BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands turistindustri jobber for åpning fra 1. juli uten karanteneEn gruppe ledende aktører i Thailands turistindustri lanserte i går en kampanje for å gjenåpne landet 1. juli 2021.

De sier, ifølge Thai PBS, at vaksiner gjør det mulig å gjenåpne landet og at karantenekrav kanb oppheves.

Kampanjen #OpenThailandSafely ble lansert i går og er initiativ fra ledende Bangkok-baserte private reiseselskaper YAANA Ventures, Minor Group og Asian Trails med støtte fra andre store selskaper, inkludert Cape & Kantary Hotels, Diethelm Travel, Capella Hotels and Resorts, EXO og mange andre.

Kampanjen har lagt fram sine argumenter i et begjæring som vil understøtte en formell anmodning til regjeringen om å svare positivt på utrullingen av vaksinasjonsprogrammer som pågår i Europa, USA og andre turiststeder i Thailand.

Begjæringen er åpen for alle i Thailand eller over hele verden på www.OpenThailandSafely.org. Så langt har mange signert kampanjens krav med tittelen ‘A call to reopen Thailand’. Store navn i den innkommende internasjonale turistsektoren som William Heinecke fra Minor International og Willem Niemeijer fra YAANA Ventures har signert petisjonen.

Ifølge kampanjen er 1. juli er en passende dato for å gjenåpne grensen fordi flertallet av innbyggerne i USA og Europa da vil ha blitt vaksinert. Det gir også tid til thailandske medisinske myndigheter å vaksinere både frontlinjepersonell i gjestfrihetsmiljøer i Thailand og / eller sårbare borgere rundt om i landet.

En gjenopptakelse av turisme på den datoen betyr at internasjonale reisende har nok tid til å legge planer og bestillinger, og det gjør det også mulig for flyselskaper, hoteller, turoperatører og andre å starte markedsføring og salg og gjøre seg klar for at turismeindustrien kan gjenopptas.

Hvis grensene åpnes igjen 1. juli, forventer de det kan minst ett år, kansje to, før en ser at en er tilbake til gamle høyder med 40 millioner tusiter i året.

Det framgår av kampanjen, for å sikre en sikker gjenåpning av Thailand, at ”internasjonale turister kan bli bedt om å tilfredsstille eventuelle garantier den thailandske regjeringen måtte kreve. Dette kan for eksempel være offisielt anerkjent bevis på vaksinasjon fra hjemlandet, krav om helseforsikring, vise bevis på en negativ test innen 72 timer før avreise».

– Åpningen på nytt 1. juli vil være en strategisk mulighet for Thailand til å vise en lederrolle blant asiatiske land og forberede veien for en solid gjenoppretting av den thailandske økonomien i 2022, sier YAANA Ventures konsernsjef, Willem Niemeijer.

#OpenThailandSafely-kampanjen vil oversende forslaget om «1. juli åpning» til statsministeren og turistministeren.

(pf) Kilde: ThaiPBS