BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Nye 5000 senger på feltsykehusForsvarsdepartementet har satt opp feltsykehus med plass til mer enn 5000 smittede pasienter når den tredje smittebølgenruller over Thailand. Alle smittede i landet legges inn på sykehus for behandling.

– Departementet har opprettet feltsykehus i Bangkok og dets nærhet med en total kapasitet på 3195 senger, mens feltsykehus i andre provinser har rundt 2000 senger," sier departementstalsmann Kongcheep Tantrawanich i dag, mandag.

Kongcheep la til at hæren har satt opp 12 sykehus med totalt 2200 senger på sine treningsanlegg over hele landet. Marinen har satt opp tre sykehus med 726 senger i Chonburi og Chanthaburi-provinsene, mens Luftforsvaret har satt opp et sykehus i Nakhon Pathom-provinsen med 100 senger.

– Felthospitalene vil behandle smittede og også bidra til å forhindre spredning av Covid-19 til nærliggende samfunn, sier talsmannen. – Departementet vil sørge for at det brukes strenge sykdomsbekjempende tiltak på disse sykehusene for å sikre offentligheten og hndre smittespredning

Ratchasee Jitasa kommer med 12 tips på sin Facebook-side om hva folk bør ta med seg under behandling på et feltsykehus: 1. Skjøteledning, grenuttak
2. Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, sjampo, såpe, håndkle og hårføner.
3. Powerbank
4. Våtservietter
5. Lesestoff, bøker
6. Pute, teppe og madrass
7. Sovemaske
8. Medisiner og kosttilskudd
9. Termoflaske
10. Snacks
11. Ett sett med klær som skal brukes før hjemreise
12. Undertøy for 14 dager

I tilllegg rådes det til at folk selv kjører til sykehuset alene fordi det vil ta lang tid for,tjenestemenn å komme hjem og hente den smittede..

– Det å bo på feltsykehuset er ikke så skummelt som alle tror, men noen fasiliteter oppfyller kanskje ikke folks krav, framkommer det på Facebook-siden.

(pf) Kilde: Nation Thailand