Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thailand vurderer “Double Entry Tourism Visa”Ifølge nettstedet BangkokJack han en fremtredende representant fra regjeringa sagt at Thailand er i ferd med å innføre et såkalt "Double Entry Tourism Visa".

Dette skal gjøre det mulig for besøkende å reise inn og ut av Thailand til f.eks. naboland som Kambodsja, Laos eller Malaysia og for deretter å returnere til Thailand for å fullføre ferien.

To grenseoverganger, Nong Khai mot Laos og Sadao mot Malaysia, skal også være åpne hele døgnet.

Det nye visumet vil være ett av en rekke stimulansetiltak for å hjelpe reiselivsnæringen. Målet skal nå være å få 42 millioner turistbesøk neste år.

Visumet med dobbelt innreise vil ha en tidsbegrensning, men nøyaktig hvor lang tid dette kan være, er ennå ikke kunngjort.

(we) Kilde: BangkokJack


Kommentér

Thaiene bør drikke mer melkThe Dairy Farming Promotion Organization of Thailand (DFPOT) skal den 15. desember arrangere "Thai-Denmark Milksic Festival 2019", på Lan Nern Noom i Chiang Mai, Nå vil de oppmuntre folk til å drikke mer melk, sier viseministeren for landbruk og kooperativer.

Planen er at arrangementer også skal avholdes i andre provinser, med sikte på å overtale nye folk til å drikke mye melk, Det skal også bidra til sikre kundebasen til merkevaren Thai-Danish, og målgruppen er alle mellom 13 og 53

Statistikk viser at thaier bare drikker 18 liter melk i året, noe som er mye lavere enn de 25 literne pr. år som er anbefalt av Verdens helseorganisasjon (WHO). Det globale forbruket er i gjennomsnitt 113 liter per person per år.

(we) Kilde TheNation


Kommentér


Thailandsk sønn drepte og parterte morEn thailandsk sønn (20) skal ha drept sin mor, partert liket, lagt deler av i kjøleskapet og skylt enkelte deler ned i toalettet


Mange thai-medier har rapportert om drapet som fant sted i den dreptes hjem i sørvest i Bangkok.

Sønnen skjøt seg selv etter at morens arbeidskollega hadde dratt til huset for å se til sin venninne. I stedet for å finne henne syk, fant hun henne kuttet opp i fem deler i kjøleskapet. Sønnen døde senere av skuddskadene i hodet.

Det var en venninne av moren, som dro til huset, da hun ikke møtte opp på arbeidet. Der møtte hun venninnens sønn oppløst i tårer, som sa at moren hans ikke var hjemme. Kollegaen syntes dette var rart ettersom bilen hennes sto utenfor huset. Hun så seg omkring og fant kjøleskapet. Inne i frysedelen fant hun venninnen delt opp i fem stykker, hodet, overkroppen, armer og bein. Skrekkslagen løp hun ut av huset og kontaktet politiet.

Idet hun løp hørte hun et skudd. Sønnen hadde skutt seg i hodet, men politiet fant ham fremdeles i live med en pistol ved siden av kroppen sin. Han ble kjørt til Nakhon Thon sykehus hvor han døde senere.

Thailandske medier rapporterte at sønnen hadde lidd av psykisk sykdom, paranoia og depresjon var ettersigende blant symptomene. Han var andreårsstudent ved et universitet. Moren og sønnen bodde sammen i huset.

(we) Kilde Sanook/BangkokJack
Kommentér

Thailands «flytende» fotgjengerfelt får bilistene til å stoppeDe thailandske barna som krysser gata på noen malte fotgjengeroverganger ser ut som om de tråkker fra det en hvite brettet til det neste, brett som ser ut til å flyte god over veien, men det er bare en optisk illusjon, Det er frivillige, som med økonomisk stotte fra en statsbank, som har engasjert seg i å gjøre gater tryggere for fotgjengere, og maler de tredimmensjonale fotgjengerovergangene.


Sjåfører som nærmer seg krysset, stopper opp når de ser mennesker som tilsynelatende vandrer på fritt flytende hvite brett.

I løpet av de siste månedene har studenter og frivillige malt seks slike overganger nær skoler og templer. En far, som kjører datteren sin til skolen hver dag, synes det er en god idé: - Når jeg ser på det, ser det ut som om folk svever over veien. Det tiltrekker min oppmerksomhet, og jeg tror barna liker å gå over det, da det får dem til å føle at de går på lufta.

Ifølge en statistikk fra de siste fire årene, som er publisert denne måneden av National Health Security Office (NHSO), var det 10 672 ulykker med fotgjengere i Thailand, og over 900 mennesker døde.

En undersøkelse gjort av Super Poll i 2016 viste at rundt 90 prosent av de 1 204 spurte følte seg 'utrygge' når de skulle krysse en vei, dette også når de brukte merkede fotgjengeroverganger.

De som står bak dette har minst tre prosjekter til å fullføre i løpet av de neste seks ukene, før eventuell videre satsingen vil bli vurdert, også av den støttende regjeringsbanken.

(we) Kilde Reuters/thaivisaKommentér

Thailand nå med plass i UNESCOs verdensarvskomitéThailand er valgt som ett av ni nye medlemmer til World Heritage Committee. Valget fant sted på komiteens 22. generalforsamlingen, som nå avvikles i UNESCOs hovedkvarter i Paris.De andre nye medlemmene er Egypt, Etiopia, Mali, Nigeria, Oman, Russland, Saudi-Arabia og Sør-Afrika. Av 193 medlemsland fikk Thailand stemmer fra 156 av landene.

Funksjonstiden er seks år, men så og si alle har frivillig redusert sin tid til 4 år, for å gi andre pass.

Thailand vil påbegynne sin funksjonstid fra komiteens neste møte i mai 2020. Da skal komiteens forøvrig også vurdere forslag om Thailands skogkomplekset Kaeng Krachan i Phetchaburi-provinsen og den historiske parken Phu Phra Bat i Udon Thani-provinsen skal få verdensarvstatus..

(we) Kilde ThaiPBS

Kommentér


Thailandske husholdninger med rekordhøy gjeld
Husholdningenes gjeld i Thailand har nådd et rekordhøyt nivå på 340.000 baht pr. husholdning. Det er en økning på 7,4 prosent sammenlignet med i fjor.

Dette går fram av en undersøkelse fra University of the Thai Chamber of Commerce, foretatt 11.-23. november blant 1.201 mennesker fra hele landet.

Over 88 prosent av de spurte sa at de hadde gjeld, hovedsakelig på grunn av utgifter ved å kjøpe seg en bil, mc eller et hus,. Mye er også kredittkortgjeld. Månedlige avdrag koster mange over 20.000 baht.

Det uttrykkes bekymring for det historiske høye nivået på husholdningenes gjeld, i en tid med stagnerende økonomisk vekst, globale handelskonflikter og høyere priser på forbruksvarer.

(we) Kilde TheNation
Kommentér

Bangkoks Silom, Khao San, Yaowarat veier skal bli "gågater"Bangkok Metropolitan Administration (BMA) planlegger å gjøre Silom-, Yaowarat- og Khao San-gatene om til bare fotgjengerfelt på bestemte tider fra neste måned og en tid fremover. Dette som et ledd i arbeidet med å øke turistantallet og den lokale økonomien.Silom Road vil bli omgjort til en "gågate" mellom klokka 12 og 22 den tredje søndagen i hver måned. Prøveperioden begynner 15. desember og vil vare til mai neste år, da den vil bli evaluert av myndighetene.

China-town's Yaowarat Road vil være stengt for kjøretøystrafikk på fredager, lørdager og søndager mellom klokken 19.00 og midnatt fra den 13. desember og i en tre måneders prøveperiode. Her vil det på fredager og lørdager være et kjørefelt i hver retning reservert for gateselgere. På søndager vil veien være stengt for gjennomgangstrafikk.

Khao San Road vil bli omgjort til en gågate på mandager fra kl 17 til midnatt, med oppstart fra 16. desember. Fra 16. januar og utover vil fotgjengerområdet bli utvidet til å omfatte Tanao- og Sip Sam Hang-gatene, og kjøretøyer kan bare passere etter klokka 02.

Det vil bli satt opp en scene foran Chana Songkhram politistasjon, for kunst og kulturopptredener – slik som khon-maskerte danser, thailandske boksekamperog og matlagingsdemonstrasjoner. På gågatene skal besøkende kunne finne mat fra kjente spisesteder og restauranter i hele byen.

Myndighetene føler sikker på at planen vil tiltrekke flere turister og anspore dem til å bruke mer penger, og som igjen vil øke den lokale økonomien.

(we) Les mer på BangkokPost


Kommentér

Pattaya med infrastrukturprosjekter for å tiltrekke seg flere turisterPattaya City fremskynder infrastrukturbygging med støtte i utviklingen av den Østlige Økonomiske Korridor (EEC), og regner med å øke antall turister til mer enn 2 millioner per år, fra de nåværende 1,7 millioner.

Hovedprosjektet er bygging av et trikkesystem med en lengde på rundt 8 kilometer, som kan koble seg til den planlagte høyhastighetsjernbanen i byens sentrum. Kostnaden vil bli 700 til 800 milliarder baht. Byggingen skal begynne sent neste år samtidig med høyhastighetstogprosjektet.

Et Pattaya-On-Pier-prosjekt skal bli en ny turistattraksjon. Prosjektet består av butikker, puber, restauranter og et vannsportsenter og med plass til å holde arrangementer og festivaler. Dette prosjektet forventes å være ferdig innen april neste år. Området bak Pattaya Walking Street i Sør-Pattaya vil sannsynligvis være området anlegget skal bygges på.

Det planlegges også å bygge et taubanesystem på Pratumnak Hill.

(we) Les mer på TheNationKommentér


I Lopburi hedres apekatteneApekatter og innbyggere i Lopburi-provinsen feiret søndag den 31. Monkey Party-festivalen, som ble arrangert på det ikoniske arkeologiske stedet Phra Prang Sam Yot. Buffé med frukt og godteri og fancy parader hørte med.Provinsens guvernør åpnet arrangementet, og ga på en spøkefull måte en offisiell invitasjon til apene til å delta i feiringen - ikke at de trengte så mye oppmuntring!

Hundrevis av thaier og utenlandske turister strømmet til og knipset ivrig bilder mens apene tøyset omkring.

Phra Prang Sam Yot er en av de mest berømte turistattraksjonene i Lopburi-provinsen, også takket være sine apeinnbyggere. Provinsen ligger omlag 15 mil nordøst for Bangkok,

(we) Kilde og flere bilder på TheNationKommentér

Thailand gir etter, opphever annonsert forbud mot helseskadelige plantevernmidlerUSA og kapitalkreftene får viljen sin. Den nye National Committee on Hazardous Substances besluttet onsdag å oppheve det planlagte forbudet mot ugressmiddelet glyfosat og utsette forbudet mot ugressmiddel paraquat og plantevernmidlet klorpyrifos i seks måneder.


Funksjonstiden til den komiteen som hadde annonsert forbudet, med virkning fra 1. desember, utløp den 26. oktober. Flere av medlemmene i den nye komiteen er nye, og thailands industriminister er ny styreleder.

Etter å ha vurdert informasjonen som ble lagt frem, ble de enstemmighet om å oppheve forbudet mot glyfosat og utsette forbudet mot klorpyrifos og paraquat til 1. juni neste år. For glyfosat stadfestet komiteen den forrige resolusjonen av 23. mai i fjor, om å begrense bruken i stedet for å forby den.

Landbruks- og kooperativdepartementet skal innen fire måneder utarbeide tiltak for å takle virkningene av den nye resolusjonen. Dette skal inkludere spørsmålet om alternativer for paraquat og klorpyrifos.

Forbudet ble applaudert av forbrukerorganisasjoner, naturvernere og helseaktivister. Nå raser de over den plutselige snuoperasjonen,

Den nye komiteens resolusjon kommer etter flere demonstrasjoner fra bønder og jordbrukskjemikalieleverandører, som sterkt motsatte seg det umiddelbare og totale forbudet mot de tre kjemikaliene, og argumenterte med at det ville redusere avlinger og monumentalt øke gårdsutgiftene.

Forøvrig ba USA om opphevelse av det planlagte forbudet og meddelte at de ville iverksette handelssanksjoner, med opphevelse av tollfrihet for en rekke varer.

(we) Les mer på BangkokPost

Bildet: Industriminister Suriya Juangroongruangkit onsdag på vei til en pressekonferanse i departementet i Bangkok for å kunngjøre at den nye nasjonale komiteen for farlige stoffer har opphevet det totale forbudet mot tre plantevernkjemikalier . (Foto av Pattarapong Chatpattarasill/BangkokPost)


Kommentér

Beleggsnedgang på hoteller i PattayaHoteller i Pattaya har begynt å merke den sterke thailandske valutaen baht, med færre gjester. Under normale omstendigheter ville de fleste hotellene nå i høysesongen være fullbooket, men i år er den totale beleggsfrekvensen nede på 80%, sier Pattaya's viseguvernør. Valutaen har gjort utenlandske reisende mer prisbevisste, sier han.


Mange sies å velge bo de andre nettene på Koh Samet i Rayong eller i Bangkok før de flyr hjem. Nedgangen skyldes også endringer i atferd, spesielt hos kinesiske turister, som nå har en tendens til å reise uavhengig i små grupper i stedet for å kjøpe turpakker. Disse turistene foretrekker walk-in-bestilling når de kommer til et reisemål, eller de bruker en plattform for delingsøkonomi for å oppnå lavere kostnader for overnatting.

Pattaya tiltrekker seg fortsatt omlag 450 000 besøkende daglig. De tre største turistgruppene i år er kinesere, indere og russere. Det indiske markedet har vist et sterkt potensial, med besøkende som fortsatt reiser i grupper på 20-30 personer. Bollywood-produksjoner bruker Pattaya som et opptakssted, og det inspirerer indere til å besøke Thailand og Pattaya. En inder bruker gjennomsnittlig 10.000 baht per dag, mens en kineser bruker 5.000 baht.

(we) Kilde BangkokPostKommentér


Britisk kvinne fornærmer thaiene med tempel-selfierEi britisk kvinne poserte og ble tatt bilder av mens hun brukte en muren "Ku Jao Luang" ved templet Wat Suan Dok på Suthep Road i Chiang Mai. Slike hendelser forulemper thaiene. For de er dette svært så hellige steder.


På sosiale medier blir hun bedt om å be om unnskyldning for sin upassende og krenkende oppførselen, hun burde vite bedre enn å gjøre dette på et thailandsk tempel. Hun blir også bedt om å fjerne innleggene sine på Facebook og Instagram, innlegg som har blitt mye delt.

Det hører med til historien at en thairestaurant har oppfordrer henne til å komme og spise restauranten deres, så lenge hun alltid betaler det dobbelte av prisen en thai betaler.

Wat Suan Dok er et velkjent tempel i den nordlige byen Chiang Mai med mange hvite pagoder. Det er sagt å være et kongelig tempel av tredje klasse.

(we) Kilde BangkokJack


Kommentér

Norwegian dropper ThailandNorwegian legger ned alle langdistanserutene fra Stockholm og København til USA og Thailand etter årets vintersesong og avslutter flyvningene 29. mars.Langdistanserutene til og fra Oslo vil fortsette omtrent som i dag, med et unntak: 
Oslo-Bangkok-ruten vil avvikles i sommersesongen neste år, iflg E24.no

- Når det gjelder Oslo-Bangkok- og Oslo-Krabi-rutene så vurderer vi hva vi skal gjøre med dem for vinterprogrammet 2020. Det er ennå ikke tatt en beslutning, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til nettstedet.

(pf) Kilde E24.no
Kommentér

Hjorter funnet funnet død med flere kilo plastsøppel i magenPlastsøppel fortsetter å ta dyrs liv, og det ikke bare på livet i havet. En død hjort (bildet) er funnet i Thailands Khao Yai nasjonalpark, med 3 kilo plastposer og andre plastartikler i magen.


Fra etter årsskiftet vil besøkende i Thailands nasjonalparker måtte ha med seg sitt søppel når de går ut igjen av parken.

For en uke siden ble en annen hjort funnet død i Khun Sathan nasjonalpark i den nordlige provinsen Nan. Det viste seg at magen inneholdt omlag syv kilo søppel, for det meste plast, som omfattet plastposer,  plasttau, gummihansker, kaffeposer og nudelposer.

Dette er det siste dødsfallet i kjølvannet av dødsfallet til en dugong (sjøku), den andre dugong som er funnet død på denne måten. (we) 


Kommentér


Cruiseskip søkte nødhavn på Phuket etter å ha støtt på et skjærDet 4000 tonn store cruiseskipet La Belle des Océans ankom trygt Phuket på mandag, etter på natta å ha støtt på et skjær i Andamanhavet. Et thailandsk marinefartøy hjalp skipet inn til havna.Det belgiskeeide skipet var på vei fra Singapore til Phuket med 150 passasjerer og mannskap da det støtte på et skjær i sjøen utenfor Krabi.
Alle passasjerer ble evakuert. 78 av de 80 passasjerene var franske statsborgere, og 70 var mannskaper

Kapteinen meldte fra om hendelsen og at skipet tok inn vann, og Royal Thai Navy Region 3 sendte ut patruljebåten HTMS Sriracha for å hjelpe til. Den fulgte med cruiseskipet inn til havn, da det kunne gå for egen maskin etter at det ble klart at mannskapet hadde lekkasjen under kontroll.

Skipet vil returnere til Singapore for reparasjoner. Passasjerene ble ført til et hotell på Phuket og ville bli fløyet tilbake til Singapore.

(we) Kilde BangkokPostKommentér

Sterile mygg skal stoppe sykdommerFör första gången ska sterila hanmyggor användas i större skala för att stoppa sjukdomar som denguefeber, zika och chikungunya.

Tekniken som sådan, att med hjälp av röntgenstrålning sterilisera hanar, har använts sedan 1950-talet. Men det är först nu som tekniken ska testas för att förhindra myggburna sjukdomar, uppger SVT Nyheter.

(pf) Kilde: svt.no


Kommentér

Gratis på Bangkoks MRT for fedre på farsdagen 5. desemberBangkoks MRT (Metropolitan Rapid Transit) inviterer alle fedre til å reise gratis på Blue Line og Purple Line på farsdagen, torsdag 5. desember. 

Dette for å hjelpe familier til å skape gode forhold og spare energi ved å bruke offentlig transport, heter det fra MRTs pr-avdeling

Barna kan ta med seg sin far til billettluken for å få gratis reisekuponger for MRT Blue and Purple-linjene.

Blue og Purple Line er hhv. byens undergrunnsbane og forlengelsen av denne som går over bakken ut til naboprovinsen Nonthaburi. (we) 

Kommentér


Ambulansesjåfør duppet av: Pasient omkomEn ambulanse var i går på vei fra et sykehus i Chonburi for å bringe en pasient hjem, da sjåføren (42) ser ut til å ha duppet av kjørte inn i et tre. Pasienten omkom og tre pårørende og sjåføren alvorlig skadet.


Det har i Thailand vært flere ulykker med ambulanser og folkehelsedepartementet innførte i år en fartsgrense på 80 km/t for ambulanser som ikke er i utrykning.

(we) Kilde Khaosod

Kommentér

Prostituerte skal bort fra Bangkoks opprinnelige sentrumBangkoks opprinnelige sentrum, Rattanakosin Island, skal gjenskapes med sine gamle bygninger og levende kanaler. Bangkok var fra 1700-tallet da med sine nær 1700 kanaler kjent som «Østens Venezia».


Området er med Grand Palace kjente templer og parken Sanam Luang, kanskje det området i byen som er mest besøkt, både av utenlandske turister og thaier.

Rattanakosin Island har også sine redlight-områder og gateprostituerte. Nå er planen at disse etterhvert skal fjernes, og den opprinnelige idyllen gjenskapes. Red light-distriktet skal bli ombygd, Gule stjerneblomster skal plantes langs kanalene mens gamle bygninger blir malt en myk gul nyanse. Siden februar har kanaler blitt mudret og flytende vannrensere installert.

Det er fortsatt imidlertid uklart om prostituerte, selgere av gatemat og skrapmetallarbeidere, som har bodd der i flere tiår, likevel skal få lov til å forbli i området også i fremtiden.

(we) Kilde BangkokJackKommentér

Phuketbygning kollapset - direktør stakk avDen administrerende direktøren (44) i selskapet som var ansvarlig for byggingen av en bensinstasjon på Phuket, som kollapset og drepte syv arbeidere og skadet to, antas å stukket av etter at politiet fikk utstedt en arrestordre. Han blir nå anklaget for ved uaktsomhet å ha forårsaket andres død og andre alvorlig legemlestet.

(we) Kilde PhuketNews

Kommentér


Se eldre saker...
RSS Feed