BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Venter én million passasjerer til Hua Hin lufthavn innen 2025Etter en rekke problemer ser Hua Hin ut til å endelig dra nytte av å bli en fullt fungerende internasjonal flyplass.

I dag, onsdag, ble planene for Hua Hin lufthavn om å starte flyreiser til en rekke utenlandske destinasjoner presentert.

Rutene vil være til destinasjoner som ligger innen en 6 eller 7 timers radius fra Hua Hin til land som Kina, India, Hong Kong, Taiwan, Australia og Midtøsten.

Målet er å ha to internasjonale flyvninger per dag i 2022 og minst 5 internasjonale flyvninger per dag innen 2025.

Men før det, og avhengig av koronarestriksjoner, vil internasjonale charterreiser fra Hua Hin sannsynligvis starte i slitten av inneværende år, med Kina godt representert, samt Hong Kong og Singapore, ble det sagt i dag.

De ambisiøse planene for Hua Hin flyplass, kalt 'Phoenix-Plan', er en del av en avtale med Department of Airport og Phoenix Group, som har virksomhet i Hong Kong og Thailand, og som spesialiserer seg på forvaltning av små og regionale flyplasser.

Provinsguvernør Dr Pullop Singhaseni kalte 'Phoenix-planen' for «det viktigste initiativet for Hua Hin internasjonale lufthavn siden starten for mer enn 30 år siden».

– Tidspunktet for denne kunngjøringen kan ikke være bedre, ettersom verden våkner av pandemien og Thailand åpner igjen for næringsliv og turisme, sier Udon Olsson, styreleder i Phoenix Aviation Thailand Limited.

– Phoenix-planen er et privat initiativ som er fullfinansiert av Phoenix Group, sier John Laroche, administrerende direktør i Phoenix Aviation International Limited.

– Phoenix-planen vil ikke bare ha stor innvirkning på Hua Hin lufthavn, men også byen Hua Hin, Prachuap Khiri Khan og Phetchaburi, sier han.

Hua Hin ønsker for tiden velkommen til rundt 14 millioner besøkende årlig, men nesten alle kommer via landeveien.

Målet er å ha 100.000 passasjerer som ankommer flyplassen i 2022 og en million ankomster innen 2025.

Phoenix-planen vil også føre til at flyplassen blir en grunnleggende del av samfunnet og har som mål å utvikle relasjoner med lokale virksomheter og tjenesteleverandører, samt gi et stort løft til den lokale økonomien.

Etter ferske rapporter om en infrastrukturoppgradering på flyplassen, bekreftet Laroche at Hua Hin lufthavn allerede har plass til internasjonale flyvninger, med rullebanen som er egnet for Airbus 330- og Boeing 737.

Imidlertid er flyplassen foreløpig ikke i stand til å akseptere innenlandske og internasjonale flyreiser samtidig, men har kapasitet til å håndtere to flyreiser per time.

– Mens flyplassen vil fortsette å betjene innenlandsflyvninger, vil internasjonale flyvninger direkte til Hua Hin bli fokus, sier Laroche.

Ruten til Kuala Lumpur skal også gjenopptas når koronabegrensningene blir lettet.

(pf) Kilde: Thaivisa