Stacks Image 357

Thailand setter 7. mai 2023 som den foreløpige datoen for neste parlamentsvalgThailands valgkommisjon (EC) har foreløpig utpekt 7. mai neste år som datoen for neste parlamentsvalg, dersom representantenes hus ikke oppløses av statsministeren før slutten av fireårsperioden den 23. mars.

I henhold til gjeldende grunnlov må et parlamentsvalg holdes innen 45 dager etter slutten av husets periode, som vil være 7. mai neste år, og registrering for kandidatur vil bli avholdt fra 3. til 7. april.

I henhold til de foreløpige tidslinjene utarbeidet av valgkommisjonen, er forhåndsstemmegivning satt til 30. april 2023 for de som ikke kan avgi stemme på 7. mai, eller som ikke kan stemme i sine valgkretser, men de vil bli pålagt å varsle myndighetene i syv dager før valgdagen om årsakene til at de ikke kan stemme i sine valgkretser eller på selve valgdagen.

Kandidatene blir også advart av valgkommisjonen om ikke å delta i aktiviteter som anses å befrielse fra velgerne, eller tilby noe til velgerne i et forsøk på å overbevise de om å stemme på de, i løpet av de 180 dagene før slutten av husets valgperiode 23. mars. .

Den kongelige resolusjon om valg av medlemmer av Representantenes hus forventes å tre i kraft senest innen fristen 30. mars.

Listene over kandidatene vil foreløpig bli offentliggjort 14. april.

(pf) Kilde: Thai PBS

Slik ser du norsk TV i Thailand!