BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand OVERVEIER å droppe karantene for vaksinerte turister - men du må gps-sporesThailand kan kanskje skrote sin obligatoriske karantene på to uker for utenlandske turister som er vaksinerte. Riset bak speilet er massiv overvåking og sporing under hele oppholdet.

Statsminister Prayut Chan-o-cha sa tirsdag denne uken at regjeringen KANSKJE vil VURDERE å tillate besøkende som er vaksinerte å slippe den to uker lange karantenen. Men - du må gå med på at myndighetene vil fotfølge deg og spore deg til enhver tid.

Myndighetne har siden november i fjor jobbet men en sporingsapp som fotfølger alle utenlandske turisters gjøren og laden via gps og blåtann. Myndighetene har også mulighet til å kontakt deg direkte via appen. Alle utenlandske turister er nå PÅLAGT å ha og bruke appen «Thailand Pluss» til enhver tid.

Gjennom hele oppholde Thailand må turister ha appen “på” og sjekke inn og ut av forskjellige steder ved å skanne QR-koder. Appen krever tilgang til smarttelefonens GPS, men Tourism Authority of Thailand sier at den innsamlede informasjonen bare vil bli brukt til folkehelsemessige formål og ikke vil krenke turistenes rett til personvern.

Reisende må oppgi sitt sertifikat-nummer for innreise og referanse-ID fra thailandske ambassader.

Appen kan lastes ned her:

Appen er en spin-off til "Thai Chana" og "Mor Chana" appene. Alle bruker GPS og Bluetooth samt skanning av QR-kode for å se hvor hver enkelt turist oppholder seg til enhver tid. Appene har utløst kontrovers og mange uttrykker bekymring for deres privatliv, men regjeringen har forsikret offentligheten om at informasjonen vil bli holdt privat.

Det er med andre ord et krav at alle utenlandske turister må ha en smarttelefon med gps og blåtann samt appen «Thailand Pluss» og ha denne in»on»-mode til enhver tid. Hvilken straff en kan få hvir appen ikker er «on» eller telefonen mangler strøm eller du mister den, er ikke kjent. Trolig vil du trues med årelang fengselsstraff og bøte i byggelånsstørrelse, noe som ikke er helt ukjen, tradisjonell thaistil. 

Thailands har i lang tid forsøkt å spore alle utenlandske tursiters gjøren og laden i landet ved å utvikle egne sporbare simkort for turister. Idéen og prosjektet ble for noen år siden skrotet. Men nå ser ut til at generalene har fått til sin ønskede sporing.

Planen om å lette reglene for turister signaliserer et skifte i Thailands holdning etter måneder med å 
sette alle utenlandske turister i forvaring og frihetsberøve de i 15 dager på et hotell for egen regning.

– Dersom dette fortsetter som planlagt, vil det være et stort løft for turisme og økonomi, sier Nattaporn Triratanasirikul, økonom ved Kasikorn Research Center i Bangkok, og la til at regjeringen kanskje også måtte avveie helseproblemer. – Det er fortsatt en veldig høy usikkerhet om de økonomiske utsiktene i år, i påvente av alle spørsmål knyttet til utbruddet fra lokale infeksjoner, utrulling av vaksiner og grenseåpning.

(pf) Kilde: Bangkok Post / TAT 

 Kommentér

Advarer mot åpning: – Vaksinerte turister kan gi smittekatastrofe– Å gjenåpne grensen uten karantene for vaksinerte utenlandske turister kan føre til en katastrofe hvis thaiene har lempet sine strenge helsetiltak.

Det advarer Dr. Thira Woratanarat på Chulalongkorn Universitys fakultet for medisin, i et innlegg på Facebook i går.

Legen peker på nyere global statistikk over koronasmitten og manglende data på smittespredning fra vaksinerte personer.

Han skriver: «Hvis vaksinasjonseffektiviteten fremdeles er begrenset, eller ikke har dekket asymptomatisk spredning, vil smitteoverføringen fortsette og de innenlandske tilfellene vil øke, spesielt når folk begynte å senke skuldrene og tenkt at vi allerede har vaksinen»

«Derfor, hvis vi senker skuldrene og blie uforsiktige, selv om vi er vaksinert, kunne det raskt oppstå et annet innenlandutbrudd når landets grenser blir åpnet igjen."

Thira konkluderer videre med at alt ikke er trygt ennå, så folk bør følge de forebyggende tiltakene, følge nøye med på sin helse og søke lege umiddelbart hvis de har noen symptomer.

Thira har glitt siterte i media en rekke ganger for sin ekstremt forsiktige tilnærming, og hr advart mange ganger om at han er sterkt imot å åpne for turister inntil pandemien har avtatt over hele verden. Han har tidligere advart mot ASQ, golfkarantene, og har vært sterkt imot å senke karantene fra fjorten dager, selv om man er vaksinert.

Han har uttalt at turistnæringen må fokusere på innenlands turisme, og bør slutte å være så sterkt avhengig av utlendinger generelt.

(pf) Kilde: The Pattaya News


 Kommentér


Burmesiske tekstilarbeidere i Thailand får full lønnskompensasjonBurmesiske tekstilarbeidere i Thailand har mottatt lønnskompensasjon, etter å ha vært ulovlig underbetalt mens de jobbet for store merkevarer.

Det er filmprodusenten Universal Studios som har gått med på å betale kompensasjonen.

Universal Studios, eid av mediegiganten Comcast Corps NBCUniversal og tre andre globale merkevarerkompanier (Disney, Starbucks og Tesco) ble enige om å utbetale omlag 200 000 kroner til en gruppe burmesiske arbeidere.

En undersøkelse fra Thomson Reuters Foundation i september 2019 fant at dusinvis av migranter fra Myanmar som jobber på flere fabrikker i den vestlige regionen Mae Sot, fikk betalt mindre enn den daglige minstelønnen på 310 thailandske baht (Ca 85 korner).

– Mae Sot-saken er et eksempel for andre merker å følge når det gjelder å ta ansvar, men arbeidstakere skal ikke måtte stole på velviljen til selskaper for å motta penger de har tjent, sier en koordinator for arbeiderne.

– Bransjen trenger presserende bindende avtaler for å holde merkevarer til ansvar, hvor mangelen har blitt enda mer bemerkelsesverdig pendemien, ettersom millioner av arbeidstakere nå har lønn og etterlønn tilgode, legger hun til.

(we) Kilde: Reuters


 Kommentér

Flere tonn falske merkvareprodukter beslagslagtTjenestemenn fra flere etater har beslagt store mengder falske merkevareprodukter som krydder, såper og oppvaskmiddel av kjente merker i stor fabrikk i Bangkoks naboprovins Phatum Thani.


Tonnevis med råvarer og minst 100 000 pakker med ferdige produkter ble beslaglagt, skriver Bangkok Post.

Tjenestemennene kom fra Consumer Protection Police Division og Food and Drug Administration (FDA) oppsøkte et anlegg på Orrada Factory Land-eiendommen i Lam Luk Ka-distriktet Under razziaen så tjenestemennene flere arbeidsinnvandrere som var i gang med å pakke falske Ajinomoto-krydderprodukter, Sunlight oppvaskmiddel og Bennett såper.

Falske produkter skal ha blitt produsert der i over ett år. Falske krydderprodukter ble laget av umerket krydder med ukjent opphav blandet med salt. Oppvaskmiddelet var hjemmelaget.

(we) Kilde: Mcot/BangkokPost Kommentér

Statsministeren får vaksinen søndagSom de to første i Thailand får statsministeren og helsemnisteren koronavaksinen søndag. Mandag starter landets vakisnering for andre.

Det sier dr. Sophon Mekthon, viseminister for folkehelse, til Mcot.

Dr Sophon, som leder et underutvalg for vaksinasjonen, sier at Institutt for medisinsk vitenskap først vil kontrollere vaksineproduksjon og kontrollere effekten av vaksinene fra Sinovac og AstraZeneca.

Deretter vil statsminister Prayut Chan-o-cha og visestatsminister og helseminister Anutin Charnvirakul bli vaksinert på på Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute søndag.

Vaksinering i andre provinser starter mandag 1. mars

(pf) Kilde: Mcot/TNA


 Kommentér


Konkurstruede THAI Airways selger eiendelerTHAI Airways selger sin treningssenterbygning i Bangkhen-distriktet i Bangkok samt akjene i Nok-Air og Bangkok Aviation Fuel Services (BAFS)og Boeing 737-400-motorer etter at konkursdomstolen har gitt klarsignal til dette.

THAI Airways, som over flere år med store underskudd, har også blitt hardt rammet av pandemien. Selskapet var på randen av konkurs, men fikk en form for konkursbeskyttelse.

Den fungerende direktøren for THAI airways, Chansin Treenuchagron, sier at inntektene fra salget av disse eiendelene går til driften og investeringer i prosjekter som kan skape inntekt eller til andre formål som loven tillater.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Tidligere protestleder Suthep og 25 andre dømt for opprøret i 2014Tidligere statsråd Suthep Thaugsuban, som ledet masseprotestene for å fjerne regjeringen til statsminister Yingluck Shinawatra mellom 23. november 2013 og fram til 1. mai 2014, er ble onsdag idømt fem års fengsel av Straffedomstolen.

25 andre kjernemedlemmer i People's Democratic Reform Committee (PDRC), som sto bak protestene, som til slutt førte til et militærkupp, ble også dømt til fengselsstraffer.

Blant de dømte er utdanningsminister Nataphol Teepsuwan, minister for digital økonomi og samfunn Buddhipongse Punnakanta og assisterende transportminister Thaworn Senneam, som ble dømt til henholdsvis 6 år og 16 måneder, 7 år og 5 år. De tre er fungerende statsråder og ble også fratatt stillingene sine, i samsvar med grunnlovens paragraf 160.

Alle de 26 tiltalte ble funnet skyldige i tiltaler som omfattet fra oppfordringer til opprør i landet og arbeidsnedleggelser hos arbeidere, ulovlig samling av mer enn ti personer for å forårsake uro, inntrenging på statlig eiendom og forstyrrelse av et valg. Retten avviste imidlertid anklagene om terrorisme og opprør med den begrunnelse at protestene sies ikke å ha brukt vold.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Restriksjoner i Bangkok lettesBangkok sytarte et myk åpning av hovedstaden i går.  Det medfører at alkohol kan serveres i hovedstadens restauranter og puber frem til klokka 23 og til transittpassasjerer på Bangkoks flyplass, Suvarnabhumi.

Transittpassasjerer ved Suvarnabhumi må vise sertifikater som er tilpasset fly og Covid, samt helseforsikringsdokumenter.

– Deres opphold på flyplassen er begrenset til 12 timer. De vil være begrenset til et bestemt område i terminalen, og ikke få lov til å besøke butikker der, sier talsmann Taverno Visanuyothin, fra CCSA. – Disse passasjerene trenger ikke å gjennomgå temeraturkontroll, men vil være pålagt å bære ansiktsmasker og andre smittevernstiltak mens de venter på neste fly.

En talsmann for Bangkok Metropolitan Administration (BMA), Pongsakorn Kwanmuang, sa tirsdag at underholdningssteder, puber, barer, karaokesteder og massasjesteder kan gjenoppta normal åpningstid. Disse etablissementene må følge sosial distansering på to meter og gjestene må registeres i via Thai Chana- eller Mor Chana-appene.

Gymsaler og treningssentre kan åpne og drive som normalt, med gruppetreningskurs ledet av instruktører. Stadioner har lov til å arrangere arrangementer, om enn med begrensede tilskuere.

Kongressentre og bryllupssteder har lov til å åpne igjen, men med en grense på 300 personer hver. Hvis antall deltakere overstiger 300, må fasilitetene be om tillatelse på forhånd fra et av byens distriktskontorer.

(we) Kilde: Bangkok Post 


 Kommentér


Kvinne (22) arrestert etter mandagens ransforsøkEn 22 år gammel kvinne er pågrepet etter et mislykket bankran i Prachuap Khiri Khan mandag.

Det var det thailandske nettstedet Daily News som først skrev om arrestasjonen.

Den 22 år gamle kvinnen gikk angivelig inn i Muang-filialen til Bank of Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC), kledd i svart med helhjelm og truet bankpersonlaet med en pistol. Hun flyktet imidlertid livredd fra banken uten å få meg seg penger. I flukten truet hun til seg en motorsykkel fra en eldre dame.

22 åringen nekter for å ha kjenskapet til ransforsøket, men hennes mann skal ha fortalt politiet «at det var greit for henne», skiver Daily News.

En MC-taxifører fortalte politiet at en kvinne hadde kommet bort til ham på stasjonen og bedt om telefonnummeret hans. Hun gikk deretter med ham til Bank of Agriculture and Agricultural Cooperatives.

Etter det mislykkede ranet truet hun til seg en motorsykkel og tak seg til en restaurant hvor hun hadde gjemte sin egen motorsykkel, som også ser ut til å være stjålet.

22 åringen fortid er imidlertid av det noe brokede slaget, og har massiv gjeld etter online-spilling.

Da hun var student var hun praktikant ved i banken hun forsøkte å rane. Etter dette jobbet hun på et luksushotell i nærheten der hun fik en betrodd stilling. Gjelden var stor, fristelsen større og hun stjal 400.000 baht fra hotellet. Saken ble ikke politianmeldt men hun sa at hun ville betale pengene tilbake i månedelige rater på 20.000 baht.

Forrige torsdag jobbet hun i en garasje og stjal 28.500 baht fra arbeidsgiveren sin, en motorsykkel samt en pistol som antas å være den som ble brukt i ranforsøket.

Dagen etter, forrige fredag, skal hun at underslått 190.000 baht fra lederen for et band som hun svindlet ved å overføre en betalingsapp til sin egen telefon og fikk pengene inn på sin egen konto.

Og endelig, ved 12-tiden mandag, skjedde det mislykkede ranet hun nekter enhver befating med. Kvinner er nå i politiets varetekt og hun er siktet for en rekke forhold, blant annet svindel og væpnet ran.

(pf) Kilde: Daily News  Kommentér

Phuket-utgaven av «Monopol» kommer i sommerSpillet «Monopol» kommer i en Phuket utgave senere i år i samarbeid med Tourism Authority of Thailand.

Phuket-versjonen av spillet vil være det samme ikoniske produktet som er kjent over hele verden, men med lokale gater, landemerker og steder på øya.

Det britiske selskapet Winning Ways har lisensiert spillet fra Hasbro og sikter mot en lansering i august.

Selskapet har opprettet en Facebook-side hvor publikum kan komme med forslag til hvilke steder som bør finnes i den lokale «Monopol»-varianten. 

 Kommentér

Sjåfør omkom, fire skoleelever skadd i minivan-ulykkeFøreren av en minivan omkom og fire studenter på vei til skolen skadd etter at minivanen kjørte av veien og traff en kraftstolpe i Muang-distriktet, omkring 10 mil syd for Hua Hin, onsdag morgen.

Ulykken skjedde rundt klokka 07.30 på Phetkasem Road i Khlong Wan i Muang-distriktet.

Minivanen kjørte elever fra Thap Sakae-distriktet til en skole i Muang-distriktet.

Minivanen ble sett til å svinge fra høyre kjørefelt til venstre kjørefelt, for så å kjøre av veien og inn i en kraftstolpe.

Politiet sier at sjåføren og fire studenter ble skadet og føreren ble senere erklært død på sykehuset. Sjåføren skal ha hatt en kronisk sykdom og skal nettopp fått dialyse på et sykehus.

(pf) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér


Thaksin dukket opp i den populære Clubhouse-appen

Eks-statsminister Thaksin Shinawatra, som har vært i eksil i over 10 år, har vist seg i den nye "Clubhouse"-appen, der han diskuterer sin kamp mot koronasmitten.

Thaksins deltakelse ble bekreftet av CARE-bevegelsen mandag kveld.

Ifølge nettstdet «Nation Thailand» skal også tidligere ministre fra Thaksins regjering delta i forumet, deriblandt Surapong Suebwonglee, Prommin Lertsuridej, Chaturon Chaisang og Pichai Naripthaphan. Ifølge et Facebook-innlegg fra CARE dukket Thaksin opp under navnet han har brukt mens han bodde i utlandet.

Thaksins brukernavn er 'Tony Woodsame', ettersom Tony er navnet han hadde brukt mens han studerte i utlandet.

Thaksin berefter at han er koronasmittet, men skal nå være erklært frisk. Han tok også opp "30 baht cure all" -politikken til sitt tidligere parti, Thai Rak Thai, designet for å håndtere Thailands helseproblemer. På spørsmål om den nåværende politiske uroen i Thailand og hvordan han ville håndtere demonstranter hvis han fremdeles hadde makten, understreket han viktigheten av å kommunisere med landets ungdom.

– Politiske demonstrasjoner i Thailand er forårsaket av at unge mennesker begynner å bli usikre på fremtiden. Regjeringen må kommunisere med disse unge demonstrantene basert på fornuft, samt finne måter å gjøre Thailand åpent og fritt.

Den eksklusive, invitasjonsbaserte-appen blir stadig mer populær i Thailand som overalt ellers i verden, godt hjulpet av fremtredende personer som Elon Musk, Kanye West og Jared Leto. Den anerkjente thailandske akademikeren, Pavin Chachavalpongpun, som selv bor i eksil, er også medlem av «Clubhouse».

(pf) Kilde: Nation Thailand


 

 Kommentér

Arbeidsledigheten i Thailand faller i fjerde kvartal, men er fortsatt svært høyDet er vanskelig å ta Thailands statistikker helt seriøst. Mens det flere ganger meldes om at pandemien ha gjort fler millioner arbeidsløse, viser landets offisielle statistikk noe annet.

Ifølge den offisielle statistikken sank Thailands arbeidsledighet i fjerde kvartal 2020 fra de tre foregående månedene, da en lettelse av restriksjonene førte til en større økonomisk aktivitet. Men en nylig økning i smittetilfeller utgjør en risiko, ifølge et statlige planbyrå.

Arbeidsledigheten var 1,86% i i fjerde kvartal 2020, med 730.000 arbeidere uten jobb, ned fra 1,90% i tredje kvartal. 1,95% i andre kvartal var den høyeste siden asiakrisen på slutten av nittitallet.

– Sysselsettingen økte litt, mens arbeidsledigheten fortsatt er høy og arbeidstiden fortsatt lavere enn nivået før krisen, sier Danucha Pichayanan, leder for National Economic and Social Development Council, en orientering.

Antall arbeidere i Thailands økonomi økte til 38,3 millioner i fjerde kvartal i fjor, fra 37,9 millioner i de tre foregående månedene. Oppgangen skjedde hovedsakelig i landbrukssektoren, som dro nytte av høyere avlingspriser og offentlige prosjekter.

– Den siste koronavirusbølgen ville påvirke virksomheter som ennå ikke hadde kommet seg etter det første utbruddet, og risikere kutt i jobben, sier Danucha. – Hvis viruset ikke kan kontrolleres, kombinert med forsinkelser i distribusjonen av vaksiner, vil virkningen på arbeidsmarkedet og sysselsettingen være alvorlig på lang sikt.

(we) Kilde: Reuters


 Kommentér

Thailands 8-trinns prosess for koronavaksinasjonThailands regjeringen skisserte tirsdag en åtte-trinns prosess for registrering og vaksinering på sykehus i landet.

Ved ankomst til sykehuset vil alle følge disse åtte trinnene:
  1. Registrering 
  2. Måling av vekt og høyde 
  3. Tidslinjescreening, risikovurdering og signering av avtalen for mottak av vaksinen 
  4. Klargjøre vaksinen, desinfeksjon 
  5. Vaksinen settes 
  6. Observere evnt. symptomer, ca 30 minutter og offisiell skanning på Lines "Mor Prom" 
  7. Få retningslinjer for praksis etter å ha fått vaksinen 
  8. Få helsevurdering for ettervirkninger og risikovurdering, og følge opp etter å ha fått vaksinasjon med "Dash Board" og Line offisiell konto. 
Alle som har mottatt vaksinen vil bli kontaktet etter 7 og 30 dager via 'Mor Prom'-kontoen. En avtale vil også bli gjort for å motta en ny dose av vaksinasjonen.

Den thailandske regjeringen bekreftet tidligere at den vil begynne sin første utrulling av vaksinen til helsearbeidere i frontlinjen senere denne uken, og mellom april og juni vil Thailand vaksinere de som anses mest utsatt. Vaksinen som skal brukes vil være den kinesisk produserte Sinovac Biotech, som er blitt godkjent av Thailands Food and Drug Administration (FDA).

Thailand har også bestilt 26 millioner doser av koronavirusvaksine fra AstraZeneca, og har reservert ytterligere 35 millioner doser fra dette selskapet. Disse vaksinene vil bli brukt i landets massevaksinasjonskampanje fra juni.

I forrige uke bekreftet tjenestemenn at utlendinger bosatt i Thailand også vil bli inkludert i vaksinasjonskampanjen. Men nøyaktige detaljer om hvordan og når vaksinen skal administreres til utlendinger ennå ikke bekjentgjort, men er sannsynligvis også begynner fra juni.

Private sykehus har også fått grønt lys for å skaffe egne doser av vaksinen, forutsatt at vaksinene er godkjent av FDA.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér


Thai FDA har godkjent Sinovac-vaksinen, 13 provinser får de første doseneDen første fasen av Thailands koronavaksinasjonsplan er klar til å lanseres med de første 200 000 dosene av Kinas Sinovac-vaksine som ankommer i morgen.

Den kinesiskproduserte vaksinen ble nettopp godkjent av Thai Food and Drug Administration. Avgjørelsen ble tatt "akkurat i tide", skriver helseminister Anutin Charnvirakul på Facebook med et bilde av det offisielle godkjenningsdokumentet.

Etter at dosene kommer, vil vaksinene gjennomgå kvalitet- og sikkerhetskontroll. Vaksinene skal distribueres til publikum innen 5 dager etter ankomst. Den første doserunden vil bli distribuert i 13 provinser, herav "røde" og "oransje" soneprovinser under koronakontroll, samt fire provinser som er av "økonomisk betydning", ifølge Taweesilp Visanuyothin fra CCSA.

Provinsene av «økonomisk betydning», som det så vakkert heter, er de populære turistmålene Phuket, Chiang Mai, Chon Buri (Pattaya) og Surat Thani (Koh Samui).

De i helsevesenet, enten private eller offentlige, som har vært i kontakt med mennesker som er smittet , vil være i første runde med vaksinasjoner. Mennesker over 60 år er også en topprioritet i den første fasen, samt personer med kroniske sykdommer, som luftveissykdommer, hjerte- og karsykdommer, nyresykdom, hjerneslag, kreft, diabetes og fedme.

Statsministeren selv, Prayut Chan-o-cha tilbød seg (eller krever?) å få satt den første dosen av vaksinen, selv om Prayut selv har sagt at vaksinen ikke skal administreres til personer over 60 år. Prayut er 66 år gammel.

Til sammen vil Thailand motta 2 millioner doser av Kinas Sinovac-vaksine. Hele bestillingen vil bli fullført i løpet av de neste to månedene med 800.000 doser i mars og 1 million doser i april.

Den thailandske regjeringen har også bestilt 61 millioner doser av AstraZeneca-vaksinen, som ble utviklet i samarbeid med Oxford University. 26 millioner doser er planlagt levert fra juni til august, og 35 millioner doser fra september til desember.

Områder som vil være de første som får doser av Sinovac-vaksinen er Samut Sakhon (episenteret av koronavirusinfeksjoner), vestlige Bangkok, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan, Taks Mae Sot-distrikt, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Ratchaburi, Chon Buri, Phuket, Surat Thani og Chiang Mai.

(pf) Kilde: Bangkok Post / Nation Thailand  Kommentér

TAT: Vaksinepass og ‘områdekarantene’ er nøkkelen for utenlandske turisterTourism Authority of Thailand (TAT) ser implementeringen av såkalte vaksinepass og ‘area quarantine’ som en grunnleggende del for at Thailand åpner sine grenser for utenlandske turister.

I et intervju med nettstedet Bangkok Biz News sier Chattan Kunjara Na Ayudhya, TAT-nestleder for markedsføring for Asia og Sør-Stillehavet at det er etterspørsel fra turister i Korea og India som ønsker å besøke Thailand, skriver Thai Visa idag.

TATs kontorer i Mumbai og New Delhi hevder at de har mange forespørsler fra indiske turister som er ivrige etter å bestille bryllup i Thailand. Den gjennomsnittlige kostnaden for et indisk bryllup i Thailand er 10 millioner baht, og dette var en stor gesjeft for resorter i Bangkok, Pattaya og Hua Hin før pandemien.

Chattan sier ifølge Bangkok Biz News at spørsmålet om vaksinasjoner er en viktig faktor i å åpne Thailand igjen for turister. Han sier at grupper av indere som kommer til Thailand for å delta på et bryllup kan ha karantene på et hotell i den såkalte ‘områdekarantene’, i likhet med de som for tiden setter karantene på det luksuriøse feriestedet Sri Panwa i Phuket.

Siripakorn Cheawsamoot, TAT-nestleder for Europa, Afrika, Midtøsten og Amerika sier at en politikk for å åpne landet for utenlandske turister bør være på plass innen juni med sikte på å la utlendinger reiser til Thailand uten karantene i fjerde kvartal i år.

Siripakorn sier at IATA Travel Pass eller såkalte ‘vaksinepass’ er en måte å åpne landet for turister som er koronavaksinert.

– 42 flyselskaper, deriblant Thai Airways, Smile, Qatar Airways, Etihad Airways, British Airways og Emirates har sagt ja til IATAs Travel Pass-initiativ, sier Siripakorn.

(pf) Kilde: ThaiVisa 
 Kommentér

Opposisjonspartier vil anlegge staffesaker mot statsministeren og to statsråderThailandske opposisjonspartier vil anlegge straffesaker statsminister Prayut Chan-o-cha, visestatsminister og handelsminister Jurin Laksanavisit og utdanningsminister Nuttapol Teepsuwan.

Thailands statsminister og 9 statsråder ' overlevde' mistillitsdebatten i parlamentet før helgen, men landets opposisjonspartier er slett ikke fornøyd og anlegger sak mot tre fra. Det kunngjorde opposisjonsleder Sompong Amornvivat i går, mandag.

De vil anklage statsministeren for for å ha misbrukt sin autoritet, mens handelsminister vil bli anklaget for korrupsjon og utdanningsminister for grov etisk forsømmelse og korrupsjon.

Partileder i Kao Klai, Pita Limjaroenrat, sier at opposisjonen er fast bestemt på å fremme anklagene for den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen, forfatningsdomstolen og høyesteretts kriminaldivisjon for politiske kontorinnehavere for å beskytte allmennheten.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér


Smittefrykt: Vil hindre burmesere å demonstrere i ThailandThailands Immigration Bureau i det nordlige Thailand er i samtaler med migranter fra Myanmar for å hindre de i å organisere antiregjerings-demonstrasjoner i Thailand, offisielt av smittevernhensyn.

Immigrasjonspolitiet skal besøke Chiang Rai, Chiang Mai, Mae Hong Son og områder i Lamphun. De skal søke samarbeid med lokale myndigheter for å demme opp for potensielle smitte som kommer fra Myanmar.

I følge Thailands nasjonale nyheterbyrå, NNT, mener politiet at noen migranter i Chiang Rai og Chiang Mai kan organisere sine egne anti-junta-protester i Thailand, og dette er noe som kan forverre smittesituasjonen.

Lokale etterforskere er instruert fra Immigration Division 5 og IB for å overvåke migrantenes bevegelser og komme i kontakt med deres ledere i de nordlige provinsene.

(we) Kilde: NNT


 Kommentér

Flertallet som reiser til Thailand har arbeidstillatelseFlere utlendinger med arbeidstillatelse enn utenlandske turister har ankommet Thailand de siste ti månedene, viser nye data. Ifølge Thailandske UD ankom 81.489 utlendinger landet mellom 4. april 2020 og 13. februar 2021.

Av disse utgjorde utenlandske borgere med arbeidstillatelse i Thailand og deres ektefeller og barn den største gruppen, totalt 30.738.

Pensjonister utgjør den nest største gruppen utenlandske ankomster.

Selv om statistikken ikke spesifikt identifiserer om turister har ankommet under «Special Tourist Visa» eller «Thailand Elite»-programmet, er de trolig i oversikten «Personer under spesiell avtale som forretningsmenn, turister og pensjonister».

De som er gift med thailandske statsborgere, er den fjerde største gruppen (9.618), mens studenter og 'andre' utgjorde de gjenværende ankomster.

Statistikken bekrefter den svært desperate situasjonen Thailands turistindustri befinner seg i. Antallet utenlandske turister som har kommet til landet de siste 10 månedene er færre enn det som normalt ankommer på én dag.

(we) Kilde: Thaivisa/Richard Barrow


 Kommentér

Thailands natteliv åpner igjen fra 1. marsRestauranter, puber og barer har lov til å servere alkohol til minst 23.00 fra 1. mars, bortsett fra i Samut Sakhon, kunngjorde Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) mandag.


Åpningstidene vil variere i de røde, oransje og gule Covid-19-kontrollsonene.

CCSA utvidet også unntakstilstanden i ytterligere en måned til 31. mars.

Lettede begrensninger i hver kontrollerte sone fra 1. mars:

Rød-sone provins (maksimal kontroll): Samut Sakhon
- Restauranter kan åpne til kl. 21, men alkohol må ikke serveres.
- Underholdningssteder, puber og barer kan ikke åpne.
- Kjøpesentre eller varehus kan åpne til kl. 21, ingen kampanjer.
- Alle utdanningsinstitusjoner stengt unntatt online-klasser.
- Treningssentre, treningssentre og utendørs treningsfasiliteter forblir stengt.

Orange-sone provinser (kontrollert): 
Bangkok, Samut Prakan, Samut Songkhram, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Tak, Ratchaburi
- Restauranter kan servere mat og alkohol til kl. 23.00.
- Underholdningssteder, puber og barer kan servere alkohol til kl. 23.00 (live musikkopptredener tillatt, men ingen dans).
- Varehus og kjøpesentre kan åpne som vanlig (ingen kampanjer).
- Utdanningsinstitusjoner på alle nivåer kan åpne normalt.
- Treningssentre, treningssentre og utendørs treningsfasiliteter kan åpne som normalt.
- Stadioner kan ta inn et begrenset antall tilskuere.

Gul sone provinser (høy overvåkning): 
Kanchanaburi, Suphan Buri, Ayutthaya, Saraburi, Nakhon Nayok, Chachoengsao, Phetchaburi, Ranong, Chon Buri, Rayong, Chumphon, Songkhla, Yala, Narathiwat
- Restauranter kan servere mat og alkohol til midnatt.
- Underholdningssteder, puber og barer kan servere alkohol til midnatt ((live musikkopptredener men ingen dans).
- Varehus og kjøpesentre kan åpne som vanlig (ingen kampanjer).
- Utdanningsinstitusjoner kan åpne normalt.
- Utendørs treningsfasiliteter, treningssentre og treningssentre kan åpne normalt.
- Stadioner kan ta inn et begrenset antall tilskuere.

I provinser med grønn sone kan restauranter, puber, barer og underholdningssteder åpne som normalt, sammen med utdanningsinstitusjoner og alle typer treningssentre. Stadioner kan ta imot et begrenset antall tilskuere.

CCSA oppfordrer alle til å bruke masker, opprettholde sosial avstand, vaske hendene og sjekke kroppstemperaturen regelmessig samt sjekke inn på arenaer med ThaiChana- eller MorChana-applikasjonene.

(pf) Kilde: Nation Thailand
 Kommentér


Se eldre saker...