BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thai Airways planlegger ytterligere slakting av flåte og bemanningKreditorene til Thai Airways skal møtes 12. mai for å avgjøre planen for restrukturering. Dersom den får tilslutning vil den bli sendt til konorsdosmtolen som vil komme til en avgjørelse iløpet av juni eller juli.

Nå meles det fra Thai Airways International Pcl, at de kutter arbeidsstyrken med halvparten og reduserer flåtestørrelsen for å bli et mer smidig og effektivt flyselskap.

Flyselskapet var i vanskeligheter i lang tid før koronaviruspandemien, og har gitt stort sett store tap hver eneste år etter 2012, med et rekordtap på 141,1 milliarder baht (4,66 milliarder dollar) i fjor.

– Selskapet planlegger å beholde 13.000 til 15.000 ansatte i 2025, sier fungerende president, Chansin Treenuchagron.

Selskapet har i dag rundt 19 500 heltidsansatte, som er reduserte 28 000 i 2019 og de forventer at ytterigere 6.000 vil forlate selskapet innen utgangen av dette året.

Kunngjøringen kom etter at flyselskapet i forrige måned kuttet 240 lederstillinger og reduserte leder- og veiledernivåer fra åtte til fem, for å øke effektiviteten.

Thai Airways planlegger også å redusere flåtestørrelsen til 86 fly innen 2025.

– Planen krever kapitalinnsprøyting eller lån på rundt 50 milliarder baht til flyselskapets dekke behov i to år, slik at det vil ha likviditet når operasjonene øker, sier visepresident for finans Chai Eamsiri.

Det planlegges ikke å kurtte kreditorenes krav, men i stedet forlenge nedbetalingstidene.

(we) Kilde: Reuters