BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Reduserer luftforurensingen - sukkerrørblader blir biodrivstoffCenter for Air Pollution Mitigation (CAPM) i provinsen Uthai Thai har tatt grep om forurensingsproblemet som skyldes brenning av rester av sukkerrør på de ulike gårdene.

Baanrai Sugar Industry kjøper opp sukkerrørblad fra bønder for å forhindre behovet for brenning på markene. Bladene brukes i produksjonen avbiodrivstoff.

Selskapet skal ha som mål kjøpe 100 % sukkerrørblad, slik at bøndene ikke å brenne landbruksavfallet. Dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter siden bøndene tjener penger på avfallet som eller ville blitt brent.

Ifølge CAPM har provinsen Uthai Thani implementert landbruksforbrenningsløsninger og håndhevet lover siden 2018.

(we) Kilde NNT
 Kommentér

Thailand med hjelpetiltak til kredittkort- og lånekunderBank of Thailand har koordinert med Legal Execution Department, Justisdepartementet og 22 finansielle leverandører om å tilby mer lempelige tilbakebetalingsbetingelser for kredittkort- og personlige lån, basert på tre forskjellige kundegrupper.

Regjeringen i Thailand oppfordrer derfor kredittkort- og lånekunder, som står overfor økonomiske utfordringer på grunn av pandemien, til å takke ja til hjelpetiltakene som tilbys av bankene eller kredittselskapene.

Misligholdte lån (NPL), som behandles av domstoler og hvor den juridiske gjennomføringsprosessen er igangsatt, vil kun tilbys prinsipielle betalingsordninger for perioder på 3 måneder eller 3 år og 5 år.

NPL-klienter hvis rettsprosess ikke har startet, eller ikke har kommet til doms, vil bli akseptert som en del av rettens forhandling om gjeldsordning. De vil også få tilbud om en langsiktig tilbakebetalingsplan på opptil 10 år.

Lånekunder som ikke har tilbakebetalingsevne, og som har mer enn tre faktureringsterminer forfalt, vil få konvertert til en langsiktig tilbakebetalingsplan, med en lavere rente.

Kredittkort- og personlige lånekunder som ønsker å ta disse hjelpetilbudene, må registrere seg på nettsteder på Domstolen, Legal Execution Department, Bank of Thailand eller Financial Consumer Protection Center fra 14. februar til 14. april. Søkere vil da bli kontaktet av en tjenestemann innen en uke etter registrering.

De som er interessert kan få mer informasjon om disse tiltakene ved å ringe til Financial Consumer Protection Centre 1213-hotline.

(we) Kilde: NNT


 Kommentér


Pubeier tiltalt for å servere alkohol til mindreårigeEn 30 år gammel pubeier i den Sør-Thailandske provinsen Songkhla ble pågrepet etter en razzia ved 4-tiden mandag morgen for å ha skjenket alkohol til mindreårige.

Lokalt politi og soldater tok seg inn på puben og fant 33 ungdommer i alderen 17 til 19 år som hadde blitt skjenket alkohol. Eieren er siktet for å ha tillatt personer under 20 år å drikke alkohol.

Razzien ble angivelig utført etter ordre fra Songkhla-guvernør Charuwat Kliangklao.

(pf) Kilde: Thaireidents


 Kommentér

Thailands økonomi satt 25 år tilbake etter turistkollaps

Thailands økonomi er satt 25 år tilbake på grunn av en turistnæring som er ikke-eksisterende og den pågående politiske omveltningen.

Det skiver Thai PBS i dag, mandag.

Fjorårets nedgang på 6,1 prosent er den verste siden nedgangen på 7,6 prosent under den asiatiske finanskrisen i 1997 - for nær 25 år siden. Nå spår finansnæringen at de ikke forventer at oppturen kommer raskere enn det de forventet på slutten av fjoråret. Veksten er nedgradert til 2,5-3,5 prosent fra tidligere estimat på 3,5-4,5 prosent.

Thailands fritt fallende økonomi er en medvirkende faktor i den ungdomsledede protestbevegelsen som krever stsministerens, konstitusjonelle reformer og endringer i det en gang fredede monarkiet.

Som svar på nedgangen under pandemien har regjeringen implementerte en rekordstimuleringspakke på 1,9 billioner baht (Omkring 500 mrd kroner), i form av kontante utbetalinger og skatteincitamenter.

(pf) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Thailand ratifiserer verdens største frihandelsavtaleRCEP-traktaten ernå ratifisert av Thailands parlament og vil bli verdens største frihandelsavtale som dekker et marked på 2,2 milliarder mennesker eller 30,2% av verdens befolkning og land med et samlet BNP på 262 milliarder dollar.


Thailand vil, når denne trer ikraft, kunne eksportere de 90-92 % sine produkter til de øvrige 14 medlemslandene, uten tollbegrensninger da medlemslandene gradvis vil redusere tollsatsene til 0%, i dag er noen produkter underlagt toll så høyt som 40%.

Thailands parlament har besluttet å godkjenne handelsdepartementets forslag om ratifisering av Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), slik at traktaten kan tre i kraft allerede i midten av inneværende år. Traktaten vil tre i kraft 60 dager etter at minst seks ASEAN-medlemsland og tre ikke-ASEAN-signatører har deponert sine ratifikasjonsinstrumenter.

15. november 2020 kom ASEAN-landene og dets dialogpartnere, Australia, Kina, Japan, Sør-Korea og New Zealand, sammen til et virtuelt møte i anledning det 4. RCEP-toppmøtet.

Møtet ble avsluttet med undertegnelsen av Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), en avtale som har blitt diskutert og finjustert de siste åtte årene. Etter toppmøtet fortsetter alle landene å utføre sine interne prosedyrer for bane vei for ikrafttredelse.

(we) Kilde: NNT


 Kommentér


Mutert sørafrikansk virus påvist i Thailand for første gangEn thailandsk smykkehandler er smittet med den sørafrikanske murterte koronaviruset. Dette er sålangt det det første tilfellet i landet en kjenner til.

41-åringen jobbet i Tanzania i omkrinf to måneder og reiste i slutten av januar til før han fløy tilbake til Thailand, og gikk inn i statlig karantene.

3. februar testet han positivt, og fordi han hadde reist til et afrikansk land før han kom tilbake til Thailand, ble det utført flere tester og det ble klart at han var smittet med den sørafrikanske varianten av viruset.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Japan passerer Kina og blir største utenlandske investoren i ThailandUtenlandske direkteinvesteringer i Thailand stupte i fjor som følge av pandemien, viser data som ble offentliggjort torsdag. Men investeringene fra Japan økte, slik at de passerte Kina som den ledende investoren i Thailand.

Utenlandske selskapers direkteinvesteringer viste en nedgang på 54%, heter det fra Thailands investeringsstyre. Antall søknader om nye investeringer falt med 3% til 907.

Søknader fra japanske selskaper økte med 10% i verdi til omtrent 75,9 milliarder baht. Japan er dermed igjen den ledende investoren og med 36% av totalen.

Kilde: asia.nikkei.com
 Kommentér

Starbucks åpnet Thailands største kaffebar fredag (video)


Starbucks nyeste kaffebar som åpnet fredag er på to plan og ligger på IconSiam, og er over 1200 kvadratmeter og med det dobbelt så stor som Starbucks Central World, som tidligere var den største filialen i Thailand.

Den nye kaffebaren har spektakulær panoramautsikt over Chao Phraya-elven, og har også en stor 'arbeidssone'.

Her kan kundene kan velge mellom et utvalg av lokale thailandske og internasjonale kaffebønner, og det er også en egen tebar som tilbyr et utvalg av te.

Denne kaffebaren vil også være den første Starbucks-filialen i Thailand som serverer alkoholholdige drikker. Den nye Mixologist-baren forventes å åpne når smittevernbegrensningene letter.

Det er nå mer enn 400 filialer av Starbucks i Thailand, og selskapet planlegger å 20-30 nye i løpet av det neste året.

Kilde: PosiioningMag 

 Kommentér


Sammenstøt mellom politi og demonstranter i BangkokAntiregjeringsdeminstranterne har på nytt startet sine aksjoner i Bangkok. I går kveld kom det til konfrontasjon mellom politi og demonstranter med flere skadde og sju arrestert.

Dette skjedde etter en fredelig protest tidligere på dagen, ved Democracy Monument i Bangkok.

Spenningen hadde vært høy hele kvelden, men de fleste demonstrantene hadde spredt seg fredelig med et løfte om å arrangere en ny demonstrasjon i Bangkok neste lørdag, men så kom det til voldelig sammenstøt mellom en liten gruppe demonstranter og politiet.

En video som ble spredt mye på nettet, viste offiserer i fullt opprørsutstyr.
Videoen viser opprørspoliti jage en mann og minst en offiser som slo ham med en kølle slik at han falt til bakken. Mange høye lyder ble hørt, antatt å være fra hjemmelagde eksplosive enheter og røykgranater. Politiet sa senere at 20 offiserer var blitt såret og at syv demonstranter ble arrestert og ført til Chana Songkhram-politistasjonen.

Sammenstøtet kom etter en tidligere standoff ved City Pillar Shrine, som demonstrantene hadde gått til etter deres ettermiddagssamling ved Democracy Monument. Øyenvitner rapporterte at flasker ble kastet og røyk fylte luften, mye av det fra fyrverkeri. Tre personer ble rapportert skadet og en journalist skal ha blitt truffet av en røykgranat. Opprørspolitiet dannet en barier nær parken Sanam Luang, og to vannkanonbiler ble også flyttet inn i området, utan at disse ble tatt i bruk.

Demonstrantenes krever at fire av deres ledere som er fengslet blir satt fri, samt endringer i loven om masjestesfornærmelser.

(we) Kilde: Bangkok Post 


 Kommentér

Indisk mann med leopard-valp arrestert i BangkokPolitiet i Bangkok har, i en aksjon på en bensinstasjon i Bangkok, arrestert en indisk statsborger som hadde med seg en en måned gammel leopard-valp.


Den indiske mannen driver en virksomhet med import av dyr. Et søk på eiendommen hans,avslørte ingen ulovlige dyr. Han sier til lokalt politi at han kjøpte valpen fra en dyrepark i nærheten av Bangkok, og at dyret skulle ekspoteres.

Arrestasjonen er et resultat av kontakt med Wildlife Justice Commission og en amerikansk organisasjon.

Den arresterte blir siktet for å ha en beskyttet art i sin besittelse som er beregnet for salg. Dyreparken der han kjøpte valpen er nå under etterforskning, og valpen er tatt hånd om av nasjonalparkkommisjonen.

(we) Kilde: Daily News

 Kommentér

Forskere: Thailandske flaggermus kan spre koronavirusForskere sier at flaggermus i Thailand og Asia kan spre virus relatert til Sars-CoV-2.

Avsløringen kommer etter at forskere fant flaggermus i et dyrelivsområde i Øst-Thailand for å inneholde et virus som samsvarer nøye med viruset som forårsaker Covid-19.

Teamet som oppdaget flaggermusene med viruset i Thailand ledes av Lin-Fa Wang fra Duke-NUS Medical School i Singapore. Viruset som ble funnet heter RacCS203, og er over 91% likt Covid-19-viruset når det gjelder genomer.

Det er også nært beslektet med et annet coronavirus, RmYN02, som finnes hos flaggermus i Yunnan, Kina, da genomene viser 93,6% av Covid-19.

– Vi må gjøre mer overvåking av dyr. For å finne den sanne opprinnelsen, må overvåkingsarbeidet gå utover grensen til Kina, heter det fra forskerne.

En stor bekymring er evnen til slike koronavirus å bevege seg mellom forskjellige pattedyr, ettersom forskere fremdeles tilskriver utbruddet av Covid-19 til viruset som overføres fra flaggermus til en sekundær vert og deretter til mennesker. Men flaggermusene i Thailandske naturreservater spiser insekter, og besøkende skal ikke være bekymret for de flygende skapningene.

Imidlertid kan insektspisende flaggermus spre dødelige sykdommer, og ifølge en artikkel i New York Times sier en virolog at hestesko-flaggermus kan ha skylden for det nåværende Covid-19-viruset. Hestesko-flaggermus er faktisk funnet i Thailand huler, og er også insektspisere.

Oppdagelsen av den mulige sammenhengen mellom hestesko-flaggermus og coronavirus knyttet til Covid-19 fikk Dr. Supaporn Watcharaprueksadee, nestleder for Center for Emerging Infectious Disease of Thailand og en spesialist innen flaggermusbårne virus, til å undersøke om flaggermus i Thailand kan dele et lignende virus.

Infeksiøse sykdommer som SARS, MERS, Hendra, Ebola og Nipah, antas å ha kommet fra flaggermus, noe som gjør forskning på asiatiske flaggermus desto mer nødvendig.

(pf) Kilde: The Thaiger/BBC News Kommentér


De 10 merkeligste bygningene i Bangkok


Denne sammeligningsvideoen viser ti av de merkeligste bygningene i Bangkok, som Elephant Tower, Robot Tower, Mahanakhon Tower med sin skumle skywalk og det enorme elefantmuseet i Samut Prakan, og ikke å forglemme tegneserietempelet med en bronsestatue av David Beckham og en «supertynn» politistasjon som bare er to meter bred!


 Kommentér

Narkotikasyndikater produserer ingredienser for amfetaminproduksjon i "Golden Triangle"Narkotikasyndikater som har tilhold i den beryktede Golden Triangle-regionen antas å produsere ingredienser for å lage metamfetamin. Dermed kan de unngå restriksjoner på import av forløpere som pseudoefedrin og efedrin.

Utviklingen viser et nytt nivå av raffinement av narkotikasyndikater, da "forløpere" som propionylklorid er langt mindre regulert og lettere å oppnå.

– Det blir stadig tydeligere at organisert kriminalitet bruker forløpere og har spesielt imponerende kapasitet til å produsere sine egne forløpere, noe ingen forsto før nylig, sier Jeremy Douglas, regional representant for Sørøst-Asia med FNs kontor for narkotika og kriminalitet. (UNODC).

Golden Triangle, et område som er sentrert i det nordøstlige Myanmar, men inkluderer deler av Thailand og Laos, var i mange år en hovedområde for dyrking av opium, med asiatiske kriminelle grupper som inngikk allianser med etniske minoritetsmilitser som kontrollerer deler av området, spesielt i Myanmar.

Men nylig har produksjonen av amfetan hatt en kraftig økning, spesielt metamfetamin, og mengden som produseres har økt voldsom de siste ti årene.

Myndighetene i Asia beslagla rekordstore 139 tonn metamfetamin i 2019, en økning fra 127 tonn i 2018 og 82,5 tonn i 2017, viser UNODC-data.

Tall fra 2020 er ikke tilgjengelig ennå, men UNODC sier at metamfetamin bølgen ikke påvirkes av pandemien.

I motsetning til den betydelige økningen i beslag av metamfetamin, har avskjæringer av pseudoefedrin og efedrin falt i Myanmar og landene rundt.

Beslag av pseudoefedrin i Myanmar falt fra 1.192 tonn i 2016 til ingen beslag i 2019, mens beslag av efedrin der falt fra 534 kg i 2016 til 402 kg i 2019, viser UNODC-data.

Etterretningen antyder at noen militsgrupper i Myanmar importerer kjemikalier som brukes til å lage pseudoefedrin og efedrin, selv om det ikke er noen kjente legitime næringer i regionen som bruker disse stoffene.

Dette gjenspeiler økende bekymring for den nye trenden, og saken ble diskutert på et møte med den thailandske regjeringen, UNODC og andre internasjonale byråer i forrige uke.

Jeremy Douglas sier at regjeringer og rettsinstansene i Asia må jobbe tett sammen for bedre å regulere og kontrollere flyten av kjemikalier, også de som ikke er under kontrollert salg.

(pf) Kilde: CTN-News


 Kommentér

Smitte blant migrantarbeidere: Pathum Thani stenger også markeder i fem dagerPathum Thani, naboprovins til Bangkok, har beordret to markeder i Thanyaburi-distriktet å stenge i fem dager fra i dag, etter at smittefunn.

I tillegg til Suchart- og Pornpat-markededene, har tilstøtende bygninger i Prachathipat-distriktet også blitt stengt, og Pathum Thanis guvernør, Chaiwat Chuenkosum, har innført en 14-dagers karantene.

Begge markedene vil bli desinfisert og må ha ny godkjenning av provinsadministrasjonen, før de gjenåpnes. I provinsen får fem pasienter for tiden behandling på sykehus, med tre andre under observasjon.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér


Stupende fødselsrate er til stor bekymring for ThailandThailands fødselsrater er nå nede på 1,51, mens WHO og Verdensbanken sier at tallet må være minst 2,1 for å unngå problemer forbundet med aldrende befolkninger og mangel på arbeidskraft.

Tidligere var raten oppe i 5,1. Japan har opplevd slike problemer etter at fødselsgraden der falt til 1,6. Nå er situasjonen i Thailand enda verre.

En leder innen gynekologi og fødselshjelp i Bangkok sier at situasjonen blir kritisk uten handling. Han advarer om at fødselsraten kan komme så langt ned som 1,3 om ti år hvis ingenting blir gjort.

Kvinner får bare senere i livet eller ikke i det hele tatt, og det fører til store problemer forbundet med en aldrende befolkning og mangel på folk i arbeidsstyrken.

(we) Kilde: Daily News

 Kommentér

Thailand planlegger fortsatt flere internasjonale turister til Phuket etter 1. oktober1. oktober er nok en gang blitt foreslått som en mulig dato for når utenlandske turister vil kunne reise til Thailand uten å bruke de første 14 dagene i karantene.

TAT's (Tourism Authority of Thailand) guvernør Yuthasak Supasorn sa torsdag at planene er på rett spor, til tross for manglende klarhet med hensyn til utrullingen av COVID-19-vaksinasjoner i Thailand, og da spesielt for de som jobber i turistnæringen.

TAT presser på for at ansatte i turistnæringen skal bli vaksinert i den andre runden, etter at vaksinen er gitt til helsearbeidere i frontlinjen og personer som anses som mest utsatt for viruset.

Mens regjeringen har kunngjort planer om å vaksinere 1 million thaier innen mai og deretter 10 millioner i måneden fra juni, er det ikke umiddelbart klart hvor ansatte i turistnæringen står i utrullingen av vaksinen.

Det er også uklart om forslaget om å tillate turister å besøke Phuket uten karantene fortsatt er aktuelt hvis ikke hele befolkningen er vaksinert.

Forslaget om å åpne Phuket for utenlandske turister ble først gang fremmet i august i fjor, og at øya ble til en stor karantenesone. Da var forslaget at turister måtte være på Phuket i 14 dager som en slags åpen karantene. Reise til andre deler av Thailand vil være begrenset til turister har fullført 14 dager på øya.

Næringslivsledere fra Phukets turistindustri jobber med regjeringen for å reversere beslutningen om å forby lokale administrasjoner fra å kjøpe vaksiner selv. Phuket hadde planlagt å kjøpe og distribuere regjeringsgodkjente vaksiner til lokalbefolkningen på øya før de åpnet for utenlandske turister 1. oktober, og med et gi den lokale økonomien en kickstart, noe som avhenger sterkt av utenlandsk turisme.

Imidlertid ble det sagt fra regjeringen tirsdag at lokale administrasjoner og private organisasjoner ikke har mulighet til å kjøpe vaksinen uavhengig av de offisielle kanalene.

(we) Kilde: Reuters/Thaivisa
 Kommentér

Naturlig kullsyreholdig vann funnet ved brønnboring i Kanchanaburi (video)


Thailands avdeling for grunnvannsressurser har oppdaget en underjordisk, svært karbonert og drikkbar vannkilde i den vestlige Kanchanaburi-provinsen.

Thailands avdeling for grunnvannsressurser har oppdaget en underjordisk, svært karbonert og drikkbar vannkilde i den vestlige Kanchanaburi-provinsen.

Generaldirektør, Sakda Wichiensilp, sier at dette er den første i sitt slag som blir oppdaget i Thailand.

– Vannet smaker faktisk litt søtt, sier Sakda.

Avdelingen oppdaget kilden med kullsyreholdig vann under letning etter underjordiske vannressurser for bønder i området.

Den med vannkilden er den tredje brønnen som bores i Laokwan-distriktet, og de traff vann på en dybde på 303 meter. Vannet skyter for tiden opp til rundt 1,8 meter over overflaten med et volum på 50 kubikkmeter i timen. 

Oppdatert kl 1545:

Lokale myndigheter advarer mot å drikke det naturlig kullsyreholdige vannet.  Avdelingsdirektør Sakda Vichiensilp sier at jerninnholdet i vannet, er over sikkerhetsnivået og inneholder betydelige mengder bikarbonat, målt til 2400 milligram per liter, og det er det som danner kullsyren.
Mange landsbyboere i området har strømmet for å se den kullsyreholdige geysiren, som skyter rundt to meter opp i luften og har oversvømmet området rundt. Flere kommer for å smake på vannet.

For å forhindre at folk tar vannet i bruk som drikkevann, er området sperret av området og satt opp et skilt som advarer om at kullsyreholdig vann ikke skal drikkes før vannet er analysert.

(we) Kilde: ThaiPBS

   Kommentér


22 markeder I Samut Sakhon stenger i helgen for rengjøring22 ferskvare- og bruktmarkeder, i det kommunale området i Bangkoks naboprovins Samut Sakhon i Thailand, stenger i tre dager fra idag.

Dette for en større rengjøring, opprydding og omorganisering for å tilfredsstille dagens hygiene- og helsestandarder. En vil forhindre repitisjon av det store smitteutbruddet på Rodfai-markedet hvor 87 personer ble smittet.

Under den nye ordningen, må alle salgssteder og deres ansatte på markedene framvise bevis, utstedt av markedseiere, om at de er blitt sikret mot koronavirus, og alle må strengt opprettholde sosial distansering og ha ansiktsmasker til enhver tid.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Thailandsk bakeri tilbyr 24K gullbelagte donuts til 1100 kroner (video)


Et bakeri i Thailand har lansert store donuts dekket av spiselige 24-karats gullflak. Den er fylt med krem laget av Madagaskar vaniljebønner og luksus champagne.

Hver smultring er priset til rundt 130 USD, og kommer i en gaveeske med kniv og gaffel. 

Noe å tenke på til Valentines Day søndag kanskje? 

(we) Kilde: www.scmp.com
 Kommentér

Thailand starter beskjeden vaksinering i februar men øker i juniThailandske helsemyndigheter kunngjorde i går, torsdag, sine planer om innen mai å Covid-vaksinere 1 million av de mest sårbare mennesker og starte massevaksinasjoner i juni, med sikte på 10 millioner doser i måneden.

Gårsdagens kunngjøring er den første klare tidslinjen for vaksineplanen som sier at omkring 60 % av befolkningen på 70 millioner er vaksinert innen utgangen av 2021. Dette for å komme nærmere "flokkimmunitet"

Det planlegges to faser; februar - mai og den andre fasen fra juni til desember.

De første fire månedene vil bli brukt til å administrere 2 millioner doser av Sinovac Biotech-vaksinen, som skal ankomme nå i februar, øremerket medisinske arbeidere i høyrisikoområder.

Det sies ikke noe om de 50.000 importerte AstraZeneca-vaksinene som Thailand har sagt at de vil motta.

Den andre fasen, mellom juni og desember, planlegger myndighetene å administrere 10 millioner doser månedlig til desember, ved å bruke 61 millioner doser av AstraZeneca-vaksinen, som fra juni vil bli produsert i Thailand av Siam Bioscience.

Nesten 1000 sykehus over hele landet blir forberedt på massevaksinasjon. Hvert sykerhus skal være i stand til å gi 500 doser per dag, som over 20 dager utgjør 10 millioner doser per måned.

Kritikere har beskyldt regjeringen for å være uklar i sin vaksinestrategi og for treg til å sikre seg forsyninger og at de nesten bare stoler på en avtale med AstraZeneca.

Thailand har relativt få offisielle smittetilfeller sett i forhold til befolkningsstørrelsen, sammenlignet med de fleste andre land, med bare 80 dødsfall og 24.104 infeksjoner til nå. Omtrent 80% av tilfellene har blitt oppdaget de siste to månedene. 

(we) Kilde: Reuters


 Kommentér


Se eldre saker...