Stacks Image 186

Mangler statlig hjelp, anbefaler Phuket natteliv å åpne som restauranterPresidenten i Patong Entertainment Business Association kommer med kraftig kritikk mot de langsiktige tiltakene mot utelivssteder på Phuket og mangelen på bistand fra Thailands regjering.

Han sier at barer og klubber må åpne som restauranter til tross for at dette er juridisk tvilsomt, men etter å ha vært stengt i over fem måneder uten økonomisk hjelp krever at han at noe må gjøres, skriver The Phuket News.

Utelivssteder har vært stengt siden april på Phuket som en del av et nasjonalt forbud som fremdeles gjelder og som ble vedtatt av Center for Covid-19 Situation Administration, men i motsetning til andre bransjer har de ikke fått bistand fra regjeringen.

Presidenten i PEBA klager over at CCSA har tillatt restauranter å åpne igjen uten å servere alkohol (selv om mange restauranter ofte ser ut til å servere alkohol uansett) mens underholdningssteder fremdeles ikke kan åpne. I mangel av statlig hjelp til barpersonell og andre underholdningsansatte, oppfordrer han utelivssteder til å åpne igjen som restauranter, ifølge avisen.

Han erkjenner at de fleste ikke har en restaurantbevilling som gjør at en åpning er ulovlig, men sier at lokalt politi og kommunen ikke håndhever dette og lar virksomheter åpne igjen for å prøve og støtte de lidende ansatte. Han stiller spørsmål ved hvorfor det ikke er mer støtte fra regjeringen, ettersom underholdningssteder lenge har brakt horder av turister til Phuket.

Presidenten kritiserer også de offentlig ansatte som er umotiverte for å få fart på alle tiltak for å hjelpe underholdnings- og utelivssteder, og sier at det har vært lett å gi ordre om å stenge steder, men tilsynelatende umulig å gi ordre om å fikse noe eller gi dem hjelp.

– Jeg føler meg så lei, og jeg kan føle ufølsomheten til de offentlig ansatte som får sin normale lønn hver måned og ikke skjønner hvor mye vi har lidd.

(pf) Kilde og bilde: Phuket News