Følg corona-smitten i Thailand på dette interaktive kartet.
Trykk på markøren for yttterligre informasjon.

Stacks Image 186

Grenseoverganger til Thailand stenges og ankomne turister plasseres i karanteneGuvernørene i Thailands grenseprovinsene er blitt bedt om å vurdere å midlertidig stenge alle permanente overganger for å redusere økt spredning av coronavisuset. Der kryssinger er essensielle, bør de begrenses maksimalt.


Utlendinger som ankommer via det et grensepasseringssted og som har vært i et sted med høy risiko vil bli satt i karantene på et spesielt anlegg og må dekke sine egne kostnader. Thaier som ankommer under samme forhold vil bli bedt om å isolere seg i 14 dager på hjemstedet.

(we) Kilde TheNation Kommentér

En thai, ikke turist, arrestert for tilgrising av heisDaily News melder at mannen som sjokkerte med sin skittne oppførsel i en skytrain-heis er blitt arrestert. Mannen ble filmet av et overvåkingskmera på National Stadium-stasjonen.


Mannen er en 32 år gammel Thai-mann som sies å ha mindre psykiske helseproblemer og ikke en utenlanske asiatisk turist som de føste meldingene lød.

Som tidligere nevnt ble heisen rengjort og sterilisert etter hendelsen.

(we) Kilde: DailyNews
Kommentér


Statsministeren: - Ikke reis til andre provinser og spis hjemmeThailands statsminister, Prayuth Chan-o-cha, har appellert til alle mennesker i Thailand, og spesielt i Bangkok og storbyområder, om å unngå å reise til andre provinser nå under corona-utbruddet. da dette er en av de beste måtene å stoppe viruset fra å spre seg på.


Å møtes for å feste, eller til og med spise på en restaurant bør unngås. Folk bør ta med maten hjem i stedet, og følge retningslinjene som regjeringen har kunngjort, for å stoppe risikoen for at viruset skal spre seg, hater det fra statsministeren.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Spyttende kinesisk kvinne arrestert på tog til BangkokEn kinesisk kvinne ble torsdag arrestert på et tog på vei fra Saraburi til Bangkok, etter at hun gjentatte ganger provoserende hadde spyttet omkring seg. Dette etter at hun rett før togturen hadde gjort det samme på en buss.


Dette forårsaket stor bekymring blant andre passasjerer nå midt i corona-utbruddet.

Da bussen ankom terminalen, prøvde tjenestemenn fra folkehelsen å ta henne med for coronatest, men hun nektet og sa at hun bare ville bli i noen få dager og gikk deretter bort.

Da hun ble oppdaget igjen på et tog til Bangkok, bestemte tjenestemennene seg for å få henne arrestert. Kvinnen motsatte seg dette og prøvde å spytte på tjenestemennene. De fikk tvunget henne ned på bakken og lukket munnen hennes. Kvinnen ble så satt karantene for å bli testet for corona på Siriraj sykehus i går.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Turist tilgriset heis med spytt og kroppsveskerEnda en historie om provoserende hensynsløs adferd fra utenlandske turister i Bangkok. En asiatisk turists oppførsel i en heis på en Skytrain-stasjon i Bangkok, ble fanget på kamera.


Videoen viser mannen som påførte spyttet på veggene og knappene og at han gjentatte ganger berørte seg i skrittet og deretter på nytt også presset hånden mot knapppanelet.

En sikkerhetsoffiser på National Stadium Station forsøkte å pågripe mannen, men han klarte å stikke av. Heisen ble desinfisert rett etter hendelsen, og vakter på hver stasjon har blitt beordret til å se opp for slik oppførsel.

(we) Kilde TheNation


Kommentér


Smittede i nær en tredjedel av Thailands provinser

I går var det registert coronasmittede i 23 av Thailands 77 provinser (inkl. Bangkok).

271 smittede fordelte seg på:
 • Bangkok 213 i 15 distrikter 
 • Samut Prakan 12 i 4 distrikter 
 • Chiang Mai 7 i 2 distrikter 
 • Pattani 6 i 2 distrikter 
 • Chon Buri 5 i 2 distrikter 
 • Phuket 5 cases in 1 district 
 • Yala 3 i 2 distrikter 
 • Nakhon Ratchasima i 1 distrikt 
 • Narathiwat 2 i 1 distrikt 
 • Pathum Thani 2 i 1 distrikt 
 • Prachuap Khiri Khan 2 i 1 distrikt 
 • Ett tilfelle i hver av provinsene Phetchabun, Krabi, Kalasin, Nakhon Pathom, Nakhon Si Thammarat, Nonthaburi, Roi-et, Saraburi, Sukhothai, Suphan Buri and Surat Thani. 
(we) Kilde: ThaPBS
Kommentér

Ber alle reisende med skytrain om å bruke maskeAlle som bruker Bankoks BTS Skytrain, er blitt bedt om å bruke ansiktsmasker mens de er på stasjonene og ombord i togene, for å forhindre spredning av coronaviruset.- Dette vil redusere risikoen for smitte og opprettholde passasjerens tillit. Alle stasjoner og tog blir desinfisert daglig før dagen begynner, heter det i meldingen fra BTS

Alkoholbaserte håndrensemidler er tilgjengelig for bruk før og etter turen.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Phuket Immigration godtar oppholdsforlengelser til coronafaste utlendingerPhuket Immigration gir alle utlendinger 30-dagers utvidelser av oppholdstillatelsen, dersom de blir sittende fast i Thailand på grunn av COVID-19-situasjonen, slik at de ikke har reise uten å risikerer smitte.


30-dagers forlengelse blir utstedt til både turister og utlendinger som oppholder seg på andre visumtyper.

(we) Kilde ThePhiuketNewsKommentér


Vil ha 16 dagers portforbud i ThailandRegjeringskoalisjonspartiene Thai Civilized, Thai People Justice og Tairaktham ber om at statsministeren utsteder et nødvedtak om corona-krisen med et 16 dagers portforbud.


Mongkolkit Suksintharanon, leder for Thai Civilized Party, sier i dag, fredag, at målet må være å styrke hæren og det nasjonale politiet til å ilegge et 16-dagers generelt portforbud fra lørdag til 4. april.

"Folk som kan smitte andre, vil bli plassert i obligatorisk karantene sammen med nærmeste familiemedlemmer, og ingen utenlandske besøkende vil få lov til å komme inn i Thailand", heter det i forslaget fra Mongkolkit.

Mongkolkit ønsker også at regjeringen bifaller et forslag fra finansinstitusjoner om å utsette alle avdrag på lån i seks måneder og for å kompensere folks tapte inntekter.

Kilde: The NationKommentér

322 kjente smittede i Thailand

Femti nye tilfeller av coronavirus ble rapportert fredag ​​formiddag av det thailandske departementet for folkehelse. Blant disse en seks måneder gammel baby, som er dagens yngste smitteoffer til nå. Totalt er det nå 322 kjente smittetilfeller i Thailand.


Generaldirektør for sykdomskontroll av avdeling Dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai fortalte mediene i sin daglige orientering at 41 av de nye infeksjonene, inkludert babyen, er relatert til Lumpini-boksestadion, underholdningssteder i Bangkok og hjemvendte fra en religiøs seremoni i Malaysia.

De resterende ni tilfellene inkluderer en thailandsk student og en tjenestemann som kom hjem fra Storbritannia, to utenlandske besøkende, en guide, en sikkerhetsvakt og tre andre.

Nestleder folkehelseminister Sathit Pitutacha sa i dag at det nå er 1600 senger på sykehus over hele landet for å imøtekomme pasienter smittet med coronavirus, pluss ytterligere 450-500 senger på hotell, som har blitt omgjort til midlertidige sykehus for mindre alvorlige tilfeller.

I Bangkok har byadministrasjonen reservert 39 senger ved Bang Khun Thian sykehus for eldre, for å imøtekomme mindre alvorlige virussaker.

Det rapporteres at den første sendingen av 40.000 Favipiravir-piller fra Kina har ankommet og blitt distribuert til sykehus for bruk i behandling av viruset.

Kilde: ThaiPBS


Kommentér

Thailand stenger grensene: Helseattest kreves av alle ved innreise


Regjeringen vil utvide kravet om legeattester og helseforsikring til å dekke alle besøkende i landet uavhengig av nasjonaliteter for å dempe spredningen av coronaviruset. Det sier statsminister Prayut Chan-o-cha i dag, torsdag.


Thailand rapporterte om 60 nye tilfeller av coronavirus, det største daglige antall tilfeller. Hittel er det offisielle tallet på smittede 272, iflg landets folkehelsemyndigheter i dag, torsdag. (Oppdatert: 322 smittede fredag.)

Reisende til Thailand må nå vise et helseerklæring, utstedt ikke mer enn 72 timer før de reiser, for å bekrefte at de er testet og er fri for viruset. De må også presentere en forsikring som viser minstedekning for koronavirus på ikke mindre enn 100 000 dollar.

Dette tiltaket var tidligere et krav for steder regjeringen klassifiserte som "sykdomsinfiserte soner" - Kina, Sør-Korea, Hong Kong, Macau, Italia og Iran samt 15 andre land. Nå er kravet for alle land.

- Vi stenge grensene for å hindre coronaviruset å komme inn i landet. Det er grunnen til at folk trenger legeattester og helseforsikring for å komme inn i Thailand, sier statsministeren.

- Dette vil nå inkludere alle land for å minimere smitte, slik at vi kan kontrollere den, sier han iflg Bangkok Post.Det nye tiltaket trer i kraft søndag 22. mars. Det er andre regler for thailandske borgere.

Siden folk ikke kan få testet for viruset de fleste steder for øyeblikket på grunn av høye kostnader og mangel på testsett, er kravet i realiteten et reiseforbud, selv om myndighetene sluttet å beskrive det som sådan.

- Tiltaket tar sikte på å minimere antall ankomne så mye som mulig," sier regjeringens talskvinne Narumon Pinyosinwat.

Folkehelseminister Anutin Charnvirakul sa også at tiltaket burde motvirke utlendinger fra å reise til Thailand: - Vi håndhever strenge tiltak slik at det vil være veldig vanskelig å komme hit.

Innenriksdepartementet vil også stenge alle grenser, la han til uten å utdype.

Innføringen av de nye tiltakene kommer ettersom dusinvis av sivile samfunnsorganisasjoner i Thailand krever at regjeringen stenger grensen og begrenser folks bevegelse for å begrense smitte.

Thailand har registrert et stort hopp i antall smittede denne uken, som helsemyndigheten har delt inn i nye importerte tilfeller og de med tilknytning til tidligere tilfeller.

Økningen i antall smittede har ført til at regjeringen har stengt skoler, universiteter og underholdningssteder rundt om i landet fra i går, onsdag.

Thailand har registrert ett dødsfall siden utbruddet, med 42 pasienter somer erklært friske og 229 behandler fortsatt på sykehus.

Kilde: Bangkok Post
Kommentér


Fem dømt til fengsel for ågerpriser på ansiktmasker i ThailandFem handelsmenn, som krevde ågerpris på ansiktsmasker, ble i dag dømt av straffedomstolen til fengsle i mellom 6 til 18 måneder.


Retten slo fast at de fem tiltalte var opportunister som hadde byttet folk i nød.

En av de tiltalte som solgte 4000 ansiktsmasker og ble dømt til ett år og seks måneder. En annen som solgte 750 masker, ble dømt til ett år. Og de øvrige tre andre fikk seks måneder hver samt 25.000 baht i bot.

Kilde: ThaiPBS
Kommentér

Coronapakke: Tre prosent reduksjon på vann- og strømCoronapandemien har allerede hatt forskjellige innvirkninger på samfunnet og økonomien i Thailand. Nå har regjeringen godkjent et tiltak for å redusere vann- og strømregninger med 3 prosent i tre måneder.


I tillegg forlenge betalingsfristene for strøm og vannregning for hotell og returnere garantiinnskudd til privatkunder.

Ifølge regjeringens talsperson, Narumon Pinyosinwat, har regjeringen godkjent en rabatt på 3 prosent for strømregninger i tre måneder fra faktureringssyklusene april til juni 2020.

Frister vil bli forlenget for betaling av strømregning av visse kunder, for eksempel hotell og utleiere, i inntil seks måneder, uten å kreve forsinkelsesrenter. Dette gjelder bare for regninger i april og mai 2020.

Strømleverandører kan ikke kutte strømforsyningen i løpet av denne perioden. Boligkunder og rundt 22,1 millioner små bedrifter vil få tilbakebetalt depositum.

Vannregninger vil også bli diskontert med 3 prosent for faktureringssyklusene april til juni 2020, i tillegg til en lignende 6-måneders rentefri forlengelse av betalingsfristen for 30900 hotell og utleiere, som gjelder april-og mai 2020-regninger. Omlag 5,7 millioner kategori-1 vil også få tilbake garantiinnskuddet.

Kilde: The Pattaya News
Kommentér

Følg coronavirus tilfellene i Thailand her - live tracker
Innbyggere i Thailand ønsker forståelig nok å vite hvor de nåværende Covid-19 Coronavirus-tilfellene er rundt om i kongeriket.

HER er et interaktivt kart for å følge smitten rundt om i landet.

(Trykk de enkelte markeringene for info.)
Kommentér


Pensjonen stoppet: Nordmann tok tok sitt eget liv i Bang SarayEn 60 år gammel norsk mann ble funnet død hjemme i sitt huset i Bang Saray, Sattahip, i går, onsdag.


60-åringen hadde hengt seg med nylonledning fra en baderomsdør i husets første etasje, iflg nettavisen Naew Na. Liket er ført til det nasjonale politihospitalet for en obduksjon.

Nordmannens 35 år gamle kone sa at mannen hennes var stresset for pensjonen som av ukjente årsaken var stoppet, og dette var grunnen til at han tok livet sitt. 

Hun sa at hun var parets eneste forsørger, og økonomien var anstrengt.

Kilde: NaewNa
Kommentér

Turistministeren vil forlenge visumperiodene for å unngå «overstayere»
Reiselivsdepartementet vil søke en utsettelse for rundt 500.000 turister som vil ende med «overstay» nå som land i Europa har begynt å lukke sine grenser for å håndtere coronavisumet.


- De fleste av de resterende turistene er eldre reisende fra Tyskland, Italia og Russland som tilbringer vintrene i Thailand, sier turisme- og sportsminister Phiphat Ratchakitprakarn til Bangkok Post.

- Disse kom til Thailand før viruset. De frykter ikke å få tilstrekkelige helsetjenester i hjemlandet. Mange europeiske land har stengt grensene siden helgen, og flyreiser er kansellert, noe som gjør det umulig for mange turister å fly hjem igjen.

Phiphat sier til Bangkok Post at han kommer til å diskutere saken med innenriksdepartementet og immigrasjonsbyrået, ettersom dette problemet hører under deres jurisdiksjon.

Iflg Bangkok Post planlegger han  å søke en midlertidig utsettelse for disse turistene samt visumforlengelser for de som har blitt berørt. Han vil også be myndighetene om ikke å «svarteliste» de med «overstay».

Ved lov kan turister fra de fleste land få et turistvisum i 30 dager og blir bøtelagt 500 baht for hver dag de «overstayer». Alvorlige lovbrytere kan møte utvisning eller bli svartelistet, noe som forbyr dem å komme inn igjen.

Phiphat sier forespørselen er for humanitære formål, og la til at gjester med lengre opphold også kan bidra til å holde lokale bedrifter i gang i løpet av denne tøffe tiden. Han innrømmet imidlertid at dette er et «delikat» spørsmål og kan føre til fremtidige bekymringer for nasjonal sikkerhet.Kommentér

Thailand krever helseattest og forsikring ved innreise

The Civil Aviation Authority of Thailand krever nå at utenlandske flypassasjerer fra 15 land må vise helseattester som bekrefter at en er virusfri og har reiseforsikring. 


CAAT-guvernør Chula Sukmanop kunngjorde onsdag kravet som et ledd i regjeringens innsats for å hindre spredning. Kravene trer i kraft lørdag.

Ankomne passasjerer som har vært i Kina, Hong Kong, Iran, Italia, Macau eller Sør-Korea de siste 14 dagene vil bli satt i karantene. Disse områdene ble definert som sykdomsinfiserte soner.

Reisende til Thailand fra Storbritannia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Japan (spesifikke byer), Nederland, Norge, Spania, Sverige, Sveits og USA. De japanske byene er Aichi, Chiba, Hokkaido, Karagawa, Kyoto, Okinawa, Osaka, Tokyo og Wakayama må vise helsesertifikater før de får sjekke inn i hjemlandet og gå ombord. Helseattesten må være under 72 timer gamle.

Passasjerer fra disse stedene skal ha forsikring som dekker Covid-19-behandling i Thailand for minst 100 000 dollar. Passasjerer som ikke klarer å presentere de nødvendige dokumentene, får ikke sjekket inn på flyplassen i hjemlandet.

De som overholder kravene og har lov til å gå ombord, må oppgi adressen til deres innkvartering i Thailand, enten ved skriftlige skjemaer eller via AOT mobiltelefonapp.

CAAT krever også at flyselskapene plasserer passasjerer så langt som mulig fra hverandre, og at de desinfiserer flyene sine - blant andre forebyggende tiltak.

Embetsmenn fra thailandsk sykdomskontroll er autorisert til å isolere fly og karantenepassasjerer.

Flyselskaper som ikke overholder kravene, må betale for eventull returtransport, karantene og kostnadene for relaterte tilfeller av sykdomskontroll.Kommentér


Spår 400.000 coronasmittede i Thailand i årThailandske myndigheter spår at minst 400.000 mennesker vil være coronasmittet innen utgangen av året.

Ifølge beredskapssenteret til «Avdeling for sykdomskontroll» har Thailand brukt data fra Kina, Canada, Ungarn, Sverige og Verdens helseorganisasjon, samt data fra cruiseskipet Diamond Princess, for å prøve å forutsi hvor mange som vil bli smittet.

Thailand jobber med tre scenarier.

Det første scenariet, som myndighetene mener er mest sannsynlig, er at opptil 400 000 mennesker vil bli smittet med viruset innen utgangen av 2020, og at antallet smittede etter en innledende økning i tilfeller vil bosette seg, og viruset blir sesongsykdom som vanlig influensa. Denne prediksjonen er basert på at hver smittet person skal smitte ytterligere 1,6 personer.

Det andre scenariet estimerer så mange som 9,9 millioner mennesker er smittet innen utgangen av 2020, med tilfeller som toppet seg mellom Thailands «kjølige» periode - neste januar og februar i 2021.

Det tredje scenariet, som anses å være i verste fall og det som myndighetene mener er minst sannsynlig , er at så mange som 16 millioner mennesker vil bli smittet med coronavirus innen utgangen av neste år.

Helsepersonell sier at på tvers av alle spådommer er antall kritiske tilfeller rundt 5 prosent av de smittede, mens dødeligheten er rundt 2 prosent.

Myndighetene understreker også at antallet saker vil bli sterkt redusert hvis offentligheten holder seg til de forebyggende tiltak som er satt i verk av regjeringen for å bidra til å redusere spredningen av viruset.

Tirsdag kunngjorde den thailandske regjeringen at alle skoler og underholdningssteder vil stenge i Bangkok. Pattaya og Phuket har også kunngjort at barene, nattklubbene og underholdningsstedene vil være stengt til 31. mars.

I mellomtiden har screeningen blitt trappet opp ved grensepunkter over hele landet, med utenlandske turister som er pålagt å vise en legeerklæring for å bevise at de ikke er smittet, samt bevis for at de har medisinsk forsikring. De må også laste ned en mobilapp slik at de kan overvåkes etter ankomst til landet.

Mens den thailandske regjeringen ikke har lagt noen begrensninger for reiser i landet, og at restauranter, supermarkeder og nærbutikker forblir åpne, oppfordres folk til å foreta såkalt 'sosial distanse' ved å holde en avstand på minst 1 meter mellom seg selv og andre når utenfor, spesielt fra de som hoster eller nyser.

Folk oppfordres også til å bruke en ansiktsmaske når de er ute og vasker hendene regelmessig med såpe og vann og en alkoholbasert håndrenser.

(pf) Kilder: Thansettaki | ThaiPBS
Kommentér

Store turistbyer virus-stenges

Alle underholdningssteder og idrettssteder i og rundt Bangkok, Pattaya og Phuket, inkludert puber, massasjestuer og nattklubber, vil være stengt i to uker som et ledd i regjeringens forsøk på å dempe spredningen av coronavirus, kunngjorde statsminister Prayut Chan-o-cha tirsdag ettermiddag.


Alle offentlige samlinger og aktiviteter også vil være forbudt. De inkluderer konserter, utstillinger og religiøse samlinger.

Forbudet trer i kraft fra onsdag.

Kabinettet godkjente også forslaget om å utsette Songkran-ferien.

(pf) Kilde: ThaiPBS


Kommentér

Utlendinger som smugler narkotika til Thailand risikerer dødsstraffBåde utlendinger og thaier risikerer dødsstraff hvis de blir dømt for narkotikasmuling.


11 thaier og utlendinger ble arrestert tidlig forrige uke etter at postpakker ble konfiskert av Airport Interdiction Task Force (AITF). Sendingene hadde blitt postlagt i Tyskland. Det er gjort arrestasjoner i Thailand sentrale, nordlige og sørlige regioner. Det ble beslaglagt tre pakker som inneholdt 4.835 piller.

I det siste halvåret er det avslørt mange postsendinger med ecstacy fra mange europeiske land. Det har resultert i 20 arrestasjoner. Fem utenlandske borgere og 15 thaier er pågreet og siktet i sakene. Mer enn 105.000 piller er beslaglagt i disse sakene.
Straffen for slik smugling og "import" kan være dødsstraff, livsvarig fengsel og 5 millioner baht i bot.

(we) Kilde: Daily News


Kommentér


Se eldre saker...
RSS Feed