Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Danmark feier 400 års samarbeid med ThailandDen danske ambassaden i Bangkok kunngjør at 2021 markerer 400-årsjubileet for forholdet mellom Danmark og Thailand.

De to nasjoners historiske forhold fører tilbake til 1621 da det første danske skipet ankom til Thailand, og det feires med kampanjen: 'I dag, i morgen, sammen Danmark og Thailand 1621-2021'

I en hyllest på Facebook-siden skriver de følgende: 

"Det tidligste registrerte besøket i Siam var i 1621 da et dansk skip, kaptein av nederlenderen Roland Crappé, reiste til havnen i Mergui i Tenasserim, en del av Siam på den tiden, hvor han og hans mannskap fikk tillatelse til å handle.

På en del av tillatelsesbrevet skrevet av Okya Chaiyathibodi, regenten av Tenasserim, står det:

"Tenasserim har gitt utenlandske handelsmenn tillatelse til å kjøpe og selge varer samt å drive kommersiell virksomhet her. Byen skal også tillate reiser så langt til Kongedømmet Ayuthaya, hvor retten i Ayuthaya skal legge til rette for alle typer virksomheter som drives av utlendinger. Jeg ønsker å etablere et nært forhold til kongen av Danmark gjennom Tenasserim, og vi er klare til å gjøre hva som helst for å styrke forholdet mellom våre to nasjoner. Denne hendelsen er begynnelsen på forholdet mellom Danmark og Thailand. "

Tidligere har ambassaden kunngjort at de er glade for å feire jubiléet og at 2021 blir et spesielt år med spennende arrangementer og aktiviteter.

(we) Kilde: ScandAsia


 Kommentér

Thailands SRT kansellerer 42 togavganger


Thailands statsjernbane (SRT) kansellerte fredag 42 kommersielle og turisttog etter de nye tiltakene for å begrense det nye smitteutbruddet.

Kanselleringen dekker 12 turisttog som var planlagt å kjøre hver helg fra 9. til 30 januar, og kommersielle tog som fra 13. januar til 28. februar.

De kansellerte turisttogene er:
Nr. 997/998 Bangkok-Plutaluang-Bangkok
Nr. 909/910 Bangkok-Nam Tok-Bangkok
Nr. 911/912 Bangkok-Sea Pine Garden-Bangkok
Nr. 915/916 Kanchanaburi-Nam Tok-Kanchanaburi
Nr. 921/926 Bangkok-Pasak Jolasid Dam-Bangkok
923/928 Bangkok-Pasak Jolasid Dam-Bangkok (rute 2)

De kansellerte kommersielle togene er:

Nordlig rute:
Nr. 9/10 Bangkok-Chiang Mai-Bangkok
Nr. 51/52 Bangkok-Chiang Mai-Bangkok
Nr. 107/108 Bangkok-Denchai-Bangkok
Nr. 109/102 Bangkok-Chiang Mai-Bangkok

Nordøstlig rute:
Nr. 23/24 Bangkok-Ubon Ratchathani-Bangkok
Nr. 25/26 Bangkok-Nong Khai-Bangkok
Nr. 71/72 Bangkok-Ubon Ratchathani-Bangkok
Nr. 75/76 Bangkok-Nong Khai-Bangkok
Nr. 139/140 Bangkok-Ubon Ratchathani-Bangkok
Nr. 145/146 Bangkok-Ubon Ratchathani-Bangkok

Sørlig rute:
Nr. 31/32 Bangkok-Hat Yai-Bangkok
Nr. 39/40 Bangkok-Surat Thani-Bangkok
Nr. 43/44 Bangkok-Surat Thani-Bangkok
Nr. 83/84 Bangkok-Trang-Bangkok
Nr. 175/176 Hat Yai-Sungai Kolok-Hat Yai

Passasjerer som kjøpte billettene kan få full refusjon på hvilken som helst stasjon over hele landet. For ytterligere informasjon, kontakt hotline 1690.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér


Migrantarbeidere lider siden koronavirus tilfellene øker i Thailand


Migrantarbeidere i Thailand frykter arbeidsledighet og har ikke råd til korona-test, som koster 9 dagslønnnner. 


Av Nanchanok Wongsamuth,
Thomson Reuters Foundation


– Migrantarbeidere i Thailand sliter med å finne arbeid og overleve etter at koronavirus-tilfeller nådr rekordhøyder og arbeidsgivere innførte nye restriksjoner, sa menneskerettighetsgrupper fredag.

I Samut Sakhon, en provins sør for Bangkok, der det nåværende utbruddet startet på et sjømatmarked sent i fjor, sier lokale veldedige organisasjoner at mange arbeidsinnvandrere - spesielt de innen sjømat og tjenestesektorer - ikke er i stand til å jobbe eller få tilgang til statsstøtte.

– Vi er bekymret for hva som vil skje hvis (utbruddet) ikke kan kontrolleres, sier Papop Siamhan, direktør for Human Rights and Development Foundation, som gir gratis rettshjelp til migrerende arbeidere.

Thailand har å gjøre med sitt verste koronavirusutbrudd, med mer enn 200 nye smittede hver dag.

Mange har lagt skylda på arbeidsinnvandrere fra Myanmar, som er en viktig arbeidskraftkilde i sjømatnæringen i Samut Sakhon.


Provinsen har om lag 260.000 registrerte arbeidsinnvandrere, ifølge myndighetsdata, men aktivister anslår at antallet kan være mer enn 400.000, inkludert papirløse arbeidere.

Tre veldedighetsarbeidere i Samut Sakhon sier at de har mottatt klager fra arbeidere som ble bedt om å innhente legeattester som viser negative testresultater for ar de skal kunne komme tilbake til jobben.

Den thailandske regjeringen har sørget for at alle med COVID-19-symptomer, som har besøkt kjente «hotspots», eller som mistenkes å være smittet, kan få tilgang til gratis koronavirus-testing og behandling.

– Men noen arbeidsinnvandrere blir ansett som lavrisiko og nektet tester på offentlige sykehus, og har heller ikke råd til å bli testet på private sykehus som kan koste mer enn 4000 baht (Ca1200 kroner), sier talsmenn for arbeidsinnvandrere.

Pakpoom Sawangkhum, president for Proud Association, som hjelper sårbare samfunn i Samut Sakhon, sier at noen migranter er motvillige til å bli testet på grunn av deres ulovlige status, og de som testet positivt nekter behandling for å kunne beholde jobben.

FNs internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM) sier at alle arbeidsgivere bør oppfylle deres juridiske forpliktelse til å opprettholde likebehandling for alle ansatte.

– En arbeidsinnvandrer på minstelønn i Samut Sakhon som bidrar med 100% av lønnen deres for testing, må anslås å jobbe i ni dager for å dekke kostnadene ved en enkelt COVID-19-test, sier Geraldine Ansart, IOMs sjef for misjon i Thailand, til Thomson Reuters Foundation.

– Disse uoverkommelige kostnadene tjener som en betydelig barriere for å sikre at innvandrere er inkludert i arbeidet med å begrense pandemien, sier hun.

Suchat Pornchaiwiseskul, generaldirektør for arbeidsdepartementet, sier at han ikke var klar over at noen arbeidsgivere ba arbeidsinnvandrere om å fremlegge legeattester for å komme tilbake på jobb, men sier han skal undersøke det.

En migrantarbeider ved en fabrikk i Samut Sakhon, som vil være anonym, sier at han ble bedt om å slutte i jobben etter å ikke ha råd til en COVID-19-test og få et negativt sertifikat for å vise arbeidsgiveren.

– Jeg kan ikke finne en ny jobb, jeg kan ikke reise, og det er kostnader jeg trenger å betale for at familien min skal overleve, sier han på telefon fra Samut Sakhon, som har vært nedstengt siden forrige måned.

– Selv om jeg ikke jobber, bør jeg i det minste motta halvparten av lønnen. Jeg vil ha de samme rettighetene som andre arbeidere.

(pf) Kilde: Thomson Reuters Foundation

 Kommentér

Vurderer å stenge thairestauranten på KongsbergI fjor sommer tok Suwan Lekpha over den lille matboden ved bruenden, Lekpha Thai food. Nå gir han det en måned til før han vurderer å stenge for godt. – Besøk oss - bruk oss, ber Suwan.

– Startfasen var kjempebra, men i løpet av høsten ble det vanskeligere. Jeg tror det kan ha noe med koronaen å gjøre, det er mange som er bekymret for smitte og holder seg hjemme, sier Suwan til Laagendalsposten.

- Jeg håper å unngå å stenge, men det begynner å bli vanskelig økonomisk.

– Hvis de som bor her vil ha thaimat, så må de også bruke tilbudet. . Jeg ønsker å bli i Kongsberg og gjøre det jeg elsker; lage thaimat, sier han til Laagendalsposten.

(pf) Kilde: Laagendalsposten


 Kommentér

– Det er ikke lovpålagt å ha sporingsappen "MorChana"Det er ikke lovpålagt å ha sproringsappen «MorChana» installert på telefonen. Bruk av appen er frivilig.

Det sier ministeren for digital økonomi og samfunn, Buddhipongse Punnakanta (bildet), som samtidig forsikrerer innbyggerne om at MorChana-appen er sikker og verdifull i arbeidet med å dempe koronasmitten.

Ministeren sier at private data er sikre i MorChana-appen, og bemerker at den ikke viser brukerens fulle navn, og at databasen kun kan nås av departementet for folkehelse.

Tidslinjeinformasjon fra appen, vist i forskjellige farger, hjelper tjenestemenn til å skille personer som har vært på utsatte steder og brukeren slipper å rapporterer sin egen reisehistorie.

Likevel forsikret han folk om at det ikke er krimielt å ikke laste ned appen. Ministeren ber om at publikum samarbeider, og at flest mulig installerer den, for å hjelpe til med smittesporingen.

(pf) Kilde: National News Bureau

 Kommentér


Thailands svineoppdrettere fortviler over økende kostnaderSvineoppdrett i Thailand ser ikke ut til å være den mest lønnsomme businessen. Oppdretterne sliter med økte kostnader, forsterket av de nylige svineinfluensautbruddene i nabolandene.

– Kostnadsøkningen skyldes de siste to årenes forebyggende tiltak mot afrikansk svinepest (ASF) og koronesituasjonen i fjor for svin og arbeidere, sier foreningsvisepresident Wiwat Pongwiwatchai.

– Vi anslår at disse investeringene har økt kostnadene med rundt 300 baht per dyr, sier han. – Videre øker kostnadene for dyrefôr etter den stigende prisen på soyabønner og soyamel i det globale markedet, der den har nådd det høyeste nivået på de siste fem årene, på grunn av lavere global produksjon.

– Innenlandsk produserte råvarer til dyrefôr som mais, tapioka og riskli viser også en økning i pris på grunn av myndighetens prisgarantiordning. Disse faktorene har satt svinebønder over hele landet i en vanskelig posisjon, sier Wiwat.

Den gjennomsnittlige kostnaden for svineoppdrett er på 75 baht per kilo (ca 20 kroner), mens mens det de får betalt er 76-80 baht per kilo.

– Foreningen vil jobbe med handelsdepartementet for intern handel for å holde prisen på gårder over hele landet til 80 per kilo for å hjelpe innenlandske forbrukere, selv om kostnaden nærmer seg samme kilopris.

Samtidig har prisene i butikkene økt de siste par årene, og forventes å øke ytterligere.

(we) Kilde: The Nation Kommentér

Thailandsk gigant har steget mer enn 1300 prosent på ett år


På ett år har Delta Electronics thailandske gren steget mer enn 1300 prosent på Bangkok-børsen.


Elektronikkselskapet Delta Electronics (Thailand) plc. har nærmest 13-doblet seg siden begynnelsen av januar 2020. Dette er en vekst som har forbløffet både analytikere og selskapet selv, skriver Bloomberg fredag, ifølge Finanavisen.

Selskapet, som konstruerer elektroniske komponenter til diverse bransjer, har siden 6. januar steget mer enn 1.400 prosent.

Med det har selskapet steget mer enn noen andre elektronikkselskaper i verden verdt mer enn 500 millioner dollar. Delta har en markedsverdi på Bangkok-børsen på omtrent 30 milliarder dollar, noe som gjør selskapet til et av de største selskapene notert i Thailand.

I løpet av fredagens handel steg akjene med 27 prosent til 718 baht (200 kroner). Til sammenlikning kunne du for ett år siden kjøpt en aksje for 15 kroner.

(pf) Kilde: Finansavisen


 Kommentér

Nye Skytrain-stasjonen på Bankoks Silom-linje vil betjene stort boligområdeSuksa Witthaya BTS-stasjon vil åpne i februar og fylle hullet på Silom-linjen (grønn linje) mellom Chong Nonsi og Surasak.

Bangkok Mass Transit System (BTSC) forventer 5000 flere passasjerer per dag når den grønne linjens 60. stasjon åpner i det travle Sathorn-området. Stasjonen bør bidra til å redusere trafikk- og forurensningsproblemer i Sathorn, og redusere trengselen på Chong Nonsi og Surasak-stasjonene.

Noen som forventes også å dra nytte av den nye stasjonen, er Life@Sathorn 10-sameiet, AIA Sathorn Tower, UOB hovedkvarter, Sathorn Robot Building, SAthorn Square og Empire Tower.

Stasjonen ligger foran Sathorn Soi 12 nær UOB-hovedkvarteret.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér


THA: – La vaksinerte utenlandske turister slippe karanteneThailandske reiselivsoperatører ber regjeringen oppheve 14-dagers karantenekravet til vaksinerte internasjonale turister.

Marisa Sukosol Nunbhakdi, president for Thai Hotels Association (THA), sier at regjeringen burde utarbeide retningslinjer for vaksinerte turister for å slippe den obligatoriske karantene hvis Thailand og andre land er i stand til å gjennomføre et komplett vaksinasjonsprogram for befolkningen.

– De siste månedene er karantene på 14 dager det største hinderet som avskrekker utenlandske turister, sier Marisa.

Hun sier at regjeringen kan kreve at besøkende skal ha sertifikater for vaksinasjon, eller sette opp en reiseplan via bilaterale avtaler for å etablere reisekorridorer mellom land.

Ettersom hotell ikke kan operere midt i den nye bølgen av lokal smitte, oppfordrer foreningen regjeringen til å iverksette økonomisk støtte rettet mot bransjensansatte.

I et møte med turist- og idrettsministeren i går foreslo THA en medbetalingsordning som skulle gi 50% tilskudd til ansattes månedslønn. Betalingen vil være begrenset til 7500 baht.

– Hotellbransjen har lidd i nesten et år, spesielt hoteller på store destinasjoner som er avhengige av internasjonale turister, sier hun. – Det siste utbruddet gjør situasjonen enda vanskeligere de neste 3-6 månedene, så tiltaket for å få støtte lønn til er avgjørende. 

(pf) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Pattaya: 500 drosjer og "bahtbusser" står nå og bare samler støvLederen for Pattayas kollektivtransportforening tegner et dystert bilde av effekten av den andre smittebølgen, som har ført til at byen har de strengeste begrensningene i den såkalt røde sonen. Drosjer og «bahtbusser» (songthaew) er parkert og sjåførene søker etter andre jobber. Mange har gitt opp og reist hjem til landsbyene sine.

Av totalt nær 1000 slike kjøretøyer, har 500 parkert og bare ganske enkelt står og samler støv. Alle turistene, både thaier og utlendinger, har rett og slett forsvunnet.

Tawat Pheuakbunnak, sjef for Pattaya Bus Co-Operative, sier at den første bølgen av pandemien hadde en negativ økonomisk effekt på medlemmene uten utenlandske turister.

Men med statlige stimulansetiltak og begivenheter som er blitt avholdt i Pattaya, var det et tegn på at situasjonen hadde endret seg noe, og sjåførene kom tilbake med kjøretøyene sine.

Tawat sier i et intervju med Sophon Cable TV at situasjonen i dag viser seg å være mye verre enn den første.

(we) Kilde: Sophon Cable TV


 Kommentér

21 personer arresert på illegalt kasino i PattayaFjorten kinesere, en singaporeaner, en kambodjanske og fem thailandske spillere er arrestert i en luksuriøs leilighet på Jomtien Second Road for illegel spilleviksomhet lørdag morgen.

– Vi mottok et tips fra en bekymret borger som var bekymret for den potensielle smittespredningen. Vedkommende fortalte oss at utlendinger og thailendere ulovlig spilte poker i et rom i femte etasje, sier lokalt politi.

Spillerene brøt også gjeldende nøddekretregler rundt sosial distansering. Kasino-oppsettet var profesjonelt og det ble spilt en stor sum penger, ifølge lokalt politi.

– Vi fant at fem kinesiske statsborgere også har overskredet visumet. Den kambodsjanske statsborgeren hadde ikke lovlig visum.

– De er alle siktet for brudd på loven om sykdomskontroll, nøddekret, smittsomhetslov, spilleloven, og noen står overfor flere anklager for ulike andre forhold, ifølge politiet

Alle de arresterte må ta en koronatest og bli satt i karantene og tilbringe tiden fram til en rettsak i varetekt.

(pf) Kilde: The Pattaya News 

 Kommentér


Krever passérseddel for å reise til fem provinser

Alle som reiser til og fra fem provinser må ha offisielle passérsedler som viser nødvendigheten av reisen.

De fem provinsene er Samut Sakhon, Rayong, Chon Buri, Chanthaburi og Trat, Disse fem er en del av den røde sonen der «maksimal kontroll» er på plass, ifølge en ny ordre fra Center for Covid-19 Situation Administration publisert i Royal Gazette fredag.

Generelt anbefales folk å avstå fra å reise til og fra provinsene til 31. januar eller når situasjonen forbedres.

Men hvis de må, må de søke om en offisiell passérseddel som oppgir hvorfor de må dra dit og ha Mor Chana-applikasjonen installert på mobiltelefonen.

(pf) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Nye restriksjoner for reiser til Phuket - Alt om «Mor Chana»-appenSkal du til Phuket? Du må være oppmerksom på de endrede reglene for ankomst, avhengig av hvor du reiser fra. En kunngjøring på tre sider ble offentliggjort i ettermiddag av Phuket PR-avdeling med de nye restriksjonene for ankomst til øya. Kunngjøringen deler opp reisende i fem potensielle grupper.

Alle ankomster fra områdene med “høyeste risiko” i provinsene “rød sone” må nå karantene i 14 dager ”når de ankommer Phuket. Personer som kommer fra områder med mindre høyrisiko, kun gruppe 5, vil ikke være pålagt karantene. .

De nye restriksjonene gjelder fra nå til slutten av måneden, eller til situasjonen “løser seg”, ifølge oversettelsen fra kunngjøringen.

Her er lenkene for å laste ned «Mor Chana»-appen, i thailandske og engelske versjoner ...

Last ned på Google Play HER.

Last ned på Apple Store HER.

Saken fortsetter under videoenGRUPPE 1
Folk som ankommer fra Samut Sakhon, Chonburi, Rayong, Chanthaburi eller Trat ...
 • Må fremlegge for tjenestemenn et brev som bekrefter nødvendigheten av å reise utenfor de strengeste kontrollerte områdene 
 • Må laste ned Mor Chana-appen på smarttelefonen og vise presentere den for tjenestemenn på forespørsel 
 • Må registrere deg online via www.gophuget.com for å informere om reisen til Phuket. 
 • I tilfelle en person ikke kan registrere seg, må den besøkende rapportere til den aktuelle lokale kommune eller tambonadministrasjonsorganisasjonen i området der den besøkende oppholder seg ved ankomst til destinasjonsområdet. 
 • Må gjennomgå vattpinneprøve på det lokale sykehuset for området der den besøkende oppholder seg. hvis den besøkende allerede har blitt testet for Covid-19 innen 72 timer før avreise, må den besøkende fremlegge et legeattest med laboratorietestresultater til offiserer. 
 • Må i karantene hjemme eller på et hotell (ASQ) under tilsyn av den overførbare sykdomsbekjemperen i en periode på 14 dager. 
 • Må strengt følge tiltak, overvåking, forebygging og sykdomsbekjempelse. 

GRUPPE 2
Folk som ankommer fra Samut Prakan. Nonthaburi, Nakhon Pathom eller de følgende distriktene i Bangkok ... Nong Khaem District, Bang Phlat District, Bang Khae District, Bang Khun eller Thian District
 • Må laste ned Mor Chana-appen på smarttelefonen og vise presentere den for tjenestemenn på forespørsel. 
 • Må registrere deg online via www.gophuget.com for å informere om reisen til Phuket. 
 • I tilfelle en person ikke kan registrere seg, må den besøkende rapportere til den aktuelle lokale kommune eller tambonadministrasjonsorganisasjonen i området der den besøkende oppholder seg når han ankommer destinasjonsområdet. 
 • Må gjennomgå vattpinneprøve på det lokale sykehuset for området der den besøkende oppholder seg. hvis den besøkende allerede har blitt testet for Covid-19 innen 72 timer før avreise, må den besøkende fremlegge et legeattest med laboratorietestresultater til offiserer. 
 • Må i karantene hjemme eller på et hotell (ASQ) under tilsyn av den overførbare sykdomsbekjemperen i en periode på 14 dager. 
 • Må strengt følge tiltak, overvåking, forebygging og sykdomsbekjempelse. 

GRUPPE 3
Folk som ankommer fra de høyest kontrollerte områdene (røde) 20 provinser
 • Må laste ned Mor Chana-appen på smarttelefonen og vise presentere den for tjenestemenn på forespørsel. 
 • Må registrere deg online via www.gophuget.com for å informere om reisen til Phuket. 
 • I tilfelle en person ikke kan registrere seg, må den besøkende rapportere til den aktuelle lokale kommune eller tambonadministrasjonsorganisasjonen i området der den besøkende oppholder seg når han ankommer destinasjonsområdet. 
 • Må karantene hjemme eller på et hotell (ASQ) i en periode på 14 dager. 
 • Må strengt følge tiltak, overvåking, forebygging og sykdomsbekjempelse. 
GRUPPE 4
Folk som reiser fra Sukhothai, Kamphaeng Phet, Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Phetchabun, Chaiyaphum, Buriram, Nakhon Ratchasima, Surat Thani eller Phang Nga
 • Må laste ned Mor Chana-appen på smarttelefonen og vise presentere den for tjenestemenn på forespørsel. 
 • Må registrere deg online via www.gophuget.com for å informere om reisen til Phuket. 
 • I tilfelle en person ikke kan registrere seg, må den besøkende rapportere til den aktuelle lokale kommune eller tambonadministrasjonsorganisasjonen i området der den besøkende oppholder seg når han ankommer destinasjonsområdet. 
 • Må sørge for egenkontroll på stedet der de oppholder seg i en periode på 14 dager. 
 • Må strengt følge tiltak, overvåking, forebygging og sykdomsbekjempelse. 
GRUPPE 5
Folk som ankommer fra områder med høyt overvåking (gul) i 38 provinser
 • Må laste ned Mor Chana-appen på smarttelefonen og vise presentere den for tjenestemenn på forespørsel. 
 • Må registrere deg online via www.gophuget.com for å informere om reisen til Phuket. 
 • I tilfelle en person ikke kan registrere seg, skal Den besøkende må rapportere til den aktuelle lokale kommune eller tambonadministrasjonsorganisasjonen i området der den besøkende oppholder seg ved ankomst til destinasjonsområdet. 
 • Må strengt følge tiltak, overvåking, forebygging og sykdomskontroll. 

De som bryter eller unnlater å etterkomme ordren, kan møte rettslige skritt i henhold til § 51 i smitsom sykdomsloven, som pålegges en bot på opptil 20 000 baht, ifølge ordren.

Folk kan også bli straffet i henhold til seksjon 18 i handlingen, som pådrar seg en straff på et fie på opptil 40.000 baht eller opptil 2 år i fengsel, eller begge deler.

Minimumskravet for alle personer som reiser til Phuket er å 1) laste ned "Mor Chana" -appen på smarttelefonene og vise dem når betjenten ber om inspeksjon, og 2) registrere seg online via nettstedet www.gophuget.com for å informere tjenestemenn om reiseopplysningene til Phuket.

(pf) Kilde: PR-avdelingen på Phuket Kommentér

Fortsatt flom i det sydlige Thailand (video)


Monsunen i den sørlige regionen letter, men mange områder, spesielt de ved Pattani-elven, er fortsatt under vann. Vannnivået i elva har steget etter at et reservoar oppstrøms tømmes for vann.

(pf) Kilde: NBT


 Kommentér


Thai Air Asia: – Nytt smitteutbrudd har ødelagt selskapetDaglig leder i Asia Aviation, den største aksjonæren i Thai Air Asia, sier at smitteeoppblomstringen har "ødelagt lavprisselskapet". Tassapon Bijleveld sier at selv uten nasjonal nedstenging har bestillingene uteblitt.

– Reisesentimentet har stupt, og er lavere enn i fjor. Dette er annerledes denne gangen fordi folk frivillig dropper reiseplanene sine selv uten en landsdekkende nedstenging, sier Tassapon.

I følge en rapport i Bangkok Post forventer ikke Tassapon at ting vil bli bedre neste måned. Dette til tross for at den thailandske regjeringen innførte ekstra helligdager i løpet av det kinesiske nyttårsperioden. – Dette kan bli det roligste kinesiske nyttåret vi noensinne har hatt, sier Tassapon.

Denne måneden har Thai Air Asia-bestillinger sunket med over 50%, og tvunget selskapet til kansellere mange flyreiser. Noen fly har bare 20-30 passasjerer. Selv om restriksjoner fortsatt er på plass for internasjonale ankomster, tok hjemmemarkedet seg noe opp inntil det nye utbruddet kom.

– Vi var i ferd med å ta igjen det tapte etter nedsstengingen i fjor. Til tross for svært lav fortjeneste, kunne vi i det minste ha hatt en jevn inntektsstrøm fra innenriksmarkedet. Men dette nye smitteutbruddet har ødelagt oss.

Flyselskapsindustrien i Thailand har etterlyst et finansielt sikkerhetsnett i form av myke lån. Åtte flyselskaper samarbeidet i fjor om å be et økonomisk støtte til regjeringen. Tassapon sier at flyselskapene ga all nødvendig informasjon til statsminister Prayut Chan-o-cha, samt til tre statsråder fra finansdepartementet og til de relevante bankene. Til dags dato har de ikke fått noe svar. Han sier at thailandske transportører kjemper for å overleve, og hvis markedet ikke tar seg opp neste måned, kan noen måtte legge ned virksomheten.

(we) Kilde: Bangkok Post Kommentér

Thailand starter vaksinasjoner i februarThailand vil begynne å med korona-vaksinasjoner fra neste måned, ifølge generaldirektøren for landets sykdomsavdeling. – Mellom februar og april vil 1 million personer, som blir ansett som sårbare eller mest utsatt for viruset bli vaksinert, sier Dr Opas Karnkawinpong. Først om ett år vil omkring 70 % av landets befolkning være vaksinert. 

Blant personer som skal vaksineres først, er 80 000 helsearbeidere i frontlinjen og landsbyfrivillige, 20 000 sykdomsbekjempende arbeidere og 900 000 mennesker i alderen 60 år eller eldre og de med spesielle helsemessige forhold. Hver person vil få to doser av vaksinasjonen.

De som bor i områder som anses å være 'høy risiko', som Samut Sakohon, Bangkok, Chonburi, Chantanburi, Trat og Rayong, vil være blant de første mottakerne.

Den andre fasen av vaksinasjoner vil begynne over hele landet fra mai eller juni og vil bl.a. omfatte 26 millioner fra sårbare grupper.

Den tredje fasen av vaksinasjoner begynner tidlig i 2022 og da vil en se at 70% av befolkningen generelt blir vaksinert, slik at flokkimmunitet kan utvikles.

(we) Kilde: Daily News Kommentér

Restriksjoner og økte kontroller på reiser mellom Thailands provinserDaily News skriver at Thailand økte restriksjoner og kontroller på reiser mellom provinsene , nå når den andre bølgen av pandemien fortsetter. Folk kan forvente sjekking også på mindre veier mellom provinsene. Temperaturer, symptomer og årsaker til reisen vil bli sjekket overalt fra nå av når Thailand er i sitt høyeste varslingsnivå.

Politi og andre tjenestemenn vil ha unntakstilstandsmakt på hovedveiene, og lavere rangerte tjenestemenn vil sette opp kontrollpunkter på mindre veier over hele landet. Alle provinsguvernører er instruert om å sette opp primære kontrollpunkter på hovedveiene.

På mindre veier mellom provinsene vil distriktsledere, tillitsvalgte og lokale tjenestemenn ha ansvaret for å kontrollere bevegelsene.

Publikum skal via kunngjøringer orienteres om at de ikke skal legge ut på reiser hvor som helst med mindre det var absolutt nødvendig, og at bevis på hvorfor de trengte å reise vil bli krevet.

De strengeste begrensningene gjelder for reiser til og fra Samut Sakhon, Chanthaburi, Chonburi, Trat og Rayong der følgende kontroller vil bli gjort:
 1. Kroppstemperatur og symptomer. 
 2. Spurt om årsaker til reise og destinasjon. 
 3. Sjekket at de har Mor Chana-appen på telefonen. 
 4. At folk har i besittelse av de nødvendige dokumentene for reisen. 
 5.  Registreringer av alle som er med på reisen. 
For neste nivå, som nå gjelder 23 provinser i et høyt nivå av begrensninger, skal punktene 1, 2, 3 og 5 følges.

For de resterende 49 provinsene må folk som krysser provinsgrensene forvente at 1 og 2 blir observert.

HØYT KONTROLLERTE PROVINSER
Bangkok, Ang Thong, Ayutthaya, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri, Suphan Buri, Kanchanaburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Ratchaburi, Tak, Chachoengsao, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chumphon, Ranong.

Høyt kontrollerte områder er provinser med høyt antall lokalt smittede er resitrert i flere en et område.

KONTROLLERTE PROVINSER
Chai Nat, Nakhon Sawan, Phetchabun, Uthai Thani, Kamphaeng Phet, Sukhothai, Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Phang Nga, Surat Thani.

Kontrollerte områder er provinser som enten har grense til høyt kontrollerte provinser eller har emer en 10 nye smittetilfeller.

Alle andre provinser er klassifisert som 'PROVINSER UNDER HØY OVERVÅKING'. Dette er provinser med færre enn 10 tilfeller, men har tiltak for å kontrollere spredningen av samfunnet.

(we) Kilde: Daily News


 Kommentér


Forsiktig optimisme i Thailand når nye smitte tilfeller avtar for fjerde dag på radAntall nye smittetilfeller i Thailand har avtatt for fjerde på rad, ifølge Center of COVID-19 Situation Administration (CCSA), med 205 nye saker fredag.

Av de nye tilfellene er 131 lokale, 58 var blant arbeidsinnvandrere og 16 ble hos personer som kom inn i karantene.

Landet rapporterte også en enorm økning i antall utskrevne fra sykehus, 734 på fredag. Ingen nye dødsfall ble rapportert. 4519 mennesker forblir på sykehus eller holdes i et karantensenter for migrerende arbeidere.

Fredagens tilfeller bringer det totale antallet smittede i Thailand til 9841, og med 67 dødsfall.
16 av de 66 provinsen har ikke rapportert nye smittede de siste 7 dagene, 4 provinser har ikke rapportert om en ny saker på 14 dager, 20 provinser har ikke rapportert om saker siden 15. desember 2020.

Antall nye infeksjoner og totale tilfeller i Thailand siden 14. desember, på utvalgte dager med vesentlig endring fra de forgående dager, har vært som følger:
 • 14. des: +28 (4 237)
 • 20. des: +576 (4907)
 • 23. des: +46 (5762)
 • 26. des: +110 (6020)
 • 1. jan: +279 (7.163)
 • 4. jan: +745 (8439)
 • 5. jan: +527 (8966)
 • 6. jan: +365 (9,331)
 • 7. jan: +305 (9636)
 • 8. jan: +205 (9841)

 Kommentér

Chiang Mai desinfiserer puber etter besøk av smittet personArbeidere fra Chiang Mai kommune desinfiserer en rekke underholdningssteder, som nylig ble besøkt av en 25 år gammel kvinne, etter at flere har blitt smittet.

Ifølge de reisendes tidslinje besøkte hun fem underholdningssteder - WarmUp Cafe, Infinity Club, DC, Tha Chang (ท่าช้าง) og Pretty Club Exclusive. Alle fem arenaene skal være desinfisert, og spesielt vanlige berøringspunkter som f.eks. dørhåndtak.

Et av stedene, WarmUp Cafe, beordret også alle sine ansatte til selvkarantene og stengte restauranten i 14 dager fra og med mandag, selv om komitéen for smittsomme sykdommer i Chiang Mai kun beordret en 3-dagers stenging. De fire andre stedene fulgte også komitéens ordre, som ledet arbeidstakerne til karantene og disse nattklubbene også stengt i 14 dager.

Også andre områder som 25 åringen besøkte har blitt desinfisert og lokale innbyggere er bedt om å være ekstra forsiktige nå når Chiang Mai står overfor et økende antall smittede.

(we) Kilde: NNT


 Kommentér

Flere thaiprovinser setter av lokaliteter for lokal karanteneEtter oppfordringen fra Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) om at alle provinser skulle forberede sted til feltsykehus, har mange provinser også satt av steder for karantene for reisende som kommer fra høyrisikoprovinser, og for å overvåke utsatte personer.


Et konferanserom, i Sakae sub-distrikts administrative organisasjon i Buriram, er desinfisert og forberedt på å huse personer som kommer fra høyrisikoområder.

Provinsen tillater de som ikke kan være i karantene hjemme, og pålegger at de unngår all kontakt med andre og blir værende i sitt hjem i totalt 14 dager. Her skal de etter plamen få det nødvendigste for samt oppfølging fra helsevesen med daglig febersjekk og 24-timers overvåking.

Et lignende rom er satt opp ved bygning 4 på Rajabhat Udon Thani University i Udon Thani-provinsen. Bygningen har 280 rom og har plass til opptil 980 personer. Studenter ved universitetet har ikke fått lov til å komme inn i området siden semesterstart. Udon Thanis guvernør sa at lokale karantene har blitt etablert på flere passende steder etter en gjennomgang av rommene, omgivelsene og lokal geografisk avstander. Han ba om at de uten reiseplaner som haster med reiseplaner, unnlater å besøke provinsen, og at de som trenger å reise til provinsen rapporterer dette til myndighetene.

(we) Kilde: NNT
 Kommentér


Se eldre saker...