Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Nye tigerobservasjoner i Thailand vekker bevaringshåpViltkameraer i en skog i det vestlige Thailand har fanget opp tigre i dette området for første gang på fire år, noe som skaper håp om at innsatsen for å bevare arten bærer frukter.


Videoen og bildene viser tre tigerhanner som streiferer om natten, også på et tidspunkt en som kikker direkte i et av kameraene.

Det er anslått å være rundt 160 indokinesiske tigre igjen i naturen i Thailand. De finnes også i Myanmar, Laos, Vietnam, Kambodsja og sørvest i Kina, og ifølge World Wildlife Fund kan det totale antallet være bare på rundt 350.

Globalt er det anslått at det bare finnes rundt 3.900 tigre igjen i naturen, inkludert de større bengalske og sibirske tigrene.

Det neste viktige trinnet for bevaringen og utviklingen av bestanden er å prøve å skape trygge forbindelsesveier mellom skogsområder.

En database over Thailands tigerbestand viste at to av tigrene hadde kommet fra den nordlige delen av skogen mot sør, mens den tredje ikke hadde blitt dokumentert før.

Thailand er et kjent knutepunkt for ulovlige dyrelivsprodukter, og tigre er fortsatt trusset av krypskyting.

(we) Kilde: Reuters


Kommentér

1 døde, 14 skadd i tak-kollapsEn kvinne omkom og 14 andre skadet etter at en stålkonstruksjon på et marked i Bang Khaem, naboprovins til Bangkok, kollapset i en storm i går, tirsdag.


Fem av de 14 skal være alvorlig skadd etter at stålkomtruksjonen på ferskvaremarkedet knelte under et vindkast etterfulgt av styrtregn.

Den omkomne kvinnen var pølseselger på det 8 mål store markedet. Kvinnen hadde salgsbod på ferskvaredelen av markedet og det var denne delen som ble berørt, mens markdets andre deler på ikke ble skadet.

(pf) Kilde: The Thaiger


Kommentér


"Lady in red" attraksjon på militæresesjon i Thailand (video)Det var ingen tvil om at Mr Bunri (21) ble stjerna på militærets sesjon for nye rekrutter i Ang Thong i det sentrale Thailand denne uken.


Bunrit hadde kledd seg lekkert i rødt for anledningen, et antrekk som perfekt avslørte en diamanttatovering på toppen av dyp utringing.

Det var tilsynelatende betydelig spenning i forkant av den fysiske undersøkelsesdelen av prosessen.

(we) Kilde: NaeideowNa


Kommentér

Tre thailandske munker i Los Angeles corona-smittetTre thailandske buddhistmunker i Los Angeles har fått påvist coronasmitte. To er lagt inn på sykehus, mens den tredje ligger i karantene ved tempelet, da tilstanden hans ikke er alvorlig, ifølge det thailandske konsulatet i byen.Tempelets abbed, Phra Maha Narin Narintho, og en annen munk, er ikke smittet og er adskilt fra de smittede.

Det thailandske konsulatet sier at det er ukjent hvordan munkene ble smittet, da de ikke har vært utenfor templet for å motta almisser. Verneutstyr er blitt sendt til alle thailandske templer i byen, og konsulære myndigheter overvåker nå nøye tilstanden til de infiserte munkene.

Konsulatet melder at det har mottatt rapporter om fire andre bekreftede smitte blant thaier i byen, men forholdene deres skal ha forbedret seg og de er nå isolert hjemme.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentér

Eldreomsorg: 3,8 milliarder baht til 30 000 jobber på landsbygda i ThailandThailands innenriksdepartement skaper 30 000 jobbtilbud for innbyggere på landsbygda, for å øke forbruket i husholdningene og for å ta vare på eldre mennesker som har hjelpebehov.


Ansettelsene skjer i to prosjekter, initiert av departementet.

Det første vil skape 15.548 deltidsarbeidsplasser, som skal ta vare på eldre mennesker som ikke kan hjelpe seg selv. Lønn her blir 5000 baht per måned, og totalt vil dette koste 1,08 milliarder baht. Stillingene er tidsestimert til 12 måneder.

Det andre prosjektet, som er kostnadsberegnet til 2,71 milliarder baht, vil skape 14.510 arbeidsplasser i landets 7255 underdistrikter (tambon). Det vil være 2 stillinger i hvert distrikt, med en lønn på 15.000 baht per måned i 12 måneder. Prosjektet skal starte neste måned.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentér


Fare for Thailands lyntog?– Det er kanskje ikke så lurt å investere i 101-billioner baht i utvidelsen av høyhastighetstogsystemet som skal koble sammen flyplassene Suvarnabhumi, Don Mueang og U-Tapao. Det sier State Railway of Thailand og viser til en studie om den foreslåtte utvidelsen.

– Hele studien av fase 2 av høyhastighets togprosjektet som vil bli 190 kilometer lang fra U-Tapao til Trat-provinsen gjennom Rayong og Chanthaburi, vil bli avsluttet i august, sier Suchip Suksawang, sjefingeniør for SRTs spesialprosjekter og konstruksjoner .

– Resultatene fra studien vil bli videresendt til regjeringens komité for spesialutviklingog til slutt til kabinettet for godkjenning, sier han.

Representanter for handelskammeret i de berørte provinsene har påpekt at regjeringen bør tenke nytt når det gjelder investeringsplanen.

De foreslo for regjeringen å ta hensyn til det faktum at passasjerveksten til høyhastighetstoget på den planlagte ruteutvidelsen kanskje ikke er veldig store.

Antall passasjerer kan bare øke i høysesongen, uttrykte de.

SRT har også en plan for å konstruere et nytt dobbeltsporet togprosjekt mellom Si Racha i Chon Buri og Map Ta Phut i Rayong, som vil kreve langt mindre investeringer, men vil betjene ikke bare passasjerer, men også godstransport.

(pf) Kilde. Bangkok Post


Kommentér

Loei’s spektakulære skywalk tiltrekker seg tusenvis av turisterDenne langhelgen har tusenvis besøkt den nordlige Loei-provinsen, for å gå ut på den glassklare skywalken i Chiang Khan-distriktet.


Selv om dette nye landemerket ennå ikke er offisielt åpent, gjorde lokale myndigheter besøk mulig ved å tilby skyttelbusser og ha politiet tilstede for å sikre området.

Mange av de besøkte også Nang Khoi-stranden og Chiang Khans gamle teakby, mens noen våknet tidlig for å glede seg over en tåkete soloppgang over Mekong-elven. Pha Ngam Stone Garden, som ligger 3 kilometer unna, var også på reiseruten for mange.

Chiang Khan, en attraktiv destinasjon utenfor almen alfarvei, tiltrakk seg mer enn 10.000 mennesker denne fire dager lange helgen.

(we) Kilde: TheNation


Kommentér

Immigration: Ingen flere visumamnestier etter 26. septemberImmigrasjonen i Thailand sa søndag at av alle utlendinger med utløpte visum som har opphold i Thailand på grunn av pandemien må forlate landet innen 26. september.


Regjeringen godkjente nylig en ny forlengelse av visumamnestiet for strandede utlendinger fram til 26. september. Nå sier immigrasjonen at at de ikke vil gi noen ytterligere automatisk utvidelse for turister etter 26. september. 

Dog heter det fra samme byrå at bare turister som kan vise bevis på sykdom, eller hindringer som ingen flyreiser tilgjengelig, vil få tillatelse til en utvidelse.

Slik forlengelse vil bare bli gitt for 30 dager.

Thai Airways skal i august har tospesielle Bangkok-Frankfurt returflyvninger for å frakte passasjerer som vil tilbake til Tyskland og retur for de thaier som vil returnere og de utvalgte gruppene av utenlandske borgere.

(pf) Kilde: KhaoSod

Kommentér


«Big Joke» ber om å komme tilbakeThailands tidligere høyt profilerte politisjef, Surachate Hakparn, omtalt som «Big Joke» forsvant plutselig fra offentligheten. Nå ber han istendig om å få tilbake politijobben.


Den tidligere politisjefen deltok mandag i et to timers ritual på Wat Bueng Kradan i Phitsanulok, i det nordlige Thailand, hvor han ba om å komme tilbake i politiets rekker så snart som mulig.

I tempelet ba Surachate til forskjellige Buddha-bilder, så vel som statuer av kong Naresuan, kong Ekathotsarot og Lady Suphankanlaya. «Big Joke» var en «upcoming star», men ble brått fjernet fra tjeneste i 2019. Han er kjent for sin handekraft når det gjald utlendinger med «overstay» og ulovlig oppphold, og viste gledelig fram de arresterte for fullsatt pressesal.

Selv om mange forventet at han ville stige i rangen i politiet, ble han brått og plutselig fjernet fra politiet og overført til en høyst uklar sivil stilling i april 2019. Etter det ble det nesten merkelig stille fra den høyt profilerte mannen, som nær sagt ble pressene yndling.

Tidligere i år skal bilen hans ha blitt beskutt mens han tok massasje. Selv mener han at årsaken til skytingen var at han nektet å godkjenne et biometrisk prosjekt på flyplassen. Prosjektet ville koste flere milliarder baht og han mente at han ikke kunne forsvare utgiftene.

Etter skyteepisoden ble det atter stille fra «Big Joke» etter at regjeringen offentlig advarte ham om ikke å bringe "skam" til byråkratiet. Surachate og familien dro på lang ferie til India, etter sigende for å meditere.

Nå ber han om å komme tilbake til politistyrken.

(pf) Kilde: KhaoSod

 
Kommentér

Bangkok-restaurant avviser utenlandske kunder (video)


En av Bangkoks mange tusen spisesteder avviser utenlandske kunder i frykt for coronasmitte. Yan Marchal har publisert videoen på Facebook som viser at han han ikke får servering. 


De fleste kommentarene fra thaier i innlegget støtter restauranten og tar avstand fra publiseringen av videoen, som har fått over 600 «likes», det samme antall kommentarer og er delt nesten 900 ganger. 

Mange av kommentarene fra utenlandske brukere hevder at restauranten opptrer rasistisk og ikke av hensyn til smittevern.  

(pf) Kilde: FacebookKommentér

Thailands turistminister: - Karantene for alle utlendinger i uoverskuelig fremtid


– Alle utenlandske borgere som kommer til Thailand må i 14 dagers karantere i uoverskuelig fremtid, sier landets turistminister etter at svært mange thaier uttrykker bekymring for å møte tilreisende.Det var under et arrangement i morges at han beroliget nervøse thailandske statsborgere ved å si at alle utlendinger, uavhengig av VIP-status, ville bli satt i karantene i fjorten dagers karantene i uoverskuelig fremtid.

Utenlandske borgere må selv dekke kostnadene for karantenetiden som koster flere titallstusen baht.

Thailand forbereder seg på fase seks av å lempe på regler og restriksjoner i begynnelsen av august. Denne fasen vil gjøre det mulig for migrantarbeidere, filmcrew og medlemmer av Thai Elite å reise tilbake til Thaiand i tilegg til andre og tidligere godkjente grupper.

Thailand har ikke hatt en eneste bekreftet og registrert lokalt smitte på over seksti dager.

Turistministerens kommentarer så også ut til å antyde at den foreslåtte reisekorridoridéen sannsynligvis blir skrinlagt i den nærmeste fremtid ettersom virussituasjonen fortsatt er alvorlig.

Pipat Ratchakitprakan, landets turistminister, kom med dagens uttalelser under et besøk på Farmers 'Community Tourism i Nakhon Si Thammarat Province. Han ledet også en seremoni som promoterte fruktmarkeder ved veikanten i Cha Uat-distriktet.

(pf) Kilde: The Pattaya News


Kommentér


Vil ha fengsler som turistattraksjonerThailands justisminister Somasak Thepsuthin vil åpne fengelsportene for turister.


Dette er en del av planen for å rehabilitere innsatte i thailandske fengsler ved å gi dem en mulighet til å jobbe, utvikle sine ferdigheter og kanskje åpne egne virksomheter etter soning.

Planene er allerede igang, men utvides nå til ti fengsler i Chiang Rai (2), Rayong, Trat, Chanthaburi, Petchaburi, Ratchaburi, Korat, Trang og Phatthalung.

Justisministeren sier at han skal holde persnlig og nøye oppsyn med ordningen, og sier at dette er fantastisk for samfunnet.

(pf) Kilde: SanookKommentér

Over 4,5 millioner thaier har registrert seg på We Travel Together-kampanjenMer enn 4,5 millioner thaier har siden 15. juli registrert på regjeringens siste stimulansekampanje for turisme, kjent som Rao Tiew Duay Kan (Vi reiser sammen).Det gis rabatter på overnattinger og flyreiser, med visse begrensninger.

Refusjonen vil skje via Pao Tang-applikasjonen. Kampanjen tilbyr også en digital kupong eller en e-kupong verdt 600 baht per dag, som skal brukes på mat og inngangspenger på deltakende turistattraksjoner.

For å oppmuntre til reise på vanlige ukedager har regjeringen økt verdien av overnattingskuponger for ukedager fra 600 baht til 900 baht per dag, for å de dagene.

Siden 18. juli har mer enn 236 000 rom blitt reservert. Hver søker kan reservere inntil fem rom i fem netter. Mer enn 193 000 rom er allerede betalt for.
Siden starten av denne langhelgen har folk reist til destinasjonene der hotellrommene deres var booket. Mer enn 21 300 rom under kampanjen er sjekket inn, og flere enn 6200 rom ble sjekket ut av.

(we) Kilde: NNT


Kommentér

Doi Inthanon åpner igjen 1. augustChiang Mais Doi Inthanon nasjonalpark vil igjen være tilgjengelig for publikum fra 1. august, etter å ha vært pandeoistengt.


Besøkende må først registrere seg via QueQ-smarttelefonapplikasjonen. Dette vil bidra til å begrense antallet ankomster til bare 1250 daglig, og alle vil bli screenet for feber før de kommer inn.

Kitsiam Khongsatri, som fører tilsyn med nasjonalparken, sa mandag 27. juli at forberedelser hadde blitt gjort i tråd med gjeldene smittevernregler.

Temperaturen på toppen av Doi Inthanon er normalt rundt 11 grader celsius og lar besøkende 'drukne' i tåkehavet. Stien opp til toppen kan imidlertid være glatt og oppleves som skummel i regntiden, og besøkende anbefales å være forsiktige.

(we) Kilde ThaNation


Kommentér


Hoteller på billigsalg i ThailandNedgangen i turismen i Thailand har ført til at flere hoteller har redusert prislappen på eiendommen sine, med mer enn det vanlige, meldes det fra Destination Group.


Forskjellen mellom coronavirus-krisen og finanskrisen fra 1997 er at inntektene uten besøkende nå tørket ut og måtte stenge midlertidig, men måtte likevel ha driftskostnader, sier James Kaplan, administrerende direktør i kapitalinvesterings- og forvaltningsselskap Destination Capital.

– Hvis hotell ikke er kjernevirksomheten, vil de fleste eiere gjerne selge for å få kontanter, sa han.

Faktorer som fører til lavere salgspriser er usikkerhet om når turisme og økonomi vil gå oppover igjen, og en rimelig vaksine tilgjengelig er for å kurere viruset.

Han mener imidlertid at antallet internasjonale ankomster ikke vil komme tilbake til samme nivå som i fjor før i 2023-2024.

(we) Kilde: BangkokPost

Kommentér

Thailands konge Rama X Vajiralongkorn fyller idag 68 år.Thailands konge Rama X Vajiralongkorn fyller idag 68 år.

Thainytt gratulerer.


Kommentér

Red Bull saken: Politiet «skal se på saken» og statsministeren er bekymret.Thailandsk politi får 15 dager på seg til å etterforske sin egen og påtalemyndighetenes beslutning om å henlegge saken mot Red Bull arving Vorayuth "Boss" Yoovidhya, for å få slutt på den høyprofilerte saken.


Et panel på 10 medlemmer skal «se på saken»etter søndagens ønske fra landet statsminister Prayut Chan-o-cha, skriver Bangkok Post. Riksadvokatkontoret skal også «se på saken» iflg avisen. Politiets panel har fått 15 dager på seg med å komme med en konklusjon.

Statsministeren skal være ukomfortabel med den utbredte offentlige kritikken. De fleste thaier ser alvorlig på at en rikmannssønn og politimorder kan rømme landet og senere komme hjem etter at saken er henlagt.

Det var 3. september 2012 at Red Bull arvingen med sin Ferarri, kjørte på en motorsykkel ført av den vakthavende politimannen Wichian Klanprasert. Politimannen døde av skadene.

Statsadvokatene bestemte seg for ikke å tiltale Vorayuth, etter den offisielle tiltalen for "hensynsløs kjøring som forårsaket andre menneskers død", etter at de innhentet ”nye bevis” fra to nye vitner, nesten åtte år etter den dødsulykken.

De to nye vitnene hevder at Vorayuth ikke kjørte for fort, slik politiet tidligere har hevdet, men kjørte sin Ferrari innenfor fartsgrensen på 80 km / t, og i stedet var det offeret som var uforsiktig da han plutselig skar foran bilen og kolliderte med politimanens motorsykkel. Det er disse "bevisene" som fikk anklagerne til ikke å forfølge saken, iflg. Thai PBS.

Den drepte politimannens familie skal ha fått erstatning fra Red Bull-arvingen.


Kommentér


Stor økning i durianeksporten til KinaThailand eksporterte i de første fire månedene av 2020 durian til Kina for 567,29 millioner USD, en økning på 78% fra samme periode i 2019.


Andre store markeder er Asean-landene Den kraftige veksten delvis er drevet av handelsavtaler og forhåndsbestillinger som var gjort av kinesiske fruktforhandlere før starten av den årlige høstsesongen. Mange kinesiske fruktforhandlere var på besøk hos durianprodusentene og lagt inn forhåndsordre før innhøstingen startet.

Privat sektor spiller også en nøkkelrolle i å øke durian-eksporten til Kina. Charoen Pokphand (CP) Group, landets største agribusiness-konglomerat, har de siste tre årene kjøpt all durianproduksjon fra fruktgårder i de tre sørligste provinsene: Yala, Narathiwat og Pattani. De tre provinsene har et godt klima for å dyrke durian, og jordsmonnet sørger for riktig smak.

Durianproduksjonen i Thailand er på omlag 900 000 tonn i året hvorav 85% blir ksportert. CP har som mål å eksportere 250 containere eller 4500 tonn fersk durian til Kina i år. Selskapet kjøper durian fra bønder i de tre sørlige provinsene til en relativt høyere pris, 10-15% over markedsprisen. Stiftelsen tar ansvar for transporten av bøndenes produkter til selskapets logistikksenter i Chumphon.

(we) Kilde: BangkokPost


Kommentér

Thailands mateksport økerThailands eksport av mat har vokst mer enn 20 prosent. Fersk og frossen kylling, hermetisert og bearbeidet sjømat og mat som inneholder urter er etterspurt.


Eksporten begynner å ta seg opp siden mange land øker importen heter det fra departementet for internasjonal handel.

Det kanadiske marked har en interessant økning og potensial. Kanadiske forbrukere viser interesse for mat som øker immuniteten,og mat som gir fordøyelsen et løft. Dette gir muligheter for mat laget av thailandske urter, gjæret mat basert på lokal kunnskap, som f.eks. fiskesaus og gjæret fisk.

(we) Kilde TheNationKommentér

Visumsenteret i Bangkok har flyttetVFS Global Visa Application Centers i Bangkok som håndterer Schengen-visum til Norge, Danmark, Finland og Sverige flyttet 20. juli (2020) til ChamChuri square building.

Enhet 404 - 405, The Plaza 4th Floor,
Chamchuri Square Building,
Phayathai Road, Wang Mai,
Pathumwan, Bangkok 10330.

Bygningen ligger ca. 1,6 km fra jernbanestasjonen Hua Lamphong og undergrunnsbanestasjonen MRT der. Nærmeste MRT-stasjon er Sam Yan.

Nettsted https://visa.vfsglobal.com/tha/en/nor


Kommentér


Se eldre saker...
RSS Feed