BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Hundekjøtthandel under press: Kambodsjansk hundeslakteri stengt i gårEt beryktet slakteri i Kambodsja som har slaktet mer enn en million hunder ble stengt i går, torsdag, da landet trappet opp arbeidet med å avslutte handelen med hundekjøttet.

Mellom to og tre millioner hunder blir slaktet årlig i Kambodsja, ifølge estimater fra dyrerettighetsgruppen Four Paws, og det er mer enn 100 hundekjøttrestauranter i hovedstaden Phnom Penh.

Et enkelt slakteri rundt halvannen time utenfor hovedstaden er ansvarlig for all rå kjøttforsyning i byen, men eieren Ouk Mol sier til AFP at han ikke lenger vil slakte hunder.

Siden han startet sin virksomhet i 1995, har virksomheten vært god for den 50 år gamle tidligere soldaten, som sier at han har slaktet over en million hunder på 25 år.

– Men jeg vil slutte med virksomheten fordi jeg blir gammel og mange har kritisert meg for handel med hundekjøtt, ssier Ouk Mol. – Jeg skammer meg.

Utstyrt med bur, to store kar for å drukne hundene samt vekter og utstyr for å fjerne pels, slaktet anlegget opptil 200 hunder om dagen.

I går, torsdag, dagen da slakteriet ble stengt var det 16 hunder bur som skulle slaktes. Disse ble tatt hånd om av aktivister for rehabilitering. Hundene vil bli tilbudt for adopsjon i utlandet.

Slikterieieren og hans familie bestemte seg for å avslutte handelen etter at kampanjer fra Four Paws tilbød dem økonomisk støtte til å åpne en matbutikk.

Ouk Mols kone Sao Phally er glad for at de har funnet en vei ut av salkterivirksomheten.

– Vi var alltid bekymret for det vi drev men, og folk så på oss på en dårlig måte, sier Sao Phally til AFP.

Den kambodsjanske turistbyen Siem Reap forbød i fjor handel med hundekjøtt, noen som var en stor seier for dyrerettighetsforkjempere som beskriver området som "lynchpin" i industrien.

Hundekjøtt, en billig proteinkilde, spises i flere asiatiske land og er mer populær i nabolandet Vietnam enn Kambodsja.

(pf) Kilde og bilder: Thai PBS