Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

14 laoter deporteres etter forsøk på å snike seg inn Thailand

14 laotiske innvandrere som hadde hver betalt 4000 baht for å komme inn i Thailand ble i går arrestert i den nordøstlige provinsen Ubon Ratchathani, og blir nå sendt tilbake til hjemlandet.
<br>
Politiet ble informert om en hvit Toyota-varebil som mistenkes for å ha med seg papirløse utlendinger. Da politiet sjekket kjøretøyet, fant de sju menn og syv kvinner fra Laos.

Sjåføren (54), sa at han hadde blitt kontaktet for å bringe dem til Bangkok mot en betaling på mellom 15.000 og 20.000 baht.

Passasjerene hadde hver angivelig betalt 4.000 baht for transporten. De ble alle sjekket og ble funnet å være sykdomsfrie.

Sjåføren blir siktet for å legge til rette for ulovlig innvandring. Politiet sier at de ville stramme inn patruljering langs grensen for å forhindre en lignende saker.

(we) Kilde: TheNation


Kommentér

Fotballaget Buriram United blir satt i karanteneDe siste dagene er det registrert flere innenlandske corona-smittede i Thailand, etter over tre måneder uten noen registrering.
<br>
Vitit Saritdeechaikul, provinshelsedirektør i den nordostlige provinsen Buri Ram, sier at 42 spillere og ansatte i Buriram United er blit satt i karantene etter at de lørdag kom tilbake fra klubbens treningsfelt i Samut Prakan.

(we) Kilde: BangkokPost


Kommentér


Ublu tomtepriser i Bangkok: Silom Road er dyrest


Silom Road, Bangkoks nattelivsdistrikt, er det dyreste området å kjøpe tomt på i Bangkok, etterfulgt av Phloen Chit Road, ifølge data fra finansdepartementet i årene 2016-2019. 


Pandemien kan ha ført til noe nedgang i prisene, men det finnes ingen data om tomteverdiene ennå i år.

På Silom Road er tomteprisene opptil 1 million baht per kvadrat wah.
(En kvadrat wah er 4 kvadratmeter, og prisen tilvarer ca 75.000 kroner pr kvadratmeter).

Et tomteareal på Phloen Chit Road koster opptil 900 000 per 1 kvadrat wah.

Tomteområder på Rajadamri Road varierer fra 750.000 baht til 900.000 baht per 1 kvadrat wah  De billigste områdene å kjøpe land i Bangkok er jordbruksområder i Bangkhuntian-distriktet. Tomteprisene varierer fra 500 baht til 10 000 baht per 1 kvadrat wah. 

På landsbygda i Thailand opererer man gjerne med antall rai. En rai er 400 wah som er 1600 kvadratmeter - 1,6 mål. Tabell her

Eiendommer på Silom Road er også de dyreste i Bangkok. Prisen for et kontor på 680 kvadratmeter i 4. etasje på Silom road koster rundt 155 millioner baht (ca 44 millioner), ifølge dataene. Den høyeste prisen som er forlangt er 7 milliarder baht (I overkant av 2 milliarder kroner) for et kontorbygg på 37 etasjer på Sathorn Road.

Her er de 10 dyreste områdene å kjøpe tomt på i Bangkok:
(1 kvadrat wah er 4 kvadratmeter)
  1. Silom Road på 700.000 baht til 1 million per kvadrat wah.
  2. Phloen Chit Road på 900 000 baht per kvadrat wah.
  3. Rajadamri Road på 750 000 baht til 900 000 baht per kvadrat wah.
  4. Rama I Road på 400 000 baht til 900 000 baht per kvadrat wah.
  5. Wireless Road på 500 000 baht til 750 000 baht per kvadrat wah. 
  6. Sathorn Road på 450 000 baht til 750 000 baht per kvadrat wah.
  7. Yaowarat Road på 700.000 baht per kvadrat wah.
  8. Thaniya Road, Pattanapong Road, Pattanapong II Road på 600.000 per kvadrat wah.
  9. Narathiwas Rajanakarin Road på 280 000 baht til 600 000 baht per kvadrat wah.
  10. Ratchawong Road, Sampeng Road på 550 000 baht per kvadrat wah.
(pf) Kilde: TheThaiger

Kommentér

Thailands maraton mot en coronavaksine møter motbør - tross framskritt


Thailandske forskerteam gjør fremskritt i sitt utrettelige søk etter en corona-vaksine, men det er fortsatt ingen garanti for at folk snart vil være trygge for et virus som har brakt verden i stå.

På dette punktet er all corona-vaksineinnsats i Thailand på det prekliniske stadiet, noe som betyr at prototypene ikke er klare for menneskelig testing ennå.

Den globale jakten fikk et et tilbakeslag denne måneden da kliniske (menneskelige) studier av farmasøytisk firma AstraZeneca og Oxford University ble stanset etter at en frivillig utviklet en uforklarlig sykdom. Dog skal testene være igang igjen.

Thailandske forskere ledsages av utallige kompliserte problemer rundt vaksinens utvikling.

For få ressurser

Prof Dr Kiat Ruxrungtham, som leder Chulalongkorn Universitys corona-vaksineprosjekt, sier at selv om teamet hans har oppnådd gode resultater, vil de ikke produsere vaksiner for menneskelige tester ennå.

– Vi må vente på at et utenlandsk produksjonsanlegg skal produsere eksperimentelle vaksiner. Produsentene er for tiden opptatt, så våre kliniske fase 1-studier må vente til minst første kvartal neste år, sier han.

Før teamet hans oppdaget denne hindringen, planla han å starte menneskelige prøvelser innen oktober.

Prof Dr Yong Poovorawan, en ekspert i klinisk virologi fra Chulalongkorn University, bekreftet at en av Thailands største hindringer var mangelen på fasiliteter for å produsere eksperimentelle vaksiner for studier på mennesker.

Kiat sier at teamet hans faktisk hadde booket en produksjonsplass på et utenlandsk anlegg for flere måneder siden, men søknaden deres ble forsinket på grunn av produsentens travle timeplan.

Prototypen, produsert av Kiat-teamet, er den eneste i Thailand som har generert en immunrespons, sier National Vaccine Institutes direktør Dr. Nakorn Premsri.

De andre tre prototypene som har vist suksess ble testet på marsvin. De ble produsert av et annet Chulalongkorn University-team, Bio-net Asia Co Ltd, og Baiya Phytopharm Co Ltd.

– Det er mange andre prototyper som blir utviklet i laboratorier, sier Nakorn. Prototypene faller inn i mange kategorier i henhold til deres metode for å generere en immunrespons - inkludert underenhet, viruslignende partikler (VLPer), inaktivert vaksine og virusvektor.

Instituttet hans overvåker nøye fremdriften i vaksineprogrammene, hvis resultater kan utgjøre en stor forskjell for helsen til både mennesker og ikke minst Thailands økonomi.

For mange team

Yong er imidlertid misfornøyd med at Thailands vaksinejakt er delt inn i så mange separate team, og mener samarbeid vil oppnå bedre resultater.

– Thailand har begrenset med menneskelige ressurser, fasiliteter og finansiering, sier han. – Dette betyr at konkurranse er mindre effektiv for å oppnå det endelige målet med en vaksine, så i stedet bør teamene samarbeide og ikke jobber hver for seg.

Yong la til at siden hvert lag har sine egne ressurser, vil et samarbeid resultere i en bedre og raskere sjanse for suksess: – For eksempel kunne King Mongkuts University of Technology Thonburi tilby sine avanserte fasiliteter for avansert forskning til andre team, sier han.

– Hvis vi jobber sammen, vil vi også ha nok [økonomiske] ressurser til å sikre rask overføring av teknologi fra utlandet, sier han. Et av de tre vaksinelagene ved Mahidol University har nå svært høy gjeld.

Yong sier at teknologioverføring ville hjelpe thailandske team å hoppe over trinn i utviklingsprosessen og spare tid.


Han advarer om at Thailands vaksineoppdrag vil mislykkes hvis de holder seg til sine gamle måter, og påpeker at thailandske forskere «sitter fast» i studier av en influensavaksine som er ansporet av et utbrudd i 2009.

Enda verre, Thailands prototype vil bare takle tre stammer av viruset, mens produsenter andre steder allerede har produsert en vaksine for fire stammer.

Yong, akkurat som Nakorn og Kiat, snakket på et nylig seminar om COVID-19 vaksineutviklingen med over 200 deltakere. Seminaret var arrangert av National Vaccine Institute, Disease Control Department og Medical Sciences Department.

Nakorn sier at instituttet hans jobber på mange fronter for å sikre at thaiene får tilgang til en COVID-19-vaksine. Viruset har så langt infisert mer enn 28 millioner mennesker over hele verden og nærmere en million har mistet livet.

- Vi har allerede fått 1 milliard baht som et nødbudsjett og tildelt noe av det til [Kiat-ledet] Chulalongkorn University-teamet og til National Primate Research Center of Thailand, sier han. Resten vil bli brukt på å styrke Thailands potensial for vaksineutvikling og teknologioverføring.

Nakorn la til at instituttet hans vil få mer statlige midler når prosjektet for å lette virkningen av COVID-19 får grønt lys fra National Economic and Social Development Council.

– Basert på vårt kart er det tre tilnærminger: støtte Thailands forskningsteam, samarbeid samarbeide med andre land, og anskaffe vaksiner fra utlandet, sier han. – Vi har ikke skrinlagt noen av disse alternativene.

Nakorn sier også at han vil jobbe med å sikre at statlig finansiering av annen vaksineutvikling er solid og gis uten hindringer: – Hvorfor vente til en pandemi bryter ut? spørr han.

Vaksinefremgang over hele kloden

Mer enn 200 Covid-19 vaksine prototyper utvikles for tiden over hele verden.
$2 av disse har nådd forsøk på mennesker mens 140 blir testet på dyr.

Kliniske studier på mennesker utføres i tre faser. Til tross for det haster med å finne en COVID-19-vaksine, har bare ni prototyper kommet inn i fase 3 til dags dato, hvorav den ene (Oxford / AstraZeneca) måtte stanses midlertidig på grunn av en frivilligs uforklarlige sykdom. Dette arbeidet har startet opp igjen.

En annen fase 3-prototype, som er utviklet av Moskvas GamaleyaInstitute og godkjent av den russiske regjeringen, får spørsmål fra forskere om uregelmessige utviklingsmønstre.

(pf) Kilde: Thai PBS
Kommentér

Turistdepartementet vil ha åpne grenser uten karanteneDet thailandske turistdepartementet sier at de følger en plan for å tillate utlendinger fra land med lave smittetall å besøke Thailand uten en obligatorisk karantene. Dette i et desperat forsøk på å redde landets turistnæring og flere millioner arbeidsplasser.

Det skriver den thailandske avisen Khaosod idag, søndag, som siterer Yuthasak Supasorn, guvernør for Thailands turistmyndighet.

De som kan slippe karantene er i første rekke asiatiske turister som vanligvis ikke oppholder seg i mer enn to uker i landet.

Forslaget trenger godkjenning fra regjeringen og forhandlinger med utvalgte land, sier Yuthasak til avisen.

Senere i kommende uke vil deaprtementet søke om godkjenning fra regjeringen om et spesielt turistvisum for langtidsturister. Hvis dette visumet, som er det 90 dagres visum vil kunne forlenger mange ganger og gi inntil 270 dager lovlig opphold i Thailand.

(pf) Kilde: CTN

Kommentér


18 offentlige høytidsdager neste årBank of Thailand har kunngjort at det blir 18 offentlige høytidsdager i Thailand neste år.
Kunngjøringen er ihht. § 37 i lov om finansinstitusjonsvirksomheter BE 2551 (2008) og ble offentliggjort i Royal Gazette fredag.

De 18 offentlige høytidsdagene er:

1. januar: Nyttårsdag
26. februar: Makha Bucha-dagen
6. april: Chakri Memorial Day
13. til 15. april: Songkran Festival
3. mai: Substitusjon for National Labor Day (1. mai)
4. mai: Kroningsdagen
26. mai: Visakha Bucha-dagen
3. juni: HM dronningens bursdag
26. juli: Bytte for Asarnha Bucha-dagen (24. juli)
28. juli: HM Kongens bursdag
12. august: HM dronningens morsdag og nasjonale morsdag
13. oktober: HM den avdøde kong Bhumibol Adulyadej minnedag
25. oktober: Erstatning for Chulalongkorn Memorial Day (23. oktober)
6. desember: Erstatning for avdøde kong Bhumibol Adulyadejs fødselsdag, nasjonaldag og nasjonale farsdag (5. desember)
10. desember: Grunnlovsdagen
31. desember: Nyttårsaften

Finansinstitusjoner i provinsene Narathiwat, Pattani, Yala, Satun og Songkhla kan bruke Eid ul-Fitr, Eid al-Adha og kinesisk nyttårsdag som ekstra helligdager.

(pf) Kilde: Royal Gazette

Kommentér

Suppe blir kulturarv?Thailands verdenskjente surlige rekesuppe, Tom You Gung, kan bli oppført på Unescos liste som  verdensarv.


Det ønsker ialefall landets kulturdepartement som snart er klare med en søknad til Unesco om regeistering som en immateriell kulturarv.

Minister Itthiphol Kunplome bekrefter at departementet forbedreder en søknad.

Han sier at regjeringen og departementet hadde til hensikt å skape en rolle for Thailand i Asean ved å fremme dets kulturelle unikhet i fremme av internasjonale relasjoner.

Nylige «Asean Day»-feiringer presenterte ikonisk mat fra hvert medlemsland for å markere mangfoldet av den regionale maten.

Blant annet «Nom Banh Chok» fra Kambodsja, en risnudlerett med karri som ligner på Thailands Kanom Chin, og Indonesias «Lumpia Semarang», som er vårruller i likhet med Thailands «Po Piah».

(pf) Kilde: The Phuket News

Kommentér

Ingen slutt på flyforbudet i sikte


Forbudet mot internasjonale kommersielle flyreiser inn og ut av Thailand gjelder fortsatt sålenge pandemisituasjonen er kritisk i mange land.

Det sa Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) i går, lørdag.

– Det er et tidsubestemt forbud, sier CAAT-direktør Chula Sukmanop.

Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) overvåker den globale situasjonen før de avgjør når flyvningene kan gjenopptas.

Chula sier at «Joint Standing Committee on Commerce, Industry and Banking (JSCCIB)» har informert regjeringen at et stort antall utlendinger har til hensikt å komme på forretningsreise, og det sjekkes nå om det er statlige karanteneplasser (ASQ) tilgjengelig.

– Flere private hoteller har søkt om å bli ASQ-sertifiserte, sier han og bekrefter at de som ankommer må betale karanteneutgiftene selv.

– En rekke utenlandske personer som søker medisinsk behandling i Thailand under et spesielt innreiseprogram, må bo på et sykehus i minst 14 dager for å sikre at de ikke er smittebærere og sprer viruset, sier han og legger til: – Per nå, har ingen kommersielle flyselskaper tillatelse til å fly til og ut av Thailand, og bare et antall utenlandske forretningsfolk har lov til å reise inn i landet for forretningsformål.

Maksimalt antall innkommende passasjerer er begrenset til 500 per dag i tråd med de gjeldene smittevernsreglene.

(pf) Kilde: The Phuket News


Kommentér


– Koh Samui nå en øde øy (video)En Twitter-bruker som aller seg "Global Citizen" ga i går ut et videoklipp som beskriver Koh Samui som en "øde øy". 
<br>
– Når du går gatelangs, se du at alt er stengt, uten turister i sikte. Selv kjøpesentrene er nesten tomme, skriver han.

– Jeg lurer på om det samme er tilfelle med Phuket, Krabi, Phang-nga, Patong, Chiangmai, Bang Saen og Pattaya?

– Vi har håndtert corona, men den lokale økonomien er fortsatt alvorlig.

– For første gang i mitt liv har Samui blitt et øde område. 


Kommentér

"Hva med oss!?" Thaier i kjæresteforhold med utlendinger som er pandemi-skilt snakker ut


To thaier som er i kjærlighetsforhold med utlendinger, men som ikke er gift, snakker ut om deres desperate situasjon på i nettavisen Sanook. Om det å være atskilt fra sine nærmeste som er i utlandet.

De har startet sin egen facebookgruppe for å ta opp spørsmålet, og være til trøst og hjelp til de mange tusen thaiene dette handler om: om forelskede mennesker som er pandemi-skilt.

De kjemper mot fordommer og kjemper for å ha de samme rettighetene som gifte, og mener at de ikke skal behandles annerledes.

Det de sier vil gi gjenklang hos mange utlendinger som i ulike nettforum har spurt om når de vil kan bli gjenforent med sine kjære i Thailand. Dette er i all hovedsak de som er lovlig gift, men ikke har blitt gjenforent på grunn av problemer med å reise inn i Thailand.

Nattatiti K., journalist på nettstedet Sanook, som “mener at hvert menneske skal behandles likt" har intervjuet Phonrat Wisetpongphan og Thepsawarin Taphianthong som er administratorer for en Facebookgruppen "Love is Not Tourism Thailand".

Folk som ikke er offisielt gift (jot tabien - registrert ekteskap) er ikke en stor eller betydelig gruppe i det større bildet av pandemien, men de er en gruppe mennesker som fortjener å bli behandlet rettferdig av myndighetene.

I juni ble det kunngjort at utlendinger som er lovlig gift og som har barn i Thailand, kan komme til Thailand.

– Det samme gjelder ikke de som er ugifte, men bare kjærester, sier Nattatiti.

Dette er håpløse situasjoner der gravide er uten støtte fra sine utenlandske kjærester som ikke kan være med under fødselen og heller ikke kan registrere sitt eget barn.

Deretter kommer gruppen “LGBTQ + -samfunnet”, som ikke kan gifte seg. Hva med deres rettigheter?

(Saken fortsetter under bildet)Phonrat og Thepsawarin (bildet t.v.) er i kjærlighetsforhold til utlendinger.
Phonrat sammenligner det å være atskilt fra sin kjære, som å være nyutdannet med håp og drømmer, men uten jobb og ingen framtidshåp.

Thepsawarin sier at det er mange grunner til at folk kanskje ikke har giftet seg ennå, og det er vel ingen grunn til at de skulle behandles annerledes enn de som er gift?

De to sier at det eneste de har for øyeblikket er videosamtaler. De kan bli mange og lange, men det er ikke det same som å være sammen men den du er glad i og elsker.

I Thailand er det nå en kampanje for å prøve å forene thaiene under mottoet "ikke forlat hverandre i denne krisetiden".

Men de to føler seg forlatt - bare fordi de har forelsket seg i en utlending.

– Mens mange thaier kom hjem til Thailand, er vi med utenlandske kjærester glemt, sier Phonrat. Han sier at han har møtt svært mange fordommer fra andre thaier som snakker om å nekte utlendinger å komme til Thailand fordi de kan være smittet og vil ikke at Thailand skal åpne.

– Vi vil se og gi våre en klem, sier han. – Hjelp oss!

Thepsawarin er enig og legger til at “nett-troll” har skrevet på Facebooksiden deres at “utlendinger tenker bare på sex”.

– De som har kommer hjem til Thailand fra utlandet er på normalen i Thailand, vi vil også ha noe av det, sier hun.

– Folk har lagt igjen negative kommentarer på siden; som "å elske en utlending er ikke ekte kjærlighet, det handler kun om sex.

Hun sier hun blir såret av slike kommentarer, som ofte blir ledsaget av stygt språk.

– Forholdet mitt er akkurat som gifte har det, det innebærer at famien er sammen og alle de andre tingene som er knyttet til det å være sammen. Det handler ikke bare om soverommet, sier Thepsawarin

(pf) Kilde: Sanook
Kommentér

Rådhuset delte ut hundrevis av måltider til trengende i PattayaMyndighetene i Pattaya delte ut hundrevis av måltider til trengende i Pattaya i dag, lørdag, på rådhuset i Nord-Pattaya.

I løpet av pandemien fra april til juni delte mange lokale virksomheter og rådhus jevnlig ut måltider, siden begrensningene ble opphevet, er de fleste veldedighetsprosjktene avsluttet.

Men fortsatt er svært mye i badebyen fortsatt stengt, og mange mennesker uten arbeid.

Matutdelingen startet i morges på rådhuset klokken 10:00. I morgen, søndag, er det ny utdeling fra klokken 15.

(pf) Kilde: The Pattaya News


Kommentér


Åtte åring truet av torpedoer i Chiang MaiEn åtte år gammel gutt var alene hjemme da torpedoer kom på besøk. De truet unggutten med å si: "Ta vare på moren din, hun kan dø før hun betaler gjelden sin".

Dette har naturlignok satt støkk i åtteåringen og hans familie. Mor oppsøkte lokalt politi i Chiang Mai og anmeldte forholdet som skal ha skjedd for 10 dager siden etter at sønnen hennes ble truet av torpedoer. Gutten var alene hjemme da torpedoer kom for å be om betaling.Torpedoene kom kjørende i en svart lastebil og gikk ubudne inn i hjemmet. Da de to mennene skjønte at Saithong ikke var hjemme, vendte de seg til gutten og sa: "Ta vare på moren din, hun kan dø før hun betaler gjelden sin" før de dro.

Hendelsen har etterlatt alle familiemedlemmer sjokkerte og redde. Moren har bestemt seg for å inngi politianmeldelse i tilfelle noe skjer med henne. Politiets på sin side sier at hendelsen med torpedoene kan være et brudd på «Child Protection Act». Lokalt politi leter etter de to mennene, både Hod politistasjon og Jom Thong politistasjon har mottatt ordre om å arrestere torpedoer i området.

Politiet råder innbyggerne til å kontakte politiet hvis de blir truet av en torpedoer og utlåndshaier som kan være et stort problemem for mange thaier.

(pf) Kilde: ThairesidentsKommentér

Thailand forbereder seg på å bli et "superaldrene" samfunn


Regjeringen har justert handlingsplanen for eldre personer, 2020-2022, for å forberede alle på at Thailand skal inn i et "superaldrende" samfunn i løpet av de neste 10 årene.

Rachada Dhnadirek, talsmann for regjeringen, sa at regjeringen har tatt med et aldrende samfunn på den nasjonale dagsordenen. Neste år vil antall personer i alderen 60 år og eldre utgjøre 20 prosent av befolkningen, og det forventes å nå 28 prosent i 2031 - når Thailand faktisk blir et superaldrende samfunn.

Nasjonalkomitéen for eldre borgere, ledet av visestatsminister Jurin Laksanawisit, har jobbet med flere kilder for å justere handlingsplanen for eldre personer, 2020-2022, med sikte på å forbedre livskvaliteten til eldre borgere slik at de kan bli en viktig ressurs for samfunnet.

I handlingsplanen landets innbyggere bli oppfordret til å være klar over deres situasjonen når de blir eldre borgere. Befolkningen i yrkesaktiv alder vil få bedre forståelse for å forberede seg på inntekt, helse og oppholdsarealer i fremtiden.

Handlingsplanen krever positive holdninger til eldre blant befolkningen i alderen 18 til 59 år. Det vil bli gitt større muligheter for eldre å bli ansatt etter pensjonsalderen. Det er satt et mål om at 195.000 eldre skal være ansatt i 2021.

Når det gjelder eldre personer i fattige familier, vil deres barn og barnebarn bli oppfordret til å reise tilbake hjembyen for å bo sammen med de eldre og ta vare på disse. I denne forbindelse må nasjonalbudsjettet tilpassene slik det kan genereres sysselsetting i lokale områder.

Dessuten vil små skoler bli omgjort til samfunnsutviklingssentre for eldre personer, siden antallet fødselstallet synker raskere enn befolkningen eldes.

De fleste thaiene må lære nor nytt; Å spare penger slikat de har midler å bruke når de blir pensjonister.

(pf) Kilde: ThaiResidents


Kommentér

En ladyboy, 5000 baht og happy ending (video)

 

 Nei, det er ikke som du tror… tro oss 555+


Kommentér


TAT ber turistindustrien være tålmodigFølgende er en pressemelding fra Thai Tourism Authority. Deres meninger og uttalelser er deres egne.

Bangkok, 12. september 2020: Guvernør for turistmyndighetene i Thailand (TAT), Yuthasak Supasorn, ber den thailandske reiselivsnæringen om å være tålmodige, samlet og sikker på å takle den nåværende krisen, som under et «best-case scenario» nesten helt sikkert vil være over en gang i 2021.

I en tale til Thai Hotels Association (THA), landets største reisegruppering, sa guvernøren at selv om dette var den verste av de mange kriser som Thailand har opplevd, ville det bli overvunnet med samme ånd av solidaritet og enhet som i fortiden.

Han sa at TAT vil lede landets største utenlandske valutainntekt og jobbskapende industri inn i en ny fremtid som vil se kreative og innovative løsninger som vil føre til å bygge en mer bærekraftig og motstandsdyktig industri.

Guvernøren sa at han ikke ønsket å fokusere på hvor mye industrien lider, men snarere på hvordan man kunne forberede seg positivt for tiden da en vaksine kommer og begrensninger på internasjonale reiser opphevet.

Han sa at TAT under et best-case scenario, hvis det ikke er flere tilbakeslag, anslår 20,8 millioner internasjonale besøkende i 2021, noe som vil være omtrent halvparten av rekordhøye ankomster på 39,8 millioner i 2019. De viktigste markedene vil være Nordøst-Asia og ASEAN-landene for mennesker med god helse og høy kjøpekraft.

Krisen har skapt en mulighet til å takle gamle problemer; som ulovlige hoteller, illagele turoperatører og -guider, avfallsproblemer og turistsvindel.

– Jeg vil gjerne se at disse problemene forsvinner sammen med COVID-19. La oss gjenoppbygge bransjen. Hvordan kan vi lære å spille et nytt spill? Hvordan skaper vi denne nye fremtiden sammen?

Med henvisning til et positivt utfall bemerket han at nasjonalparkene nå har satt strenge begrensninger på antall besøkende i tråd med prinsippene for bæreevne. Han uttrykte håp om at dette ville forbli på plass etter at COVID-19-krisen er over. Et annet positivt resultat er det nye fokuset på å forbedre kvaliteten på hygiene og sanitet.

Han sa at TAT jobbet overtid for å hjelpe hotellbedrifter med å utnytte potensialet for innenlandsk turisme og opprettholde et belegg på minst 30%, ikke så mye for å øke lønnsomheten, men heller for å opprettholde sysselsettingsnivået.

Mr. Yuthasak sa at han hadde formulert en tredimensjonal strategi for overgangen til en ny æra.

1) Innenlandsk turisme, som nå vil få mer prioritet enn tidligere: – Det er klart at vi må stimulere og åpne for flere muligheter for å hjelpe hverandre, spesielt for å utnytte potensialet til de 12 millioner thailendere som reiste til utlandet i 2019.


2) Digitalisering av forretningsprosesser vil åpne for mange nye muligheter for å finne nye kunder, forbedre oppbevaring, kutte kostnader, skape verdi og øke inntektene. TAT er veldig aktiv på denne fronten, og har mange flere prosjekter neste år.

3) Dynamikk: industrien som helhet må skape ny dynamikk og søke en bedre balanse mellom å skape effektivitet og håndtere risiko: – Vi vet ikke hva slags krise som vil skje neste gang, men vi må være bedre forberedt på å takle den. Hvis det noen gang er en situasjon der vi må jobbe hjemmefra, trenger vi en skikkelig instruksjonsmanual om hvordan vi gjør det.

Mr. Yuthasak sa at ingenting vil være det samme igjen, men at TAT er klar til å hjelpe industrien med å tilpasse seg nye utfordringer og støtte, oppmuntre, motivere og lede den mot en mer lovende fremtid… … Vi er klare til å være vinden under vingene dine. Jeg tror vi må komme sterkere tilbake. Aldri gi opp. Du er ikke alene. TAT vil hjelpe dere alle med å overvinne COVID-19-krisen sammen.
......

(pf) 
Kommentér

Thailand vil rekruttere 20.000 engelsk- og kinesisktalende lærereUtdanningsdepartementet i Thailand planlegger, så snart situasjonen er trygg, å rekruttere 10.000 engelsktalende og 10.000 kinesisktalende lærere for å undervise thailstudenter i de to språkene.

På et møte i går, arrangert av av International Schools Association of Thailand, sa utdanningsminister Nataphol Teepsuwan at han har bedt ambassadene i flere engelsktalende land om å finne lærere som kan undervise thailandske studenter i engelsk og andre fag, som en del av samarbeidsprogrammer fra stat til stat.

– Et stort antall innfødte engelsktalende lærere vil være nødvendig når vi jobber med å oppgradere utdanningssystemet. Et av landene vi snakker med er Canada, som sender mange lærere til Japan, sa Nataphol.

Det er 7.000 utenlandske lærere i thailandske skoler, men dette er ikke nok, og ytterligere 10.000 er påkrevd. Regjeringen har øremerket midler til rekruttering.

– Ideelt sett burde dette ha startet allerede, men på grunn av pandemien er det blitt forsinket. Så snart situasjonen er trygg og sikker nok, vil vi invitere utenlandske lærere hit, sa han.

Det er også laget en plan for å oppgradere engelskspråklige leksjoner fra barnehage til videregående nivå. Imidlertid vil den innledende fasen av prosjektet først og fremst fokusere på tidlig utdanning og yrkesfaglig utdanning.

– Regjeringen har også øremerket midler til denne planen. Kinesisk er også et av de viktigste språkene å lære. Med Kina som en global makt, blir det stadig viktigere for vår fremtidige arbeidsstyrke å kunne språket, sa han.

Ministeren sa forøvrig at han har et mål om å kutte antallet statlige skoler med halvparten til 15.000, ved å slå sammen små skoler med få elever og dårlige standarder med høyere kvalitetsskoler i nærheten. Han sa at ved å gjøre dette vil departementet kunne kombinere personell og ressurser, oppgradere undervisningsstandardene og redusere kvalitetsgapet.

(we) Kilde: BangkokPost


Kommentér

Bare 17% av 5 millioner benyttet seg av turiststimuliordningeneDet innenlandske turistsubsidiene trenger en større oppgradering til tross for at det genererte 3 milliarder baht for den lokale sektoren melder Tourism Authority of Thailand (TAT). Bare 17% av 5,05 millioner registrerte brukte fordelene iløpet av to måneder.
<br>
Stimuleringskampanjen på 22,4 milliarder baht kalt "We Travel Together" startet 18. juli. Men fra 5. september hadde bare 851.321 registrerte booket hotellrom via dette privilegiet, med totale transaksjoner verdt 2,5 milliarder baht.

Flytilskuddene har den laveste innløsningsraten, med transaksjoner på 23,6 millioner baht fra 8.703 billettkjøp. Brukere kan ikke bestille billetter direkte til nedsatte priser; de får i stedet 40% tilskudd etter at turen er fullført.

– I løpet av de første 50 dagene så vi tydelige tegn på begrenset kjøpekraft, som fikk oss til å tenke nytt over den nye mekanismen for å få flere registranter til å bestille hotell og flybilletter, og øke forbruket, sa TAT-guvernør Yuthasak Supasorn.

Ordningen hadde i gjennomsnitt 17.026 transaksjoner om dagen. Men det ble booket rom bare 4 014 hoteller av de 7 130 i ordningen. De mest populære destinasjonene var Chon Buri, Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chiang Mai og Bangkok.

TAT vil utvide fristen for prosjektet til desember.

På et møte med flyselskapene i Thailand denne uken ble TAT bedt om å vurdere en mindre komplisert metode for flybillettkjøp ved å gi øyeblikkelig 40% rabatt ved bestilling, det samme som for hotellbooking. Flyselskaper forventer at lavere priser vil fremskynde beslutninger fra turister som vurderer destinasjoner etter at regjeringen godkjente å øke det maksimale flybillettilskuddet til 2000 baht per person tidligere denne måneden.

Alle flyselskaper i Thailand utvider innenriksflyvningene sine, og de spår at rutetabellene vil være de samme som før-pandemienivået innen utgangen av dette året, sies det.

(we) Kilde: BangkokPost

Kommentér


Uten utenlandske turister er det desperate tider for Chiang Mai (Video)Thailandske The Standard har laget en fem minutters video etter at reporter Chutinan Sanguanprasit gikk ut for å oppleve hvordan Chiang Mai var uten utenlandske turister.
<br>
Handlere, butikkeiere, restauranteiere og hotelleiere snakket med én stemme:
Ting kan bli litt bedre etter pandemien, men ikke veldig mye. Inntektene er en brøkdel av tidligere tider, og det er nesten ingen kunder. Det er noen få thaiturister innimellom, men dette er ingenting å leve av.

(we) Kilde: TheStandard 

Innslaget er på thai og dessverre kun tekstet på thai.Kommentér

‘Red flaggs expressboats’ starter opp på Chao PhrayaMarineavdelingen i Bangkok lanserte i går den nye "redflaggede" dobbeltdekker-båten på a/c i Chao Phrayas ekspressbåttjeneste, etter å ha fullført omfattende tester for å sikre at de var klare for offentlig tjeneste.
<br>
Dobbeltdekkerbåten kan kjøre med en hastighet på 14 knop og frakte 202 passasjerer per tur.

Bilettprisene ut dette året er 30 baht per tur og økes til 50 baht neste år.

Disse ekspressbåtene går mellom Nonthaburi brygge og Sathorn brygge fra 06.50 til 06.30 daglig.

10 brygger: Nonthaburi, Bang Pho, Rama VII, Kiakkai, Thewet, Prannok, Rajinee, Ratchawong, Icon Siam og Sathorn, vil bli betjent i rushtiden (6.50 til 8.10 og 17 til 19).

Utenom rushtiden 8 brygger: Sathorn, Icon Siam, Ratchawong, Rajinee, Prannok, Thewet og Bang Pho.

(we) Kilde: TheNation


Kommentér

Pågrepet: Pakket om flere millioner brukte engangshansker for salgThailandsk politi avdekket at selskapet Pantyod Health Planet i Bangkok har importert flere hundre tusen brukte medisinske engangshansker. Diissse er pakket om i nye esker og solgt som nye, ubrukte hansker. 

Politiet har beslagtlagt over 900.000 par brukte engangshansker til en verdi av 10 millioner baht. Selskapet har pakket de brukte hanskene om i nye esker, og klargjort disse for salg. Politiet fikk fått tips om at fabrikken har videresolgt brukte Nitrile-hansker i helt nye esker. Pantayod Akamornrapong, selskapets president, er arrestert for brudd på loven om medisinsk utstyr. Selskapet skal ha solgt flere millioner hansker.

Hanskene er blitt samlet inn og sendt inn for en standard test, viser seg at hanskene ikke oppfyller standardene som er satt av myndighetene. Forbrukerne rådes til å kjøpe hansker med tydelig informasjon om selskapet og hvor det ble laget.

Thailandsk politi har også gjennomsøkt fabrikker i fem ulike provinser i det nord-østlige Thailand på jakt etter illegal medisinproduksjon. Det er beslaglagt over 400.000 pakker med en illegal framstilt urtemedisin med navnet "Jindamanee". Urtemedisinen har vært på markedet siden 2017 og er veldig populært blant eldre da medisinen tar bort muskelsmerter. medisinen inneholder steroider og smertestillende midler. Langvarig bruk kan føre til osteoporose, gastritt, og kan være livstruende, og er således ikke lovlig å produserer eller omsette. De involverte er pågrepet. 

(pf) Kilde: INN NewsKommentér


Se eldre saker...
RSS Feed