Stacks Image 594
Stacks Image 601

Flere målestasjoner for luftkvalitet skal settes opp i Chiang MaiTo nye målestasjoner for luftkvalitet vil bli satt opp, i tillegg til de eksisterende fire som allerede finnes i Chiang Mai-provinsen, for å overvåke røyk og støv fra skogbranner, som forventes å starte tidligere enn normalt år.

Direktør for miljø- og forurensningskontrollkontoret i Chiang Mai, Pradit Seesai, sa i dag, onsdag, at skogbranner forventes raskere som følge av den for tidlige ankomsten av den tørre sesongen, da han viste til en skogbrann på Huai Yap-fjellet, som grenser til Ban Thi-distriktet i Lamphun-provinsen og Mae On-distriktet i Chiang Mai, som ble rapportert 20. november.

- Det ble også oppdaget røyk fra brenning av gårdsavfall i nærliggende områder, sier han.

Pradit sa at de to ekstra målestasjonene vil forbedre muligheten til å oppdage røyk og støv, forårsaket av skogbranner, brenning av gårdsavfall og utslipp fra fabrikker i nordlige provinser.

Han ber til landsbyboere om å avstå fra å brenne gårdsavfall på åpne områder eller anlegge skogbranner for å jakte på ville dyr.

Luftforurensning har en tendens til å bli verre i den kalde årstiden, ettersom været er tørt og luftsirkulasjonen er dårlig, noe som gir ideelle forhold for spredning av skogbranner i Nord-Thailand og naboland, som Myanmar, hvor kontrollen praktisk talt er ikke-eksisterende.

(pf) Kilde: Thai PBS