BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Foreslår vaksineprogram på fem turistdestinasjonerThailands turist- og idrettsdepartement vil foreslå at folkehelsedepartementet organiserer en vaksineringskampanje i fem turistprovinser og diskutere utsiktene for vaksinasjonspass.

Turistminister, Phiphat Ratchakitprakarn, sier at departementet har foreslått at 50.000 doser vaksiner skal tildeles folk i turistvirksomhetene i Phuket, Surat Thani, Chonburi, Chiang Mai og Krabi.

Prioriteten vil være 13.000 ansatte på de 58 hotellene som brukes som alternativ karanten.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Samut Sakhon stenger to feltsykehus - smittesituasjonen er bedreTo feltsykehus i Thailands kystprovins Samut Sakhon ble stengt i dag, etter omtrent to måneder i drift, da smittesituasjonen stadig forbedres.

Viseguvernør Surasak Pholyoungsong, provinshelsetjenestesjef Dr. Naretrith Khadthasema var til stede ved en enkel, uformell seremoni for å legge ned feltsykehuset på provinsens sportsstadion.

Dette sykehuset, med 700 senger, som ble bygget kort tid etter at det andre utbruddet av pandemien i midten av desember. Da var det klart at mange av de smittede blant de migrerende arbeidsinnvandringene i Myanmar var asymptomatiske og de bodde sammen med andre arbeidere i trange sovesaler, slik at viruset lett spredte seg. Sykehusene i provinsen klarte da ikke å imøtekomme alle disse asymptomatiske tilfellene.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér


Thailands dødsveier: Mål kunngjort for reduksjon i antall dødsfallDet avsløres nå hva de thailandske myndigheter sikter mot i et forsøk på å redusere de forferdelige dødstallene på veiene, kjent som noe av det mest dødelige på jorden.

Et møte er avholdt, med aktører og myndigheter i regi av trafikksikkerhetsoperasjonssenteret, hvor en så på måter å forbedre trafikksikkerheten på under den kommende Songkran-festivalen i april. Innenrikminister Nippon sier at alle må trekke i samme retning for "i fellesskap vurdere og finne måter å forbedre effektiviteten for å redusere ulykker".

Det ble ble kunngjort noen spennende mål for å begrense blodbadet på veiene, med dagens over 20.000 og kanskje så høyt som 24.000 til 26.000 dødsfall årlig. Hva midlene er sier Thainytts nyhetskilde, 77kaoded. ingen ting om.

Det ble lagt frem en plan for reduksjon av ulykker fra 2022 til 2027, med hadde følgende mål: Å redusere antalet drepte til 22,68 per 100.000 i befolkningen innen 2022 og til 12 per 100.000 innen 2027. Med dagens folketall betyr det i 2022 15.876 døde - eller 43 trafikkdrepte (på stedet) hvert døgn, og 1,8 omkomne hver time på Thailands blodveier. Motorsykler er invlvert i omkring 80 prosent av dødsulykkene.

(we) Kilde: 77kaoded


 Kommentér

35 000 vaksinedoser sendt til 13 provinserDe første 35 000 dosene med koronavaksinen er distribuert til 13 provinser, og det er ikke rapportert om alvorlige bivirkninger blant mottakere så langt.

Det sier talsmannen for Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) til TNA.

Dr. Taweesin Visanuyothin (bildet)  sier at de første 35 000 dosene av vaksinen ble distribuert til Chiang Mai, Tak, Nakhon Sawan, Ratchaburi, Samut Songkhram, Phuket, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Chonburi, Bangkok, Samut Sakhon og Surat Thani og 319 personer har blitt vaksinert med de første dosene.

Det er foreløpig ikke vært rapporter om alvorlig bivirkning blant mottakere.

I den første fasen av vaksinasjonsprogrammet vil medisinsk personell, helsepersonell og personer med underliggende sykdommer få stikk.

CCSA rapporterer mandag om 80 nye smittetilfeller, herav 64 lokale smittede og 16 smittetilfeller blant nyankomme i karantene.

(pf) Kilde: Mcot / TNA


 Kommentér

Principle Capital setter av 5 milliarder baht til å utvide sitt nettverket av sykehus og klinikkerPrinciple Capital selger seg ut av eiendomsamrkedet og investerer mer i helse.

– Vi har satt opp et investeringsbudsjett på 5 milliarder baht for 2021-2023, sier styreleder Satit Viddayakorn til avisen Nation Thailand

– Det meste av budsjettet vil bli brukt på å øke antall sykehus fra 11 til 20, klinikker til 100 og eldreomsorgssentre til fem, alt i 2023.

Satit sier at utvidelsen forventes å øke selskapets inntekter til 5 milliarder baht innen 2023.

Selskapet vil investere minst 1 milliard i år: 900 millioner på å etablere tre nye sykehus, 70 millioner på å sette opp et eldreomsorgsenter med fokus på rehabilitering, og 30 millioner på å etablere 10 nye klinikker.

Selskapet har sålangt 11 sykehus i 10 provinser.

(we) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér


70 nye smittede registrert i Thailand i går

70 nye smittetilfeller ble registrert i Thailand i går, søndag, av disse er 58 tilfeller i Bangkoks naboprovins Samut Sakhon.

Myndighetene sier at av de nye tilfellene er 62 lokalsmitter og åtte er blant ankomne fra De forente arabiske emirater, Tyskland, Canada, Sveits og USA. 
 
I tillegg til de 58 nye sakene i Samut Sakhon, er det 11 i Pathum Thani og ett tilfelle hver i Chon Buri og Nakhon Pathom.

Siden tidlig i fjor er samlede antall  smittede 25 951, med 25 128 uten behov for behandling og 83 dødsfall.  740 andre blir fortsatt behandlet på sykehus.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Voldsomt sammenstøt mellom demonstranter og politi i Bangkok søndagDet kom til en voldelig konfrontasjon mellom politi og pro-demokratiske demonstranter i Bangkok søndag, med flere skadde og arrestasjoner.

Rundt 1500 unge demonstranter under REDEM (Restart Democracy) -banneret samlet seg ved Victorymonument klokka 15 før de marsjerte til første infanteriregiment, King's Guard, på Vibhavadi Rangsit Road, hvor statsminister Prayut Chan-o-cha's residens ligger. REDEM er den siste stammen av Free Youth-gruppen som har manet til kamp mot regjeringen og kjempet for monarkireform.

Over 2000 fra anti-opprørsolitiet var utplassert og barrikader var blitt satt opp for å hindre demonstranter i å nærme seg statsministerens bolig. Situasjonen eskalerte ved 18.30-tiden da demonstrantene møtte med politiet. Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene. Politiet skal ha skutt med gummikuler mot demonstrantene .

Poltiet sier at protestene nå har blitt mer voldelige, og at noen av demonstrantene bærer våpen og ande vandaliserer regjeringseiendommer, og viser til det som for kort tid siden også skjedde under demonstrasjonene foran parlamentet og Kiak Kai Junction.

(we) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Thai-eksporten: Nedgang, men høyeste bedring på 29 månederThailands produksjonsproduksjonsindeks (MPI) i januar steg til 101,82, og førte til den høyeste eksportveksten på 29 måneder, ifølge industridepartementet torsdag.

Eksporten av varer (minus gull) i januar økte med 8,22 prosent, og steg for andre måned på rad.

Utnyttelsen av fabrikker økte også til 66,41 prosent, noe som økte håpet om en produksjonsgjenoppretting, nå etter lettelser i korona-restriksjonene og ankomsten av Thailands første vaksineforsendelse onsdag.

MPI fra januar hatt et fall på 2,80 prosent fra samme periode i fjor, men dette var mindre enn 4,4 prosent nedgangen som analytikere spådde i en Reuters-måling.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér


Lavere smitterisiko: Thailands statsjernbane gjenopptar 14 ruterThailands statsjernbane (SRT) vil i morgen, mandag, gjenoppta 14 togruter. Beslutningen er et svar på økende etterspørsel etter togtjenester etter at Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har lempet endel restriksjoner.

Togtjenestene som åpnes igjen på mandag er:

  • Østre linjetog nr. 275/276 Bangkok-Aranyaprathet-Bangkok og 283/284 Bangkok-Phlu Taluang-Bangkok; 
  • Nordlige linjetog nr. 209/210 Bangkok-Ban Takhli-Bangkok, 317/318 Bangkok-Lop Buri-Bangkok og 303/304 Ayutthaya-Lop Buri-Ayutthaya; 
  • Sørlige linjetog nr. 259/260 Thon Buri-Nam Tok-Thon Buri og 251/252 Thon Buri-Prachuap Khiri Khan-Thon Buri. 

Noen tjenester er fortsatt suspendert i visse områder som anses å ha høyere risiko for smitte. Passasjerer kan bestille billetter via 1690-hotline døgnet rundt,.

(we Kilde: Bangkok Post
 Kommentér

Thailandsk politi kjøper seg fremdeles toppstillingerRoyal Thai Police (RTP) trenger større revisjoner for å takle det mangeårige problemet med at tjenestemenn kjøper seg høyere stillinger i politiet.

Påståtte uregelmessigheter ble reist av Move Forward Party parlamentsmedlem Rangsiman Roma under mistillitsdebatten 19. februar, skriver Bangkok Post i dag, søndag.

Opposisjonspolitikeren beskrev situasjonen innen politistyrken, inkludert korrupsjon og posisjonskjøp, samt visse tjenester gjennom det han kalte tua chang, eller "elefantbilletter»: – Dette er et raskt promoteringssystem der tjenestemenn, også de «udugelige» slipper å oppfylle kriteriene som trengs for å forfremmes, sa Rangsiman.

Rangsiman beskylder statsminister Prayut Chan-o-cha, som er leder av politikommisjonen og som fører tilsyn med det thailandske politiet, for å la slike uregelmessigheter forekomme. Dette skjedde angivelig også da visestatsminister Prawit Wongsuwon hadde tilsyn med politisaker.


Statsminister Prayut har nå senere, flere dager etter at debatten ble avsluttet, innrømmet at det er problemer i styrkene, og hevdet at han vil løse problemene.

(we) Kilde og foto: Bangkok Post


 Kommentér

Thailand vil innen april øke fartsgrensen opp til 120 km/tThailand vil øke fartsgrensene på store veier med fire eller flere kjørefelt, fra dagens grensen på 90 km/t til 120 km/t.

Det kunngjorde transportminister Saksayam Chidchob fredag, ifølge nettstedet ThaiVisa.

De nye fartsgrensene blir som følger:
Kjøretøy med mer enn 15 seter: 90 km/t
Lastebiler: 65 km/t
Motorsykler: 80 km/t
Store sykler 400cc eller over: 110 km/t
Skolebusser: 80 km/t
Kjøretøy med mer enn 7 seter, men mindre enn 15: 100 km/t

De nye grensene skal være i kraft innen april, når den forventes å bli publisert i Royal Gazette.

– Den nye fartsgrensen skal bidra til bedre trafikkflyt og samtidig øke bekvemmeligheten og sikkerheten (??)  for trafikantene, sier statsråden.

(we) Kilde: Thaivisa Kommentér


Mange nordiske turister vil til Thailand, forutsatt at karantene-krav opphevesEn undersøkelse utført av Tourism Authority of Thailand (TAT) som fokuserte på de nordiske landene viser at 62 prosent av de spurte sa at de vil tilbringe de europeiske vintermånedene i 2021 og 2022 i Thailand, forutsatt at kravet til karantene ble opphevet.


Undersøkelsen viser også at 99 prosent er bekymret for å bli smittet på feriereiser.

Det går fram av undersøkelse at de meste populære desiasjonen for de nordiske turistene er Phuket, Krabi og Khao Lak, Koh Samui, Koh Pha-ngan, Koh Tao, Bangkok og Hua Hin.

68 prosent at de spiurte svarer at de vil kansellere reiseplanene dersom karantenekravet består. 26 prosent av respondentene sa at de fortsatt ville reise, uavhengig av karantene og 13 prosent sa at de ønsket at karantetiden skulle reduseres til 10 dager.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér

Thailands statsminister utsetter vaksinen på ubestemt tid på grunn av manglende sertifiseringStatsminister Prayut Chan-o-cha har utsatt sin egen vaksinasjon på ubestemt tid på grunn av manglende sertifisering, skriver Thai PBS i dag, lørdag.

Statsministeren skulle få sin dose av AstraZeneca-vaksinen i morgen, søndag, kl 07:30.

Fra Government Houses kontor sies det i dag at Sykdomsavdelingen ved Ministry of Public Health hadde varslet Government House om utsettelsen, som skyldes manglende sertifiseringsbrev fra det britiske farmasøytiske selskapet AstraZeneca, som dekker den første forsendelsen på 117 600 doser til Thailand.

Government House forklarer at denne forsendelsen kom fra Sør-Korea. Selv om det finnes et sertifiseringsbrev fra AstraZeneca er dette ment for Sør-Korea. Det er nødvenig med en dokumentasjon fra AstraZeneca spesifikt til Thailand.

Når det gjelder de 200.000 dosene av den kinesisk-produserte Sinovac-vaksinen, heter det fra Government House at den vaksinen ikke er egnet for personer over 60 år, og passer derfor ikke til statsministeren.

Det er foreløpig ikke kjent om folkehelseminister Anutin Charnvirakul, som også var planlagt å bli vaksinert i morgen, vil ta Sinovac-vaksinen.

(pf) Kilde: Thai PBS


 Kommentér

Thailands statsminister og visestatsminister uenige om kandidater til regjeringenStatsminister Prayut Chan-o-cha sies å være i konflikt med sin visestatsminister Prawit Wongsuwon (bildet), som er lederen av det regjerende Palang Pracharath-partiet PPRP, om nye statsråder.

En kilde sier til Bangkok Post at general Prayut ønsker å hente inn profesjonelle eksperter, men general Prawit vil å gi de ettertraktede statsrådplassene til medlemmer av hans parti.

Nye statsråder synes å være uunngåelig etter at tre statsråder onsdag ble dømt og fengslet og med det mistet sine stillinger. Statsminiseren sier at at det umiddelbare fokuset vil være på de ledige stillingene, og først senere ville han avgjøre om det også er behov for ytterligere endringer.

De tre ministerpostene som må besettes er minister for digital økonomi og samfunn (DES), minister for utdanning og stedfortredende minister for transport. 

Blant utenforstående som blir sett på av statsministeren, er en av hans rådgivere, Pirapan Saliratha-vibhaga, som er tipset om å besette stillingen som utdanningsminister, sier kilden. til Bangkok Post. Dette fikk imidlertid en gruppe på 90 PPRP-parlamentsmedlemmer til å undertegne en petisjon som erklærte sin støtte til at general Prawit må avgjøre hvilke medlemmer av partiet som skal nomineres til de ledige statsråderpostene.

(we) Kilde: Bangkok Post
 Kommentér


Langhelg og restriksjonslettelser fører tusener ut til øyer i Thailands østlige provinserFerierende har strømmet til øyer i Thailands de østlige provinser denne langehelgen, etter at regjeringen ytterligere lettet på restriksjonene. Nesten 10 000 reiste ut til øya Koh Lan utenfor Pattya fredag.

På den første dagen i Makha Bucha's tredagersferie sydet Pattaya by i Chon Buri av turister, takket være lettelser i koronarestriksjonene. Ved ferjebrygga i Balihai Bay (bildet) reiste tusener av thaifamilier ut for å tilbringe langhelga på øyer i provinsen, og spesielt på Koh Lan. Øya åpnet nylig for besøkende etter den andre stengingen på grunn av pandemien.

Stramme sikkerhetstiltak er iverksatt og «screening» foretas av lokale tjenestemenn. Turister må la seg kroppstemperaturmåle, bruke ansiktsmaske og holde avstand.

Senter for Covid-19 situasjonsadministrasjon fjernet Chon Buri fra listen over maksimal kontroll. Provinsen ble senere behandlet som henholdsvis en kontrollsone (oransje) og høy overvåking (gul) sone, etter å ha rapportert null tilfeller i mange påfølgende dager og implementert strenge sykdomskontrolltiltak. Underholdningssteder og restauranter i Pattaya er åpne igjen.

(we) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Tidligere protestledere fra PDRC-ledere løslatt mot kausjonHar du penger og kontakter, kan du lett trenere alvorlige saker og slippe å bli sittende i fengsel. Åtte tidligere ledere for den oppløste People's Democratic Reform Committee, som ble dømt til flere års fengsel av Thailands straffedomstolen, ble løslatt fra Bangkok Remand fengsel fredag etter å ha fått kausjon av lagmannsretten.

Etter dommen og straffutmålingen onsdag avviste domstolen kausjon for dømte. Etter to døgn i fengsel ble de løslatt med en kausjon på 800.000 baht.

De åtte er Suthep Thaugsuban, Issara Somchai, Chumpol Julsai, minister for digital økonomi og samfunn Buddhipongse Punnakanta, assisterende transportminister Thaworn Senneam, utdanningsminister Nataphol Teepsuwan, Suwit Thongprasert og Samdin Lertbutr.

De var blant de 26 som onsdag fikk varierende fengselsstraffer for sine roller i gateprotestene som kulminerte i militærkuppet i mai 2014, og som fjernet Yingluck Shinawatra-administrasjonen fra makten.

De var tiltalt for flere forhold, blant anne opprør, kriminelle aktiviteter, ulovlig hindring folk å avgi stemmer ved valg, i tidsrommet november 2013 og mai 2014.

(we) Kilde: Bangkok Post
 Kommentér

Kontroversiell turistattraksjon i Pattaya skal rivesDen kontroversielle "Baan Sukhawadee" som normalt stor turistattraksjon spesielt blant kinesiske turister står nå overfor ytterligere problemer. Det er utstdet en rivingsordre siden bygningen er ulovlig oppført på en offentlig tomt. Dette rivingsvedtaket er anket, men nå ser det ut til at flere bygninger må rives.

Baan Sukhawadee ble bygget på et 11 rai stor tomt i år 2000 av Panya Chotithewan som er eieren av Thailands største kyllingfarm.

Området framstår som en museumsaktig temapark med klassisk arkitektur i en rekke stiler, og appellerer hovedsakelig til kinesiske og asiatiske turister.

(we) Kilde: Manager
 Kommentér


Thailands nye hærsjef vil ha færre generaler og mer effektivitetThailands væpnede styrker har fått beskjed fra sin nye hærsjef, Chalermpol Srisawat, om å redusere antall generaler i sine rekker.

I dag er det en general for hver 212 tjenestemann, og totalt 1.700 i væpnede styrker. Den nye sjefen ønsker nå å se en reduksjon i generalstben med 5-10%.

Reduksjonen skal hovedsakelig oppnås ved ikke å erstatte generalene når de går av med pensjon.

Dette kommer etter et budsjettmøte og den nye hærsjefen ønsker også større effektivitet og utrangering av unødvendige avdelinger og drift.

General Chalermpol som tiltrådte øverstkommanderende i oktober i fjor og erklærte da at militæret ikke skulle delta i flere kupp og holde seg utenfor politikken.

(we) Kilde: Bangkok Insight


 Kommentér

Kanadiere ønskes for å undervise i engelsk på 300 thailandske skolerThailands regjering har godkjent utdanningsministerens forslag om å rekruttere engelskspråklige utlendinger, spesielt kanadiere, til å undervise grunnskoleelever på 300 thailandske skoler.

Utdanningsminister Nattaphol Teepsuwan sier at i løpet av 3-5 år ville grunnskolebarn kommunisere på engelsk, nå som planene hans begynner å bære frukt.

– Det skal samarbeides med den kanadiske ambassaden og det kanadiske handelskammeret for å skaffe nye lærere, og håpet er lærere til 300 distriktsskoler fra allerede fra mai. Tre hundre sies bare å være en start, det vil snart være 10.000 utenlandske lærere på skolene som lærer elevene engelsk, sier ministeren.

Det har imidlertid oppstått ett problem. Utdanningsministeren Nattaphol Teepsuwan ble fredag dømt til syv års fengsel for opprør i forbindelse med de voldsomme 2014-protestene. Ifølge rapporter er han allerede blitt fratatt ministerposten.

(we) Kilde: Thai Rath


 Kommentér

Thailand OVERVEIER å droppe karantene for vaksinerte turister - men du må gps-sporesThailand kan kanskje skrote sin obligatoriske karantene på to uker for utenlandske turister som er vaksinerte. Riset bak speilet er massiv overvåking og sporing under hele oppholdet.

Statsminister Prayut Chan-o-cha sa tirsdag denne uken at regjeringen KANSKJE vil VURDERE å tillate besøkende som er vaksinerte å slippe den to uker lange karantenen. Men - du må gå med på at myndighetene vil fotfølge deg og spore deg til enhver tid.

Myndighetne har siden november i fjor jobbet men en sporingsapp som fotfølger alle utenlandske turisters gjøren og laden via gps og blåtann. Myndighetene har også mulighet til å kontakt deg direkte via appen. Alle utenlandske turister er nå PÅLAGT å ha og bruke appen «Thailand Pluss» til enhver tid.

Gjennom hele oppholde Thailand må turister ha appen “på” og sjekke inn og ut av forskjellige steder ved å skanne QR-koder. Appen krever tilgang til smarttelefonens GPS, men Tourism Authority of Thailand sier at den innsamlede informasjonen bare vil bli brukt til folkehelsemessige formål og ikke vil krenke turistenes rett til personvern.

Reisende må oppgi sitt sertifikat-nummer for innreise og referanse-ID fra thailandske ambassader.

Appen kan lastes ned her:

Appen er en spin-off til "Thai Chana" og "Mor Chana" appene. Alle bruker GPS og Bluetooth samt skanning av QR-kode for å se hvor hver enkelt turist oppholder seg til enhver tid. Appene har utløst kontrovers og mange uttrykker bekymring for deres privatliv, men regjeringen har forsikret offentligheten om at informasjonen vil bli holdt privat.

Det er med andre ord et krav at alle utenlandske turister må ha en smarttelefon med gps og blåtann samt appen «Thailand Pluss» og ha denne in»on»-mode til enhver tid. Hvilken straff en kan få hvir appen ikker er «on» eller telefonen mangler strøm eller du mister den, er ikke kjent. Trolig vil du trues med årelang fengselsstraff og bøte i byggelånsstørrelse, noe som ikke er helt ukjen, tradisjonell thaistil. 

Thailands har i lang tid forsøkt å spore alle utenlandske tursiters gjøren og laden i landet ved å utvikle egne sporbare simkort for turister. Idéen og prosjektet ble for noen år siden skrotet. Men nå ser ut til at generalene har fått til sin ønskede sporing.

Planen om å lette reglene for turister signaliserer et skifte i Thailands holdning etter måneder med å 
sette alle utenlandske turister i forvaring og frihetsberøve de i 15 dager på et hotell for egen regning.

– Dersom dette fortsetter som planlagt, vil det være et stort løft for turisme og økonomi, sier Nattaporn Triratanasirikul, økonom ved Kasikorn Research Center i Bangkok, og la til at regjeringen kanskje også måtte avveie helseproblemer. – Det er fortsatt en veldig høy usikkerhet om de økonomiske utsiktene i år, i påvente av alle spørsmål knyttet til utbruddet fra lokale infeksjoner, utrulling av vaksiner og grenseåpning.

(pf) Kilde: Bangkok Post / TAT 

 Kommentér


Se eldre saker...