Stacks Image 357

Trenger flere turister: Bangkok har planer for økt nattelivI en lunsjtale for Thai Hotels Association onsdag sa Bangkok-guvernør Chadchart Sittipunt at turist- og hotellindustrien er en av hovedprioriteringene for Bangkok Metropolitan Administration (BMA) å støtte fordi det er en viktig kilde til sysselsetting i hovedstaden.

Han sa at en del av BMAs ansvar er å støtte hotelleiere og -drivere slik at de er klare til å ta imot et økende antall utenlandske turister.

Bortsett fra å gjøre det lettere å få en driftstillatelser og betale skatt, annonserte Chadchart også planer om å utvide byens natteliv, melder The Nation.

Han sa at BMA for tiden er i samtaler med eksperter og relaterte partnere om å dekorere potensielle lokalsamfunn til å bli attraksjoner, først og fremst i sentrumsområder som soner langs hovedstadens elvesoner.

– Lys, farger og kunst vil bli brukt til å dekorere potensielle områder, sa guvernøren. – Avhengig av etterspørselen, vil noen bli dekorert sesongmessig, mens andre vil ha permanente dekorasjoner. Det vil være en del av et fargerikt Bangkok-prosjekt. Dette pulserende nattelivet kan oppleves fra og med i år.

BMA planlegger også å lansere noe som kalles "Midnight Bangkok Governor", som vil kunne se Chadchart og teamet hans patruljere hovedstaden i løpet av natten, slik at turister føler seg tryggere på besøk i byen.

Planen er i samsvar med turistdepartementets forslag om å utvide åpningstidene på utestedene til klokken 04.

Chadchart sier at han ikke har noen innvendinger mot planen så lenge den ikke forårsaket noen problemer.

– Det er nødvendig å konsultere alle relevante parter og bestemme reguleringsplan for å bestemme hvilke områder som skal tillates å holde åpent lenger, sa han.

Chadchart avslørte også en plan for at Bangkok skal bli en søsterby til Venezia i Italia, slik at de to kjente byene kan dele og samarbeide om kultur og kunnskap som vannforvaltning.

– Det er fortsatt i de tidlige stadiene. Neste år skal det gjennomføres en handlingsplan og andre konkrete aktiviteter, sa han.

Til tross for å være det mest populære turistmålet, er Bangkok rangert som en lav 98. plass blant 140 land når det gjelder levedyktighet. Chadchart understreket derfor viktigheten av å gjøre hovedstaden til en mer levelig by.

- Alle skal kunne leve lykkelige i byen vår. Det gjenspeiler også kvaliteten på byen. Hvis Bangkok er en by der alle ønsker å bo, vil det være til fordel for turismen i det lange løp, foreslo han.

Guvernøren fortsatte med å nevne noen problemer som må løses, for eksempel mangel på arbeidere i reiselivsbransjen og turister i byen som blir lurt, svindlet eller utnyttet.

BMA tilbyr nå korte kurs ved Bangkok Vocational School og matcher nyutdannede med bedrifter.

President for Thai Hotels Association Marisa Sukosol Nunbhakdi snakket om turistnæringen generelt.

Ifølge henne regnes dette året som begynnelsen på en stor bedring i turismen, fordi et stadig større antall turister forventes å komme til Thailand i andre halvdel av året, og hotellsektoren vil også bedre seg.

Høy inflasjon, driftskostnader og mangel på arbeidskraft er derimot store bekymringer for næringslivet, sa hun og la til at forbundet er i diskusjoner med myndighetene for å finne hensiktsmessige løsninger.

Lunsjmøtet i dag markerte starten på Food & Hospitality Thailand 2022-utstillingen.

Mer enn 300 av verdens ledende reiselivsbedrifter deltar, og besøkende kam se førsteklasses matprodukter og -utstyr, nye teknologier og innovasjoner, med konkurranser, konferanser og seminarer samt sesjoner med utstillere fra hele verden via både online og på stedet.

Arrangementet finner sted på det nyoppussede Queen Sirikit National Convention Center frem til 24. september.

(pf) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!