Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Tre tvillingpar på samme fotballag (video)Ett fotbollslag i Thailand får motståndarna att se dubbelt – med tre uppsättningar av tvillingar i samma lag.

Tonåringarna spelar på olika fältplatser för lag under 15-år i Phayao, norra Thailand. De är Pattarakun och Pattarakong, Sittichai och Sittikorn, och Yotsapon och Yotsapat. Huvudtränaren Nirun sa att de alla blev utvalda efter ett framgångsrikt träningsläger för ett par säsonger sedan och har behållit sina positioner varje vecka.

Men chefen medger att även han har problem med att komma ihåg vem som är vem i laget.

Kilde: Thailand-idag.asia

 Kommentér

Lav aktivitet gr. sykdom

 Kommentér


Russisk par (27 og 19) bøtelagt for strand-sex (video)Ikke mindre enn fem polititjenestemenn var involvert i etterforskingen etter at et utenlandsk par hadde en kort hyrdestund på en strand i Pattayas.

Pattaya-politiet mener slike handlinger fører til dårlig internasjonale image for Pattaya og byens evne til å tiltrekke seg turister, og ser svært alvorlig på slike episoder.

På en en pressekonferanse lørdag på byens politistasjon måtte det russiske paret be om unnskyldning for å ha utøvd en offentlig uanstendighet ved stranden i Pattaya.

Dette var angivelig den andre tilsvarende hendelsen på en uke, men denne gangen lyktes politiet å spore opp paret og ta ut tiltale og vise fram parter med pressen tilstede.

En kort video av paret som driver med seksuelle forhold i dagslys ble overlevert av en sjokkert thai. Videoen viser at paret har seksuell aktivitet.

Det unge russiske paret, 27 år gammel mann og hans 19 år gamle kjæreste, ble arrestert på deres hotell etter at en etterforskning fra politiet førte til fram til hotellet de bodde på.

På lørdagens pressekonferanse i Pattaya forklarte oberstløytnant Piyapong Ensarn hvorfor: - En slik handling ødelegger det gode bildet av Pattaya som turiststed. Offiserer ble straks sendt til stranden for å lete etter ledetråder.

Paret ble bøtelagt med 5000 baht hver, som er den maksimale straffen for lovbrudd.

Kilde: ThaiExaminer
 Kommentér

Thailand gir EM i fotball skylda for kommende turistnedgangLedende analytikere har funnet en ny syndebukk som får skylda landets turistproblemer: Årets fotball-EM.

Kasikorns forskningsavdeling skriver i en analyse at EM i fotball i 2020 er en ny utfordring for den thailandske turistindustrien, ifølge nettstedet Thansettakij.

Ifølge forskningsavdelingen vil europeere heller bli i Europa for å følge fotballturneringen fremfor å feriere i Thailand.

For de som mener at Thailand må senke prisene sine kommer forskningsavdelingen med skuffende nyheter: Analytikerne fraråder den strategien.

Andre problemer som er detaljert beskrevet i analysen var verdensøkonomien og det faktum at folk generelt reiste mindre.

Deretter det den uoppgjorte situasjonen i Midt-Østen og prisen på olje.
I analysen spår de at utenlandske turister ville øke 2-3% i 2020. Dette er den svakeste veksten på 6 år. Den lille økningen vil i stor grad skyldes at asiatiske og aseanske naboland kommer til landet som turister. Men disse bruker mindre penger enn europeere, sier analytikerne, slik at det vil bli en nedgang i forbruket.

De spår at mesteparten av forbruket ville brukes på nye opplevelser fremfor varer.

Analytikerene råder bransjen til ikke å innføre en priskrig, men heller konsentrere seg om kvalitet, bedre teknologi og diversifisering.

(we) Kilde: Thansettakij

 Kommentér

Phuket står overfor den verste turistkrisa på tre tiårDet thailandske nettstedet Manager Online maler et dystert bilde av turistsituasjonen på Phuket. Minst 20 % nedgang i år.

Analytikere sier til nettstedet at turistindustrien på ferieøya nå trenger en "stor injeksjon nødhjlp fra myndighetene. Forventningene for året er en nedgang på 20 %, men uten hjelp fra myndighetene kan nedgangen ble enda større.

På tretti år med turisme har øya møtt mange utfordringer, går det fram av nettstedet. Men dette er ikke hovedårsaken. Eksperter sier at hovedårsaken er den sterke bahten som knapt viser tegn til nedgang..

Det er også en stor overkapasitet når det gjelder hotellsenger. For 2020 forventes det at hotellbransjen knapt vil se 50% belegg - hvis de er heldige.

Analytikere “Managar Online” har snakket med tror at lavsesongen vil være veldig lav og at nedgangen i toppsesongen vil føre til vanskeligheter året rundt.

Andre faktorer er den økte konkurransen fra nabolandene som tilbyr miljøferie på nye destinasjoner. For mange turister er f.eks. som Vietnam svært tiltalende og er også billigere.

Iflg nettstedet har Phuket hatt glede av 14 millioner besøkende årlig i det siste, og at de bruker 44 milliarder baht i året.

Kilde: Manager Online

 Kommentér


83 åring arrestert med 13 års overstayDet blev allt annat än ett gott nytt år för en brittisk pensionär när invandringspolisen knackade på efter att det kom till myndigheternas uppmärksamhet han hade varit i Thailand 13 år efter att hans visum löpt ut.

Gruppen med immigrationspoliser för att ta fast William Cook, 83, leddes av Prachuap Khiri Khan immigrationschef på onsdagen. Vid ankomsten till den äldre mannens bostad mötte de inget motstånd och pensionären erkände övertiden på enorma 4 929 dagar.

Han överlämnades till Hua Hin-polisen för behandling och kommer att vara på väg norrut till Bangkok under de kommande veckorna för sin resa tillbaka till hemlandet med en 10-årigt förbudsstämpel i sitt pass.

Kilde: StickBoy/Thailand-idag.asia
 Kommentér

Britisk turist arrestert for motorsykkeltyveriEn brittisk turist arresterades den 3 januari, efter att han anklagats för att stjäla en motorcykel och en plånbok framför en ölbar i centrala Pattaya.

Polischefen i Pattaya berättade att de har arresterat en 37 årig brittisk medborgare från Hammersmith. Han hade kommit in i Thailand för fem dagar sedan som turist. Han arresterades i centrala Pattaya efter en anmälan från ölbarägaren och på grund av övervakningsbilder som hjälpte till att identifiera honom som misstänkt.

Han anklagades för stöld och till att börja med nekade han till alla anklagelser, men senare erkände han efter att polisen presenterade tydliga bevis och visade honom övervakningsfilmerna. Bilderna visar en person som matchar hans utseende som stjäl en motorcykel framför en lokal ölbar.

Ben anklagas för att ha stulit två motorcyklar, den första dagarna före den 31 december, som ägs av 30-åriga Chanida. Hon hade parkerat Pattaya Beach Road nära Soi 5 där stölden inträffade. Den 1 januari anklagas Ben för att ha stulit en annan motorcykel vid en ölbar på Pattaya Second road.

Han förblir nu i förvar och den brittiska ambassaden har kontaktats. Det är oklart just nu vad som hände med motorcyklarna och plånboken som han anklagas för att ha stulit.

Kilde: ThePatayaNews/Thailand-idag.asia

 Kommentér

Finsk mann arrestert etter bombetrussel på Suvarnabhumi lufthavnEn finsk mann ble arrestert på Suvarnabhumi lufthavn i går, fredag. Han skal ha ringt inn en bombetrussel mot flyplassen to dager før.

Bombetrusselen ble gjort om kvelden til nyttårsdag (1. januar 2020) med en uttalelse som tilsier at det har vært en bombe plassert inne på Suvarnabhumi internasjonale lufthavn. Tjenestemenn fant ikke noe mistenkelig på flyplassen knyttet til trusselen. Etterforskningen sporet telefonnummeret som ble brukt og oppdaget at det tilhørte en utlending som var i landet. Mannen ble pågrepet etter at han sjekket inn på flyet i går. Politiet vurderer å fremstille han for en mental undersøkelse med en psykiater før en eventuell rettsprosess.

(pf) Kilde: INN News


 Kommentér


Thailands infrastrukturprosjekter kreve omfattende ekspropriasjonerThailands regjering planlegger å ekspropriere opptil 400 000 dekar til de planlagte infrastrukturprosjekter, bl.a. med svært mye landbruksarealer.

Prosjektene inkluderer et høyhastighetsbanesystemet som knytter sammen de tre internasjonale flyplassene i Bangkok-området og dobbeltsporet høyhastighetsjernbane mellom de nordlige og nordøstlige regionene.

Videre fremdrift av prosjektene er at ekspropriasjonen er blitt en realitet. Flere tusen bønder og boligeiere vil bli berørt.

(we) Les mer på TheNation
 Kommentér

Thailand vil i år sende 100 000 thailandske arbeidere til utlandetThailands Arbeidsdepartement har som et mål om å sende 100 000 thailandske arbeidere til utlandet i år, Dette kan hindre dem i å reise utenlands for å søke arbeid ulovlig, sier landets arbeidsminister.

Departementet sikte på å sende 34.100 arbeidere til Taiwan, 12.200 til Sør-Korea, 7.300 til Japan, 5.000 til Israel og andre land i år.

Nå er en igang med å rekruttere en første gruppe på 70 arbeidere som skal arbeide på kasinoer og hotell i Macau i Kina. Der vil de få en månedslønn på omlag 40 000 baht i måneden

- Å jobbe med disse landene er viktig ikke bare fordi de er populære blant thailandske arbeidere på grunn av lnns- og levekår de tilbyr, men også fordi disse landene har utviklet arbeidsmarkeder og opplæringssystemer, sier ministeren. - Disse vil hjelpe thailandske arbeidere med å forbedre effektiviteten. Modellen deres vil komme våre arbeidere til gode - og gjøre ufaglærte arbeidere til profesjonelle, dyktige migranter.

Interesserte i arbeid utenlands kan forhøre seg om søknadsprosedyrer fra departementets rekrutteringskontorer og kan søke via deres nettsted for å spare tid og penger. Ifølge ministeren vil det nye nettstedet komme både ansatte og arbeidsgivere til gode. Her får de tilgang til et bredt spekter av informasjon om å jobbe i utlandet, fra krav til innreise og re-entry for ansatte som jobber i utlandet for å tillate søknadsinformasjon for ansatte.

(we) Kilde BangkokPost

 Kommentér

Stenger vannforsyningen til bønderPhimai-dammen, i det østlige Thailand, har stengt vannforsynigen til det lokale landbruket da vannivået er bare 30 prosent av kapasiteten. De siste 30 prosentene er forbeholdt bruk i tilfelle en fremtidig tørke, skriver avisen The Nation.

Den nåværende situasjonen har vakt bekymring hos myndighetene. Onsdag stengte den lokale “Royal Irrigation Department” i Nakhon Ratchasima-provinsen seks kanaler på østsiden og to på sørsiden av Phimai-demningen.

Phimai-demningen har nå mindre vann sammenlignet med samme periode tidligere år.

(pf) Kilde:The Nation Kommentér


Flyttet til Thailand: Jan Øvland tok MS-sykdommen ved horneneJan Øvland tok MS-sykdommen ved hornene og flyttet til Thailand:
 – Alternativet var tilbringe vinteren innendørs hjemme og lytte gjennom alleplatene mine til våren kom

MS-syke Jan Øvland (61) har vinket farvel til norsk vinter for godt, og bosatt seg langt utpå landsbygda i Thailand. – Sletta på Toten blir som en verdensmetropol i forhold, sier han på fersk wifi-linjefra Ban Rai Kluai.

Les saken i Oppland Arbeiderblad (betalingsmur)


 Kommentér

Færre ulykker og drepte i Thailands nyttårstrafikk i årPå de seks første av de såkalte sju falige dagene, under nyttårsfeiringa, var det 3076 trafikkulykker, med 317 dødsfall og 3160 skadde.


For første gang opplever en imidertid en nedgang, både i antall trafikkulykker, antall drepte og antall skadde, på disse dagene i forhold til tidligere år.

(we) Kilde BangkokPost


 Kommentér

15 ting du ikke bør gå glipp av i ThailandMyke sandstrender, et av verdens beste kjøkken, varme smil og vakre solnedganger – Thailand er alt dette, og så mye mer. 

Magasinet Reiselyst tipser om 15 unike og annerledes opplevelser i Thailand som du ikke kan gå glipp av på din neste reise, eller kanskje du allerede er Thailand? 

Se flott bildekavalkade og gode tips i Magasinet Reiselyst


 Kommentér


Ray-Ban-eier varsler milliardtap etter bedrageri i ThailandDen fransk-italienske brilleprodusenten EssilorLuxottica, som blant annet eier merkene Ray-Ban og Oakley, varsler milliardtap som følge av bedrageri i Thailand.

Det skriver nettstedet e24.no

Brilleprodusenten skriver i en pressemelding at et av deres datterselskap, Essilor, nylig oppdaget «finansielt bedrageri» ved en av fabrikkene deres i Thailand. Som følge av dette varsler selskapet et tap på opptil 190 millioner euro før forsikringer. Dette er omkring 1,9 milliarder kroner med dagens kurs.

Selskapet har tatt saken videre til myndighetene i Thailand, og har ifølge pressemeldingen «mobilisert alle tilgjengelige interne og eksterne ressurser» for å få slutt på de lovstridige aktivitetene.

Selskapet har gitt de som blitt knyttet til bedrageriene i Thailand sparken.

(pf) Kilde: e24.no

 Kommentér

Thainytt.no ønsker godt, nytt år!Vi i Thainytt.no ønsker alle våre lesere, annonsører og samarbeidspartnere et godt, nytt år!  Kommentér

Pattaya One om «Den norske byen som kom tilbake fra de døde»Det er relativt sjeldent en i thailandske medier ser reportasjer fra Norge.

På nettstedet Pattaya One's engelskutgave har de en fin reportasje, med flere illustrerende bilder fra Vardø med tittelen: «Den norske byen som kom tilbake fra de døde».

«God is Great» kunngjøres det store graffiti-bokstaven på veggen av en lagerbygning i byens vannkant. Vardø, byen «i den ekstreme nordøstlige kanten av Norge» var en gang på vei til å dø ut da innbyggerne søkte levebrød andre steder. Men en lidenskapelig lokal aktør håper at moderne kunst og tradisjonelt håndverk kan være nøkkelen til å snu denne trenden.

Nettstedet har en beskrivelse av byen og dens historie fra middelalderen og frem til i dag, som også er verdt å få med seg for nordmenn.

(we) Les mer på PattayaOne


 Kommentér


EVA Air med den første direkte flyrute mellom Taiwan og PhuketTaiwanbaserte EVA Air lanserer nå en ny direkterute mellom Taipei på Taiwan og Phuket, med start 2. april 2020, med tre tur/retur-flygninger i uka.
Flyselskapet vil trafikkere ruten med en Airbus A330-200, med plass til 252 passasjerer, 24 på Royal Laurel Class og 228 på Economy.

EVA vil være det eneste flyselskapet som tilbyr nonstop-tjenester fra Taiwan til Phuket. Den nye tjenesten kan redusere flytiden, med mellomlandinger og flybytte, med minst seks timer sier selskapet.

Med lanseringen av denne nye ruten vil EVA utvide det sørøstasiatiske nettverket til 13 destinasjoner, og tilbyr 145 flyvninger i uka.

(we) Les mer, også om tidspunkter og priser mv., på BangkokPost  |  EVA Air Kommentér

- Thailands regjering ivaretar folk fra alle etniske grupperEn talskvinne for Thailands regjering har har uttalt seg om landets mange etniske grupper og kommet med forsikringer om at regjeringen ivaretar folk fra alle etniske grupper i landet, og at ingen vil bli oversett. 


Siden 1992 har rundt 258 000 etniske personer fått thailandske statsborgerskap.

Det etniske spørsmålet bør ikke tas opp for å forårsake uenighet i landet, men uttrykte tillit til at alle elsker landet og ønsker å bo fredelig sammen. Regjeringen er opptatt av å beskytte og ivareta alle etniske grupper i henhold til internasjonal humanitær rett og humanitære prinsipper, sier hun. Thailand har mange etniske grupper, som for eksempel Tai Yai, Chin Haw, Tai Lue, samt etniske mennesker fra forskjellige fjellstammer.

Regjeringens politikk er å beskytte rettighetene og statusen til etniske mennesker i Thailand. Her følger noen av regjeringens resolusjoner:

  1. 7. desember 2010 om at den juridiske statusen til etniske minoriteter, som er født utenfor Thailand og har registrert seg som bosatte utenlandske bosatte, har rett til å be om thailandsk statsborgerskap.
  2. 7. desember 2016 at barn av etniske minoriteter født i Thailand kan be om thailandsk statsborgerskap. 
  3. 5. juli 2005 om at thailandske og utenlandske barn som ikke har ordentlige registreringsdokumenter, kan følge obligatorisk utdanning, med økonomisk støtte fra regjeringen hvert år.
  4. 23. mars 2010 og 20. april 2015 om at etniske minoriteter, som har registrert seg, kan motta helsetjenester fra medisinsk personell, med økonomisk støtte fra regjeringen.

(we) Kilde NNT/Thaivisa Kommentér

159 omkomne i trafikken på de tre første «farlige dager»På de tre første dagene i Thailands nyttårstrafikk var det 1.504 ulykker med 159 omkomne (på stedet) og 1549 skadde. 

Bangkok hadde det høyeste antall dødsfallet og de fleste tilfeller av kjøring under alkoholpåvirkning.

Både antall ulykker, døde og skadede er lavere enn på de tilsvarende tre dager i fjor.

(we) Kilde BangkokPost


 Kommentér


Se eldre saker...