Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Minister: Thailands COVID-19-vaksine virker lovendeThailands coronavaksineforsøk på aper har vist gode resultater med tilfredsstillende immunrespons. Forskerne regner med humantester i oktober.

– Dosene av vaksinen ble gitt apene 23. mai av forskere ved National Primate Research Center i Saraburi, sier minister for høyere utdanning, vitenskap, forskning og innovasjon, Suvit Maesincee. – Alle apene har fortsatt god helse og har utviklet tilfredsstillende immunrespons mot viruset.

Ministeren sa at de andre dosene ble injisert igjen på mandag i de samme apene.

– Dersom de andre dosene gir gode resultater, ville det neste trinnet være menneskelige forsøk, enten i oktober eller november, sies ministeren.

Han sier at han har gitt Dr Sirirurg Songsivilai, generalsekretær for National Research Council og Dr. Nakorn Premsri, direktør for National Vaccine Institute, tilsyn med, undersøke og gi råd til forskerteamet ved National Primate Research Center.

Ministeren sa at statsminister Prayut Chan-o-cha har understreket viktigheten av å produsere Thailands egen COVID-19-vaksine ved å samarbeide med Kina og USA.

(pf) Kilde: XinhuaKommentér

Sju ‘eksklusive’ grupper forventes å få adgang til Thailand
Regjeringen planlegger å la syv grupper av utlendinger komme inn i landet, kunngjorde Dr. Taweesin Visanuyothin, talsmannen for regjeringens Center for Covid-19 Situation Administraton (CCSA) i går 22. juni. Komitéen har delt disse i to hovedgrupper.


Den første gruppen kan ikke inkluderes i den såkalte internasjonale "korridor"-avtalen da de kan bli pålagt statlig eller egenbetalt karantene, ved innreise:

1. Forretningsmann og investorer (rundt 700 har registrert seg for å delta).
2. Fagarbeidere og eksportører som trenger å inspisere fabrikker eller for spesifikke forretningsformål (rundt 22 000 har registrert seg).
3. Utlendinger gift med thaier, eller fastboende i Thailand (rundt 2000 har registrert seg).
4. Medisinske og velværeturister (rundt 30 000 har registrert seg).

Den andre gruppen består av reisende som ikke trenger å gå i karantene ved innreise:

1. Forretningsmenn på kortvarige opphold, inkludert de som kommer inn i landet for forretningsdiskusjoner. Denne gruppen trenger kanskje et spesifikt område og intens screening både før reise og ved ankomst til flyplasser. De er regnet som en "maktgruppe", eller gründere som vil besøke landet for å signere forretningskontrakter eller inspisere nettsteder eller fabrikker, noe som er avgjørende for økonomien.

2. Regjeringsgjester som blir invitert til seremonier eller spesifikke seminarer.

3. Turister i 'reisekorridorer'. Mållandene er Kina, Japan og Sør-Korea, som for tiden viser god håntering av pandemien.

CCSA vil diskutere saken grundig med regjeringen etter å ha fullført detaljene.
(we) Kilde TheNation
Kommentér


Spøkelsesfestivalen i Loei avlyses i år– Phi Ta Khon Ghost Festivalen blir ikke avholdt i år, sier sjefen for Dan Sai-distriktet i Thailands nordøstlige Loei-provins.

Boon Luang-tradisjonen bare vil holde noen få årlige ritualer fra 26. til 28. juni i år i Dan Sai-distriktet.

– De som ønsker å delta i disse, må ta alle forbyggede smittevernstiltak, heter det fra arrangøren.

Boon Luang-tradisjonen og Phi Ta Khon Ghost Festival er svært populær blant lokalfolkningen og turister. Det årlige arrangementet er normalt preget av fargerike prosesjoner.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Thaistudent tildelt Lester B Pearson-stipendet med fire år i TorontoManintorn (Mars) Lomtakul, student i sitt 13. år ved Bangkok Patana School, har blitt tildelt det prestisjetunge Lester B Pearson-stipendet til University of Toronto.

Under 40 studenter blir tildelt dette fireårige stipend hvert år. I år var det omkring 1.900 nominasjoner fra hele verden. Dette er andre gang på tre år at stipendet har blitt tildelt en student ved Bangkok Patana School.

Janine Raftopoulos, integrert kommunikasjonsrådgiver ved University of Toronto, sa at Mars' engasjement for samfunnet påvirket valget av henne: – Komitéen vår vurderer ulike faktorer når de avgjør søknader og tildeler stipendene. Noen av disse faktorene inkluderer akademiske prestasjoner, personlige prestasjoner, bevist ledelse, utenomfaglig involvering og bidrag til det større fellesskapet. Manintorn er en eksepsjonell student og vi er beæret over at hun har akseptert tilbudet vårt om opptak og stipend.

– Jeg er ekstremt beæret og ydmyk for å motta et så prestisjefylt stipend, sier den lykkelige studenten. – Pearson-stipendet krever skolens nominasjon og gjennomføring av fire essays som strekker seg i lengde. Da jeg var sterkt involvert i skolehverdagen gjennom Interact Club, underviste i engelsk på Pong Ploy-skolen, organiserte aktiviteter for Thongbai barnehagebarn og var en koordinator for arrangementet for ungdommene for SDG-konferansen, kunne jeg kombinere interessen min for å redusere ulikhetene i mine lokalsamfunn med min lidenskap i å studere og anvende forretningsteorier, sier hun.

– I løpet av forrige sommer deltok jeg også i International Trade Challenge Asia Pacific Finals i Malaysia, som tillot meg å vise frem mine kritiske tanker og ferdighetsevner i konkurranse, sier Mars.

Hun er spent på å gå inn i co-op-programmet Business Management på University of Toronto's Scarborough campus: – Virksomhet har tverrfaglig karakter, og dette vil gi meg fleksibilitet og nødvendige ferdigheter til å forfølge alt jeg vil fremover. Etter å ha satt opp mini-bedrifter med vennene mine for Junior Enterprise og vært president for Interact Club i Bangkok Patana i to år, blir jeg inspirert til å være en gründer og starte min egen virksomhet, sier Mars, – Co-op-programmet lar meg jobbe og studere mens jeg er på universitetet. Jeg kan ha tre arbeidsvilkår i tillegg til å fullføre studiene på fire år. Dette gjør at jeg kan få betalt arbeidserfaring og jobbe med forskjellige selskaper innen de områdene jeg er interessert i.

Etter å ha tilbrakt 18 år i Thailand, forventer Mars store endringer ved å bo i Toronto: – Toronto er utrolig levende, flerkulturell og mangfoldig. Jeg håper å kunne dra nytte av de mange nettverksaktiviteter og støtte til karriereutvikling som University of Toronto tilbyr. Å flytte til Toronto vil definitivt være en stor endring både kulturelt og værmessig, men jeg gleder meg over å oppleve seks måneder lange vintre, sier hun.

(we) Les mer på ScandAsia


Kommentér

– Thailands kamp mot coronaviruset er resultatet av innsats over flere tiårThailands helsevesen viser sin styrke i den globale viruskampen. Thailand får ros fra alle kanter, inkludert Verdens helseorganisasjon, og har nettopp blitt rangert som nummer to i Global COVID-19-indeksen (GCI), som måler 184 lands effektivitet i håndteringen av pandemien.

– Det er ikke bare flaks som fører til at landet vårt så høyt rangert, sier statssekretær dr. Supakit Sirilak i Public Health Ministry. – Dette er et resultat av thailandske innsats gjennom et halvt århundre for å legge klare retningslinjer og deretter styrke det primære helsevesenet.

Les hele historien på ThaiPBS
Bildet: Folk foran PR-avdelingen i Bangkok 7. mai 2020.venter på å levere inn klager for ennå ikke å ha mottatt den 5.000 baht (150 USD) økonomiske bistand for dem hvis inntekt er påvirket av COVID-19-utbruddet, (Foto av Lillian SUWANRUMPHA / AFP)
Kommentér


Åpner pubene igjen i juli?

Det ligger an til at Thailands puber og barer, som ikke serverer mat, kan åpne igjen i juli.

Endelig godkjenning kan først skje fredag av landets Center for Covid-19 Situaton Adminstration (CCSA).

Musikere og andre kulturarbeidere appellerte forrige torsdag til regjeringen til åpning av utestedene slike at de kunne begynne å arbeide igjen, siden den lange stengingen har satt de i store økonomiske belastninger.

General Natthaphol Nakpanich sa at han vil anbefale på fredagens møte at puber og barer kan åpne igjen, men understreket behovet for riktige smittetiltak.

- Den femte fasen i lettelser av innførte restriksjonene vil finne skje, med eller uten utvidelse av unntakstilstanden med en måned til, sier Natthaphol.

(pf) Kilde: Bangkok Post


Kommentér

Thailand destruerer 25 tonn narkotikaThailand Public Health Ministry vil i slutten av denne måneden foreta den 50. brenningen av over 25 tonn beslaglagt narkotika.

Brenningen vil skje på Utility and Environment Management Office of the Bang Pa-in Industrial Estate. Dette vil bli vist offentlig for å bevise alvoret og åpenheten i kampen mot narkotika og å forhindre at beslaglagte narkotiske stoffer kommer tilbake til narkotika- og menneskehandlere som forårsaker sosiale problemer.

Omlag 8,5 tonn ulovlige stoffer som er beslaglagt i 2.670 tilfeller vil bli brent 26. juni og 16,8 tonn narkotika som er beslaglagt i 81 tilfeller vil bli brent 13. og 14. juli.

(we) Kilde Mcot

Kommentér

Skolemateriell på billigsalg for å lette på thaifamilienes økonomiThailands handelsdepartement tilbyr rabatter på opptil 80 prosent på skolemateriell til rundt 10,7 millioner elever ved flere enn 1600 skoler.

Dette trekket tar sikte på å lindre den økonomiske belastningen for mange familier, ettersom mange fortsatt lider av vanskeligheter i hverdagen på grunn av pandemien.

Rabatterte varer er f.eks. skoleuniformer, skolesko, sokker, vesker, lærebøker, skrivesaker og undervisningsmateriell. Rabattene gjelder frem til 15. juli i år.

Kilde TheNation


Kommentér


To babyelefanter døde etter elektrisk støt

To baby-elefanter ser ut til å ha blitt drept da de kom i berøring med et elektrisk gjerde ved en frukthage i Tha Mai-distriktet i den østlige provinsen Chanthaburi. 

Gjerdet var satt av frukthageeier for nettopp for å holde sultne elefanter ute.

De to elefantene  er antatt å være rundt to år gamle. Skogfunksjonærer sier at elefantene kan ha blitt skilt fra flokken og så våget seg inn i frukthagen. Den ene av de tråkket på det elektriske gjerdet, og den andre, som lå død rundt 30 meter unna, hadde berørt gjerdet med snabelen.

(we) Kilde ThaiPBS


Kommentér

Internasjonale flygninger til Thailand trolig ikke før i septemberThailand Civil Aviation Authority (CAAT) melder at internasjonale flyvninger til og fra Thailand trolig ikke vil bli gjenopptatt før i september.– Selv da vil det bare være en minimal tjeneste hvis flyselskapene i det hele tatt tilbyr noe, sies det fra CAAT etter et møte med thailandske og utenlandske flyselskaper, hvor veien videre ble diskutert etter at det var forventet at det luftrommet i Thailand skulle åpnes for fullt og ytterligere begrensninger ble lettet.

Mye av usikkerheten kommer fordi den thailandske regjeringen og andre regjeringer rundt om i verden ennå ikke har gjort seg opp en mening om regelverket sitt når det gjelder industrien og saker som karantene. Flyselskaper kvier seg for å starte opp driften før de får klar veiledning.

Thai Airways har tidligere meddelt at de vil starte opp flyninger til og fra København i august. (we)Kommentér

Immigrasjonen i Pattaya samarbeider med hotellene for overvåking av turisterImmigrasjonskontoret i Pattaya vil oppgradere sine it-systemer for å knytte seg opp mot hotellenes bookingsystemer for å ha full kontoll på hvor turistene bor og oppholder seg.


Thailand er stengt for utenlandske turister nå, men når de kommer tilbake, vil de bli overvåket ennå mer enn før.

Mens hotell for tiden må arkivere skjemaet TM30 for hver gjest som sjekker inn og ut, vil hæren og immigrasjonen være sikre på at turister ikke faller gjennom 'sprekkene', på mindre hoteller og gjestehus.

(we) Kilde PattayaMail


Kommentér


Thailands nye strategi: Vil prioritere færre, men velstående turisterThailands turisstrategi ser ut til bli målrettet mot velstående forbrukere som søker privatliv og sosial distanse, i stedet for å prøve å tiltrekke seg et stort antall besøkende.


– Pandemien gir en mulighet til å tilbakestille sektoren, som var blitt avhengig av kinesiske grupper og ryggsekkturister. Når landets grenser åpnes igjen og i de såkalte reisekorridorer, vil markedsføringstiltak være rettet mot velstående personer som ønsker ferie med minimal risiko, sier turistminister Phiphat Ratchakitprakarn.

Regjeringen vil i utgangspunktet tillate et lite antall ankomster, som forretningsfolk og medisinske turister. Det jobbes også med reiselivsnæringen for å identifisere og invitere enkeltpersoner i målgruppa, som antagelig vil omfatte tidligere besøkende på luksuriøse feriesteder på øyene Phuket, Samui, Phangan og Phi Phi, sa ministeren videre. Phuket er "en prototype" fordi den har alle nødvendige fasiliteter.

(we) Kilde Blomberg
Kommentér

En oppgradert Khaosan Road skal gjenåpnes i augustDet har i lang tid, også før pandemien, vært uro omkring Bangkoks populære backpackergata Khaosan Road. Nå skal gata, ifølge The Nation, gjenåpnes i august, etter en omfattende opprydding og renovering under pandemien.


– Gata skal igjen bli et turistknutepunktet, sa Bangkoks viseguvernør Sakoltee Phattiyakul.

Lokale myndigheter velger for tiden ut leverandører av tjenester på Khaosan Road, som forberedelse på retur av utenlandske turister når flyforbudet etterhvert blir opphevet.

– I neste fase vil vi renovere Rambuttri og Tani Roads for å forskjønne Banglamphu-området, la guvernøren til. – På veier som ikke brukes av selgere, vil vi plante flere trær for å tilby skyggefulle steder for turister. (we) 

Kommentér

Koh Samet åpner for besøkende igjen 1. juliKoh Samet i Rayong-provinsen åpner igjen for besøkende den 1. juli, etter å ha vært stengt under pandemien. Åpningen er i tråd med Naturvern- og miljødepartementets policy om å gjenåpne alle nasjonalparker over hele landet.


Koh Samet er en del av nasjonalparken Khao Laemya - Koh Samet. Denne populære øydestinasjonen ligger utenfor Ban Phe i provinsen Rayong, ca. 20 mil sørøst for Bangkok.

Nasjonalpark- og lokale ansatte har sammen med frivillige begynt å rense øya, så vel som havnene, slik at den vil være klar til å hilse besøkende velkommen neste måned. (we)


Kommentér


Thailandske gullbutikker medvirkende i hvitvasking av mer enn 200 milliarder bahtSpesialstyrker har foretatt razzia på 300 gullbutikker og utsalgssteder for gass. Disse er ifølge politiet brukt av narkotikasmuglere i en hvitvaskingsoperasjon til en verdi på mer enn 200 milliarder baht.

Politiet var blitt tipset av arresterte personer imvolvert i menneskehandel, om at milliarder av baht i narkotikapenger strømmet inn i gullbutikker, der det ble 'forkledd' som lovlig inntekt. Undersøkelser avdekket at operasjonen delvis ble drevet av innsatte som gav sine ordrer fra fengselet.

Tre hundre mistenkte er så langt blitt arrestert mens ytterligere 100 blir sjekket. Politiet har også beslaglagt narkotika og andre eiendeler til en verdi av 70 millioner baht. Flere eiere av gullbutikker i bl.a. Yaowarat, Bangkoks Chinatown, har allerede tilstått å hvitvasket penger for narkotikasmuglere.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

– Turister ikke blant de prioriterte, sier Thailands helseminister– Thailands 'reisekorridor'-ordning vil først åpnes for forretningsgrupper og lærere på internasjonale skoler, personer som lett kan spores, og ikke for generelle turister, sa helseminister Anutin Charnvirakul i går, fredag.


Han sa dette etter et møte med den japanske ambassadøren. Japan er blant landene som anses som å har lav risiko for smitte, og som derfor vurderes for 'reisekorridor'.

Omlag 20 000 utenlandske forretningsfolk, personer med thailandsk arbeidstillatelse. studenter og lærere på internasjonale skoler, har registrert seg for å komme tilbake til Thailand, ifølge Center for Covid-19 Situation Administration.

Forøvrig sa Anutin at han var klar til å bli injisert med en prototypevaksine mot Covid-19, som en del av medisinske studier. Flere thailandske forskningsprogrammer arbeider for tiden med vaksineoppplegg.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Flyvninger og passasjerer vil ikke være på 2019-nivåer før i 2022Airports of Thailand (AOT) forventer at antallet flyreiser først i 2022 vil komme opp på 2019-nivået. I budsjettåret 2020 forventer AOT 491.900 flyreiser og 69, 04 millioner passasjerer, henholdsvis 45,1 prosent og 51,3 prosent av antallet året før.


Pandemien i forskjellige land har påvirket flyreiser negativt og redusert antallet flyreiser og passasjerer betydelig på de seks flyplassene som drives av AOT: Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Hat Yai, Phuket og Mae Fah Luang-Chiang Rai.

Trafikkvolummet innenriks vil begynne å komme seg kontinuerlig i august 2020 til det kommer tilbake til normalt 2019-nivå i oktober 2022, heter det i en analyse.

AOTs prognoser er basert på antakelsen om at en andre smittebølgen ikke rammer de forskjellige land som er tenkt i bilaterale "reisekorridor"-avtaler med Thailand. Regjeringen må iverksette statlige karantene-tiltak for innkommende reisende fra land som er oppført som Thailands viktigste internasjonale ruter, og dermed føre til en gradvis økning i antall internasjonale passasjerer, heter det i analysen.

Når det gjelder prognoser fra driftsinntekter som følge av den enorme nedgangen i flyreiser og passasjertall, forventer AOT en nedgang på 50,70 prosent i omsetningen i regnskapsåret 2020, sammenlignet med 2019, og i regnskapsåret 2021 en nedgang i inntekter på 42,21 prosent, sammenlignet med forventede inntekter i 2020
(we) Kilde TheNation


Kommentér


Kravet til sosial distanse på bangkokbussene oppheves i juliRegler for sosial distansering på offentlig transport kan bli lettet i begynnelsen av juli, kunngjorde Thailands transportminister Saksayam Chidchob i går, torsdag.


Dette vil imidlertid bare gjelde på offentlige transportmidler på reiser som er på mindre enn 50 minutter, slik som på busser og bybanesystemer, men reisende må fremdeles bruke ansiktsmasker.

Saksayam refererte til medisinske funn om at sjansene for å bli smittet var null for reisende som satt sammen og hadde på seg masker og ikke når turen ikke var på mer enn 50 minutter. Funnene hadde fått regjeringens Center for Covid-19 Situation Administration til å vurdere å lette reglene for sosial distansering, la han til.

Transportmidler med reisetider som overstiger 50 minutter, for eksempel tog og turbusser, vil fortsatt måtte følge avstandsreglene.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Nå kan innenlandsflyene i Thailand fylle alle seteneThailand sivile luftfartsmyndighet i (CAAT) har lettet restriksjonene for flyreiser innenlands ved å fjerne kravet til avstand mellom passasjererne ombord. 

Nå av kan alle setene på hver flyvning selges, uten å måtte etterlate noen ledige for sosial distansering.

Flyselskapene må imidlertid forbedre luftventilasjonssystemene og regelmessig skifte ut de høyeffektive partikkelformede luftfiltrene, i samsvar med produsentens anbefalinger.

(we) Kilde ThaiPBS


Kommentér

Bank of Thailand beordrer bankene å kutte renteneBank of Thailand (BOT) har beordret forretningsbanker og finansieringsslskaper til å kutte rentene med 2 til 4 prosent på kredittkort, personlig kreditt og leieinnkjøp, for å hjelpe folk som sliter med gjeld på grunn av pandemien.

Denne reduksjonen vil standardisere renter som belastes av banker og ikke-bankenheter, i motsetning til tiltaket som ble utstedt i slutten av april, og som tillot bankene å hjelpe sine kunder etter eget skjønn.

Sentralbanken sa at renten generelt vil bli redusert for alle, ikke bare for forbrukere som er direkte coronaberørt.

BOT planlegger også å utvide den økonomiske dekningsgrensen på alle kredittkort samt på personlige kreditt- og kontantkort.

(we) Kilde TheNationKommentér


Se eldre saker...
RSS Feed