BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Massivt politioppbud til lørdagens demonstrasjoner i BangkokPro-demokratigruppen "Free Youth" har kunngjort nok en demonstrasjonen i morgen, lørdag, ved Ladprao-krysset i hovedstaden fra klokka 17:00 (Kl 10:00 norsk tid). De planlegger å marsjere til Straffedomstolen og hevder å søke sann ‘rettferdighet’ og ‘demokrati’.


Den neste lederløse demonstrasjonen vil bli arrangert i morgen etter at flertallet av aktivister demokratisk har stemt på Free Peoples sosiale medieplattform. Ytterligere to pro-demokratiske demonstrasjonen er også planlagt av ‘Progressive Red’ og ‘Anti-diktaturferien’på henholdsvis det 11. infanteriregimentet og demokratimonumentet.

Bangkok-politiet sier at om lag 32 grupper av politimenn for publikumskontroll vil bli utplassert for å opprettholde ro og orden på hvert demonstrasjonssted. Utplasseringen av styrker vil bli vurdert etter situasjonen og antall demonstranter på hvert sted, ifølge politisjef i Bangkok Pakapong Pongpetra.

Han sier: – Den største bekymringen er samlingen på Ladprao-krysset fordi det vil være en lederløs demonstrasjon. På grunn av de tidligere voldelige sammenstøtet med politiet ved det første infanteriregimentet, må offiserene derfor være nøye med situasjonen på dette stedet.

– Vi vil sørge for at alle politimenn er klare til å opprettholde fred og orden i morgen, og alle styrker vil være klare til å overvåke alle situasjoner for å forhindre vold og slå ned på dette umiddelbart, sier politimesteren ifølge The Pattaya News.

(pf) Kilde: The Pattaya News