Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

250 thaier kom hjem fra Storbritannia og Irland i dagDen thailandske ambassaden i London bekrefter at 250 thailandske statsborgere er returnert fra Storbritannia og Irland i dag og landet i Bangkok i formiddag (norsk tid).


Storbritannia har registrert Europas høyeste antall dødsfall fra Covid-19-viruset, som for tiden er på 34.636. Ifølge avisen The Nation vil de hjemvendte bli pålagt en 14 dagers obligatorisk karantenetid på et statlig anlegg.

Den første gruppen av thaier som ønsket å reise hjem fra Storbritannia og Irland, tok av fra Heathrow flyplass i London klokka 21.25 i går kveld og landet på Suvarnabhumi lufthavn i dag klokka 15.00, Bangkok tid.

Alle passasjerene blir transportert til de statlige karantenefasilitetene og bli der i 14 dager for å sikre at de er virusfrie.

Ekstra sikkerhetstiltak ble satt i verk under innsjekking og ombordstigning, inkludert helseundersøkelse av passasjerer, sammen med desinfisering av bagasjen og dekontaminering av flyet før og etter flyreisen. Passasjerer ble også pålagt å bære ansiktsmasker og opprettholde streng sosial distansering.

Etter dagens fly, planlegges et annet hjemreisefly å starte fra London 30. mai. Thailaandske statsborgere som ønsker å reise hjem blir bedt om å kontakte ambassaden i London.

Kilde: Nation Thailand


Kommentér

Maya Bay forblir stengt til rehabiliteringen er fullførtPopulære og verdenskjente Maya Beach på Ko Phi Phi Lee Island utenfor Krabi har vært stengt for turister siden 1. juni 2018. I september 2019 regnet en med gjenåpning imidten av 2021. Gjenåpningen kan bli senere.


Maya Bay har blitt rehabilitert det siste året, og på land vokser det å igjen nmange planter - til og med Morning Glory som aldri ble sett på Maya Bay før. Men under havet står det fortsatt dårlig til med koralrevene. Mange korallarter vokser med en hastighet på bare 3-5 centimeter i løpet av et år, mens noen arter bare vokser 1-2 centimeter.

Maya Bay vil ikke bli stengt permanent. Når korallveksten er fullført, vil stedet være åpent for turister igjen, forsikres det.

Departementet for naturressurser og miljø sier at skip i fremtiden ikke vil ha adgang til Maya Bay direkte, men til en brygge som kommer i Loh Samah Bay på baksiden av øya.

(we) Kilde TheNation


Kommentér


Afrikansk hestesyke: over 500 døde hester i ThailandUtbruddet av afrikansk hestesyke dukket nylig opp i Pak Chong-distriktet i provinsen Nakhon Ratchasim. Over 500 hester har til nå dødt og pesten har spredt seg til naboprovinsen Saraburi.


Hester på 76 gårder i 58 provinser vaksinert. De utgjør 70% av de 685 registrerte hestene der. Sykdommen, spredt via mygg og mugg og fortsetter å bevege seg øst-, vest- og sørover fra Pak Chong, og til provinser som Phetchaburi og Saraburi.Kommentér

Bangkok Airways gjenåpner ytterligere tre ruter fra 1. juniBangkok Airways har gjenopptatt flygningene fra Bangkok til deres egen flyplass på Koh Samui. Fra 1. juni øker de antallet daglige flygninger dit, fra 2 til 4. Samtidig starter de opp igjen rutene Bangkok – Sukhothai, Bangkok - Lampang og Bangkok - Chiang Mai.


Flyene ATR 72-600 vil bli brukt og forebyggende Covid-19 tiltak vil forbli som vanlig strenge. Sosial distansering på alle flyturer med Bangkok Airways, og passasjerer blir bedt om å ta med seg egne ansiktsmasker om bord.

Ytterligere informasjon gis på Bangkok Airways offisielle hjemmeside og via kundesentertjeneste 02-270-6699.


Kommentér

Thailands regntid begynner offisielt idagThailand går offisielt inn i regntiden i dag, mandag 18. mai, sier generaldirektøren for Meteorological Department.


Han viser til en meteorologisk modell og sier at regntiden i år vil vare til midten av oktober. Regnet vil til å begynne med være spredt og øke jevnlig fra slutten av mai til midten av juni, hvoretter nedbøren vil avta til midten av juli.

Det er neppe nok vann til jordbruksland som ikke har tilgang til vanning mellom midten av juni til midten av juli, men det vil være mer regn i løpet av august og september, med mulighet for at en eller to tropiske stormer beveger seg over Thailand.

(we) Kilde ThaiPBS


Kommentér


Over 700 tilfeller av denguefeber i KoratEn kampanje lanseres nå i Muang-distriktet for å forhindre spredning av denguefeber etter at 737 tilfeller av den myggbårne sykdommen er påvist i denne nordøstlige provinsen.

Kampanjen involverer frivillige l som skal dele ut sandkorn for å drepe mygglarver.

I løpet av januar-april i år hadde Nakhon Ratchasima 737 denguefeber-tilfeller

(27,92 per 100 000 innbyggere) etterfulgt av Chaiyaphums 223 tilfeller (19,57 per 100 000 innbyggere), Buri Rams 143 tilfeller (8,98 per 100 000 innbyggere), og Surins 96 tilfeller (6,87 per 100 000 innbyggere).

Nakhon Ratchasima er det hardest rammede distriktet Non Thai med 73 tilfeller og ett dødsfall, etterfulgt av Non Sung-distriktet med 70 saker og Chok Chai-distriktet med 48 saker.

De mest berørte grppene er personer i alderen 10-14 år, fulgt av 5-9 og 15-24 år, og det er derfor svært viktig å sette igang kampansen umiddelbart, heter det fra de lokale myndigheter.

Denguefeber er en virussykdom som overføres med mygg. Myggartene som overfører viruset, oppholder seg gjerne i og rundt tettsteder og byer og stikker også på dagtid.

(pf) Kilde: Bangkok Post


Kommentér

Skjøt kona: Hun ikke ville sende moren hans 1000 baht i måneden


En thailandsk mann (53) fortalte etterforskerne at han kvelte kona og skjøt henne tre ganger, etter at de hadde kranglet om å sende moren hans 1000 baht i måneden.


53 årigen drepte kona 5. februar i år, og flyktet etter gjerningen i en taxi fra hjemstedet Rom Klao i Bangkoks naboprovins Samut Prakan. Deretter skal han ha søkt tilflukt i området til et tempel i Bang Plee, beliggende i samme provins.

Etter å ha vært i kontakt med sine slektninger ble han imidlertid forleden arrestert.

(we) Kilde: Daily News


Kommentér

Kan domstolssanksjonert rehabiliteringsprogram redde THAI?THAI Thai Airways International vil sannsynligvis slippe unna direkte konkurs, dersom en domstol som griper inn og sanksjonerer en omstillings- og rehabiliteringsprosess.


Det sa visestatsminister Anutin Charnvirakul i går.

Mr. Anutin sa at statsministeren var enig i at denne planen er den beste sjansen for å berge nasjonens stolthet, som blir sett på som ansiktet til Thailand. Han innrømmet at en innsprøytning av skattebetalernes penger, eller til og med å garantere et lån på 50 milliarder baht, kan være vanskelig. Han sa videre at statsministeren ber alle interessenter om å ta ett skritt tilbake slik at vi kan ta fem skritt fremover.

Visestatsministeren bemerket at THAI hadde vært gjennom en intern rehabiliteringsprosess som, som er veldig forskjellig fra rettssanksjonert administrasjon og rehabilitering, hvor kreditorer og skyldnere i flyselskapet vil bli innkalt til å forhandle om oppgjør med administratorer oppnevnt av retten.

Han oppfordret alle interessenter, inkludert ansatte i THAI, til å samarbeide og støtte den rettssanksjonerte rehabiliteringsplanen, ellers vil flyselskapet gå under.

(we) Kilde ThaiPBS


Kommentér


Hua Hin rydder opp og desinfiserer gater og markederTeam av brannmenn, renholdere, soldater og kommunalt ansatte har vært ute hele uken for å bidra til at Hua Hin skal bli nesten som før. Dette feriestedet, 22 mil sør for Bangkok har ikke hatt noe nytt tilfelle av Covid-19-viruset på 40 dager.


Siden mandag har teamene sprayet desinfiseringsmiddel fra maskiner som vanligvis brukes til å bekjempe luftforurensingspartikler, og folk har vært igang med feiing og skrubbing.

Hovedveier og markeder har har vært hovedmålet for det omfattende renholdet. Nå håper et at en kan komme tilbake til en eller annen form for normalitet.

(we) Kilde 77kaoded


Kommentér

Flomvarsel for 30 provinserMange provinser i Thailand står i fare for flom siden det ventes kraftig regn fra nå og til oktober og alle reservoarer må gjøres klare til å lagre så mye vann som mulig.Det melder Office of Natural Water Resources (ONWR).

Meteorologisk institutt i Thailand forventer mye regn fra midten av mai til oktober, sier Somkiat Prajamwong, ONWRs generalsekretær. - Derfor må vi også diskutere med Bangkok Metropolitan Administration og myndighetene i nærliggende provinser som Nonthaburi, Samut Prakan og Pathum Thani om at de må tømme sine dreneringssystemer.

Provinser som kan bli oversvømmet fra mai og utover er:

Mai: Chanthaburi, Trat, Phang Nga og Surat Thani.

Juni: Nakhon Phanom, Rayong, Phetchaburi, Ranong, Phang Nga, Chumphon og Surat Thani.

Juli: Nakhon Phanom, Rayong, Chanthaburi, Ranong, Chumphon, Phang Nga, Krabi, Phuket og Surat Thani.

August: Chiang Mai, Chiang Rai, Nong Khai, Udon Thani, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Nakhon Nayok, Prachinburi, Rayong, Chanthaburi, Ranong, Chumphon, Surat Thani, Phang Nga, Krabi og Phuket.

September: Saraburi, Pathum Thani, Bangkok, Samut Sakhon, Nonthaburi, Samut Prakan, Nakhon Ratchasima, Nakhon Nayok, Chachoengsao, Prachin Buri, Chanthaburi, Rayong, Ranong, Chumphon, Surat Thani, Phang Nga, Krabi, Trang og Satun

Oktober: Bangkok og provinsene rundt.

- Mekongelven forventes å stige i juli, og to stormer forventes i Thailand fra august til oktober, sier generalsekretæren til avisen The Nation.

(pf) Kilde: The Nation
Kommentér

Thailand forlenger stengingen med minst en måned til - innreise kanskje mulig i juliCivil Aviation Authority of Thailand har i dag kunngjort en forlengelse av deres nåværende forbud mot internasjonale reiser ytterligere en måned, til minst slutten av juni 2020.


Det nåværende forbudet mot ruteplaner for internasjonale flyvninger ble forlenget forrige måned til fram til 31. mai. Men nå har CAAT kunngjort forlengelsen i minst en måned til. Det ble ikke gitt noen spesifikk grunn til utvidelsen utover regjeringens fortelling om å "beskytte Thailand mot ytterligere utbrudd av Covid-19".

Så det tidligste noen utlendinger vil kunne fly til Thailand vil være minst juli, forutsatt at forbudet ikke blir utvidet ytterligere.

Det er fremdeles tusenvis av thaier som venter på å repatriere, og det kan ta minst en måned til å få dem alle tilbake med dyre charterte flyreiser og krevende dokumenter som kreves før de kan komme tilbake.

I henhold til det gjeldende forbudet vil det fortsatt tillate chartrede hjemtransportflyvninger av thailandske statsborgere, militære fly, nød- og medisinflyvninger. Men ingen planlagte kommersielle flyvninger er tillatt under gjeldende forbud.

I mellomtiden er det bare begrensede innenlandsflyvninger fra fem flyplasser i Thailand - Chiang Mai, Chiang Rai, Suvarnabhumi, Don Mueang og Hat Yai - som for øyeblikket er i tjeneste med begrenset sitteplass tilgjengelig og helserelatert papirarbeid obligatorisk.

Bare i går gjorde CAAT også en rask U-sving på forslaget om å åpne Phuket internasjonale lufthavn i dag og sa at det nå vil forbli stengt på ubestemt tid.

(pf) Kilde: The Thaiger / 
Kommentér


Irriterer ansiktsmasken? Følg disse rådeneDet er mange som klager over hudtilstander og irritasjoner i ansiktet etter bruk av ansiktmasker. Thailand Medical News har kommet med råd og enkle tips for behandling av hudtilstander som følger av bruk av ansiktsmasker

Ifølge ulike hudleger vil "individer får friksjon og irritasjon over nesebroen, bak ørene og kanskje under haken. Det skjer på grunn av naturlig slitasje, men også fordi maskene er tette, noe som er velmenende, men kan legge press på huden.

Legene sier at masken ikke skal være løs og bør ligge tett mot huden, men ikke så stram at huden får blåmerker.

Noen hudleger anbefaler også å bruke sinksalve. Sinksalve (Zinc oxide) har et betennelsesdempende egenskaper, og man kan legge et tynt lag over nesebroen, også bak ørene eller under haken, i utgangspunktet på steder der masken vil gni.Sinksalve fungerer som en barriere for friksjonen uten å påvirke eller redusere effektiviteten til masken.

Ifølge ledende hudleger er det første trinnet for maskebruk og sensitiv hud å ta det på bare etter at man har vasket og klappet ansiktet tørt. Bruk deretter allergivennlig fuktighetskrem. Påfør kremen to ganger og etterlatt et tykt lag på huden.

Når du kommer hjem kan bruke en vaskeklut med eddikk og legge den over ansiktet i omtrent 15 minutter, spesielt på områdene som er irriterte.

En oppskrift på en eddik er å blande en teskje hvit eddik i et glass eller en liten bolle med varmt vann, og vri opp en ren vaskeklut i eddivvannet og deretter la kluten ligge på ansiktet i et kvarter..

Det anbefales å gjenta dette to til tre ganger daglig, hvis det er mulig, og en vil finne at denne fuktighetsgivende metoden er veldig nyttig.

Har du husprobleme i ansikt og nakken fra før nå må bruke maske vil en kanskje oppleve at masken gnir mot huden og tilstanden kan sannsynligvis bli forverret av friksjonen av masken og svette, siden noen blir svært varme av å bruke maske. Dette kan medføre en oppblomstring av kviser, rosen og psoriasis.

For disse forholdene bør individer vaske ansiktet forsiktig med såpe og vann, to ganger daglig. Bruke foreskrevne aktuelle medisiner som lege har foreskrevet som f.eks,.steroider eller antihistamin kremer osv.

Kontakt alltid hudlegen eller den primære helsepersonellet hvis et nytt utslett oppstår, eller hvis den nåværende hudtilstanden endrer utseendet eller ikke svarer på behandlingen.

Det er også viktig å vaske ansiktsmasker av bomull for å holde dem rene.

Vask for hånd er mildere på masken. Husk imidlertid å vaske tilstrekkelig med såpe og varmt vann.

Andre viktige punkter å merke seg når du bruker maske er:
 • Bytt alltid bånd eller elastikk, om nødvendig.
 • Skift alltid masken hvis den river eller utvikler hull eller stoffet faller fra hverandre.
 • Bær alltid masken over nesen og munnen og ikke bare munnen.
 • Ikke glem potensiell irritasjon bak ørene og under haken.
 • Bruk aldri maske som er skitten eller flekkete.

(pf) Kilde: Thailand Medical NewsKommentér

Krabi har renovert «smaragdbassenget» for å ta imot turisterKrabi har forberedt seg på å åpne Emerald Pool for turister etter at regjeringen nå letter på coronarestriksjonene.


Emerald Pool, et vakkert naturlig basseng med grønt smaragdvann, ligger ved Khao Pra-Bang Khram Wildlife Sanctuary; det er nå klart til å ønske turister velkommen igjen etter å ha vært virus stengt .

Krabis guvernør, Kitibodi Prawit, og sjefer for relevante offentlige etater besøkte og ga moralsk støtte til tjenestemenn i Khao Pra-Bang Khram Wildlife Sanctuary da de forberedte seg på å ønske turister velkommen etter at regjeringen lot folk reise mellom provinsene.

I den første fasen får bare thailandske turister lov til å besøke stedet, mens utenlandske turister må vente en stund til. Guvernøren i Krabi fulgte opp utviklingen, forbedringene og forberedelsene når det gjelder bekvemmelighet, sikkerhet og tilgang til turistmål av besøkende eller turistgrupper, sammen med forvaltningsplaner for turistmål inkludert «smaragdbassenget» og det varme fossen, som er populære attraksjoner.

I tillegg til screeningstiltakene fra Folkehelsedepartementet, kan det være nødvendig å bestemme antall besøkende.

(pf) Kilde: NNT


Kommentér

Bangkok Airways gjenopptar flyvninger til Koh SamuiBangkok Airways har gjenopptatt to flyvninger daglig til Koh Samui. Det er innført strenge distansetiltak for passasjerers sikkerhet.


Flyselskapet har brukt sanitære retningslinjer fra det offentlige helsedepartementet og Civil Luftfartsmyndighet i Thailand (CAAT).

Samui International Airport er en privateid flyplass på øya Ko Samui. Flyplassen ligger omtrent 2 km nord for hovedbyen og det største feriestedet på øya, Chaweng. Flyplassen ble bygget av Bangkok Airways.

Kilde: mcot.net
Kommentér


Fire destinasjoner fjernet fra Thailands "høyrisikoliste"Det thailandske folkehelsedepartementet har fjernet to land og to spesielle administrative soner fra listen over 'høyrisikoland': Kina, Sør-Korea, Hong Kong og Macau.


Kunngjøringen ble gjort sent i går og bekjentgjort i Royal Gazette. Thailand opplever at disse områdene effektivt har hindret urovekkende spredning av viruset. (we)


Kommentér

Enkelte bussruter mellom provinser starter opp igjen 18 mai og 1. juniThailands statlige Transport Co vil gjenoppta bussruter mellom Bangkok og provinser i nord, nordøst og øst fra mandag 18. mai og til sør fra 1. juni.Sju ruter mot nord: Bangkok-Chiang Mai, Bangkok-Chiang Rai, Bangkok-Uttaradit, Bangkok-Sarachit, Bangkok-Mae Sot, Bangkok-Lom Kao og Bangkok-Khlong Lan.

Åtte ruter til nordøst: Bangkok-Nong Bua Lamphu, Bangkok-Sakon Nakhon, Bangkok-Chiangkhan, Bangkok-Surin, Bangkok-Buri Ram, Bangkok-Kantharalak, Bangkok-Si Sa Ket, Bangkok-Surin (Rattanaburi).

Én rute mot øst: Bangkok-Chanthaburi.

Fra 1. juni mot sør: Bangkok-Koh Samui, Bangkok-Phuket og Bangkok-Trang

(we) Kilde TheNation


Kommentér

MBK reduserer leieprisene når kjøpesentrene åpner igjenEierne av ett av Bangkoks mest kjente kjøpesentere, MBK, støtter sine leietakere på MBK Center, Paradise Place og Nine Center Rama 9 når de søndag gjenåpner etter å ha vært coronnastengt i mange uker.Leietakerne slipper å betale leie fra 17. til 31. mai. I tillegg reduseres leien mellom 1. juni og 31. august med 30 til 50 prosent.

MBK sier også at det vil åpne visse attraksjoner som er gratis mellom 1. juni og 31. august for å stimulere shoppingstemning i kjøpesentrene.

(we) Kilde TheNationKommentér


Thailands kjøpesentre og flere andre virksomheter kan gjenåpne fra søndagThailands regjering har godkjent den andre fasen av lempelse av lockdown-tiltakene gjeldende fra 17. mai, for å bidra til å løfte økonomien igjen. 

Virksomheter som kan åpne igjen er:
 • Kjøpesentre og butikker i kjøpesentrene, som forbruksvarer, datamaskiner, elektriske apparater, sengetøy, bygningsmaterialer, møbler, kontorrekvisita, blomster, klær, kosmetikk og sportsutstyr.
 • Gull- og smykkeforretninger
 • Internettkaféer, vaskeri, reparasjonsverksted, bilforretninger for skifte av dekk, reparasjon og rengjøring
 • Kredittvirksomhet
 • Forsikringsselskaper
 • Apotek
 • Tannleger 
 • Restauranter, domstoler og matsentre
 • Byggevareforretninger
 • Møbelhus
 • Store grossistmarkeder som Simummuang marked og Talaad Thai
 • Skjønnhetsklinikker for kropp og hud (ingen operasjoner i ansiktet)
 • Treningssentre og treningssentre
 • Idrett uten fysisk kontakt med bare tre personer i ett lag og ingen tilskuere, som badminton, bordtennis, yoga, fekting, squash, etc.
 • Delvis åpne treningssentre for gratis vekttrening (ingen treningsøkter i grupper eller bruk av treningsapparater)
 • Offentlige bassenger, slik at antall personer i bassenget tilsvarer baner (minst 7 fot lange) og bare tillater en times bruk per person.
 • Møterom og konferansesaler for møter for begrenset antall mennesker
 • Bibliotek
 • Galleri og museum
Det er ingen endringer i transporttiltakene, med noen få unntak. Streng screening av transport mellom provinser.  Tidsrommet for portforbudet endres fra 22:00-04:00 til 23:00-04:00 .

Kilde TheNation


Kommentér

Savnet 3 år gammel jente funnet kvaltEn 3 år gammel jente som har vært savnet fra sitt hjem i fire dager ble funnet død i et skogholt i i det nordøstlige Thailand i går, torsdag.Politiet i Dong Luang-distriktet i Mukdahan-provinsen fant liket av den tre gamle piken i Phu Phan Noi-skogen. Det var etter et tips fra en lokal kvinne som hadde funnet et par barnetøfler i skogen at politiet kom på sporet.

Politiet fant liket av den savnede jenta i busker omtrent fem meter fra tøflene. Klærne hennes ble også funnet bare noen få meter unna.

Lokalt politi sier til Chaing Rai Times at piken så ut til å ha blitt kvalt og har vært død minst åtte timer før hun ble funnet. En obduksjon vil klargjøre dødsårsaken og om hun er blitt seksuelt misbrukt.

Kriminalteknisk politi samlet inn bevis på åstedet for DNA-testing og andre ledetråder som kan pekte på en gjerningsperson.

(pf) Kilde: Chiang Rai Times
Kommentér

Thailand reduserer portforbudet med én timeFra 17. mai lemper Thailand litt på dagens portforbud til kl. 23:00 til 04:00.

Dagens portforbud gjelder i tidsrommet 22:00 til 04:00, og reduseres med én til fra søndag til 23:00-04:00.

Dette opplyser Thailands "Center for Covid-19 Situation Administration".

Senteret sier at statsminister Prayut Chan-o-cha ber om større samarbeid fra folket for å strengt overholde hygiene-reglene og den sosial distansen. Statsministeren er bekymret for at den planlagte andre fasen med å lette tiltakene kunne føre til et nytt utbrudd.

Ingen på situasjonssentert kunne forklare hvilken forskjell de tror dette vil utgjøre, eller hvorfor det nå er trygt å være ute klokka 22.50, men ikke klokka 23.10. Dette har ingenting med helseproblemer å gjøre, framgår det i kommentarer ilokale medier.

(pf) Kilde: Bangkok Post


Kommentér


Se eldre saker...
RSS Feed