Stacks Image 186

Flyplassene i Udon Thani, Krabi og BuriRam overtas av AoTTre thailandske flyplasser som i dag drives av Department of Airports (DoA) vil snart komme under kontroll av Thailands flyplasser (AoT), noe som vil bidra til å drifte økt turisme, ifølge transportminister Saksayam Chidchob, tirsdag.

Departementet har besluttet å flytte ledelsen på Udon Thani, Krabi og Buri Ram flyplasser til AoT, noe som kan bidra til å bedre kapasiteten og gjøre dem til regionale lufttransportknutepunkter som er godt posisjonert for å håndtere flere turister, skriver Bangkok Post.

Udon Thani og Buri Ram flyplasser blir overlevert til AoT ved nyttår og Krabi flyplass vil bli overført på et senere tidspunkt, ifølge Saksayam.

Finansdepartementet vil endre sin avtalepartner for de tre flyplassene fra DoA til AoT. Leiekontraktene vil også bli forlenget til 30 år i stedet for å kunne fornyes hvert tredje år i dag.

Saksayam sa at AoT studerte hvordan det kan kompensere DoA når de mister retten til å forvalte de tre flyplassene, som har gitt avdelingen en jevn inntekt. En måte kan være å betale et engangsbeløp til avdelingen basert på en prognose av inntektene AoT kan tjene på de tre flyplassene i løpet av 30-års leiekontrakter. Alternativt kan AoT sette av deler av inntektene fra de tre flyplassene til DoA.

En kilde ved departementet sa at DoA er imot flyplassoverføringene og begrunnet at overskuddet fra to av dem ble brukt til å støtte andre flyplasser under DoA som ikke fungerte så bra. Med tapet av de tre flyplassene forventes DoAs inntekter å falle og vil sannsynligvis resultere i at avdelingen må søke statlig hjelp i form av skattebetalernes penger for å øke driften, ifølge avisen.

Av de 29 flyplassene DoA opererer, er bare seks lønnsomme. De er Udon Thani, Krabi, Nakhon Si Thammarat, Ubon Ratchathani, Khon Kaen og Surat Thani.

(we) Kilde: Bangkok Post