BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Blir Hua Hins Wunderland slutten på redlight-området Soi Bintabaht (video)Byggingen av det nye barområdet i Hua Hins soi 94 fortsetter, og skal etter planen åpnes de neste ukene. Det nye komplekset, kalt 'Wonderland', ligger overfor den populære japanske restauranten Sakura og på stedet for den tidligere Isaan-restauranten 'Sakura Isaan'.

Komplekset består av 21 barer og et kjøkkenområde, og alle barene skal allerede å være leid ut, med husleier som starter på 9000 baht per måned.

Byggingen av Wonderland ølbar-komplekset setter spørsmålstegn ved fremtiden til Hua Hin originale bar- og utelivsområde,Soi Bintabaht. Som mange utelivsområder i hele Thailand har Soi Bintabaht blitt desimert på grunn av mangel på utenlandske turister.

Det anslås at 80 prosent av barene i området enten er stengt eller ikke ville fornye leiekontraktene. I sin storhetstid ville den månedlige leiekostnaden til og med for en liten bar Soi Bintabaht-området være opp mot 80.000 baht per måned. Denne uken ble det delt innlegg på lokale thailandske Facebook-grupper hvor leiekontrakter eller salg av barer til en brøkdel av det.

Situasjonen i Soi Bintabaht er nå lik den som i andre områder av Thailand, spesielt i Pattaya, hvor gamle ølbarer på førsteklasses eiendom står overfor en svært så uviss fremtid.

I motsetning til Soi Bintabaht har Soi 94 i Hua Hin fortsatt å vokse til tross den vanskelige situasjonen. Soi 94 har nå et bredt utvalg av massasjeklikker, restauranter, kaffebarer og et økende antall barer. I nærheten ligger også Baan Khun Por, et stort utendørs restaurantområde, som er enormt populært blant både lokalbefolkningen og utlendinger der kunder kan ta en øl og noe å spise, mens de lytter til live musikk.

(we) Kilde: Thaivisa Kommentér

De fire beste kokkekursene i BangkokHvis det er én ting som forener thaiene fremfor alt annet, er det kjærligheten til mat.

Heldigvis kan du som utenlandsk turist smake litt av denne kjærligheten selv ved å hengi seg til en (eller flere!) Av de mange matlagingskursene i Bangkok.
Ris er som kjent en svært viktig faktor i Thailand og Asia.
Det kan være en komplisert affære for oss vestlige å koke ris til et perfekt resultat. Hvis du spør en thai om hvordan de koker ris får du et spørrende blikk tilbake:
– I en riskoker, selvsagt, er det unisone svaret.
Det som er det geniale med en riskoker er at risen venter på deg og ikke omvent. Og mens risen putrer i riskokeren kan du prøve spenningen på Comeon casino
Mat er midtpunktet for alle sosiale begivenheter i Thailand. Hver rett har endelikat balanse mellom de fem smakene i thailandsk kokekunst; det krydrede, salt, surt, søtt og bittert. Retter tilberedes kjærlig som kunstverk, noe som gjør dem til en fest både for øynene og magen.
Opplevelsen av å tilberede og spise mat er viktig for den thailandske kulturen. Thaimat bidrar til å opprettholde tradisjoner, kultur og fellesskap, og gjenspeiler hjertet og sjelen til det thailandske folket.

En god investeringen er å bruke en dag eller to på et thailandsk matlagingskurs.
Da kan du invitere venner og kjente på en thaiaften med ekte thaimat når du kommer hjem.

Her er fire gode matlagingskurs i Bangkok: 

Bangkok Thaicooking Academy 

Soi 75/1 Bangkok
Denne skolen ligger flott til, rett ved skytrain-stasjonen On Nut. Her kan du få gruppeundervisning eller en personlig lærer kun for deg. Thaimatlagingskursene her er morsomme, profesjonelle, autentiske og kjøkkenet har aircondition.
Har kan du velge alt fra halv dags kurs eller et 6-8-10 ukers thaikokk-utdannelse. De har også ukeskurs.
Skolen underviser i thailandsk matlaging, praktiske nybegynnerklasser, vegetarkurs, private klasser, profesjonelle kokkekurs, bakverk- og bakerikurs, fruktutskjæring og teambuilding-arrangementer.
Halvdags kurs koster 1000 baht.

Baipai
Chatuchaki Bangkok
Baipai Thai Cooking School (https://www.baipai.com) er akkreditert av Thailands utdanningsdepartement, og kursene holdes i en grønn oase i nærheten av Chatuchak, rett utenfor kjas og mas i sentrum av Bangkok i et tradisjonelt thailandsk trehus med en avslappet og hjemmekoselig stemning. De kvalifiserte instruktørene er profesjonelle og vennlige. Kurene holdes om morgene og på ettermiddagen. Du kan velge mellom to forskjellige menyer, som hver består av fire smakfulle tradisjonelle thailandske retter som Hot ’n Sour Prawn Soup og Ristet Pork with Basil Leaves. En halvdags kurs (egnet for nybegynnere) koster 2200 bath per person og inkluderer gratis transport, all bruk av utstyr og ingredienser.

Kokk LeeZ Thai Cooking School
Bang Kap, Bangkok
De små gruppene (ikke mer enn 8) ved kokken LeeZ Thai Cooking School betyr at hver elev får den individuelle oppmerksomheten de trenger, og det faktum at denne kokkeskolen for øyeblikket er rangert som nr. 1 på TripAdvisor, vitner om den gode opplevelsen de tilbyr. Kokken Lee brenner for å dele hemmelighetene med å lage gourmet-thaimat. Hun har til og med sin egen ‘pedagogiske hage’ der studentene kan se hvordan råvarene som brukes i thailandske retter dyrkes.mKlassene er morsomme og informative, og det er alternativer for veganere, vegetarianere og de med andre diettbehov. En klasse varer en halv dag, og det er 12 retter å ved mellom som du tilbreder i et profesjonelt utstyrt kjøkken i rustfritt stål og med aircondition under kyndig veiledning.

Cooking With Poo
Klong Toey i Bangkok
Khun Poo har skapt en av de fineste kokkeskolene i byen. Det er ikke uten grunn at Jamie Oliver valgte å lage thaimat med henne. Dette er thaimat på grasrota, og i løpet av et dagskurs kan du forvente å mestre fire forskjellige klassiske retter. Du vil også være med på handlerunde på markedet hvor du vil lære om de lokale thailandske råvarene du denere på dagen skal lage ekte thaimat av. Kursene passer for nybegynnere oppover og varer en halv dag, fra halv ni og omkring 4-5 timer og koster 1500 baht. Prisen inkluderer transport, markedstur, matlagingskurs, alle ingredienser og trykte oppskriftskort for å ta med deg hjem. Cooking with Poo kanskje det mest populære thaimat-kurset i Bangkok.


 Kommentér


Thailand skjerper kravene til arbeidstillatelser for utenlandske lærereThailands arbeidsdepartement melder at de vil bli strengere med å utstede arbeidstillatelser til utenlandske lærere på skoler.

Dette som en del av departementets forsterkede innsats mot ulovlige utenlandske lærere som ikke har arbeidstillatelse.

Offentlige og private aktører blir vist hvordan de kan søke om arbeidstillatelse til lærerne.

Ifølge departementet er det 6.129 utenlandske lærere som jobber i 922 offentlige og private skoler i Thailand. 2667 av disse er fra Filippinene, 558 fra Storbritannia, 465 fra USA, 237 fra Kina og 160 fra Sør-Afrika. Resten kommer fra andre land.

20 akademiske institusjoner er anklaget for å unnlate å informere registratoren om navn, nasjonaliteter og arbeidet som ble utført av utenlandske lærere innen 15 dager etter deres første arbeidsdag, ifølge avdelingen ‘Employment Registration and Job Seeker Protection’.

Utenlandske lærere uten arbeidstillatelse vil bli utsatt for bøter, i god thaistil, på fra 5.000-50 000 baht og vil bli deportert. Skoler eller akademiske institusjoner som ulovlige ansetter utenlandske lærere, vil bli ilagt en bot på 10.000-100.000 baht for hver utenlandske lærer.

Kilde: Bangkok Post (Illustrasjonsfoto)


 Kommentér

70 charterturister til Phuket i «villakarantene»Med brask og bram og hornmusikk kunne talsmannen for Center for COVID-19 Situation Administration, Dr Taweesilp Visanuyothin, berette at det nå kommer hele 70 utenlandske turister til Phuket - og de skal delvis få «villa-karantene» som de aller første.

Men, de første fem dagene i må tilbringes i et statlig karanteneanlegg.

Det er på Sri Panwa Phuket Hotel på Phuket disse 70 turistene skal i såkalt «villakaranten», ifølge Center for COVID-19 Situation Administration.

Hele følget kommer med charterfly fra Indonesia, skriver MCOT.

Disse 70 har besøkt mange land og gjennomgått koronatester 5-6 ganger, heter det fra CCSA. Det er ikke kjent hvor disse turistene opprinnelig kommer fra eller hvilke land de har besøkt.

– Dette er svært velstående mennesker som har chartret fly for turene sine, sier CCSAs talsmann, Dr Taweesilp Visanuyothin til MCOT.

– De ankommer Phuket søndag, og ledelsen på hotellet har allerede informert komiteen for smittsom sykdomer på Phuket om ankomsten, sier Dr. Taweesilp.

De 70 må være i et statlig karanteneanlegg de første fem dagene etter ankomst, og deretter kan de bruke hotellets fasiliteter for sine aktiviteter.

Statsminister Prayut Chan-o-cha, i egenskap også som CCSA-direktør, hadde for lenge siden godkjent villakarantene-systemet, uten at det er tatt i bruk før nå.

– Vi tror at dette villa-karantenesystemet vil få en varm velkomst fra utenlandske turister og Thailand vil være et viktig turistmål, sier Dr. Taweesilp.

Thailand rapporter onsdag om 175 nye smittetilfeller, av disse ble 114 tilfeller oppdaget ved aktiv testing i lokalsamfunn, 54 tilfeller funnet i overvåkings- og servicesystemet og syv ankomster i karantene.

Så får vi se hvor mange svært velstående turister den nå tildels nedstengte øya klarer tiltrekke seg framover.

(pf) Kilde: Mcot/TNA 
 Kommentér

240 000 arbeidsledige i Thailands spa- og massasjevirksomhet: Bransjen er nær utryddetThailands spa- og massasjervirkomheter er i det store og hele utdøende siden de internasjonale turistene er borte. Det er anslagsvis 240.000 mennesker som er uten jobb siden turistindustrien ligger med brukket rygg.

Det sier daglig leder ved «Chiva-Som International Health Resort» og leder for den nasjonale spa-foreningen, Krot Rojanasathian som tegner et svært dystert bilde av næringen på grunn av pandemien og fravært av internasjonale turister. Heller ikke innlandsturismen er noen stor bidragsyter siden svært mange thaier er tilbakeholdene med å reise og mange har knapt nåla i veggen.

Han bruker et språk som vanligvis er assosiert med tragedier i veikanten og lokale medier siterte ham for å si at spa-virksomheten knapt pustet og trenger umiddelbar nødhjelp fra regjeringen.

Krot sier at 80% av 8.000 bedrifter allerede er lagt ned, og at av 300.000 som arbeider i sektoren er nå minst 240.000 av de uten arbeid.

Han ber om en kontantstøtte til lønnstilskudd fra regjeringen slik at det er mulig å redde det lille som er igjen av industrien.

(we) Kilde: Thai Rath Kommentér


Pattaya: Høyhastighetstogets stasjon vil trolig flyttes ut av sentrumDet mye omtalte høyhastighetstoget fra Bangkok til U-Tapao via Pattaya er ser ut til å flyttes ut av byen kjerne.

Nettstedet «Manager» skiver at det er en sannsynlighet for at Pattaya-stasjonen vil flyttes ut av rådhusområdet til Ban Huay Kwang i Huay Yai/Na i Jomtien-området. Dette skal angivelig lette trafikk- og miljøproblemer.

Dette betyr da eventuelt også en endring i planene for den planlagte monorail en som skal 'kobles' til toget og transportere passasjerer til sentrum av Pattaya. Den blir da bli lengre og dyrere.

Høyhastighetstoget er planlagt å knytte sammen tre flyplasser - Don Muang, Suvarnabhumi og U-Tapao i Rayong. Det skal ha flere stopp i Bangkok før de går via Si Racha og Pattaya-området.

Toget skal nå hastigheter på over 200 km/t, og togplanene er en vesentlig del av regjeringens initiativ EØF-Øst økonomisk korridor for utvikling av landets av østkyst.

(we) Kilde: Manager Kommentér

Government Savings Bank låner ut til turistrelaterte SMB-erDen Thailandske "Government Savings Bank" (Statens sparebank) låner ut 10 milliarder baht som «myke» lån til små og mellomstore bedrifter i turistsektoren.

GSB-president Vitai Ratanakorn sier at lånene er i samsvar med en kabinettresolusjon som ble vedtatt 15. februar for å hjelpe turistrelaterte virksomheter siden pandemien har sterkt påvirket ladets tursitindustri.

Med 0,10% rente det første året på lånet, er lånene rettet mot å forbedre de små- og mellomstore bedriftenes likviditet.

Interesserte låntakere kan søke om lån på www.gsb.or.th fra 18. februar til 30. juni eller til beløpet på 10 milliarder baht er lånt ut.

(pf) Kilde: Mmot/TNA Kommentér

Massiv korrupsjon er blant anklagene mot 10 thailandske statsråder i pågående mistillitsdebattTillitsdebatten mot 10 statsråder som startet i går er andre gang den nåværende administrasjonen blir utsatt for misstillitsdebatt. Debatten pågår fra 16. til 19. februar, med avstemning 20. februar.

Regjeringen får 20 timer til innlegg, mens opposisjonen har 42 timer. Det blir debatter opptil 11 timer daglig men skal avsluttes ved midnatt.

Statsminister og forsvarsminister general Prayut Chan-o-cha er en av de 10 statsrådene som det er uttrykt mistillit til. Statsministeren for hans "administrative svikt, alvorlige feil, inkompetanse og mangel på kunnskap, evne, moral, etikk og ledelse" og samtidig beskyldninger om korrupsjonen i bytte mot rikdom for seg selv og sine medarbeidere.

Og det er ikke småtteri som de ni andre i regjerningsapparatet må svare for: 

Ifølge opposisjonen stiller også visestatsminister general Prawit Wongsuwan seg selv som "en innflytelsesrik person ved å bruke statsbudsjettet til å skape personlig formue, mens han ikke makter å utføre sine plikter".

Innenriksminister general Anupong Paojinda administrerer ikke for landets beste og beskyldes for å bruke juridiske mekanismer for å sette opp et organisert korrupsjonssystem, mener opposisjonen.

Visestatsminister og folkehelseminister, Anutin Charnvirakul, er ansvarlig for sin "administrative svikt, manglende begrensning av virusspredningen som forårsaket det andre utbrudd" mens han holder tilbake detaljer om vaksineanskaffelsen for å bane vei for korrupsjon og utnyttelse.

Visestatsminister og handelsminister, Jurin Laksanawisit "svikter sine administrative plikter, er ineffektiv, ute av stand til å utføre sine plikter, uansvarlig, løper vekk fra problemer, praktiserer dobbeltmoral og unnlater å iverksette tiltak."

Utdanningsminister Nataphol Teepsuwan "er tilsynelatende uærlig, respekterer ikke menneskerettighetsprinsippene, unnlater å utføre sine oppgaver og misbruker sin autoritet overfor tjenestemenn i Utdanningsdepartementet."

Arbeidsminister Suchart Chomklin, "svikter sine administrative plikter ved å la arbeidstakere utnyttes og håndterer ikke spørsmålet om migrerende arbeidere, noe som fører til flere ulovlige arbeidere og forårsaker en stor smittespredning."

Transportminister Saksayam Chidchob, "utfører sine administrative plikter til det beste for seg selv og sine medarbeidere, begår misforståelser og lar korrupsjon fortsette."

Assisterende transportminister Nipon Boonyamanee, "mangler ærlighet, moral og etikk, og misbruker sin makt til personlig vinning og til fordel for sine medarbeidere."

Viseminister for landbruk og kooperativer kaptein Thammanat Prompao, "svikter alvorlig sine administrative plikter og er ineffektiv og uærlig i sitt arbeid. Når det gjelder kvalifikasjonene hans, skjuler han fakta og informasjon, spesielt hans rikdom. Han fungerer som statsråd gjennom grunnlovsstridige midler, og utnevner politiske tjenestemenn uten å ta i betraktning deres erfaring eller hensiktsmessighet".

(we) Kilde: Thaivisa / NNT 

 Kommentér


Kineserne kommer Pattaya til unnsetning - investerer milliarder på JomtienPattaya, som går gjennom desperate tider på grunn av pandemien, ser ut til å få en massiv kontantinnsprøytning fra kinesiske investorer.

På Banyan Tree Hotel i Bangkok var det forleden en signeringsseremoni mellom Luniq Real Estate ledet av Lu Meng og Banyan Tree Groups Ho Kwon Ping. Det ble ledet av en optimistisk Phinit Jarusombat fra den thailandske kinesiske kulturforeningen, framgår det på det thailandske nettstedet Komchadluek

Avtalen innebærer en investering på 4,5 milliarder baht i Skypark Lucean Jomtien-prosjektet.

(we) Kilde: Komchadluek


 

 Kommentér

Thailand vurderer tre ukers karantene for noen reisende

Thailand vurderer å øke karantenetiden opp til 3 uker for noen reisende

Det sa Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) mandag. Ifølge CCSA's talskvinne, Dr. Apisamai Srirangsan, skal forslaget å bidra til å begrense spredningen av den mer smittsomme sørafrikanske stammen av coronaviruset.

Søndag rapporterte Thailand om sitt første tilfelle av dette viruset hos en thailandsk statsborger som er i karantene etter å ha kommet tilbake fra Tanzania.

Dr. Apisamai sa at CCSA nå vurderer å øke obligatorisk karantene fra 14 (i relaliteten er dette 15 netter og 16 dager) til 21 dager (22 netter og 23 dager?) for personer som reiser fra "høyrisikoland" eller for de som senere tester positivt for dette viruset fra Sør-Afrika.

Den foreslåtte økningen i karantene vil i utgangspunktet gjelde personer som reiser til Thailand fra Afrika, men kan også gjelde for reisende fra andre steder.

Det er ikke sagt nøyaktig hvilke andre land som er ansett som "høy risiko", men den mer smittsomme varianten er utbredt i mange europeiske land, bl.a. Storbritannia, Belgia og Sveits, og er også blitt funnet i Australia og USA.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér

Enorme mengder barnepornografi funnet hos modellbyrå i BangkokI forrige utførte Thailandsk politi en razzia mot et modelllbyrå og tok beslag i over en halv million pornografiske bilder av barn. Bidene ble funnet på datamaskiner og harddisker på byrået, i tillegg til videokameraer, mobiltelefoner, sexleketøy, smøremiddelgelé og kondomer.

En 28 åring, som drev modellbyrået «Nene Modeling» i Bangkoks naboprovins Pathum Thani, ble pågrepet og politiet offentliggjorde i dag mer informasjon om såvel razziaen som arrestasjonen, ifølge avisen «Nation Thailand»,

28 åringen er siktet for brudd på datakriminalitetsloven ved å laste opp pornografisk materiale til et datasystem. Siktelsen medfører en straff på opptil 5 års fengsel og 100.000 i bot.

Department of Special Investigation (DSI) har etterforsket saken siden 2018 etter et tips fra Interpol som rapporterte at mye barnepornografi på internett er sporet til Thailand.

Etterforskningen førte da til arrestasjonen av en 30 åring i Bangkok i fjor. Mannen skal ha tilstått seksuelt overgrep mot mindreårige og har forklart til politiet at han lagret bildene og videoene hos modelbyrået i Pathum Thani.

Under etterforskningen har det kommet fram at 30 åringen skulle kontakte foreldre via Facebook og foretelle at han var modellagent og ville få foreldrene til å ta med barna sine på audition. Han ville da forgripe seg på barna seksuelt i et lukket rom.

Ifølge avisen «Nation Thailand» er 30 årigen dømt til 9 års fengsel for å ha voldtatt mindreårige og brutt loven om datakriminalitet. Politiet etterforsker fremdeles saken for å avgjøre om 28 åringens modellfirma er involvert.

Modellbyrået «Nene Modeling» annonserer på Facebook og Instagram. Facebook-kontoen ble opprettet i 2013 og har mer enn 29 000 "likes". I mange casting-samtaler som er annonsert på sosiale medier, framgår det at de søker gutter og jenter i alderen 4 til 12 år.

(pf) Kilde: Nation Thailand
 Kommentér


Ni provinser samt Bangkok vil få vaksinering før alle andreIfølge nettstedet Sanook bekreftes det at ti provinser vil få de første to millioner dosene av koronavirusvaksine.

Det vil være to injeksjoner hver til en million thaier, hovedsakelig i høyrisikogrupper og blant helsepersonell.

I noen områder som Bangkok, Samut Sakhon og Tak vil de også vaksinere noen over 60 år og andre med underliggende kroniske helseproblemer.

Vaksinasjoner vil bli utført på statlige og private helsefasiliteter og ER-sentre, selv om dette kan endres.

Provinsene som skal få de første dosene er Bangkok, Samut Sakhon, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Rayong, Chonburi, Chantaburi, Trat og Tak ifølge Sanook.

Vaksinasjonene skal finne sted fra nå i februar og til april.

(we) Kilde: Sanook


 Kommentér

Betydelig veiutvidelse mellom Chiang Mai og Chiang Rai

 

Thailands «Highways Department» har planer for utvidelse av veien mellom Chiang Mai og Chiang Rai i det nordlige Thailand.

«Highways Department» sier at det en utvidet og forbedret vei til skape et turistboom og forbedre handelsmulighetene mellom de to nordlige thailandske byene, samt Laos og Myanmar.

En strekning på 47 km i Mae Jedi-området skal få to kjørefelt i begge retninger. Planer og økonomiske konsekvensanalyser forventes å være ferdige i september i år og med bevilgninger og bygging i 2023, og forventes å være ferdig innen 2025.

Det blir søkt om tillatelse til å bruke arealer som i dag tilhører skogsdepartementet, og når den er gitt, kan planene bli en realitet.

(we) Kilde: Daily News


 Kommentér

Turistnytt - oppsummering uke 6Thailands turistbyrå (TAT) planlegger fortsatt å ønske internasjonale turister velkommen i 3. kvartal, og sier at det er viktig for turistnæringen at vaksinedistribusjonen i Thailand startes.

Fase 1 av Thailands vaksinasjonprogram vil finne sted fra februar til mai med 2 millioner doser. Fase 2 vil gå fra juni til desember og vil ha 61 millioner doser fordelt over hele landet til de reiselivs- og luftfartsbransen.

TATs Pattaya-kontor har lansert en ny kampanje, "Check In Chonburi Free 500", som gir turister kuponger til en verdi av 500 baht som kan benyttes på attraksjoner, restauranter og spa. 130 reiselivsbedrifter har registrert seg så langt

Bangkok og Phuket har blitt kåret til 8. og 14. i TripAdvisors 15 mest populære reisemål l verden.

Lokale myndigheter og private sykehus får ikke tillatelse til selv å anskaffelse av egne COVID-19 vaksiner.


 Kommentér


Kinesisk elbil-produsent vurderer Thailand som sin ASEAN-baseEn kinesisk elbilprodusent vurderer Thailand som sin ASEAN-base for produksjon.

Statsministeren tok nylig imot Elliot Zhang, president for Great Wall Motor ASEAN & Thailand, og sier han er glad for at elbilprodusenten ser potensialet i Thailand som en produksjonsbase i Sørøst-Asia.

Statsministeren sier at selskapets elbilprosjekt følger regjeringens Bio-Circular-Green (BCG)-politikk som har som mål å redusere bruk av fossilt brennstoff og negativ innvirkning på miljøet.

(we) Kilde: Mcot/TNA


 Kommentér

Thailand med ytterligere milliarder i koronastøtte til lavinntektsarbeidereThailands regjering godkjente mandag å gi 37,1 milliarder baht i en hjelpepakke til lavinntektsarbeidere.

Det sier Anucha Burapachaisri, en talsmann for regjeringen.

Regjeringen vil gi over ni millioner thaier hver 4000 baht. Dette kommer i tillegg til en nylig ordning til 31 millioner personer.

(we) Kilde: Reuters
 Kommentér

Pattaya-Hua Hin ferga skrotes på ubestemt tid - Air Asia dropper Hua HinFergen mellom Pattaya og Hua Hin kommer ikke tilbake i sitt opprinnelige format, ifølge nettstedet Thaivisa.

Tjenesten, som ble stanset i mars 2020 på grunn av pendemien, er driftet av Royal Passenger Co. Ltd. Selskapet antydet da at ruten ville bli gjenopptatt såsnart pendemiesituasjinen var avklart.

Ifølge nettstdet Thaivisa er selskapet ikke lenger i drift, og fergetjenesten er nedlagt. Firmaets nettsted er stengt og Facebook-siden er ikke oppdatert siden mars 2020.

Thaivisa antar at tjenesten til kan bli erstattet av den foreslåtte bilfergetjenesten som vil koble sammen Chonburi, Prachuap Khiri Khan og Songkhla i Sør-Thailand. Rapporter i thailandske medier antyder at fergen kan operere mellom Sattahip og Songkhla innen april 2021.
Planene i dag er at denne fergeforbindelsen skal ha plass til opptil 100 biler og 586 passasjerer. Ruten fra Sattahip til Songkhla vil ta mellom 18-20 timer. Fergen vil ha lugarer og restauranger iómbord. Det skal være planlagt stopp ved Prachuap Khiri Khan på et senere tidspunkt.
Ruten skal drives av Source Ferry Company, som allerede har kjøpt båten fra en fergeoperatør i Japan.

Air Asia tar ikke imot bestillinger på sitt nettsted for flyreiser fra Hua Hin til Chiang Mai eller Udon Thani. Flyselskapet kunngjorde tidligere at de stanser flyvninger fra Hua Hin flyplass på grunn av den nye smittebølgen. Air Asia sa dengang at rutene er lagt på is mellom 15. og 31. januar 2021, men er nå altså lagt ned.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér


Den legendariske Blue Elephant-restauranten i Bangkok (video)Resturanten og thaimatskolen Blue Elephant ligger i hjertet av Bangkok, og er kjent som en pioner innen introduksjonen av thailandsk gourmetmat til resten av verden gjennom sine filialer i 5 land.

En kjent og respektert skikkelse i bransjen, Blue Elephants sjefskokk og medstifter Nooror Somany Steppe har til hensikt å utvide sin thailandske matarv godt inn i fremtiden går det fram av den kvarterlange videoen.

(pf) Kilde: NBT


 Kommentér

Trim for eldre: Dette kan Thailands eldre gjøre når de er hjemmeUnder smittespredningen er eldre en følsom gruppe og trenger trygge omgivelser for å unngå smitte, og myndighetene anbefaler at de eldre blir hjemme, men også holder seg aktive.

På plakaten over kommer myndighetene med råd og tips til tidsfordriv for å gjøre en kjedelig hverdag noe mer meningsfull under hjemmekrantenen.

Rådene kommer fra landets Helsedepartement.

Hvis de daglige gjøremålene stort sett består tv-titting, vil det hjelpe å prøve disse satatsautoriserte forslagene: å gjøre husarbeid som for eksempel å rengjøre huset eller å vanne plantene; bruke sosiale medier for å kontakte sine nærmeste; nyte hobbyer som sang, dans og tegning; og gjøre enkle øvelser, som stretching eller yoga.

Helsedepartementet legger til at det er mange videoer og nettsteder som kan inspirere til alle slags interessante aktiviteter.

(pf) Kilde: PRD
 Kommentér

Reduserer luftforurensingen - sukkerrørblader blir biodrivstoffCenter for Air Pollution Mitigation (CAPM) i provinsen Uthai Thai har tatt grep om forurensingsproblemet som skyldes brenning av rester av sukkerrør på de ulike gårdene.

Baanrai Sugar Industry kjøper opp sukkerrørblad fra bønder for å forhindre behovet for brenning på markene. Bladene brukes i produksjonen avbiodrivstoff.

Selskapet skal ha som mål kjøpe 100 % sukkerrørblad, slik at bøndene ikke å brenne landbruksavfallet. Dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter siden bøndene tjener penger på avfallet som eller ville blitt brent.

Ifølge CAPM har provinsen Uthai Thani implementert landbruksforbrenningsløsninger og håndhevet lover siden 2018.

(we) Kilde NNT
 Kommentér


Se eldre saker...