president for Phuket turistforening, sier at selv om utenlandske turister har vist interesse, gjenstår det å se om de vil gå videre med sine reiseplaner.

Blant disse 28 landene er turister fra Kina, Singapore, Russland, Storbritannia og Tyskland, kjent som hyppige reisende til Phuket.

Raktaengam sier at provinsen forventes å ønske 150 000 utenlandske besøkende velkommen fra juli til september med en estimert inntekt på 30 milliarder baht.

Høysesongen for øya starter vanligvis i midten av oktober. Imidlertid sier Phumkit at til tross for avtalen om å tillate vaksinerte turister uten karantene, må provinsmyndighetene sende detaljer til Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) for godkjenning.

– Detaljene involverer hvilke dokumenter de trenger, hva de skal gjøre mens de er i Phuket, og om deres vaksiner er godkjent. Vi må også ta hensyn til helsesikkerheten til lokalbefolkningen, sier han.

– Provinsen må vaksinere minst 70% av befolkningen (460 000 mennesker) for å skape flokkimmunitet. Rundt 920 000–930 000 doser er nødvendig for å oppnå et slikt mål, sier han.

Raktaengam sa imidlertid også at reduksjonen av den obligatoriske karantenetiden fra 2 uker til syv dager som trådte i kraft 1. april, neppe er nok til å gjenopplive den generelle turistnæringen.

– De som sannsynligvis kommer på besøk er forretningsmenn eller personer som har familier i Thailand. En undersøkelse som vi har utført indikerer at utenlandske turister ikke kommer hvis det er krav om karantene.

(we) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Thai Airways med sin første flygning på over ett år fra FrankfurtI går hadde Thai Airways sin første flytur fra Frankfurt til Suvarnabhumi lufthavn, den første siden den internasjonal nedlåsingingen startet da pandemien brøt ut tidlig i fjor.


Flyet hadde 130 tyske turister ombord. Blant disse fløy 16 tyske reisende videre til Phuket. Det er ukjent om de andre var transittpassasjerer. Neste flytur er 7. mai.

I sin podcast sa statsminister Prayut Chan-o-cha sier at regjeringen håper å fullføre vaksinasjonsprogrammet mot målgrupper i 77 provinser innen utgangen av denne måneden. I løpet av podcasten sier han at 800.000 doser produsert av Kinas Sinovac vil bli distribuert til målpopulasjoner i provinsene. 300.000 vil gis til de i utbruddsområdene, 300-000 doser til turist- og grenseprovinser og de resterende 200.000 dosene til andre.

(we) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Tonje (22) driv med ein «ulovleg idrett»: – Thaiboksing handlar om respektKampsporten Muay Thai er i Noreg vurdert til å vere for farleg å konkurrere i på eit profesjonelt nivå.

– Eg er jo klar over at sporten er tøff, men det er viktig å vere klar over dette ikkje er det einaste ved Muay Thai. Det er også sosialt samhald, underhaldningsverdi og treningsglede! fortel Tonje Strand Paulsen (22).

Les hele saken på nettstedet Framtida.no 

Foto: Faksimile fra Framtida.no

 Kommentér


Durian-industrien står overfor alvorlig regional konkurranseDen thailandske durian-industrien opplever alvorlig konkurranse på det kinesiske markedet fra nabolandene, som Malaysia, Indonesia og Filippinene, ifølge Thai Durian Institute.


En handelsrapport fra 2020, av World Trade Organization Study Center ved University of the Thai Chamber of Commerce, viser at Thailand var den største durian-eksportøren i 2020, med 620.900 tonn, eller en markedsandel på omtrent 80%. Andelen forventes imidlertid å falle til rundt 57% innen 2025, med Malaysia som den største vinneren.

Thailand har økt sin durian-produksjon de siste 10 årene, spesielt i den nordøstlige regionen, som har sett en femdobling av produksjonen siden 2011.

Thai Durian Institute foreslår at regjeringen finansierer mer forskning, for å utvikle kvaliteten på Thailandsk durian, og finner måter å kontrollere nominerte virksomheter, noe som kan ha betydelig langsiktig innvirkning for thailandske bønder som dyrker durian.

Instituttet hevder at Chanthaburi-provinsen har sett en økning på 30% av kinesiske gründere som kommer inn i den thailandske durian-industrien.

(pf) Kilde: ThaiPBS 


 Kommentér

Fire redningsmenn blant fem drepte i bygningskollaps i BangkokFem mennesker ble drept, hvorav fire redningsmenn, da en bygning kollapset etter en brann lørdag morgen i Bangkok.

Thammasala politistasjon ble varslet om en brann i i Sala Thammasop-distriktet i Bangkok ved 6-tiden lørdag morgen.

Politi og brannmenn rykket ut til stedet og brukte rundt en time på å slukke brannen i et tre-etasjes hus. Mens redningspersonell jobbet for å redde innbyggerne, kollapset bygningen og et ukjent personer ble begravet i ruinene.

Foreløpige rapporter sier at fem personer ble funnet omkommet i ruinene; fire var redningspersonell og den femtre var huseieren. Syv innbyggere ble reddet i sikkerhet.

Bangkok-guvernør general Aswin Kwanmuang inspiserte stedet klokken 10 for å diskutere planen for å redde flere som fortsatt kan finnes i ruinene.

(pf) Kilde: Nation Thailand

 Kommentér

Domstol annullerer beslaget av Yinglucks 35 milliarder baht, ikke skyldig i korrupsjonThailands sentrale forvaltningsdomstol (Central Administrative Court) annullerte i går finansdepartementets pålegg og beslag av 35,7 milliarder baht som den flyktede tidligere statsministeren Yingluck Shinawatra skulle betale i erstatning for hennes administrasjons tapspålagte ordning.

Domstolen fant at ordren utstedt i oktober 2016 ikke var lovlig fordi korrupsjonen i prosessen, som innebefattet verifisering av bøndenes kvalifikasjoner, ulovlig bruk av utenlandsk ris i ordningen, underordnet lagring av pantsatt ris og falsk salg fra stat til stat, skjedde på operativt nivå.

Yingluck hadde bare vært klar over forståelsesavtaler for G2G-salg av pantsatt ris, og det hadde vært forsøk på å undersøke åpenheten i ordningen. Hun hadde ikke med vilje tillatt korrupsjon å utvikle seg, mener retten. Forøvrig innrømmet finansdepartementet at det ikke finnes klare bevis som beviser at Yingluck hadde vært direkte ansvarlig for skader forårsaket av ordningen, uttaler retten.

Beløpet 35,7 milliarder baht var ansett å være 20% av den totale skaden fra rispantordningen. Yingluck flyktet fra Thailand i august 2017 for å unnslippe straff på grunn av administrasjonens mislykkede og korrupte håndtering av rispolitikken, like før Høyesteretts kriminelle avdeling for personer med politiske stillinger i absentia dømte henne til fem års fengsel.

Visestatsminister Wisanu Krea-ngam sa fredag at regjeringen har rett til å anke domstolens avgjørelse.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér


Thailand vil lansere 'Health Wallet' app for vaksineregistreringThailand vil om kort lansere appen «Health Wallet» for de som vil registrere seg for koronavaksinasjon.

«Health Wallet»-appen vil bli brukt til vaksineregistrering. Det vil beholde alle registreringsdata slik at vaksiner kan distribueres til folk i alle provinsene.

Finansdepartementet og Krungthai Bank ville føre tilsyn med denne appen og samarbeide tett med helsedepartementet, som på sin side vil lansere nok en app: «Mor Prom», som også gjør det mulig for folk å bestille sin koronavaksinasjon, skriver Bangkok Post.

Statsministeren skal ha lagt vekt på å akselerere alle prosesser for å få thaiene vaksinert, slik at landet kunne gjenåpne.

– Ved årets slutt bør minst 60% av befolkningen være vaksinert som forberedelse til den offisielle gjenåpningen av landet tidlig i 2022, sier regjeringstalsmann Anucha Burapachaisri

(we) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Tropisk storm traff seks landsbyer i Korat, 92 hus skadetTotalt 75 hus ble lettere skadet, men 17 andre hus ble alvorlig skadet da en tropisk storm rammet seks landsbyer i nordøstlige thailandske provinsen Nakhon Ratchasima, som er bedre kjent som Korat. Ingen mennesker ble skadet.Nantanit Kiatsoong-nern (52) sier til nettstdet Khao Sod at stormen kom brått og uventet.

– Taket på trehuset mitt ble blåst bort og andre etasje i huset kollapset,” sier hun til Khao Sod. Familien bor midlertidig sammen med fetteren.

Lokale tjenestemenn vil undersøke skadene til de 75 husene og gi bistand og hjelp i henhold til loven.

(pf) Kilde: Khao Sod Kommentér

Thailand Post med ny frimerkeserie for å hedre thaimassasjeThailand Post har lansert et nytt sett med frimerker under serien "Reusi Dat Ton" (Thai Hermit Exercise) for å feire "Nuad Thai" eller Thai massasje, som ble kåret til Thailands immaterielle kulturarv for menneskeheten av Unesco i 2019.

Lanseringen i dag, fredag, er også valgt for å markere Thai Heritage Conservation Day, som faller 2. april hvert år.

Øvelsene er en serie strekk som tradisjonelt har blitt brukt for å lindre smerter. Holdningene er avbildet i statuer på Wat Phra Chetuphon (Wat Pho) som ble plassert der under kong Rama III (1824-1851).

(pf) Kilde: Nation Thailand Kommentér


Se eldre saker...