Stacks Image 186

Obligatorisk karantene og «forseglede ruter» kan bli skrinlagtThailand revurderer sin gjenåpningsmodell og vil trolig vedta «One SOP, One System»-politikken, og droppe både obligatorisk karantene og «forseglede ruter» for alle områder innen dette året og kutte testkostnadene med halvparten.

Gjenåpningsplanen for fem områder: Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin, Cha-am og Bangkok, vil bli sendt til Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) neste uke for å åpne for internasjonale turister fra 1. oktober.

Ifølge Bangkok Post sier Yuthasak Supasorn fra Tourism Authority of Thailand at Samui Plus-modellen også vil endre seg til å være karantene-fri omtrent samtidig. I henhold til gjeldende plan må turister tilbringe de første sju dagene på Samui og kan reise til nabolandet Koh Tao og Koh Phang Ngan fra dag 8.

– I henhold til denne planen vil hver provins anvende de samme standard som gjør at turister kan reise fritt innenfor angitte områder i hver provins. Turister er ganske enkelt pålagt å følge retningslinjene, for eksempel å aktivere Mor Chana-appen og bli sjekket daglig av en hotellsjef i SHA Plus, i stedet for å bli holdt i karantene eller bare reise under et turprogram.

Yuthasak erkjenner at kostnaden ved obligatorisk PCR -testing viser en betydelig avskrekkende effekt i både Phuket Sandbox og Samui Plus-ordningene. Han sier at TAT er i samtaler med helsemyndigheter for å redusere kostnadene på 8.000 baht for tre tester: – Vi vil prøve å halvere RT-PCR-prisen og la turister bruke antigen-testsett for sin andre og tredje test. Pakkeprisen bør gjelde universelt for alle provinser fra oktober, med Phuket Sandbox.

Under modellen "One SOP, One System" vil den delvise karantenen som ble foreslått for gjenåpning av Pattaya, så vel som Chiang Mais forseglede rutemodell, begge skrotet til fordel for at de samme prosedyrene er vedtatt i hver provins.

(we) Kilde: TheThaiger/Bangkok Post