Stacks Image 594
Stacks Image 601

NBTC advarer: – Ikke mer enn fem SIM-kort på samme personNational Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) gjentar sine advarsler at ingen kan registere med enn fem SIM-kort på samme person. Dette som et middel for å bekjempe bedrageri og ulovlige transaksjoner.

I juli vedtok NBTC-styret å ilegge kraftige straffer for mobiloperatører som ikke klarer å løse problemet, med en dagsbøter på 1 million baht .

NBTC sier at det er mange tilfeller der små forhandlere eller distributører registrerte mange SIM-kort på selv og at disse SIM-kortene senere skiftet eier uten ny registering.

– Dette er et kritisk problem for svindel på nett, selv om forskriften har vært i kraft i årevis, sier NBTC.

– Alle mobiloperatører må sørge for at det ikke registeret mer enn fem SIM-kort på samme eier.

Operatører må strengt sikre at forhandlere ikke bryter regelverket, ellers kan de risikere store bøter.

Hvis en person ønsker å registrere mer enn fem SIM-kort, må operatørenes servicesentre kontaktes for godkjenning.

– En NBTC-undersøkelse i juni oppdaget at mange små forhandlere lar en person registrere mer enn fem SIM-kort, sier NBTC.

Telekomregulatoren vurderer også å tvinge eksisterende mobilabonnenter som eier mer enn 10 aktive SIM-kort til å registrere seg på nytt hos mobiloperatørenes servicesentre som et ledd i arbeidet med å bekjempe nett- og telefonsvindel.

Tiltaket er ment å hindre lovbrytere som bruker en 3. persons bankkonto for ulovlige transaksjoner gjennom mobilbank-apper.

(pf) Kilde: Bangkok Bank