Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Barnesex-razzia avdekket turistnettverk



Politiet har identifisert tre mistenkte som er etterlyst for å ha ledet et nettverk for handel med barnesex. Nettverket skal angivelig operere i andre turistområder i landet. Nettverket ble avdekket etter en aksjon på en bar i Patong onsdag kveld.

Thailands visepolitisjef Surchate «Big Joke» Hakparn kom med nyheten under et besøk i Phuket i går, lørdag

Ifølge det nasjonale politiet, var Surachates besøk på øya for å snakke med Region 8 Police, Immigration Police og Phuket Provincial Police for å fremskynde etterforskningen av nettverket og for å følge opp fremdriften i saken.

Surachates besøk fulgte etter en aksjon mot «Velvet bar» på Soi Sea Dragon onsdag.

Patong-politiet var ikke en del av operasjonen. Umiddelbart etter aksjonene ble fem offiserer ved Patong politistasjon, inkludert politisjefen på Patong oberst Sujin Nilabadee, suspendert fra tjeneste.

Baren fungerte som en normal bar for turister, men tilbød mindreårige jenter som prostituerte til utenlandske kunder. To kvinner i baren ble arrestert og senere siktet for menneskehandel med formål ‘seksuell utnyttelse av barn’.

Samtid som aksjonen mot baren foregikk, ble det også aksjonert mot et hotell i nærheten. På hotellet ventet de prostituerte som jobbet for baren på kunder. Seks av sexarbeiderne var mindreårige. Den yngste var bare 15 år gammel. 

Saken fortsetter under bildet.


Surachate sa i går at den utvidede etterforskningen av nettverket for handel med barn hadde identifisert syv flere mindreårige jenter som ble brukt av nettverket. De to er sammen med de seks første også under verneomsorg fra myndighetene.

– Den nøkkelmistenkte, som av politiet bare ble navngitt som "Mr Rolly", har trolig flyktet fra Bangkok til Laos, sier Surchate.

Politiet leter etter to andre sentrale mistenkte som antas fortsatt å være i landet, la han til.

Surachate sier at politiet også etterforsket thailandske statsborgere som ble brukt som stråmenn for å tillate utenlandske statsborgere å drive utesteder etterforskes for å være en del av nettverket for sexhandel med barn.

– Nettverket er omfattende, sier den tidligere sjefen for landets immigasjonspoliti.

– Det er mange grener i turistprovinsene, sier han.

– Barne som ble sexsolgt til turister kommer fra mange provinser i de nordlige, nordøstlige og sentrale regionene, de fleste av de hevdet å ha familieproblemer og skulle bo hos slektninger, sier han.

– Seksuell utnyttelse av barn er en form for menneskehandel som ikke skal skje og ikke eksistere i. Slike lovbrudd kan oppstå på grunn av uaktsomhet og «lukkede øyne» fra såvel lokale myndigheter og politi, sier general Surachate og viser til at fem lokale politioffiserer er suspendert.

Kilde: The Phuket News

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand