Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

170 kilo krystallmetamfetamin beslaglagt i nord


I en politioperasjon i Chiang Mai-provinsen ble det i dag gjort beslag av rundt 100 kilo krystallmetamfetamin, kjent som “ice”. Verdien anslås til til rundt 100 millioner baht.

Rundt 10 smuglere antas å ha blitt såret i sammenstøtet med politistyrker fra Narcotics Suppression Bureau og hæren. Skuddvekslingen skjedde nær den burmesiske grensen i Mae Ai-distriktet i Chiang Mai. Politiet sier at smuglerne trakk seg tilbake over grensen og etterlot rundt 100 kilo krystallmet på stedet.

I Lampang-provinsen, også det i det nordlige Thailand, arresterte politiet en sjåfør og beslagla mer enn 172 000 meth piller (yaba) og rundt 70 kilo ice. Medikamentene ble funnet under et søk i pickupen hans ved et sjekkpunkt.

Politiet sier at pickupen var lastet med grønnsaker i et stålbur. Politiet oppdaget en stor sekk gjemt under grønnsakene. Sekken inneholdt 172.200 meth piller og 35 pakker med krystallmetamfetamin, som veide rundt 70 kilo totalt.

Politiet sier at stoffene har en gateverdi på rundt 100 millioner baht. Sjåføren tilsto angivelig at han flyttet stoffene fra Chiang Rai til det sentrale Thailand. Han ble ført til en Lampang politistasjon og siktet for transport av ulovlige stoffer med forsett videresalg.

Kilde: TheThaigerKommentér

Seks thaibanker tar i bruk ansiktsgjenkjenningDen thailandske sentralbanken gav torsdag gitt grønt lys for seks forretningsbanker å ta i bruk ansiktsgjenkjenning ved hjelp av den elektroniske «Know Your Customer» (e-KYC)-teknologien for å bekrefte identiteten til nye kunder når de åpner innskuddskontoer på nettet.

De seks bankene er Kasikornbank, Bangkok Bank, Siam Commercial Bank, Bank of Ayudhya, TMB Bank og CIMB Thai Bank, sa Siritida Panomwan na Ayudhya, assisterende guvernør for Bank of Thailand (BoT).

BoT har tillatt kommersielle banker å verifisere identiteten til kunder som bruker den thailandske National Digital ID-plattformen, slik at publikum kan åpne kontoer gjennom digitale kanaler uten å måtte opp personlig på filialer og redusere massevis papirskjemaer,.

I en pressemelding framgår det at de thailandske forretningsbankene som bruker den biometriske verifiseringen, skal være i stand til å forhindre identitetstyveri og svindel.

Kilde: KhaoSodKommentér


26 drept i skytedrama i Korat - gjerningsmannen drept etter 18 timer

 

Iflg thailandsk politi har 26 mennesker mistet livet, og et ukjent antall mennesker er skadet, etter at en soldat tilknyttet en militærbase åpnet ild lørdag på et kjøpesenter i Korat, omkring 250 km nordøst for Bangkok. Etter 18 timers intens jakt inne på et kjøpesenter ble gjerningsmannen (32) skutt og drept.   

Den thailandske soldaten drepte 26 mennesker, såret over 50,  og livestreamet det hele på Facebook før han poserte for en selfie foran det brennende kjøpesenteret (bidet under), hvor han fremdeles befinner seg sammen med livredde gisler.
  • Sersjant Major Jakapanth Thomma (32) live streamet slaktingen i Korat
  • Thomma kapret et militært kjøretøy, skjøt en offiser og soldater og avførte skydd mot sivile
  • Han antas å ha tatt gisler på kjøpesenteret som thailandske styrker forbereder seg på å beleire
  • En thailandsk soldat skjøt vilt rundt seg inne på et kjøpesenter, drept 20 mennesker og såret 31.
  • Han tok åtte gisler - alt mens han streamet live på Facebook og poserte for selfie.
  • Etter 18 timers intens jakt ble han skutt og drept av politiet

Jakapanth Thomma (født 4. april 1988) skjøt sin kommandant sammen med to andre soldater på basen hans før han stjal en jeep og satte kursen mot han kjøpesenteret Terminal 21 i Korat, nordøst for Bangkok. Underveis åpnet Thomma ild og avfyte skudd mot sivile langs veien.

Vitner forteller at han også fyrte av skudd mot et buddhistisk tempel på vei til kjøpesenteret, der han antas å være sammen med et ukjent antall gisler.

Kommentér

To arrestert for salg av potensmidler og sexleketøy i PattayaTo menn er blitt arrestert i Pattaya for å ha solgt potensmidler og sexleketøy via sosiale medier.

En bekymret innbygger varslet politiet om at det ble solgt potensmidler og sexleketøy via Twitter og LINE i Pattaya. Politiet etterforsket saken og fant ut at de mistenkte drev en klesbutikk på Thep Prasit Road Soi 3. Politiet gjennomførte razzien fradag kveld, og pågrep to thailandske menn.Politiet beslagla potensmidler og andre forbudte varer til an verdi av omkring 20.000 baht.

Den ene arresterte innrømmet at han har solgt disse varene i omtrent to år via Twitter- og LINE-applikasjoner. Han sier at de fleste av kundene er utlendinger.

De to er siktet for ulovlig salg av potensmidler, legemidler og salg av sexleketøy. I Thailand er alle alle typer sexleketøy forbudt.

Til sammenligning selges potensmidler på apotek i Norge uten resept, og sexleketøy fin es i et voldsomt omfang og utvalg.

Kilde: The Pattaua NewsKommentér

Over 100.000 kinesiske turister er fortsatt i ThailandDet er for tiden mer enn 100.000 kinesiske turister og langtidsferierende i Thailand, iflg landets «Immigration Bureau».


Det inkluderer også de 2.038 som kom fra den kinesiske byen Wuhan, episenteret for koronavirusutbruddet, og 91.688 fra Guangzhou, som ligger nær Wuhan. Det sa Pol Lt-Gen Sompong Chingduang Sa, fra Thailands immigrasjonsbyrå på en konferanse fredag.

1.004.067 kinesere ankom Thailand mellom 1. januar og 6. februar, og 889.567 av disse har returnert til hjemlandet.

Kilde: ThePBS


Kommentér


Helseministeren beklager rasistisk utspill mot hvite menneskerDen thalandske helseministeren, Anutin Charnvirakul, ba i går, fredag, ​​om unnskyldning for å ha brukt et rasistisk utbrudd for å kreve at hvite turister blir utvist fra landet hvis de ikke bruker ansiktsmasker for å unngå koronavirus.


Da han snakket med media på en jernbanestasjon i Bangkok hvor de hadde delt ut masker til publikum, brukte Charnvirakul uttrykket "farang", et generisk og til tider støtende begrep for å beskrive hvite mennesker.

- Disse jævla farangene. Disse farangsturistene. Ambassadene bør varsles, og publikum bør også informeres. Vi gir bort maskene, men de nekter å bruke de, utbrøt helseministeren. - De må kastes ut av Thailand. Det kinesiske, asiatiske folket, de bruker alle sammene maskene. Men disse europeere… hvor frustrerende, sa helseministeren.

Charnvirakul beklaget de rastisike uttalelsene senere på sosiale medier, men gjentok sin tro på at europeere viser avsky mot thaier som bruker ansiktsmasker.

- Jeg beklager at jeg i dag «mistet meg selv» mot noen europeere som viste avsky mot thaier som bruker masker, skrev han på Facebook.

Turisme utgjør rundt en femtedel av Thailands økonomi og er derfor en viktig inntektskilde.

Besøkende fra Kina er fortsatt det største markedet, med over ti millioner kinesiske turister som bare besøkte landet i fjor.

Likevel, siden koronavirusutbruddet, har besøkende fra Kina falt med 80 prosent, noe som bevirker et betydelig inntektsfall og Thailand legger derfor større vekt på turisme fra Europa, Nord-Amerika og andre deler av verden.

Kilde: BangkokJack


Kommentér

Strengere utslippskrav for nye motorsykler i ThailandFra 29. mars må alle nye motorsykler som selges i Thailand oppfylle Euro 4-utslippsstandarder.

I går ble mer ennn 40 motorsykkelprodusenter, inkludert Honda og Yamaha, informerer om de nye kravene.


Tiltaket er ment å bidra til å takle Thailands PM2.5 støv- og forurensningsproblem, men Euro 4 krever også en 50% reduksjon av karbonmonoksidutslipp, fra Euro 3-standardene som er i bruk. Det ble kunngjort av industridepartementet i januar i fjor med målet å redusere forurensningen fra motorsykkeleksos med halvparten.

Alle produsenter ble instruert om å følge den nye politikken. I tilfelle brudd vil produsenten og importøren enten bli fengslet eller bli ilagt en bot på maksimalt 2 millioner baht, eller begge deler.

Kilde: The NationKommentér

Null bookinger på grunn av coronavirusetDet thailandske turistrådet sier at utbruddet av coronaviruset påvirker turistnæringen svært alvorlig.

Reiselivsaktører trenger mer bistand fra myndighetene, heter det fra medlemmer av Tourism Council of Thailand. I går diskuterte de virkningene og den mulige løsningen på et møte i Bangkok.

TCT-styreleder, formann Trirattanajarasporn, sa at virkningene av det nye koronaviruset var de verste sammenlignet med andre katastrofer: - Denne gangen har turismen falt og virkningen av viruset påvirker alle hjørner av reiselivssektoren.

- Normalt vil hotell med 700-800 rom være fullbooket på denne tiden av året, men nå er bookingen null. Bussoperatører og arbeidere i sektoren påvirkes også, sier styrelederen.

Konsekvensene startet da Kina stoppet utgående turer og de vokser. Kinesere utgjør den største gruppen besøkende i Thailand, melder TNA.

Bistand fra myndighetene gjennom skatte- og utlånstiltak vil bare delvis hjelpe reiselivsaktører.

- Et moratorium for utbetaling av lånerenter ville være den beste hjelpen for reiselivsaktører, sier Trirattanajarasporn.

I mellomtiden har turistselskaper og universitetsforskere sagt at angst for viruset kan føre til at noen mennesker unngår kinesiske turister. De bør imidlertid ikke la dette påvirke deres vennlighet og gjestfrihet, mener styrelederen.

- I Chiang Mai er nå mer enn 700 kineskspråklige turledere uten jobb. Mer enn 300 turbusser er i "permisjon". Jeg vil at regjeringen skal hjelpe fordi det ikke er noen inntekter, sier Trirattanajarasporn.

- Fra Chiang Mai Night Safari til Chiang Rais Wat Rong Khun (Det hvite tempelet), restauranter, suvenirbutikker og til og med gateboder, har et daglig gjennomsnitt på 2000 kinesiske besøkende forsvunnet, Manop Sae-Jia, styreleder i Chiang Mai-baserte turistguideklubb, sier han

- Kinesiske gruppeturer til Chiang Mai er nå 100% borte, sier han med henvisning til effekten av Beijings forbud mot gruppeturer.

Hotelleiere i Chiang Mai og Pattaya taper på grunn av kanselleringer. Mens 2000 turistguider i nord følger med for å se hva som skjer videre.

I likhet med Chiang Mai blir også alle turismrelaterte virksomheter i Phuket berørt.Med et dropp i hotellgjester br såvel hotellansatte som bussjåfører arbeidsledige. Mer enn 300 turbusser i Phuket har stått stille i mer enn en uke.

Kinesiske turister i Phuket er også bekymret for utbruddet. Helsepåvirkningen alene er katastrofal, for ikke å snakke om det økonomiske aspektet.

Kilde: Ctn News
Kommentér


Thailand med ”Verdens største parade av foodtrucks” i Bangkok i mars.Reiselivs- og sportsminister Pipat Ratchakitprakan kunngjorde i dag at hans departement, i samarbeid med Tourism Authority of Thailand (TAT) og Food Truck Club (Thailand), vil være vertskap for “verdens største parade av foodtrucks” helgen 7. til 8. mars 2020.

Arrangementet vil involvere mer enn 200 foodtrucks noe som gjør den til den største slike samling i verden, en som vil bryte den forrige rekorden som ble holdt av den amerikanske delstaten Florida siden 29. mars 2014, med 121 foodtrucks.

Pipat uttrykte synspunktet om at begivenheten skulle bidra til å fremme thailandske foodtrucks i samsvar med landets Gastronomy Tourism-policy. Regjeringen har oppfordret til en endring i den tradisjonelle praksisen med ‘fortauskjøkken’ til etablering av foodtrucks for å forbedre de hygieniske forholdene i den populære virksomheten.

Å sette restauranter på hjul vokser faktisk i popularitet i Thailand; ifølge Food Truck Club (Thailand) sin president og grunnlegger Chanin Wattanapruksa, er det omkring 1500 foodtrucks i kongeriket.

De som er interessert i å starte sin egen foodtruck eller ønsker å gjøre restauranten sin til en mobil mattjeneste, er også velkomne til å delta på messen 7. til 8. mars 2020 på IMPACT Lakeside, Muang Thong Thani i Bangkok. Det vil være en dedikert stand der personalet vil være tilgjengelig for å tilby forslag og veiledning om hvordan man lager en foodtrucks.

Kide: NNT
Kommentér

Badedrakt-bilde av embedskvinne skaper stormEn kvinnelig leder i den sentrale thailandske provinsen Ang Thong er i trøbbel etter at hennes Facebook-bilder ble delt på nettet, iflg det thaispråklige nettstedet Khao Sod.- Dette er en skam for våre religiøse- og samfunnsledere, som må ta affære mot henne, skriver et Facebook-medlem som la ut to bilder av stedfortrederen for landsbysjefen: det ene med henne i en offisiell uniform og den andre i badedrakt.

Landsbyens sjef Pattama Nuamjit sier at hun har mottatt flere telefonsamtaler fra lokale innbyggere som krevder at hennes stedfortreder blir fjernet. Fru Pattama sier at en rapport vil bli sendt til distriktssjefen for ytterligere behandling.

Kilde: Thairesidents


Kommentér

Stor volumvekst for ørreteksport til ThailandNorge eksporterte 5 700 tonn ørret til en verdi av 356 millioner kroner i januar.

Volumet økte med 45 prosent, mens verdien økte med 94 millioner kroner, eller 36 prosent, sammenlignet med januar i fjor.

Ukraina, USA og Thailand var de største markedene for ørret i januar.Kommentér


Nye gebyrsatser fra ambassaden i Oslo: Turistvisum øker til 350 kroner fra mars

Den thailandske ambassaden i Oslo melder om nye gebyrsatser for blant annet pass og visum gjeldene fra 9. mars 2020. 60 dagers turistvisum øker fra 250 kroner til 350 kroner. 


Kommentér

Turister ignorerer røde flagg: Badene gutter reddet av Samui jet ski personal (video)En jet ski-operatör på Koh Samuis populära Chaweng Beach sa att turisterna fortsätter att ignorera varningar och röda flaggor för farorna med simning.

Piyanan, som driver Dolphin Jet Ski på stranden, var mannen som videofilmade när två av sin personal att springa ut i havet för att rädda två pojkar från att drunkna.

Patiyate och Nuanthong kastade sig i de kraftiga vågorna med bodyboards medan Piyanan gav instruktioner till dem. Pojkarna som är i åldern 12–16 år hade ropat på hjälp efter att ha hamnat i svårigheter. Båda fördes till stranden och fick en påminnelse om att inte gå i havet vid röd flagg. Piyapan sa att hans vänner skulle ”dai bun” – få meriter för sina handlingar.

Trots röda flaggor som hotell och företag satte upp ut ignorerar turisterna dessa. De två pojkarna var bland ca tio andra som varnade av jet ski-operatören att inte gå in i havet.

Det har varit många dödsfall bland turister såväl som många räddningar och att turisterna verkligen behöver börja följa varningarna.

Kilde: Thailand-idag.asia


Kommentér

Turister på motorsykkel: Australsk par omkom i kollisjon i KrabiEt fryktelig syn møtte politi og redningsteam da de mandag ankom åstedet for er kollisjon mellom en motorsykkel og en pickup i Krabi i det sydlige Thailand.

To australske turister var døde på åstedet, en 53 år gammel kvinne lå på taket av en pick-up med smadret front. Hennes ektemann, 54, lå død på veibanen. En motorsykkel med fronten knust lå i nærheten.

Den 30 år gamle sjåføren av pickupen forlot åstedet og gikk for å underrette politiet om ulykken.

Han fortalte at paret kjørte sammen med et annet par på en annen motorsykkel da det omkomne paret kom over i hans kjørebane og kollisjonen var et faktum.

Kilde: 77kaoded


Kommentér


Thailand krever at kinesiske turister viser legeattest

Thailandske myndigheter krever at alle kinesiske turister som ankommer landet må framvise legeattest som viser at de er friske og smittefrie av coronaviruset.

Dette tiltaket blir iverksatt i kjølvannet av Verdens helseorganisasjons beslutning om å kalle virusutbruddet for en global helsekrise.

Kinesiske turister brukte nesten 18 milliarder dollar i Thailand i fjor, og det utgjør mer enn en fjerdedel av omsetningen fra utenlandske turister i landet.

Kilde: Blomberg


Kommentér

Thailand bekrefter seks nye tilfeller av coronavirus

Thailand bekreftet seks nye tilfeller av det nye coronavirus tirsdag, fire av dem thailandske statsborgere og to kinesere.

Av fire thaierneer det et par som hadde besøkt Japan og to sjåfører som hadde hentet kinesiske passasjerer i Thailand, opplyser helseministeriet.

Med de seks nye tilfellene er det sålangt bekreftet 25 tilfeller av viruset i Thailand. 

(Kilde: Reuters)


Kommentér

Thailand innfører priskontroll på ansiktsmaskerDen thailandske regjeringen innfører priskontroll på ansiktsmasker og desifiserende håndkrem som et ledd i arbeidet med å håndtere det dødelige virusutbruddet.


Etterspørselen etter ansiktsmasker har steget til 40-50 millioner stykker per måned. Produsenter, distributører, eksportører og importører informere landets interne handelsavdeling om produksjonskostnader, salgspriser, produksjonsvolum, eksport- og importvolum samt lagre samt prisetiketter.

Thailand produserer omtrent 30 millioner ansiktsmasker i måneden. Dette er ikke nok til å dekke dagens etterspørsel og regjeringen kan begrense kjøp av ansiktsmasker til 10 stykker per person per kjøp. Dette er ansett som tilstrekkelig i 15 dager.

Tilsvarende tiltak blir brukt også desifiserende håndkrem, bortsett fra grensen for eksportvolum, siden det fremdeles er tilstrekkelige mengder for innenlandsk etterspørsel.

Priskontrollisten dekker viktige varer til daglig bruk, for eksempel mat, forbruksvarer, gårdsrelaterte produkter, papir, drivstoff og medisin. Det er 170 varer på den statlige listen, hvorav 52 er på priskontrollisten.

I sedvanlig thai-stil rasler myndighetene med sablene og sier at de som hamstrer eller krever ågerpriser vil kunne dømmes til syv år i fengsel eller bøtelegges med 140 000 baht, eller begge deler etter loven om varer og tjenester fra 1999.

Kilde: Bangkok Post


Kommentér


3000 turguider på Phuket uten jobb3000 kinesktalende turguider i Phuket er uten jobb og trenger økonomisk hjelp for å betale levekostnadene, sier Phuket Professional Guide Associations nestleder, Natthakorn Ruengrote.

Natthakorn sier at det er omkring 7000 turguider som er registrert på Phuket. Av disse er anslagsvis 3000 kvalifiserte og registrert til å guide turer på kinesisk.

- På denne tiden av året er det normalt høysesong for Phukets turisme, men nå står mer enn 3000 kinesisktalende guider uten jobb på grunn av fallet i antall kinesiske turister som kommer til Phuket, sier Natthakorn.

- Også guidene som ikke er spesielt opplært til å lede kineserturer blir berørt, legger han til.

- I denne situasjonen må vi tilpasse oss og samarbeide for å fremme turisme, understreket Natthakorn: - Turguider må tilpasse seg ved å lære flere språk som brukes i Sørøst-Asia og samarbeide mer med flyselskaper, som AirAsia og Nok Air, for å fremme turisme i nabolandene, la han til.

- Vår forening ønsker også små økonomiske lån fra regjeringen for å holde bransjen i gang i denne situasjonen.

- Jeg spår at koronaviruset vil påvirke Phuket-turismen lenger enn seks måneder, og flere turister vil ikke komme før i oktober, la Natthakorn til.

Bekreftelsen på den svært alvorlige situasjonen ble bekreftet av statistikk lagt ut av TAT Intelligence Center forrige uke, og markerte enorme fall i antall internasjonale turister som ankom Phuket i samme periode i fjor.

Forrige mandag hadde antall ankomster falt 12,04% fra året før. Sist tirsdag økte dette ut til nedgang på 29,8%, onsdag hadde antallet ankomne stupt med 32,98%. Forrige fredag falt antall internasjonale ankomstermed 38,64% sammenlignet med fjoråret. I dag var nedgangen på 44,22%.

Guvernøren i Phuket forsikret i går, onsdag, at regjeringen gjør alt for å redusere spredningen av viruset i Phuket og andre steder i Thailand, og at de fremdeles fremmer turismen til øya.

Kilde. TheThaiger


Kommentér

Avslørt: «Blind» tigger kjørte SUVEn tigger som later som om han var blind er avslørt kjørende en SUV, har fortalt politiet at det var hans datters skyld.


Mannen ble filmet da han parkerte en Toyota Fortuner utenfor et tempel i Bang Yai, litt nord for Bangkok. Filmen ble spredt på Facebook og politiet tok etterhvert affære. Etter å ha parkert, gikk han rundt hjørnet, ikledd skittende og gammelt tøy, tok på seg solbriller, en lue og lot som han var blind mens han ba om penger.

65-åringen fortalte politiet at han hadde mange mislykkede virksomheter og således hadde massiv gjeld. Manen sa han måtte tigge om penger for å få endene til å møtes, siden datteren hans som jobbet i utlandet ikke sendte han penger.

Han ble bøtelagt 1000 baht og lovet å slutte å tigge.

Kilde: Stickboy


Kommentér

Lett bris over Thailand og kjøligere vær i nordSe opp for tåke i åsene i Nord-Thailand og det er mulighet for tordenvær i sør.

Et høytrykkssystem over øvre Thailand og Sør-Kinahavet svekkes, og dette vil føre til morgentåke samt kjøligere vær i noen deler av Nord- og Nordøst-regionen. Temperaturer er meldt i området 14-21C i fjellområder i regionen. Ellers vil temperaturer på bakkenivå trolig fortsatt ligge over 30 graderr.

Beboere i de øvre regionene blir oppfordret til å ta forholdsregler og beskytte seg mot potensielt lavere tempeatruer, mens sjåfører må utvise ekstra forsiktighet på grunn av dårlig sikt på grunn av tåke i høyden.

I den sentrale regionen, inkludert Bangkok og provinsene rundt hovedstaden, vil den svekkende østavinden øke smog- og røykproblemene i byen.

Nord: Kjølig til kaldt vær og tåke om morgenen, temperaturer på 14-21 ° C og høyder på 32-35 ° C. Temperaturen vil sannsynligvis falle til 3-12 ° C på bakketoppene.

Nordøst: Kjølig til kaldt vær og tåke om morgenen, temperaturer på 16-20 ° C og høyder på 32-34 ° C. Temperaturen vil sannsynligvis falle til 8-13 ° C på bakketoppene.

Sentral : Kjølig vær og tåke om morgenen; lave temperaturer på 20-22 ° C, høyder på 34-35 ° C.

Øst: Kjølig vær og tåke om morgenen; lave temperaturer på 19-23 ° C, høyder på 31-35 ° C. Bølger opp til en meter høy.

Sør (østkysten): Delvis skyet med tordenbyger i 10% av området; lave temperaturer på 21-26 ° C, høyder på 31-33 ° C. Bølger opp til en meter.

Sør (vestkysten): Delvis skyet med tordenbyger i 10% av området; lave temperaturer på 23-26 ° C, høyder på 33-36 ° C. Bølger opp til en meter.

Bangkok: Delvis skyet og tåke om morgenen; lave temperaturer på 22-25 ° C, høyder på 33-35 ° C.

Kilde: TheThaiger


Kommentér


Se eldre saker...
RSS Feed