Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

THAI planlegger å få halvparten av inntektene sine fra catering og reparasjonstjenesterThai Airways International (THAI) planlegger de neste fem årene å øke inntektene fra catering, reparasjon og lastetjenester fra 15 til 50 prosent av de totale inntektene.

Det sier adminstrerende direktør i THAI Catering, Varangkana Luerongjvong.
Hun sier at cateringvirksomheten har som mål å øke den årlige inntekten fra 10 milliarder baht til 20 milliarder i løpet av de neste fem årene.

I fjor omsatte flyselskapets cateringvirksomhet for 8,5 milliarder baht og har nå som mål å utvide franchisen for alle sine produktmerker til totalt 700 utsalgssteder, og det med sikte på å øke omsetningen med minst 3,5 milliarder neste år.

Reparasjons- og lastevirksomhetene har et lignende mål - å doble inntektene fra henholdsvis nåværende 15 milliarder til 20 milliarder.

THAI er i en rehabiliteringsfase under konkursrettslig tilsyn, og flyselskapet skal sende inn sin rehabiliteringsplan for behandling i domstolen i fjerde kvartal i år.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér

Thailands BCP fortsetter med boringen i NorgeThailands Bangchak Corporation (BCP) har kunngjort at de går videre med investeringene i OKEA og aktiviteter i Nordsjøen, og mener det ikke er noen risiko for tap selv om oljeprisen faller.

Bangchak Corporation Public Company Limited (BCP), tidligere kjent som Bangchak Petroleum, er et petroleum- og energikonglomerat i Thailand. Det ble i 1984 grunnlagt som et statlig selskap. Staten solgte seg ut i 2001 og selskapet er nå notert på børsen i Thailand.

- OKEAs lave produksjonskostnader på US $ 15 per fat oppveies vanligvis av høye statlige tariffer, men den norske regjeringen har betalt tilbake 100 millioner dollar i toll til OKEA for å avlaste Covid-19-effekten, sier Chaiwat Kovavisarach, BCP-president og administrerende direktør.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér


Ratchaburi: Thai kvinne skjøt ‘utro’ ektemann i sengaEn 49 år gammel thailandsk kone ventet på Ratchaburi-politiet i Chedi Hak-distriktet, i det vestlige Thailand,  i helgen, med en 9 mm pistol i hånda da hun overga seg til politiet og viste dem hva hun hadde gjort.

I senga fant de hennes 62 år gamle ektemann, drept med seks skudd. Kvinnen sa at mannen hennes, som var en amulettforhandler, hadde holdt på med en "Gig" (en elskerinne) på Facebook. Hun ble arrestert og siktet for drap.

(we) Kilde: 77kaoded


 Kommentér

Sentral turistaktør på Phuket: – Regjeringen ødelegger turismenDaglig leder i firmaet "Love Andaman", Torphong Wongsathienchai, kritiserer den thailandske regjeringen for dens inkonsekvente tilnærming til gjenåpning for utenlandske turister. Han sier at de for øyeblikket gjør mer skade enn nytte.


Hans kommentarene kommer etter at de første kinesiske turistene som var ment å ankomme sist torsdag, ble kansellert av angivelig grunnet vegetarfestivalen.

Han sier at den kansellerte ankomsten av de 120 kinesiske turistene viser håpløsheten i mangel på koordinering mellom turistdepartementet, helsedepartementet, TAT og Phuket myndigheter og med utbredte feil og forvirrende kommunikasjon.

Dette resulterter i forvirring bland thaiene og skader turistindustrien som de prøver å få i gang igjen.

– Hva er så vanskelig med å faktisk snakke med hverandre? spør han. – Vi trenger hjelp, ikke mer skade.

Kilde: Manager Online

 Kommentér

De vil løse Bangkoks årlige flomproblmer (video)Kan underjordiske vannmagasiner være løsningen for Bangkok?

Det kan være en mulighet for å løse hovedstadens årlige flompoblemer skal vi tro Kong Mongkuts teknologiske institutt Ladkrabang (KMITL).

De kreative ingeniørene vil trolig foreslå den spennende idéen om bygging av underjordiske vannmagasiner for Bangkok Metropolitan Administration (BMA). (pf)  Kommentér


TAT lanserer nye idéer for Elite Card for å tiltrekke seg utenlandske investeringerNye medlemsfordeler for innehavere av Thai Elite Card forventes å tiltrekke seg minst 20 milliarder baht i ekstra utenlandske investeringer. Iallfall hvis en skal tro på Tourism Authority of Thailand (TAT).

– Det har vært en stopp i boligsalget i Bangkok, som er påvirket av både lavere inntekt og mangel på internasjonale kjøpere under pandemiensituasjonen, og det gjør sitt til at Thailand Elite Card tenker nytt, sier Yuthasak Supasorn, guvernør for Tourism Authority of Thailand (TAT).

Thailand Privilege Card (TPC), eid av TAT, administrerer Thailand Elite Card, har to nye kreative medlemsfordeler for å lokke flere investorer. Målet er 1.000 neste år. Eller å tiltrekke seg tre nye medlemskap hver dag i hele 2021.

TPC ser for seg at eiendomsutbyggere tilbyr gratis medlemsskap i Thailand Elite-klubben dersom en kjøper et bolig til minst 10 millioner baht (ca 3 mill kroner). Her skal det følge med visumprivilegier. Med andre ord vil det si at dersom en investerer i bolig til 3 milioner kroner i Thailand får kjøperen visum - uten å kunne seg inn i landet med de reisebegrensningene. Dette er TCPs første plan som de kaller “Flex One”.

Den andre planen, "Flex Plus", skal gi arbeidstillatelser til innehavere av Elite-kort, men kun hvis du investerer for 31,2 millioner baht i Thailand. Kravet er et at du allerede er medlem og har mer enn fem år igjen av medlemskapet eller at en søker som nytt medlem med 1 million baht i innmeldingsavgift.

Men - som vanlig er dette bare forslag i et svært tidlig fase:

“Center for Economic Situation Administration” må godkjenne planene. Deretter skal Arbeidsdepartementet avgjøre om de vil gi arbeidstillatelse til denne gruppen.

– De to tiltakene forventes å tre i kraft neste år, hevder Yuthasak Supasorn i TAT.

– Dersom TPC kan selge minst 1.000 Thailand Elite medlemskap under det nye Elite Fleksibelt programmet, sammenlignet med 2.000 salg per år før pandemien, vil

20 milliarder baht bli injisert i nasjonaløkonomien, mener Yuthasak.

– Det er etterspørsel fra potensielle investorer i lavrisiko-land som ønsker å ha et opphold med lang opphold i Thailand, hevder han. – Vi må finne den rette løsningen som kan omdirigere disse bidragene til Thailand.

I tillegg planlegger TAT å samarbeide tett med “Creative Economy Agency” og “Office of Knowledge Management and Development” for å forberede den kommende nyttårsgaven til Bangkoks innbyggere med arrangementer fra november.

(pf) Kilde: The Phuket News

 Kommentér

Opplev Thailands vakreste ris-terrasserDen lille landsbyen Baan Pa Bong Piang er omgitt av fjellene i Doi Inthanon nasjonalpark i Chiang Mai, og her kan du oppleve noen av de vakreste ris-terrassene i Thailand.

På denne tiden av året kan turister (vel og merke stort sett innenlandske) glede seg over å vandre rundt i de vakre grønne risterrassene.

Her kan man spise gode måltider, overnatte, nyte en god frokost og bare ha det på fløyel.

Selv om det er litt spesielle tider, bør reisemålet plottes inn for et besøk på neste tur til Thailand. (pf)

  


 Kommentér

Thailands kyllingeksport til Kina øker 70%


Eksporterdien av thailandsk kylling til Kina har økt med 75 prosent hittil i år og volumet med 70 prosent.

Thailand har totalt eksportert 78.369 tonn fersk kylling til Kina i år, med volum opp 70 prosent og verdistignikng på 75 prosent til ca 2 mrd kroner i år.
En avgjørende faktor i handelen er registreringen av åtte nye thailandske fjærfefabrikker i Kina, som fører til totalt 23 slike fabrikker.

(we) Kilde: The Nation

 Kommentér


Beordrer bom og signaanlegg ved alle jernbaneovergangerEtter den tragiske kollisjonen i Chachoengsao-provinsen sist lørdag mellom et lastetog og buss. som resulterte i 17 omkomne og 30 skadde, har landets transportminister, Saksayam Chidchob, beordret Thailands statsjernbane og departementet til å installere signalsystemer og bommer ved alle jernbaneoverganger over hele landet.

Mr. Saksayam sa i går, mandag, at den aktuelle kryssingen ikke var registrert og derfor ikke har bom eller signal, og nå er både SRT og Department of Rail Transport instruert til å finne ut hvor mange av slike jernbaneoverganger er fortsatt i drift, og om det fremdeles er behov for de.

17 personer ble drept da en innleid buss, med 60 personer var på vei fra Samut Prakan til en buddhistisk Thod Kathin-seremoni i et tempel i Chachoengsao-provinsen, da den ble påkjørt av et godstog idet bussen passerte over en dobbeltsporet jernbaneovergang. Jernbaneovergangen hadde hverken bom eller signalanlegg.

(we) Kilde: ThaiPBS

 Kommentér

Thai-politiet etablerer nytt byrå for å etterforske nettkriminalitetThailandsk politi har etablert en ny organisasjon for å etterforske cyberrelaterte lovbrudd.

Kommisjonær for det nye «Cybercrime Investigation Bureau», Kornchai Klaiklueng, sier at de skal jobbe med internasjonale kolleger, men etterforskerene trenger tid til oppplæring før de håndterer transnasjonal etterforskning av nettkriminalitet.

– Byrået har lite personale og må rekruttere flere etterforskere før det kan begynne å jobber, sier Kornchai. Etterforskerene vil får opplæring i nettkriminalitet i løpet av de neste 3 månedene.

Neste år vil byrået kunne håndtere anmeldete saker fra hele landet, det være seg ærekrenkelser, trusler, falske nyheter, nettspill og ulovlig handel.

Kornchai sier at byrået først vil ta på seg mer generelle saker, og de fleste saker om nettkriminalitet vil bli behandlet av «Central Investigation Bureau’s Technology Crime Suppression Division». Byrået vil åpne flere filialer i fremtiden i områder som Chon Buri, Khon Kaen, Chiang Mai og Surat Thani.

(pf) Kilde: Bangkok Post  Kommentér

Fire arrestert for å ha driftet onlinespillThailandsk politi har arrestet fire personer for å ha driftet seks ulike nettspillsider. Kontanter og eiendeler til en verdi av rundt 75 millioner baht er beslaglagt.

10 lokaliteter ble gjennomsøkt av politiet og de beslagla eiendeler, herav 11 luksusbiler, 21 luksusklokker, 180 mobiltelefoner og 26 datamaskiner til en verdi av 75 millioner baht.

De mistenkte skal ha drevet gamblingnettstedene i omtrent seks år og ansatt rundt 200 personer. De har angivelig benyttet 38 bankkontoer for transaksjonene og bare det siste havåret har omsetningen vært 15 milliarder baht.

De fire mistenkte er siktet for å være vertskap for gambling og ulovlig ha invitert folk til gambling og silslitt hvitvasking av penger.

Ifølge lokalt politi skal det være en av de størsye onlinegambling-sakene som er rullet opp. Politiet etterforsker pengesporene og letter etter fleremedskyldige.

(pf) Kilde: Mcot / TNA


 Kommentér


Thaiene fortviler over stigende priser på mat og livsnødvendigheterThaienes største problem er det stigende prisene på mat og andre livsnødvendigheter. Det kommer fram i en fersk mendingsmålng. Deretter lav inntekt, ineffektiv regjeringsadministrasjon, ineffektive lærere og skoler og politiske konflikter.

De fem fremste årsakene til at respondentene komme med disse klagene, er:

• Behov for raskt å løse problemer;
• Problemene er uutholdelige;
• De vil at leveforholdene deres skal forbedres;
• De vil at regjeringen skal være klar over disse problemene;
• Disse problemene har gjort dem engstelige.

Når det gjelder de fem beste personene som kan løse disse problemene, pekes det på regjeringen, statsministeren, folket, relaterte byråer og seg selv, i den rekkefølgen.

Meningsmålingen er utført av Suan Dusit og ble ble gjennomført 5. og 9. oktober med 1164 respondenter over hele landet.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér

Royalistgrupper planlegger motdemonstrasjon i morgen - frykt for sammenstøtUltra-royalistiske grupper planlegger motdemonstrasjoner i Bangkok i morgen 14. oktober for å konfrontere studentdemonstarasjonen. Dette utløser frykt for en voldelig konfrontasjon mellom de to gruppene.

Anti-regjeringsprotester har spredt til hele landet i løpet av de siste tre månedene med krav om statsministerens avgang og omskriving av grunnloven.  Studentdemonstrantene ønsker også en reform av konghuset.

Ultra-loyalistiske grupper mener på sin side at slike krav ikke er på sin plass, og at studentene har overskredet grensene. De vil holde motdemomnstrasjon samtidig.

Én gruppe, ledet av den ultra-royalistiske legen Riangtong Naena, samler seg noen hundre meter fra studentprotestene foran statuen av kong Rama V. Dette kan føre til voldelige oppgjør. En annen gruppe, ledet av den konservative høyreorienterte munken Buddha Issara, sier at lojale thaier må møte opp for å forsvare monarkiet.

Både politi og geistlige har vært medskyldige i drapet på studenter tidligere, særlig under demonstrasjonen 6. oktober i 1976.

Her er morgensdagens planlagte arrangementer av demonstranter og motdemonstranter:

10:00 - Pro-royalistiske styrker samles ved hestestatuen til kong Rama V.
13:30 - Tidligere visestatsminister Suthep Thuagsuban vil være på Rajdamnern Avenue for å avvente en kongelig prosesjon av kong Vajiralongkorn.
12:00 - Royalistgrupper ledet av Buddha Issara samles på Sanam Luang for å vise støtte til monarkiet
14:00 - Studentdemonstranter begynner å samles på Democracy Monument
16.00 - Studentdemonstranter starter marsjen mot regjeringsbygget. Her planlegger de å slå leir for natten.
17:00 - HM King Vajiralongkorn ankommer området slik at han kan utføre kongelige plikter
19.00 - Taler startet ved regjeringsbygget derson studentene klarer å nå området.

(pf) Kilde og kart: TheEnqurier 


 Kommentér

Thailand med enda et nytt forslag: Karantene i hjemlandet før ankomstVirvaret av vilkår for turistreise til Thailand når nye høyder. Folkehelsedepartementet foreslår nå en ny type karantene, alternativ til statlig karantene (ASQ), hvor noen utvalgte provinser vil tillate kortvarige besøkende å reise til utpekte områder i løpet av 14 dagers-karantene. Samtidig må du i 14 dagers karantene i hjemlandet før ankomst.


Denne typen ASQ skal tillate turister å reise til utpekte områder i løpet av 14-dagers karantene i stedet for å begrense seg til opphold på hotellområdet.

Det forutsettes at de utenlandske besøkende må akseptere reiseruter som er satt av provinsene, og ikke må avvike fra dette, og de må komme fra land med lav smitterisiko og ingen lokale smittetilfeller i tre måneder.

Turisten må teste negativt for viruset i 72 timer før avreise og være i karantene i hjemlandet i 14 dager før de ankommer Thailand. De må også bestille flyreiser og overnatting gjennom reisebyråer.

Provinsene som er klare til å gjenåpne, må sørge for at ruter for utenlandske besøkende ikke blir brukt av lokale innbyggere. Anbefalte aktiviteter for turister inkluderer velværeaktiviteter som massasje, spa og gastronomiske turer. 

Thainytt venter spent på nye, spenstige forslag fra smilets land. 

(we) Kilde: Bangkok Post Kommentér


Thailand sikter høyt i 2021Tourism Authority of Thailand (TAT) sikter mot at Thailand skal være blant de fem beste turistmarkedene i 2021.

Det sier TATs Yuthasak Supasorn og nærmest lover voldsomme turistinntekter: fra 700 milliarder til 1,5 billioner baht.

Han sier at TAT har revidert sin 2021-strategi ved å sette Thailand-turisme for en trygg og bærekraftig fremtid, samt å opprettholde helse og sikkerhet for lokalbefolkningen.

Det er ikke kjent om det er internasjonale eller innlandske turister TAT har i tankene.

(pf) Kilde: NNT
 Kommentér

Thailandsk trafikksikkerhetskampanje fra 1970-tallet (video)

Vi tror det ville være rettferdig å si at denne trafikksikkerhetskampanjen fra 1970-tallet gikk inn i det ene øret og ut av det andre, siden ingenting ser ut til å har endret seg på det thailamdske veiene siden dinne kampanjen ble laget.

Å ignorere fotgjengere som bruker gangfelt og kjører på rødt lys er normen i Bangkoks gater.

Nedenfor er tre videoer som var en del av 1970-kampanjen:

Bruk gangfeltene


Bruk gangbroene


Stopp for rødt lys


Kilde: Stickboy
 Kommentér

Turistbløffen: Ingen i Guangzhou (Kina) har søkt det spesielle turistvisumet (STV)Ikke en eneste person fra Guangzhou i Kina, har søkt om det nye spesielle turistvisumet. Det er den triste og bisarre sannheten, ifølge den thailandske nettavisen Siamrath.

Rundt 120 til 150 turister hadde "planlagt" å lande på Phuket 8. oktober fra Guangzhou i Kina, men "administrative spørsmål" ble hevdet å være årsaken til den forsinkede ankomsten.

Disse administrasjonsproblemene ser nå ut til å være ren oppspinn for å komme med en unnskyldning.

Thailands turistmyndighet ga tilsynelatende ut en liste over kinesiske turister som "forårsaket forvirringen". De potensielle turistene hadde nettopp registrert seg for å indikere at de var "interesserte" i den nye visumordningen, men gikk aldri gjennom prosessen med å søke om visum, skiver Siamrath.

Talsmann i Thailandske UD, Natthaphanu Noppakhun, har fortalt thailandske journalister at ingen i Guangzhou faktisk hadde søkt om det spesielle turistvisumet.

TAT-guvernør Yuthasak Supasorn hevdet i en tidligere melding at den forsinkede ankomsten skyldtes problemer i prosessen for å søke og utstede Special Tourists Visas.

Planene om å bringe de kinesiske turistene til Phuket har mildt sagt vært ”sketchy” fram til dagen de skulle lande. Noen kilder sa at de kommer - andre at de ikke kommer.

Både guvernøren på Phuket og det nasjonale sikkerhetsrådets generalsekretær hevdet til og med at utsettelsen ble gjort for å lette smitte-frykten for thailandske turister som planlegger å reise til Phuket for den årlige vegetarfestivalen senere denne måneden.
Dersom talspersonen fra UD og meldingen fra er korrekt, har ledende thailandske tjenestemenn vært medskyldige i å videreformidle villedende og falsk informasjon.
En rekke luksuriøse resorter på Phuket er blitt alternative statlige karanteneanlegg, og mobile testbiler er på plass på Phuket internasjonale lufthavn, som skulle teste de utenlandske turistene når de ankom.

Phuket Tourism Association president sier at ”Phuket er klar, men vi trenger klarhet. Hvor er turistene fra? Hvor mange er de? Og hvor skal de bo? ”

(pf) Kilde: Thai Visa / SiamRath


 Kommentér


Etterlyst Red Bull-arving sett i Dubai?Noen hevder at de har observert den etterlyste Red Bull-arvingen i Dubai.


Vorayuth “Boss” Yoovidhya er etterlyst av Interpol for å ha drept en politibetjent i 2012 da angivelig kjørte over en politibetjent med sin Ferrari.

Mens thailandske medier melder at rømlingen er i Dubai, sier en talsperson i politiet at de ikke har hørt noe om denne obervasjonen, men de vil undersøke saken nærmere..

Interpol etterlysningen ble utstedt for noen uker siden. 194 land er medlemmer av Interpol, og politiets talsperson sier at ingen av disse har meldt noe til det thailandske politiet. Rikspolitimesteren sier at han vil ta kontakt med den thailandske ambassaden i De forente arabiske emirater for å forhøre seg om “Boss” påståtte oppholdssted.

– Vi ønsker å bekrefte med de lokale myndighetene om han er i De forente arabiske emirater eller ikke. Hvis han er det, vil vi koordinere med dem for å utlevere ham til Thailand, slik at han kan stiller for domsstolen.

Etter å ha unnlatt å møte i retten flere ganger, flyktet “Boss” landet i 2017 med sin private jetfly og forlot dette i Singapore. Media har rapportert om observasjoner av “Boss” siden den gang i London, Singapore og Hong Kong. En kilde sier at “Boss” har vært i Dubai i en stund.

(we) Kilde: Thai Visa | The Nation Kommentér

Thai-kanadiske Chalisa 'Amanda’ Obdam kåret årets Miss Universe Thailand27 år gamle Phuket-fødte Chalisa 'Amanda' Obdam beseiret de 29 andre konkurransedeltakerne i kampen om å bli Miss Universe Thailand og å få Mouawad-diamantkronen til en verdi av 3,5 millioner baht.

Hun har en karriere som modell og "skjønnhetsdronning", etter å ha vunnet Miss Grand Rising Stars 2016 og Miss Tourism Metropolitan International 2016. Amanda har en bachelorgrad i bedriftsøkonomi fra University of Toronto, Canada.

Den første andreplassen gikk til thai-indiske Praveenar Singh fra Chiang Mai-provinsen, og den andre andreplassen til Punika Kulsoontornrut fra Prachuap Khiri Khan-provinsen

(we) Kilde: The Nation
 Kommentér

Finnair gjenåpner destinasjoner, fortsatt bare en femtedel av antall ‘normale’ flyvningerFra 25. oktober 2020 til 31. mars 2021 vil Finnair betjene 45 innenlandske og europeiske destinasjoner, men med reduserte ukentlige frekvenser på nesten alle ruter. 

Flyselskapets langdistanser vil fokusere på Tokyo, Seoul, Hong Kong, Shanghai, Nanjing og Bangkok. På Bangkok-ruten tar Finnair kun med passasjerer fra Bangkok til Helsinki.

I 2019 fløy Finnair rundt 350 flyvninger om dagen og på mer enn 100 destinasjoner i Europa, Asia og Nord-Amerika. Nå er det omtrent 75 flyvninger per dag. Selskapet vil fortsette å gjennomgå sitt trafikkprogram basert på estimert etterspørsel.

(we) Kilde: ScandAsia


 Kommentér


Se eldre saker...